Inlägg

Inlägg som Mycel har skrivit i forumet
Av Mycel

http://i226.photobucket.com/albums/dd91/hafnafnandir/stcs_1920x1...

S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky

Spelet går förvånansvärt bra till och med på absolut högsta inställningar i 1920x1200 med ett måttligt överklockat 8800GT och en AMD X2 5200+. Jag finner det märkligt, om än imponerande.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Vista 64bit?

Njae, 32bit förvisso. Jag var dock mer eller mindre inställd på åtminstone någon form av clash eller inkompabilitetsproblem...

Av Mycel

Bioshock

Castlevania - Symphony of The Night

Chrono Trigger

Final Fantasy III

Gran Turismo (1, 2 framförallt)

Half-Life 2 (med tillhörande episoder)

Metroid Prime

Portal

Super Metroid

The Chronicles of Riddick - Escape From Butcher Bay

Några spel som enligt mig helt enkelt inte får missas. Jag tar inte hänsyn till huruvida du äger konsollerna/spelen i fråga av den enkla anledning att jag inte vill utesluta något på en sån här lista. Jag kan säkert komma på fler, om jag får tänka lite till. Håll till godo.

Av Mycel

Även riktigt gamla spel har för mig fungerat felfritt i Vista. Första Doom, Doom II och Theme Hospital, bara för att nämna några. Det är rätt fascinerande och kul att se.

Av Mycel

Mr. Bravo:

Det är med största sannolikhet indexeringstjänsten som ligger och tuggar. Vill du stänga av den kan du lätt göra detta genom att gå till Kontrollpanelen\Administrationsverktyg, och därefter välja "Tjänster". Nästan längst ner i listan över tjänster hittar du "Windows Search". Stäng av den och indexeringen bör upphöra. Indexeringen tar som bekant en del resurser, framförallt när Vista är nyligen installerat. Sökning i indexerade mappar går betydligt fortare än i mappar som inte blivit indexerade. Jag tycker personligen inte att det är så mycket att ha dock, så jag brukar stänga av tjänsten. Gör som du vill.

Av Mycel

Hmm. Ultimate Doom, Doom II och Final Doom tror jag.
Motivering: Jag ville i regel bara se huruvida spelen var spelbara under Vista. Gick galant. Spelandet i sig var dock inte fullt så lustigt som när det begav sig.

Av Mycel

Jag äger en snarlik - 2693HM, dvs 25.5-tummaren. Mig veterligen skiljer det inte mycket alls modellerna emellan.

Ljus och kontrast har jag på 47 resp. 75 (i OSDn). Vidare är den kalibrerad med Adobe Gamma, vilket för mig resulterade i betydligt högre bildkvalitet än vad den med fabriksinställningarna visade. Jag har aldrig sett maken till naturlig färgåtergivning på en LCD förut. Min far var också mäkta imponerad, och han brukar veta vad han talar om när det gäller bild.

Jag är mycket nöjd med köpet. Som du skrev kan dock touch-knapparna vara något frustrerande.

Noteras bör väl att Adobe Gamma Loader, åtminstone för mig, inte applicerar de kalibrerade inställningarna automatiskt vid uppstart (vilket den ska göra, förutsatt att man lagt loadern i Autostart), utan jag måste manuellt starta den. Vad detta beror på vet jag inte riktigt, men jag misstänker att Nvidia's kontrollpanel är boven (där ju också inställningar för bl.a. ljus och kontrast finns).

Av Mycel

Samsung har en intressant modell som jag läst en del positivt om: Syncmaster 2693HM. Har själv beställt en, ska hämtas vilken dag som helst.

För spelande lär den vara ypperlig iaf, och för att ha TN-panel verkar bildkvaliteten mycket god.

Noteras bör väl att det i själva verket rör sig om 25.5", men jag tror inte du blir besviken.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sisjöbävern
Vilket spel?

Den där människan som ligger där är ju från Half-Life 2 iaf. Säkerligen använt sig av någon mod för att arrangera med chipspåsar och dylikt.

Av Mycel

En hel del spel kan såklart listas, men tre spel (och resp. år) jag i synnerhet vill lyfta fram är:

1994 - Super Metroid (SNES)

1995 - Chrono Trigger (SNES)

1997 - Castlevania: Symphony of the Night (Playstation)