Inlägg

Inlägg som Mycel har skrivit i forumet
Av Mycel

Jag tycker att jag bemästrar Castlevania - Symphony of the Night (PSX) rätt bra. Jag har med jämna mellanrum spelat det i dryga tio års tid, sedan releasen, så det vore väl konstigt om jag var urkass på det.

Av Mycel

Man kan ju alltid leka lite med skill-träd och karaktärsutveckling i väntan på release.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Upset_Nerd
Undrar om det verkligen har med det att göra med tanke på att Far Cry ju faktiskt hade dekaler på fienderna när man sköt dem, vilket jag blev förvånad att se hade försvunnit när jag provade Crysis.

Av vad jag kunnat läsa mig till på diverse forum och dylikt, verkar detta vara den allmänna uppfattningen. Alltsomoftast skyller man på tysk lag när frågan om varför man slopat ragdoll-fysik på döda kroppar i spelen dyker upp. Jag håller emellertid med om att det kan tyckas märkligt i.o.m. kötthål-fenomenet i Far Cry.

EDIT: Ett utdrag från en av källorna kanske vore på sin plats;

Citat:

What really rattles my cage however is, why everyone else has to suffer because of one country's ignorant lawmakers and their biased political stances? That I just don't understand. Being in Germany sucks for developers, due to the fact that their games are being partially handicapped (if you will) because of those laws. Cevat Yerli has considered moving Crytek out of Germany as of recent (or if the situation deteriorates). It's a financially risky move, but ultimately necessary in my opinion.

Taget från inCrysis forum, i en tråd som berör ämnet.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nivv
Crysis är för mig endast ett dåligt optimerat spel som inte är särskilt roligt heller, ingen känsla när man skjuter fiender osv. Det ska ju vara "KABLAMO" så är huvet bortsprängt på gerillasoldaterna man möter, men icke i Crysis.

Själv så hoppas jag på ett Crysis som inte är så plastigt, och inte så uselt kodat.

För det första bör du ha i åtanke att Crysis fortfarande är det i särklass snyggaste spelet på marknaden, nästan två år efter release. Spela det på högsta inställningar med allt ögongodis på, kanske även en läcker ToD-konfiguration och systemkraven är minst sagt befogade.

För det andra så är CryTek ett tyskt företag, vilket tyvärr kom att innebära hård censur vad gäller dödsanimationer i Crysis och Warhead tillika. Hade spelen varit utvecklade av en amerikansk studio eller dylikt, hade vi utan tvekan fått se smaskigare effekter i form av sönderdelning av kroppsdelar, och framförallt snyggare dödsanimationer, som ju i dagsläget är en av de få saker i spelen i fråga som lämnar en del att önska.

Av Mycel

Som tidigare nämnts så är GameSpot en av de främsta källorna, likaså systersiten GameFAQs. Är man ute efter betyg och topplistor utgör Metacritics eller GameRankings bättre alternativ, även om den förstnämnda inte enbart fokuserar på TV- och PC-spel.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av daevilb
Risen : PC / XBOX 360
Releasedatum: 2009-10-16
(10 dagar kvar)

Och vissa har löst spelet?.

Nja, PC-versionen av spelet släpptes den 2 oktober i både USA och Europa, och tidigare samma vecka till Xbox 360.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Då kan man ju lika bra slänga spelet.

Vad i helvete då för? Varför inte vara lite konstruktiv och istället köpa en Xbox 360-pad, som fungerar ypperligt till 99% av alla aktuella titlar, likaså Need For Speed: Shift. 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin analogi om att pekdon och tangentbord är den enda uppsättningen kontroller till en PC.

Eljest kan han ju satsa på en ratt, om han verkligen känner att han vill sätta sig in i spelet. Jag fick dock inte riktigt det intrycket.

Av Mycel

Spelet har naturligtvis främst ett nostalgiskt värde hos de som värdesätter det mest. En person som först idag, dryga nio år efter release, spelar spelet kommer naturligtvis inte tycka att det är det bästa spelet i serien - i synnerhet inte ur audiovisuell synpunkt.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
...samt att man inte kan gå och skjuta samtidigt...

Något man av olika skäl aldrig kunnat göra i ett Resident Evil-spel, någonsin. Avsiktligt av CAPCOM och inte en miss, med andra ord.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nypifisel
Det finns snyggare spel än Crysis---

Utveckla. Jag är idel öra.

Av Mycel

Jag får intrycket av att de flesta som uttalat sig inte spelat ett Resident Evil-spel tidigare, och tror att Resident Evil 5 är ämnat att spelas som ett renodlat actionspel. Javisst, serien har, inte minst efter de två senaste delarna, blivit mer actionorienterad, men att CAPCOM väljer det inventariesystem de gör är inget annat än avsiktligt. Att kunna gå och skjuta, eller rentav springa samtidigt, eller att inom bråkdelen av en sekund kunna fippla upp en helande spray eller ett annat, för situationen mer suggestivt vapen skulle förta känslan av panik som skaparna vill förmedla.

Vidare tycker jag inte kontrollerna är något att klaga på. Har man ovanstående i åtanke tar det inte lång tid att vänja sig vid vad som kan komma att bli superb kontroll.

Vad gäller introfilmerna är Resident Evil 5 ett av de tacksammare. Vad är det, tre intron? Varav samtliga går att inaktivera med en gnutta pill i installationsmappen. För att inte tala om det faktum att du snabbt kan trycka förbi alla utom CAPCOMs första, när det finns en hel uppsjö spel som tvingar dig att sitta och glo igenom en myriad av sekvenser innan du ens når huvudmenyn.

Om något så är Resident Evil 5 ett riktmärke för hur en bra PC-port ska se ut. Det är inte alla som lyckas med vad CAPCOM åstadkommer. Punkt.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
Batman, sjukt kul och snyggt spel...

Jag är beredd att hålla med. Spelar det just nu, och grafiken är stundtals makalös och genomgående kvalitativ.

Av Mycel

Crackdown, förutsatt att du äger en krysslåda.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av piddeman
Testa att köpa ett riktigt NFSS kopia?

Jag förstår vad du insinuerar, och utan att halka in alltför mycket på ämnet i fråga vill jag påstå att det alltid är lika roligt med folk som inte vet vad de pratar om.

Å andra sidan ...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JonkeNN^
för mig krashar spelet varje gång jag går in i ett rejs, YES... bra spel

[sarkasm]Ja, förmodligen beror det ju på spelet, eftersom ingen annan lyckats delta tävlingarna utan att det kraschar.[/sarkasm] Gör om, gör rätt.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
Var hittar jag hur man ställer in physx? Hittar det inte bland grafikinställningarna...

Om du inte ser inställningen för PhysX bland grafikinställningarna (längst ner, om jag inte minns fel) i spelet (eller i launchern) så beror det på att du

a) inte använder ett Nvidia-kort.

b) inte installerat patchen som krävs för att applicera PhysX.

Uppdateringen hämtas och installeras via Games For Windows Live.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kolapso

borde jag pröva att ha det på Normal med en 8800gt?
Very High, 1680x1050. 47-60 FPS konstant.

Med ett 8800GT tror jag dessvärre att frameraten kommer att dala rejält. Många rekommenderar ett dedikerat fysikkort till och med för PhysX på 'Normal', främst om man dessutom spelar på högre grafikinställningar. Du kan ju alltid testa.

Av Mycel

Heh, ja, likheten finns ju onekligen där.

Av Mycel
Av Mycel

Jag sitter själv på ett GTX 280 och de spel som inte flyter i 1920x1200 är ganska lätträknade. Ditt GTX 285 borde utan problem klara att rendera så väl nyare som kommande spel i native-upplösningen för en 22-tummare, såvida du inte är en av de som, av för mig oförståeliga anledningar, tycker om att pressa på med 16x kantutjämning på en så pass hög upplösning. Då kan jag förstå att till och med ett GTX 295 går på knäna.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
Med lite ändringar i consolen så ska man ju kunna fixa HDR ljus, men det blir inte inte så bra

Ja, exakt. Jag vill minnas att jag kör med ett värde på 2 (rekommenderat är enligt TweakGuides ett värde mellan 2 och 7, och HDR i överdrift är inget jag föredrar), men oavsett värde lyckades jag inte aktivera AA samtidigt utan att bilden blev skum. Nåväl, inget jag lägger någon tyngd på, tyckte bara det var kul att återuppleva spelet en smula ...