Inlägg

Inlägg som Mycel har skrivit i forumet
Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LaKaTroi
---tänk va roligt om snuten spårar dig genom Sweclockers nu xD

De gör antagligen det, ja ...

Jag förväntade mig förvisso inte ett svar av akademisk karaktär, men de här självutnämnda småpoliserna och moraltanterna sänker ju nivån på forumet något fruktansvärt. Dylika infantila uttalanden gör du i framtiden bäst i att hålla för dig själv.

Av Mycel
Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hummus
Alla upplösningar som din grafikkort/skärms-kombo klarar kommer Just Cause 2 stödja, inklusive givetvis alla widescreen lägen.

Det förutsätter jag. Jag ville mest bara uttrycka mitt missnöje med PC-versionen av ettan.

Det står kanske redan att läsa på STEAM, men demon uppges finnas tillgänglig till samtliga format om knappt en vecka, torsdagen den 4 mars.

Av Mycel

Ser definitivt fram emot Just Cause 2. Vidare hoppas jag att man denna gång har stöd även för widescreen-upplösningar, något man tydligen inte orkade bry sig om i PC-versionen av föregångaren, där 1600x1200 i 4:3-läge var det maffigaste som fanns att tillgå.

Att det dessutom rörde sig om en PS2-port gjorde inte saken bättre. Gör om, gör rätt.

Av Mycel

Mycket fisk blir det.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris82
Nog tycker jag Bioshock 2 har en plats på listan=)

Jag var lite tveksam till huruvida jag skulle inkludera BioShock eller ej. Det skulle isf bli det första, eftersom uppföljaren enligt mig inte alls ligger på samma grafiska nivå, vilket ju är lustigt då föregångaren har två och ett halvt år på nacken, kontra 2010-release för BioShock 2.

BioShock är ju ett spel med fantastisk design och bildsköna miljöer, men i egenskap av ett idag ganska gammalt spel lider det trots allt av en del tekniska skavanker. För många för att kunna mäta sig med dagens ögongodis-giganter.

Det är verkligen inget fult spel, men jag skulle inte placera det på en lista över de, med dagens mått mätt, snyggaste spelen.

EDIT: Fetstilt ska det vara.

Av Mycel

Jag vill minnas att en liknande tråd skapades för inte så länge sedan. Svaret är fortfarande detsamma; Crysis.

De spel som i dagsläget (och för en tid framöver) kommer närmast och därmed också är några av världens snyggaste spel torde bl.a. vara:

  • (PS3)

  • (PS3)

  • (PS3)

Naturligtvis avses PC-versionerna av ovan nämnda multiplattformspel.

EDIT: Typo

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rool
Satte mig nyss ner för att spela lite. Gillade 1:an och såg fram emot 2:an.

Tyvärr blir jag ordentligt åksjuk efter bara en kort stund, inte speciellt kul att köra vidare då.

Provade att stänga av V-sync och då blev det lite bättre, någon som har några tips?

"Åksjukan" du beskriver kommer antagligen av att spelet, liksom det första, inte har korrekt bildförhållande för 16:10-upplösningar. En patch släpptes och löste problemet i ettan, men att man lyckats begå samma misstag inför uppföljaren är ju helt otroligt.

Leta dig fram till "...Users\Username\AppData\Roaming\Bioshock 2", där du bör hitta filen User.ini. I den letar du efter en omappad tangent (NumPad0, exempelvis, vill minnas att den är ledig) och lägger därefter till SetFOV 90. Siffran 90 kan bytas ut och experimenteras med till du hittar ett värde som du tycker passar bäst. Ursprungsvärdet är 75, och är på tok för snävt för upplösningar som 1680x1050 eller 1920x1200.

När du är klar sparar du ändringarna och stänger filen. I spelet trycker du på Num Pad 0 för att ändra till vad som bör vara en betydligt mer passande FOV.

Kommandot "ResetFOV" går att mappa till en annan oanvänd knapp, och det återställer värdet till det urpsrungliga, vilket gör att du kan skifta mellan dem och jämföra lättare.

EDIT: Mappen i fråga är dold, du måste välja att visa dolda filer och mappar för att kunna se den. Google it.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av id_hunter
Jag kan inte förstå vem som skulle lägga ner pengar på ett spel som Batman?:S
Filmen i alla ära, men filmer som blir spel är nästan alltid värdelösa.

Intressant inlägg. Hur man som gamer, förutsatt att man är en någorlunda bevandrad sådan, lyckats med bedriften att missa ett spel som Batman: Arkham Asylum och dess otaliga utmärkelser (däribland GOTY på diverse spelsiter) övergår mitt förstånd.

Av Mycel
Av Mycel
Av Mycel
Av Mycel

Det är sådan här inskränkthet som får mig att ifrågasätta vad folk har bakom pannbenet egentligen.

Om vi börjar med att titta på varför spel med lika häpnadsväckande grafik som Crysis inte släpps i alls lika stor utsräckning längre, så beror det helt enkelt på att det i spelbranschen ser ut som det gör idag. Fler spel än någonsin tidigare går multiplattform och att tro att det är något som bara sker på PC är oerhört trångsynt. Detta för naturligtvis med sig lägre produktionskostnader och inte minst teknik - grafik - om du så vill, som anpassas efter lägsta gemensamma nämnare, i det här fallet Microsofts och Sonys respektive konsoller.

PCn är en öppen plattform, och har således inte storbudget-utvecklare som Naughty Dog (Uncharted 2: Among Thieves) och Guerrilla Games (Killzone 2) att gömma sig bakom, vilket är fallet hos PlayStation 3.

Att för det andra inbilla sig att en konsoll som betingar ett värde på omkring 3000 kronor prestandamässigt skulle utklassa en genomsnittlig gaming-PC är inte bara bra naivt utan också oerhört trångsynt. En någorlunda modern dator springer cirklar runt nämnda konsoll så fruktansvärt att det inte är tal om övertag utan snarare ren och skär misshandel.

Det är bara det att - och det är det enda du har någotsånär rätt i - PC-spel uppenbarligen inte är av den grafiska kvalitet de hade kunnat vara, om man tittar på hur pass mycket mer avancerad hårdvaran är, än den som huserar i vardera konsoll. Se första paragrafen för en på tok för kort förklaring. Det är en hel vetenskap i sig, men det är inget jag tänker ha en utläggning om här och nu.

Vidare tycker jag det är intressant att du anklagar PC-spel för att i högre grad lida av buggar och dylikt, när detta, om något, är något som den här generationens konsoller fått ta del av likaså. Minns du hur många patchar och uppdateringar som släpptes till förra, och för den delen, förrförra generationens konsoller? Noll.

Jag har personligen näst intill aldrig råkat ut för spelförödande buggar (eller generella buggar, för den delen) i de spel jag roat mig med, och det har minst sagt blivit ett gäng genom åren. Ett undantag jag på rak arm kan komma på är Fallout 3, varav konsollversionerna, ironiskt nog, led av precis samma åkomma. Ska vi försöka hitta en skillnad, så torde det väl vara att du på PC åtminstone har möjlighet att åtgärda problemet i fråga själv, medan du som konsollanvändare snällt får sitta och vänta på att utvecklarna behagar släppa en patch.

Av Mycel

Det vore klokt att ta hem och installera senaste patchen, då det gjorts en del optimeringar sedan spelets release.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av edgren
Nu var du lite dum, va? Det skiljer sig 4 år mellan första Call of Duty och Call of Duty 4: Modern Warfare. Första Call of Duty använder sig av Quake 3-grafikmotorn (id Tech 3), medans Call of Duty 4: Modern Warfare använder sig av en grafikmotor som Infinity Ward själva har skapat. I alla fall vad jag förstog av den där artikeln.

DOOM 3 använder sig av id Tech 4. Prey använder sig av id Tech 4, men något modifierad enligt följande citat: "... the game uses a heavily modified version of id Tech 4 capable of rendering 'huge cavernous spaces as well as more traditional passages'".

I rest my case ...

Jag är väl medveten om detta, jag drog det till sin yttersta spets för att statuera exempel. Kontentan är alltså att Prey inte ser bättre ut än Doom III för att det senare är mörkare, utan helt enkelt för att Prey är ett nyare spel, om än på samma motor. Jag vet inte ens om jag orkar bemöda mig med att svara utförligare än så, då det av allt att döma troligen vore förgäves.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av edgren
Det är ju för att DOOM 3 är ett mörkt spel

Tillika två år äldre, och på den tiden hann det hända en del, till och med vad gäller id Tech 4.

Det skiljer en del mellan första Call of Duty och Modern Warfare trots att de använder sig av samma grafikmotor.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AdFr
Dirt 2 är bättre optimerat, maxar det utan problem

Det handlar inte om att det är bättre optimerat, utan att DiRT 2 av logiska skäl inte är i närheten av att vara lika krävande som Crysis. Det förstnämnda är ett bilspel (om än bland de snyggare sådana) och är naturligtvis inte alls lika storskaligt som det senare, och det behöver det inte vara heller.

Kunde Crysis ha varit bättre optimerat? Definitivt, men till största del beror systemkraven på just att det är världens snyggaste spel. Fortfarande. Det är oerhört befängt att påstå något annat, även om somliga spel, om än av det mer linjära slaget, börjar komma ikapp.

Av Mycel

Crysis och Crysis Warhead är i skrivande stund utan tvekan världens snyggaste spel, och har varit det i drygt två respektive drygt ett år. Det näst snyggaste torde vara ArmA II tätt följt av, i ingen som helst ordning:

Resident Evil 5 (PC)

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Killzone 2 (PS3)

Mirror's Edge (PC)

S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky/Call of Pripyat (PC)

Assassin's Creed II (PC)

Vad gäller Crysis 2 tror jag att man blir besviken om man ställt in sig på att på konsollerna få spela ett spel som överglänser första Crysis (grafiskt). PC-versionen av uppföljaren kan däremot komma att sno åt sig tronplatsen som grafikkung.

Av Mycel

Av olika anledningar tänker jag begränsa mig till den här generationen, och eventuellt vid ett senare tillfälle göra ytterligare en lista där jag har föregående generationers motsvarigheter i åtanke.

1) Fallout 3 (PC/Xbox360/PS3)

2) Få andra single-player-spel kan jag sitta i så många timmar med utan att ens ha utforskat en bråkdel av spelvärlden. Spelet har det mesta, vilket tyvärr inkluderar en rad skavanker, varav vilka sporadiska krascher och frysningar hör till de mest förödande. För en mer utförlig utvärdering föreslår jag att man tar en titt på IGN's recension av spelet.

3) Förmodligen Flight Simulator X, åtminstone i förhållande till hur pass fult det är. Eljest Crysis, eller något av de senare S.T.A.L.K.E.R.-spelen, förutsatt att du med krävande avser spelets krav på hårdvara snarare än på spelarens färdigheter.

4) Harley Quinn (Batman: Arkham Asylum)

http://geeksofdoom.com/GoD/img/2009/08/harley-quinn-arkham-asylu...

Jill Valentine (Resident Evil 5)

http://img340.imageshack.us/img340/3201/87230999.jpg

http://www.capcom.co.jp/bio5/ae/img/desperate/desppic_04_l.jpg

5) T.K. Baha (Borderlands). Ja, inte är han fager i alla fall.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alcazaar
EDIT: Lite roligt att ps3 har 9kärning cell processor, vilket datorvärlden inte har hunnit komma upp i---

För det första handlar det om en fysisk kärna, ackompanjerad av sju virtuella och betydligt klenare SPEs, varav endast sex kan nyttjas av spelutvecklare då den sjunde används för att driva XMB, konsollens operativsystem. Den fysiska kärnan kan vad gäller prestanda jämföras med en Pentium 4, och utgör således inte särskilt mycket av ett hot, allra minst gentemot dagens processorer på PC-marknaden.

Cell-processorn i sin helhet kan liknas vid en CPU/GPU-hybrid och är därför betydligt effektivare än till och med Intel's EE-värstingar beträffande rå beräkningskapacitet, men åker på storstryk även av betydligt billigare processorer i alla andra avseenden, inte minst multitasking.

Den primära grafikkretsen i PlayStation 3 är som bekant en NV47 (ett smått bantat 7800), och man har kommit fram till att den del av Cell-processorn som "hjälper till" med det grafiska också motsvarar Nvidias G70-kretsar i prestanda. Vi kan med andra ord räkna ut med lilltån att det inte rör sig om något prestandamonster av högre rang (det handlar trots allt om ganska daterad hårdvara), även om metoden bevisligen är mycket effektiv.

Det är oerhört synd att Sony's PR-bullshit har nått fram till och lurat så många. PlayStation 3 är ingen supermaskin från framtiden, och det torde vara ganska självklart, inte minst på ett forum för datorentusiaster, att en konsoll med en prislapp på omkring 3000 kronor inte kan mäta sig med en dator som går för tio gånger högre pris. Eller tre, för den delen.