Inlägg

Inlägg som Mycel har skrivit i forumet
Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lutt95
Hur kommer det sig då att alla på youtube har skitbra AA? Ska ta printscreen nu.

Det har dom inte. Anledningen till att vassa kanter inte blir lika framträdande på YouTube-klippen är att klippen i fråga förmodligen är uppladdade i betydligt lägre upplösning än den som användes när de spelade, vilket ger en orättvis bild av hur spelet faktiskt ser ut (suddigare bild gör att kanter elimineras, bl.a.).

En annan förklaring kan vara att de har post processing-filtret aktiverat (tryck på "P" under spelets gång, eller, förutsatt att du återgick till senaste patchen, aktivera det i grafikinställningarna), vilket har en liknande effekt och som även lägger till rörelseoskärpa.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av soderkvist
Okej, kanon. Fungerar det med windows 7?

Den fungerar alldeles utmärkt med Windows 7, varvid ovan nämnda drivrutiner automatiskt hämtas från Windows Update.

Av Mycel

Även om det på mitt system inte fick någon vidare märkbar effekt, så finns det en liten tweak som gör det möjligt att höja Post Processing i grafikinställningarna högre än vad som ursprungligen är tillåtet.

Detta görs genom att öppna hardware_settings_options.xml (jag minns inte riktigt i vilken mapp den låg, så sök gärna i spelets installationsmapp), leta därefter fram raden <option name="high" dx11Only="True">. Ändra "True" till "False" (filen är skrivskyddad, ha det i åtanke innan du öppnar den) och lägg märke till att inställningen i fråga går att höja ytterligare ett snäpp väl inne i spelet.

Detta gäller naturligtvis främst för oss som sitter på kort som saknar stöd för DX11. 'Ultra' är med största sannolikhet den DX11-exklusiva inställningen och därmed beroende av hårdvara, varför det på mitt system efter tweaken enbart gick att välja ett snäpp högre än tidigare, 'High' (Medium var högsta valbara från början). 'High' är gissningsvis DX10.1-relaterat men går alltså att låsa upp även på DX10-kort. Den visuella skillnaden torde vara minimal, men det kan vara kul att testa.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pimpim666
Till konsolerna är den anpassad för 600p som är 16:9, så din 16:10 upplösning borde inte vara långt ifrån.

Fast bildförhållandet är egentligen inte väsentligt i sammanhanget. Jag använde det främst därför att upplösningen, som däremot är vital, varierar så pass mycket från system till system. Om du spelar ett spel vars FOV är anpassad för just 600p, kommer det naturligtvis straffa sig när du höjer upplösningen till, säg, 1920x1200, som är en betydligt högre upplösning. Detta märks tydligt, inte minst på senare tid i titlar som Borderlands och just Modern Warfare 2.

Av Mycel

Ytterst få spel renderas i högre än 720p på den här generationens konsoller, varav Wii i regel håller sig omkring ~480p. Wipeout HD är ett av oerhört få kommersiella spel som Sony's dito lyckas rendera i "sann" 1080p, och på samma grunder hittar vi ett fåtal motsvarande även hos Microsoft's krysslåda.

Man är helt enkelt tvungen att kompensera för den tämligen höga detaljrikedomen och allmänna grafiska kvaliteten man inte sällan ser, inte minst i spel som Uncharted 2 och Killzone 2, som utan tvekan är de snyggaste och visuellt mest imponerande konsollspelen till dags dato. Detta gäller såväl upplösning som antal bilder per sekund, och 30 FPS - som för många är på tok för lågt för att vara njutbart - används inte alltför sällan som gräns (ibland högsta gräns!) för FPSen i konsollspel. På Infinity Ward valde man dock att offra ett antal pixlar för att istället få en välbalanserad och konsistent framerate. En upplösning om 1024x600 (2x kantutjämning) pixlar blev resultatet.

Att det ser ut såhär är inte ett dugg konstigt, med tanke på hårdvaran som huserar i de två sistnämnda maskinerna. Utan att gå in alltför mycket på tekniska detaljer hittar vi följande:

Xbox 360

• CPU: IBM PowerPC @ 3.2GHz (tre fysiska kärnor med två trådar vardera)

• Minne: 512MB dedikerat grafik/arbetsminne (GDDR3 700MHz)

• GPU: ATi Xenos (motsvarar prestandamässigt i runda slängar ett Radeon X1900/X1950XT)

Playstation 3

• CPU: IBM PowerPC @ 3.2GHz (Cell-processor utvecklad av IBM, Toshiba och Sony själva; en fysisk kärna tillsammans med sju virtuella, varav en är helt dedikerad åt hanteringen av XMB, konsollens operativsystem om man så vill.)

• Minne: 256MB XDR-minne (i prestanda jämförbart med DDR3)

• GPU: NVIDIA RSX (motsvarar ett 7800/7900GTX i GeForce-serien - dock utrustat med enbart 256MB GDDR3)

Det många inte känner till är att ingen av konsollerna stoltserar med vad som idag anses vara högpresterande hårdvara, utan man förlitar sig tyvärr på den PR som inte minst Sony är skyldiga till att ha publicerat. Det är inte annat än att jag tycker det är skrämmande när till och med väletablerade speltidningar i spaltmeter efter spaltmeter försöker förklara för läsarna vilken superdator Playstation 3 är, när det i själva verket rör sig om vad som idag inte kan ses som annat än en (i alla fall jämfört med vad som i dagsläget finns att tillgå på PC-marknaden) högst medioker maskin.

Jag begär å andra sidan inte att den genomsnittlige konsollanvändaren ska känna till detta, men jag tycker det är beklagligt att man får en så pass skev bild av det hela, så till den milda grad att man jämför konsollerna i fråga med fullkomliga bestar till datorer utrustade med den allra senaste hårdvaran. Det är oerhört synd.

Slutligen vill jag förse Lidodido med en god källa innehållandes lite information om vilka upplösningar några av de mest populära konsollspelen renderas i.

Av Mycel

Jag håller till viss del med, inte minst vad gäller Modern Warfare 2. Minns att framförallt Favela-banan kunde vara oerhört frustrerande p.g.a. detta. Noteras bör dock att FOV'en i spelet i fråga är på tok för låg för de i PC-sammanhang vanliga 16:10-upplösningarna (den är anpassad för konsollernas ynka 640p), något som definitivt bidrar till begränsad sikt.

Av Mycel

Jag bidrar väl med mina resultat.

Antal frames: 13786

Genomsnittlig FPS: 57.0

Minimum: 48.2

1920x1200
8xMSAA

I övrigt inställt på vad som är högsta möjliga då DX11 saknas.

Av Mycel

Left 4 Dead 2

http://i47.tinypic.com/2iqi986.jpg

http://i46.tinypic.com/2ymatkp.jpg

http://i48.tinypic.com/293txjb.jpg

http://i50.tinypic.com/2u7rihc.jpg

Citat:

Ursprungligen skrivet av Nembo
EDIT: Finns det nått sätt att få bort HUDen i Crysis?

Öppna konsollen och skriv "cl_hud = 0" (utan citationstecken).

Av Mycel

Min far sitter och spelar spelet i fråga på betydligt äldre hårdvara;

• AMD Athlon X2 5200+

• 1GB DDR2-minne

• GeForce 6800

Detta sker naturligtvis på lägre inställningar, och spelet är inte speciellt vackert, men det är i allra högsta grad spelbart. Din dator kommer att klara spelet utan problem, möjligen på inställningar liknande konsollernas (vilket gissningsvis motsvarar en upplösning om 1280x720 pixlar, noll kantutjämning och texturer någonstans mellan low-medium).

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sazmo123boy, Mupp3n
Text

Ni får det att låta som att PC- och konsoll-versionerna har identiska texturer. Så är, liksom när det gäller de flesta PC-versionerna av multiplattformare, inte fallet. Har ni med hjälp av faktiska skärmdumpar jämfört versionerna i fråga? Well, I have, och lider man inte av svårt nedsatt syn är det tämligen enkelt att se vilken skärmdump som representerar PC-versionen. Konsollernas ynka 640p märks så det svider i ögonen, likaså de i jämförelse lågupplösta texturerna. För att inte tala om den totala avsaknaden av kantutjämning.

Detta till trots är PC-versionen den som kommer att sälja sämst av de tre. Infinity Ward är medvetna om det. Det vore därför oerhört korkat av dem att utveckla något annat än en direktport till PC (med de sedvanliga visuella förbättringarna som nämnts ovan). Det är helt enkelt inte ekonomiskt gångbart för IW, och inget annat än önsketänkande att de skulle utnyttja - säg - ATis senaste flaggskepp fullt ut i ett spel som med största sannolikhet kommer sälja betydligt bättre på andra plattformar.

För att det inte ska bli så oerhört mycket off-topic-dravel i en tråd som främst berör skärmdumpar av spel, vore det kanske lämpligt att bifoga ovannämnda jämförelsetest.

OBS: Sidan är på tyska och kanske oförståelig för många, men bilderna talar sitt tydliga språk.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Trams

Har du inget bättre för dig än att sitta och klaga på ett gäng lågupplösta texturer i vad som onekligen är ett av de snyggaste och visuellt mest imponerande multiplat-spelen till dags dato så ser jag inte hur du lyckas få ut någon större glädje av att spela ö.h.t. Jag vill inte prisa spelet i fråga alltför mycket, då det onekligen har en del brister (jag hade personligen önskat en något bättre synvidd (FOVen är aningen låg) och möjligheten att kunna lean:a), men att sitta och säga att det är ren skit på grund av att några bristfälliga texturer inte faller dig i smaken är ju bara oerhört infantilt. Skärp dig.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sensuella Sven
Vilket program ska man fixa för att kunna använda handkontrollen då?

Xpadder är ganska populärt.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Draim
Får jag fråga varför du då inte spelar på konsoll då det i det här fallet är en exakt kopia av konsoll versionen?

Samma frågeställning dök tidigare idag upp i en tråd på GameSpot, där en användare skrev följande:

Citat:

Some people play games for the Single Player experience.
Those same people may prefer using a controller when playing.
Those same people may also prefer the potentially lower price of the PC version, as well as the typically more advanced graphics.

Jag förutsätter att de flesta härinne besitter tillräckligt god engelska för att förstå vad han åsyftar, och jag kan personligen inget annat göra än att hålla med ovanstående.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sensuella Sven
Kan man använda Xbox 360-handkontroll till PC-versionen?

Nä, det kan du tyvärr inte göra, såvida du inte använder dig av tredjepartsprogram för att på så vis mappa knapparna. PC-versionen av spelet har inte stöd för handkontrollen i fråga.

Av Mycel

Call of Duty: Modern Warfare 2

http://data.fuskbugg.se/skalman01/codmw2.png

De som spelat spelet - eller sett klipp från det - känner igen scenen, som utgör inledningen av det kontroversiella uppdraget "No Russian".

Dold text
Av Mycel

Re: Re: L4D 2 Demo

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
det där versus mode finns inte tillgängligt i demoversionen på PC

Allt går om man vill.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elmoth
Dead Space, Metal Gear solid 4 och resident evil 5 till konsoll.

Nja, varför då? Båda spelen ter sig bättre till PC (förutsatt att man äger en någorlunda modern sådan), inte minst Resident Evil 5. Jag slänger också upp ett gäng trevliga SP-lir.

Batman: Arkham Asylum

Borderlands (30/10)

Football Manager 2010 (30/10)

Machinarium

Mass Effect

Modern Warfare 2 (10/11)

Need For Speed: Shift

Red Faction: Guerrilla

Resident Evil 5

Här blandar jag naturligtvis genrer, men är du ute efter något som liknar Hitman-spelen så kanske Splinter Cell-serien vore något att kolla upp. Ha dock i åtanke att serien liksom Hitman är ganska daterad, och det lär dröja ett tag innan nästa del, Splinter Cell: Conviction, släpps till PC.

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gilgamesh
hur får man igång fönstersnurran? jag har försökt med både alt + tab och windows knappen + tab men de händer inget, iofs kan jag byta fönster med alt + tab men de är de vanliga sättet om ni förstår vad jag menar

Förmodligen kör du Basic-temat, som är visuellt avskalat och bl.a. saknar denna funktion. Har du mer än 128MB videominne och/eller åtminstone Home/Premium/Ultimate-utgåvan av Windows 7 har du möjlighet att byta till gränssnittet Aero (högerklicka på skrivbordet, välj 'Anpassa').

Av Mycel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av atreyu
Bara jag som inte kommer gå över... Finns en sak jag stör mig så förbannat på, och det är att jag inte kan ha samma Taskbar/aktivitet rad som man kan låsa och ha sina genvägar.. Jo visst kan man ha genvägar, men dom flyttas ju omkrings när man öppnar ett fönster. Störde mig som f*n på det..

Eller nån som vet hur man kan få det att funka som i xp/vista..

Du kan flytta om dina genvägar och aktivitetsknappar efter eget tycke. Ta tag, drag och släpp där du vill ha den (EDIT: detta går naturligtvis att göra även med de aktiva programmens ikoner). Vidare kan du ju alltid få det att se ut som i tidigare operativsystem genom att kika lite på de inställningar som finns om du väljer 'Egenskaper' på aktivitetsfältet. Det är dock inget jag rekommenderar, vänj dig vid det nya aktivitetsfältet istället. Det är betydligt smidigare när man väl förstått hur det fungerar.

Av Mycel

Enligt flera källor, inte minst Gearbox själva, så ska PC-versionen ha stöd för DX10. En googling på "borderlands +dx10" påvisar detta. Det vore föga förvånande, med tanke på att utvecklarna under i princip varje intervju inte varit sena med att påpeka hur pass grafiskt överlägsen PC-versionen är konsol-versionen.

Någon jämförelse DX9 och DX10 emellan kan jag inte hitta, men ett benchmark-verktyg ska tydligen vara inkluderat och med spelets release alldeles runt hörnet så bör det inte dröja lång tid innan vi blir varse om skillnaderna.