Inlägg

Inlägg som Oliviro har skrivit i forumet
Av Oliviro
Skrivet av Victor25:

Hej! Är på jakt efter en laptop för kommande studier och annat skoj. Vad tror expertisen om att köpa från Amazon? Är denna dator värd 8000 varav ca 2000 i fralt och tull? https://www.amazon.com/Acer-Octa-Core-Processor-Fingerprint-S...

Om inte, vad bör man köpa i samma prisklass? En förhållandevis snabb dator som funkar till videoredigering och ev lite spel är vad jag är inne på.

Bättre att invänta ideapad 5 med nya amd processorerna. 14 tummaren finns på deras hemsida där du kan välja olika specifikationer. Glöm ej att anmäla dig till nyhetsbrevet så får du 10% rabatt.

Själv inväntar jag 15-tummaren som inte finns i lager ännu.

Av Oliviro
Skrivet av Implor:

Mitt råd är att byta jobb iallafall vart fjärde år. Fick totalt 4000kr i löneförhöjningar under 4år på ett medelstort konsultbolag. När jag bytt bolag så gick jag upp 4000kr i ett steg!

Totalt 8000kr löneökning på 4år är inget jag kan klaga på men krävde att jobb byte för att nå dit.

Tack för rådet. Man kanske ska börja nappa lite på konsultfirmorna som raggar på mig (och säkerligen väldigt många andra) i hopp om att få ett ökat marknadsvärde.

Av Oliviro
Skrivet av Implor:

@Oliviro: Har också jobbat på Volvo som ingenjör. Dom håller väldigt hårt i slantarna. Många kollegor under min tid där fick 5-800kr i lyft. Så var beredd på att det inte blir mycket mera än så.

Gör du ett fantastiskt bra jobb så blir det kanske 1500kr. Men jävlar så du slita så chefen ser det :).

Jag kanske har fel men är min erfarenhet.

Jo jag fick samma dystra besked "räkna inte med tusenlappar om du stannar inom samma avdelning" . Lyckades dock få en tusenlapp extra detta året av chefer några steg upp (ordinarie lönehöjning var 500kr) och har lyckats dessutom efter 1 år att bli befordrad till annan tjänst och avdelning. Så där räknar jag med att lyckas få några tusenlappar till.

Av Oliviro

Vad snackar vi för prisnivåer här om jag skulle köpa allt?

Paketet går väl på runt 11-12000 nytt (?) och isf skulle jag kunna tänka mig att köpa det för runt 8000 om frakt till Göteborg skulle kunna fixas på något vettigt sätt.

Av Oliviro
Skrivet av Boozfob:

Vad finns det för andra vettiga alternativ? Jag ska beställa lite saker från Fyndiq, finns det några vettiga alternativ där?

Vetej om de kan hittas på fyndiq. Men xiaomi är varmt rekommenderad när det gäller powerbanks.

Har själv 16000mah varianten som jag köpte i Kina, kan vara det bästa köpet jag gjort för ynka 100kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Oliviro

Är 25 år gammal, med snart 1 års arbetslivserfarenhet (utbildad civ ing inom ind ek) på mitt nuvarande jobb.

Gick in med 30.000 per månad, har ännu inte haft lönesamtal men räknar på att öka upp till 33' efter samtalet. Jobbar på Volvo i produktionen på en ingenjörstjänst med mycket ansvar på axlarna (som jag gärna tar).

Av Oliviro

Om jag varit i din sits hade jag valt en dell xps 13".

Av Oliviro

Jag har dock hört dåligt om just xiaomis kvalitet, svärmor i kina har fått lämna in sin flertalet gånger pga fel. Skulle inte rekommendera att köpa en sådan utan svensk garanti. Däremot oppo är mer känt som kvalitativt, xiaomi är budget.

Av Oliviro

Tack jättemycket för alla tips, nu har jag en helt del att sätta mig in i!

Av Oliviro
Skrivet av Commander:

Beror på kraven, går att skapa en bra hemsida i vanliga notepad. Wordpress är mer för bloggar.

Kan tillägga att jag inte skulle vilja gå och lära mig att koda, möjligtvis om man kan ta en enkel template och i princip bara copy pastea. Det är väl ungefär så som wordspress funkar om jag fattat det rätt?

Av Oliviro

Skapa hemsida på ett smidigt sätt

Hej allesammans!

Har fått i uppdrag av en släkting som ska starta eget som skulle vilja ha någon slags hemsida med information om företaget och så vidare. Det är i dagsläget ganska ospecifierat vad hon vill ha på hemsidan och likväl så är jag ingen programmerare (gick någon grundkurs i webbdesign för 8 år sen på gymnasiet). Därför har jag lite förfrågningar om vad för verktyg det finns att använda sig av för att skapa en enkel hemsida. Är det wordpress och squarespace man ska kika närmare på eller hur ser det ut? (samma så behövs det köpas en domän osv, hur funkar det?)

Tack på förhand och om jag missat en liknande tråd eller guide i forumet så ber jag om ursäkt.

Av Oliviro

Problemsök som vanligt.... Se vilka applikationer som tar batteritid, vänta några cykler tills allt är optimerat.

Av Oliviro
Skrivet av Chilluminati:

Ni som vet... när jag ska lira Rust så crashar det.. de står out of memory men borde de inte gå men 3GB?

Jag sitter på 4gb men måste stänga ner alla övriga program om jag ska lira cs:go.... så det är inte alls orimligt att det krashar.

Av Oliviro
Skrivet av Aleshi:

Det där testet är ju duktigt riggat också, man testar enbart att starta program från scratch typ, startar också kamera som är segstartat på Samsung och man ska ladda sidor. Det där mäter inte på något sätt hur mycket RAM telefonen behöver. Om jag inte missminner mig så kör Android alla program i en form av VM avskärmad från övriga OS:et (bortsett från sådant som man godkänner att den ska ha tillgång till). Det gör ju att det kräver lite mer prestanda vid uppstart första gången, men de är snabba sedan när man inte måste starta VM-containern från scratch. Den lösningen ger en säkerhet som är bra när man ska ha en öppnare marknad än Apple har.

MEN, genom att Android har mer RAM så kan man köra massa program parallellt med äkta multitasking i fall där iPhone måste börja stänga av program. Det gör inte bara Android snabbare med att byta program som är startade, framförallt så gör det att man inte förlorar skrivna texter och halvt utfört jobb på Android. iPhone är snabbare (än vissa Android med bloatade skal) på att öppna program när telefonen är helt nystartad. Personligen stänger jag inte av telefonen helt när jag stoppar ner den i fickan. Androids styrka är att den är snabb när man använder den, dessutom förlorar man inte arbete.

Att öppna massa program från scratch och stänga av dem direkt i lång följd är inget man vanligtvis arbetar med. Det är en riggad jämförelse som såklart kan vara praktisk om man vill låtsas att det är sådant människor menar när de säger att mer RAM är bra.

Du noterar väl att iPhonen är snabbare även när det gäller att öppna program som redan ligger i bakgrunden i videon? Se till exempel S5an som behöver ladda om alla sina appar då dem stängsts av i bakgrunden....

Av Oliviro

Använder Spotify och har inte tänkt att byta i första taget, anledningen till att jag inte vill byta är:

1, Det sociala --- kompisarna använder och det är så smidigt att dela musik osv
2, Smidigheten --- allt funkar utan problem och på alla enheter
3, Jobbigt att byta (eftersom alla spellistor är sparade i spotify)

Av Oliviro

Det är extremt enkelt att används platttor för att skriva på om man har ett trådlöst tangentbord. Problemet i dagläget är just att apparna ligger efter, själv så köpte jag just min ipad i hopp om att skippa laptopen. Det har varit en besvikelse då det inte finnd någon vettig ms word hanterare, tråkigt att denna skulle kosta så mkt dock.

Men jag får väl ta och leta upp kompisar så vi kan dela

Av Oliviro
Skrivet av Umbrellas:

Man lagrar inget på sin platta? Det är ju därför man ens har lagringsutrymme, eller hur?

I allmänhet håller jag dock med, finns ingen anledning att ha stora lagningsutrymmen på plattorna som jag använder i alla fall. Använder till exempel mindre utrymme på min padda än i telefonen, detta för att i hemmet kan jag streama allt från nätet. Men när man är on the go så använder man telefonen och man vill inte streama saker då det tar för mycket batteri.

Av Oliviro
Skrivet av mats42:

Jag började med W8 långt innan det fanns publika betor av den (jobbar i branchen med bland anant utvärderingar och POc.)
De första testversionerna av W8 hade startmeny och togs emot rätt väl, det var när MS tog bort den det vart "lite" live på både kunder och partners, i princip 100% krävde en återläggning av startmenyn, något MS valde att strunta fullständigt i.
Resultatet av detta vart att många av de kunder som var med i utvärderingen valde att avbryta sina utvärderingsprojekt och stanna på W7

På Teched var det samma budskap. Lägg tillbaka startmenyn eller vi stannar kvar på W7 (ioch tom XP i vissa fall).
Ms valde att köra ned huvudet i sanden.

Resultatet ser vi nu. Kunderna utövar sin konsumentmakt och väljer att köpa ett operativsystem som fungerar för dem och deras behov.
Det handlar inte om hat utan om en tillverkare som totalt har ignorerat vad kunderna vill ha.

En annan rätt talande faktor är att MS fortfarande inte kan visa upp en större refernskund i Sverige som har valt att gå på W8 på sina vanliga datorer.
MEd XP, Vista och W7 kudne man göra det på lanseringsdagen

Ja och min poängtering är att dessa människor inte har omvärderat sin åsikt sen första dagen som MS tog bort startlnappen, eller rättare sagt utbytte den till metro. DET är bakåtsträvande.

Av Oliviro
Skrivet av KTL:

Du skämtar va? Några månader, max ett halvår kan man prata om en "hat-våg" initialt. Men det här är skitsnack rakt upp och ner. Dessutom skulle den hatvågen röra sig bland forum som sweclockers, teknik och IT-intresserade. Dessa utgör väldigt liten del av den totala marknaden. Med facit i hand så har marknaden som helhet ratat Windows 8 och entusiasterna kör ändå Windows 7, inte hatar de Microsoft för det. Så det här hat-vågsargumentet är nog bland de dummare.

Windows 8 är helt enkelt en idé som inte bar frukt, svårare att förklara än så är det inte.

Detta går ju att kasta fram och tillbaka dagarna i ända, men den intressanta vore att se hur stor andel av folket som ogillar win8 verkligen har testat det och hur länge. Jag var likväl de flesta andra negativ de första veckorna men sen började jag gilla det stenhårt, likväl så har ingen i min närhet som testat det ogillat det, även om de som mig var osäkra i början.

Av Oliviro

Själv ser jag detta som ett försök av HP att differentiera sig emot andra genom att försöka rida på den nuvarande hat-vågen mot MS. Folk som fortfarande sitter och klagar på Win8 är ju inget mer än bakåtsträvande människor som vägrar ändra uppfattning om något, hatet kan spåras tillbaka till första testversionerna och sedan dess har det suttit kvar hos dessa personer trots att Windowsversionerna blivit bättre och bättre.