Inlägg

Inlägg som x300 har skrivit i forumet
Av x300

Tack! Skrivarserver gick åt h-e då gamla Canon-drivare och CUPS vägrade lira. Fick till det med https://www.virtualhere.com/ och en raspberry istället.

Av x300

Trådlös USB år 2021

Hej!

Jag har en skrivare som inte har wifi som jag inte har plats för nära datorn. Jag skulle vilja ha en trådlös USB-adapter / USB-hub för att ansluta den i garderoben (utan skrivarserver). När jag letar efter detta hittar jag att det har funnits på webhallen/dustin/inet men det verkar inte finnas längre. Är det nåt särskilt ord jag bör söka på som jag inte lyckats lista ut själv, eller varför är detta så svårt att få tag på?

Av x300

Jag avslutar detta nu, grattis till JohanFlodqvist!

Av x300

Intel Core i7-4770K med stockkylare på ett MSI Z87-G45 Gaming med 16 GB (2x8) Crucial DDR3 BallistiX Tactical

Intel Core i7-4770K med stockkylare
MSI Z87-G45 Gaming
16 GB (2x8) Crucial DDR3 BallistiX Tactical4

Kan hämtas i centrala Stockholm, eller skickas väl paketerat (köparen betalar frakten).

Budstart för avhämtning: 1 kr
Budstart för att det ska vara värt att skicka det: 100 kr

Om ingen vill ha det så hamnar det på tippen, det vore synd då det kan lira alla spel utan problem.

Läs hela annonsen här

Av x300

Antar att gen7 inte kommer tillbaka hos Dustin igen, nu ger sidan en 404: https://www.dustinhome.se/product/5010795910/proliant-microse...

Av x300

Vaffan, det gick för en timme sen...

Har någon erfarenhet av G8an? https://www.dustinhome.se/product/5010784006/proliant-microse...

Är den värd 3k?

Av x300

Nu går det att köpa den igen host dustin (beställningsvara, men det går att lägga en beställning, det gick inte igår) för 1990 kr (de hävdar att 3749 kr är normalpris) och G8an för 2999 kr (normalpris 4999 kr)

Av x300

Det blev ett par SilentWings och jag är riktigt nöjd. Tysta som bara den!

Av x300

Be-Quiet SilentWings 2 120mm PWM vs Noctua NF-S12A PWM 120mm

Nu så är det dags att byta fläktar i mitt gamla Antec p182!

Vad säger ni som kan; Be-Quiet SilentWings 2 120mm PWM eller Noctua NF-S12A PWM 120mm (eller kanske någon annan fläkt?)? Jag prioriterar ljudnivån och överklockar inget, så temperaturen borde inte bli för hög (2770k och GTX 770).

Av x300

Problem med ljud över DVI med S/PDIF

Detta är som en fortsättning på denna tråd men frågan har ändrat karaktär så jag skapar alltså en ny tråd här.

Kort så har jag ett XFX GeForce GTX 260+ och ett ASUS P5Q Pro som jag kopplade ihop med en S/PDIF-kabel för att få ljud och bild till min förstärkare.

Jag kopplade in sladden i mitt moderkort enligt instruktionerna (svart som jord och röd som SPDIFOUT) till mitt grafikkort (där går det bara på ett sätt). Bootade upp BIOS och ändrade SPDIF_OUT Mode från SPDIF Output till HDMI Output och kopplade in min DVI -> HDMI-kabel till förstärkaren. Sist ändrade jag Sound output i Windows till HDMI som standard men inte får jag nåt ljud ut inte. Bilden kommer ut som vanligt och en annan dator inkopplad med HDMI till samma port ger både ljud och bild.

Förslag på vad jag kan ha gjort fel?!

Av x300

Jag kopplade in sladden i mitt moderkort (ASUS P5Q Pro) enligt instruktionerna (svart som jord och röd som SPDIFOUT) till mitt grafikkort (där går det bara på ett sätt). Bootade upp BIOS och ändrade SPDIF_OUT Mode från SPDIF Output till HDMI Output och kopplade in min DVI -> HDMI-kabel till förstärkaren. Sist ändrade jag Sound output i Windows till HDMI som standard men inte får jag nåt ljud ut inte. Bilden kommer ut som vanligt och en annan dator inkopplad med HDMI till samma port ger både ljud och bild.

Förslag på vad jag kan ha gjort fel?!

Av x300

Kanon! Har beställt sladden, nu är det bara att vänta och se om det funkar, det gör det säkert!

Av x300

Det är ju helt fantastiskt. Jag var helt låst i tanken på att DVI endast klarade bild. I dagsläget har jag en sådanhär: http://www.dustinhome.se/product/5010081435/kabel-hdmi-dvi-d-... och den är alltså DVI-D. Om jag har förstått det hela rätt så behövs DVI-I? (Wikipedia: DVI-D (digital only), DVI-A (analog only), or DVI-I (digital and analog)). Jag behöver alltså köpa en ny kabel? Hur vet jag vilken typ http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=434126 är?

Av x300

Tackar för svaren. Jag kanske har missuppfattat någonting dock, men är det inte så att DVI skickar samma digitala bildsignal som HDMI, med den stora skillnaden att HDMI även skickar ut ljud? Om det är så hjälper väl detta inte eftersom jag _inte_ har HDMI ut på grafikkortet utan endast 2xDVI?

Av x300

HDMI-kort utan nytt grafikkort?

Jag har ett XFX GeForce GTX 260+ 896MB som jag haft i nu tre år. Det presterar mycket bra även när det gäller nya spel, men den har bara två DVI-utgångar och jag skulle behöva en HDMI-utgång. Att dra DVI->HDMI är inget alternativ eftersom min förstärkare som är kopplad till TVn inte kan ta en annan ljudkälla om den har HDMI inkopplad. Det finns för mig alltså två alternativ:

  • Någon form av DVI+ljud -> HDMI, finns det?

  • Något form av HDMI-kort för en nättare summa, jag vill inte byta ut hela grafikkortet pga den extrakostnad det medför.

Av x300

CapFever, tack så mycket! Det var kul att höra att du tycker om den. Har du gått igenom den och kan verifiera att det fortfarande fungerar och är någorlunda nära sanningen? Det var ju ett tag sen jag skrev den och mycket kan ändras. Till exempel såg jag everydns.net inte längre fungerar. När jag får tid ska jag uppdatera guiden så att man använder en motsvarande gratistjänst, nämligen http://dyndns.dk/pro/ annars rekommenderar jag att använda Loopia eftersom det då blir mycket lättare, det är vad jag själv gör.

Stranden82, har du något tips till efterföljande hur du löste problemet?

Av x300
Skrivet av HerrNi|sson:

Hmmm... Är du säker? För när jag aktiverar Confluence temat och testar spela upp en film sedan pausa så ser det inte alls ut som på bilden :S

Det är för att det där inte är paus-menyn, det där är vad som dyker upp om du trycker på " i ", sen råkar det vara pausat samtidigt.

Av x300
Skrivet av Twiggeh:

Det ser väl ut att vara Confluence?

Om Confluence är default-temat så ja.

Av x300

Jag har inte riktigt haft koll på läget sista tiden, men är det fortfarande problem med AMD och Linux? Känns ganska B att bygga en HTPC och slänga in windows för att det fungerar sämre med AMD än Intel (om det nu är så).

Av x300

Jag har bara skummat alla inlägg och de flesta bra spel verkar nämnda, MEN två spel är glömda. Jag kan ju inte varit den enda som spelade:

Test Drive 1987 (http://en.wikipedia.org/wiki/Test_Drive_(video_game))

http://www.thehouseofgames.net/files/t/test_drive/test_drive-3.g...

Grand Prix Circuit 1988 (http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_Circuit_(game))

http://gameclassification.com/files/games/Grand-Prix-Circuit.png

Prince of Persia 1989 (http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_of_Persia_(1989_video_gam...)

http://www.mkeriksson.se/wp-content/uploads/2010/03/prince-of-pe...

Sen undrar jag om någon vet vad ett spel heter? Jag spelade det när jag var riktigt liten och man var en sträck-gubbe apa (sträckgubbe som kropp, med ett fult ap-huvud) och så gick man runt på en stor ö (eller typ jurparksö eller nåt sånt). Jag har verkligen försökt googla det, men hittar ingenting