Inlägg

Inlägg som eekoren har skrivit i forumet
Av eekoren

Måste säga att jag är lite kluven till det här. Undrar om folk verkligen kan tänka sig att ha glasögon hela tiden, utöver det så är det juh ett riktigt coolt koncept och jag älskar teknologier där man måste adressera tex en dator med dess namn för att ge röst kommandon, känns så förbannat sci-fi även om vi snart är där

Skrivet av Jaycobicious:

P.S (ta inte detta jätteseriöst)
Det enda som oroar mig lite är att vi går mot en tid då att vara uppkopplad ständigt blir såpass överdrivet att vi förlorar kontakten med vanliga saker i vardagen, lite som att förlora kontakten med verkligheten, där majoriteten är helt beroende av teknologi.
Jag tänker lite på ett avsnitt från Stargate SG-1, där teamet upptäcker en stad med ett folk som alltid är uppkopplade till en centraldator via en "länk" som sitter fast vid tinningen, som till slut leder till att datorn meckar med invånarnas verklighetsuppfattning, utan att de själva upptäcker det.

Men men, det kanske bara är jag?

Jag funderade ett tag sen varför vi aldrig mött några aliens, tänk om det är så att virtual reality teknologi rent fysikaliskt går snabbare att skapa än interstellär drift. Detta skulle kunna innebära att alla intelligenta raser hinner fastna i sin alltförbra virtuella verklighet, eftersom vad händer när den virtuella verkligheten är oskiljbar från "verkligheten"?
Tänk dig själv, i den virtuella verkligheten som kanske helt anpassat sig efter dina behov vilket gör att du aldrig kommer tröttna på den för den alltid ger dig precis tillräckligt med nya utmaningar etc, detta skulle förmodligen göra så att verkligheten kommer kännas strypt på möjligheter.
Förmodligen så skulle även hjärnans stimuli-nivå normaliseras på en väldigt hög grad då man skulle kunna underhållas konstant av diverse saker att komma tillbaka till verkligheten skulle utlösa en depression. ;D

Av eekoren

Glömde min N7a hos min flickvän i en vecka, den hade 20% batteri kvar när jag hämtade den. Efter det var jag såld på tegra.

Av eekoren

1080p å tegra 4 så blir det nog en uppgradering för mig älskar min N7 men en högre upplösning på den skulle göra mycket!

Av eekoren

AoC

Bland den absolut bästa spelmusik jag hört var från Age of Conan. Det var nog det enda dom lyckades riktigt bra med i det spelet haha

Lyssna och njut av den fantastiskt mäktiga musiken! Minns att man bara loggade in för att bara lyssna ibland haha
annars håller jag med om att mass effect har i överlag riktigt skön musik som nämnts tidigare i tråden.

Av eekoren

Tycker det här är fantastiskt bra då jag är fan av linux. Kommer trycka användare till andra platformar och där igenom öka stödet för dem. Bra jobbat MS, kasta ut alla gamers!

Av eekoren
Skrivet av Karaff:

Rätt ironiskt att folk, sittandes på ett datorforum, inte vet skillnaden mellan latens och överföringshastighet ("bandbredd").

Hur ska man komma förbi det faktum att latensen är beroende av avståndet till tjänsten då signalen faktiskt har en begränsad hastighet rent fysiskt ?

Att komma upp i 100ms är faktiskt en fullt märkbar fördröjning i ett skeende i verkliga livet. (jag programmerar robotar inom plastindustrin och använder mig av fördröjningar för att få "verkligheten" att fungera, egen erfarenhet)

Det man försöker förbättra gällande latensen är självfallet genom att förbättra hårdvaran som hanterar de optiska signalerna. Faktum är att vi tyvärr än inte har några optik-transistorer detta innebär att de optiska signalerna måste konverteras till elektriska signaler för att kunna läsa av informationen och på så sätt veta vart den ska skickas vidare. Som referens kan det vara värt att nämna att det tar ca 2 microsekunder för ljuset att färdas sträckanf stockholm - new york. Så det finns brutalt mycket att förbättra vad gällande latenser.
Roligt att du boastar med att vara robotprogrammerare när du inte ens förstår detta.

Av eekoren
Skrivet av Ralleballe:

Med vcore på 1,5V blir inte det en ström på närmare 1,3 kA? 1300 A är ganska mycket!

Skickades från m.sweclockers.com

Fatta ljusbågen om det blir kortis, halva datorn kommer evaporera haha.

Av eekoren
Skrivet av Dax:

Dom lär ju inte bli populära bland dom vanliga användarna, samt det är dessa aktioner som gör att man måste stärka alla nät lagar för cyber brott etc. så dom gör ju bara så att fler skriker om att skaffa starkare straff etc

Det är precis cyber-lagar och annat man försöker få folk att uppmärksamma. Folk såver och låter en massa sjuka lagar gå igenom i princip utan protest för att dom inte fattar vad det kommer innebära och vad det kan användas till. Sånna här aktioner är gjorda för att få folk att sluta dregla framför skärmen och tänka efter istället vad som håller på att hända i stora delar av världen.

Av eekoren

Bluff3

Skyr 3 som pesten. Min flickvän blev lurad av en 3 försäljare. Han prackade på henne ett dyrt iphone abonemang med "fri surf", ändå stryper dom hennes internet ungefär den 10onde varje månad. Han fick henne även att ta hem ett mobilt bredband som hon skulle få "testa" men glömde att säga att det kostade 400kr i aktiveringsavgift...

Kommer aldrig att köpa 3

Av eekoren

Tycker själv det är fullständigt onödigt att ringa eller smsa genom gsm . Har själv abonemang med endast frisurf, kostar 99 i månaden så får man "ringa" och "smsa" hur mycket man genom andra smartphone tjänster. Fungerar sjukt bra för mig eftersom alla i min umgängeskrets har smortphones med frisrurf.

Av eekoren

Skärm med knasiga färger och linjer

Hejhej undrade om det är något som vet nått om detta fel. Min ena skärm visar konstiga färger och massa linjer som rör på sig osv. Den blir normal om man slår i bordet eller på den men efter ett tag återkommer problemet och har blivit svårare att åtgärda på senare tid. Så jag tänkte dyka in i den och titta lite och hoppades att någon skulle kunna gissa vad som är fel
har link här som visar hur det ter sig http://www.youtube.com/watch?v=grTtAzZVi4s
ber om ursäkt om det blir högt ljud när jag slår lite på den, har för tillfället inget ljud på datorn så kan inte kolla själv hehe.

Det syns inte jätte bra på filmen men det blinkar till med olika färger(mestadels grönt) när jag dunkar till den lite. Min andra skärm brevid är referens för hur färgerna borde se ut.
Har kollat om det är glapp i VGA kabeln vilket det visat sig att det inte är, skärmen reagerar inte när man vickar på den heller.

Hoppas någon har några ideer

Av eekoren

Kolla om du har browsern uppe samtidigt som du spelar, på mitt 5770 så märkte jag väldigt sent att om jag spelar spel och har chrome uppe samtidigt så stannar ofta frekvenserna på grafikkortet kvar i 2d läget dvs hälften vilket gjorde att en massa spel fick såklart väldigt dålig fps.
Kanske bara är jag som har den buggen men kan juh va värt att kolla, bara att tanka msi afterburner å håll koll på frekvenserna

Av eekoren

alltså de är juh bara å öppna lite hårdvaruövervakningsprogram å se efter vad de är som begränsar prestandan ^^ ingen ide å fråga andra. Kör igång aktivitets hanteraren, rivatuner eller liknande å se själv vad de är som begränsar enklaste sättet

Av eekoren

AMDs processorfläkter = jetplan
dom snurrar utav bara satan å är små så de är klart dom låter sjukt mycket. jag har vart å pillat med fingrarna i en himmla massa fläktar men aldrig har de enns gjort ont, men när jag satte fingret i en AMD processorfläkt börja jag blöda!

Ialf slit ut den där skitfläkten, köp en typ noctua 120mm å rigga där istället, om du inte har en massa chassi fläktar eller graffefläkt som låter cp kommer de bli helt sjuuuuuk skillnad

själv har jag 2st 120mm fläktar och 1 92mm (processorfläkt jag bytt) och jag hör inte enns datorn när jag kommer hem eller tex vaknar på morgonen å den är cirka 50cm från min huvudkudde

Av eekoren

BootMRG saknas å Vista skivan är slaktad :'(

Tog nyligen ut en hårddisk från datorn (trode inte det va ngt på den.....) men så klart så hade vissta lagt sina boot filer där....... när jag skulle reparera detta med Vista skivan så slakta min DvDrom skivan (det eller så vart den skadad av frakten hit....)
Satte i skivan, lät inge konstigt, gick på toa och kom tillbaks... då hörde jag knasiga ljud från DvDrommen... tog ut Vista skivan å såg att den va slaktad.

nån som har nå ideer? hur jag ska gå till väga nu? är utan vista skiva och kan inte starta datorn och hårddisken som innehöll boot filerna är omformaterad....

ialf vore riktigt tacksam för hjälpsamma svar!