Inlägg

Inlägg som mcnaldo har skrivit i forumet
Av mcnaldo

Hur lång tid tar det tills man ser dessa i produkter? Jag är väldigt sugen på ASUS U38 som äntligen går att få tag på, men så hör man att uppföljaren till processorn i den ska lanseras väldigt snart och ha 40% högre prestanda. Slå till nu eller vänta?

Av mcnaldo
Skrivet av JAZIP:

Designavdelningarna för TV-tillverkarna kommer ju att ha världens enklaste jobb nu

Skrivet av Mikael07:

"Hmm, ska vi göra den sjukt platt eller sinnessjukt platt?"

Fast det försvåras förstås av att Apple, så fort de har lanserat sin iTV, kommer att hävda att de har patent på en rektangulär skärm med rundade hörn...

Av mcnaldo

"Det skulle i så fall innebära att grafikprocessorerna i sig är närmast identiska med dagens modeller i 6000-serien och att ändringarna troligtvis begränsas till antalet streamprocessorer, klockfrekvenser och möjligtvis mängden minne."

Är det inte det som brukar känneteckna en ny generation grafikkort? Att man ändrar antalet streamprocessorer, klockfrekvenser och minne - gärna kopplat med en ny tillverkningsprocess? 6900-korten var väl de första där de gått ifrån VLIW5 sedan HD2000-korten?

Av mcnaldo

Nu har jag ingen källa till det här, men jag har för mig att studier snarare har visat att piratkopiering i slutändan faktiskt leder till större intäkter för spelmakarna.

Människor är flockdjur och vill spela samma spel som alla andra gör. Om du gör ett spel enklare att få tag på, kommer fler att skaffa det, vilket gör att ännu fler vill ha det. En del som piratkopierar skulle inte haft råd att köpa spelet, men bara genom att spela det bidrar de till att ännu fler vill spela det och en viss procent av dessa kommer föredra att betala för sig. Samma sak gäller nog för musik och film också.

Problemet är väl att de stirrar sig blinda på hur många som faktiskt spelar spelen och bara ser vilka intäkter det skulle ha givit om alla betalade fullt pris, istället för att jämföra nuvarande intäkter mot de intäkter de haft om piratkopiering inte förekommit.

Av mcnaldo

Watch on YouTube

Skrivet av Ulayo:

Nu kan man snart börja snacka om riktigt fotorealistiska spel.
Synd att videon bara är i 480p...

Det kanske har ändrats nu, men jag kunde i alla fall välja 1080p (klicka på Watch on YouTube först...).

Av mcnaldo

Är det bara jag som tycker att blå bossen påminner misstänkt mycket om Paul Otellini?

Av mcnaldo

Konst

Vi får väl snart se lite fler konstverk i stil med detta:

http://lh4.ggpht.com/_CJpbLrog_T0/TO3FD5nTyMI/AAAAAAAAAYc/uf7...

Av mcnaldo
Skrivet av Piece of Cake:

Fattar inte varför alla wafers är runda, det är ju inte det effektivaste eftersom kretsarna är rektangulära. Det blir ju massa spill runt kanterna?

Om jag inte minns fel har det att göra med hur kiselplattorna tillverkas. Det var ett tag sedan jag fick se hur det gick till, men om jag förstått det rätt låter man tydligen kislet växa (genom någon form av kristallstruktur) så att de bildar stavar eller cylindrar som sedan skivas upp. Denna process ska vara rätt känslig och måste göras på rätt sätt då varje stav är en enda kristall. Som jag förstår det är det det här steget som gör att det var ett så stort steg att gå från 200 mm plattor till 300 mm och att det än så länge inte är någon som kommit igång med 450 mm plattor.

Hittade en länk: http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon

Av mcnaldo

Jag är lite förvånad att de som väljer att lansera tablets med win7 fortfarande väljer Atom. Det känns som att Brazos borde vara ett mycket bättre val.

Av mcnaldo
Skrivet av MegaULF:

Någon mer än jag som uppmärksammade ordet "Gemeni" (tvilling) på två av korten?
Nya X2 kort på G, misstänker jag.

Ja, fast på sex av korten. Två vardera för Blackcomb, Whistler och Seymour. Vilken är snabbast?

Av mcnaldo

Jag blir lite trött på alla som reagerar negativt på den här typen av nyheter i stil med "de borde få till en trådad standard först". Det ena utesluter inte det andra. Det är ingen världsregering som har bestämt att nu ska vi göra det här och ingenting annat. Det finns mängder med sammanslutningar av företag som arbetar för att ta fram alla tänkbara olika standarder.

Jag tycker att det är riktigt positivt att de tar tag i det här relativt tidigt innan de alla utvecklar sina egna sätt att göra det som inte är kompatibelt med några av de andra företagens lösningar och innan något av företagen tar patent på för stora delar av tekniken.

Av mcnaldo

Re: Re: en annan synpunkt

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AtreX
Nu tror jag det är dags att du får din prislista uppdaterad en smula...
Phenom II X4 940

Detsamma...

Av mcnaldo

PowerStation

Hmm... Det ser ut att vara exakt samma chassi som Remax PowerStation, men med en annan front:

http://www.recom.nl/cases.html

I övrigt verkar de bara ha bytt färg på plastdetaljerna och tagit bort alla lysdioder.