Inlägg

Inlägg som Niiils har skrivit i forumet
Av Niiils
Skrivet av Platinumtoad:

flytta över allt annat till deras datorer då då vet du att det antingen är mobo eller cpu. finns tyvärr inget annat sätt att testa mobo vad jag vet av.

Ok det får bli nästa steg då. Tack för responsen i allafall! Dendär MemOk! knappen som finns på moderkort kan ibland lösa problemet tillfälligt, kan det tyda på något speciellt? känns som det nästan utesluter CPU problem?

Av Niiils
Skrivet av Platinumtoad:

testa övriga komponenter i ett moderkort du vet är stabilt.

Har inget annat moderkort tyvärr.. och alla polare kör intel vad jag vet så blir inte mkt man kan flytta över. Men ni är inne på att det är moderkortet som strular förstår jag, inget annat man kan felsöka på det utan att byta kort?

Av Niiils
Skrivet av backfeed:

Låter som att moderkortet håller på att ge upp, tycker jag. Särskilt eftersom du får minnesfel trots att du bytt minne och testat allt möjligt.

Det låter ju lite illa om det skulle vara så! vet du om det finns något program eller liknande som kan ge någon status på moderkoret?

Av Niiils

Extremt instabil dator, har kört fast med felsökningen, hjälp!

Hej sweclockers! Har ett märkligt problem och skulle vara supertacksam för lite hjälp : )

Felbeskrivning;
Senaste veckan har jag drabbats av bluescreen 4-5 gånger. I söndags fastnade datorn under uppstart och därefter har problemen bara eskalerat…

Jag har delvis svårt att komma in i bios, datorn drar igång men ingen signal till skärmen. Om jag väntar ett tag, drar ut sladden m.m. får jag ibland en lyckad uppstarat (väldigt osammanhängande, till och från). Jag har även kommit in i Windows 7 några gånger och har kunnat surfa runt helt felfritt i några minuter, fram till att allt hänger sig och den enda utvägen är att hålla inne on/off knappen (den har även hängt sig helt i bios). Det blinkar / lyser en diod vid ram-minnena.

Felsökningen;

Antog att det var mina ram-minnen som var kassa så gjorde ett test med Memtest86 och fick runt 500’000 fel. Beställde 2 nya stickor från inet - Corsair 2x4GB 1600Mhz VENGEANCE (de gamla stickorna står i signaturen) men det löste inte problemet (!??). Har fortfarande fel i Memtest.

Har testat att köra med en ensam sticka
Testat byta slot
Resetat bios
Uppdaterat bios
Tryckt på MemOk! kappen på mitt mobo
Kollat att 1.5v skickas till minnena
Har inte haft några problem med höga temperaturer
Uppdaterade SSDn för några veckor sedan
Har även kopplat ur det externa grafikkortet och alla diskar och enheter, men har fortfarande ett extremt instabilt system! Ny kommer jag inte ens in i bios igen…

Har surfat runt på massa forum och guider de senaste dagarna men har kört fast helt, hoppas nu på att någon hjälpsam där ute kan bidra med lite idéer, tack så mkt på förhand!

Av Niiils

Skriv gärna hur du gjorde också så folk med liknande problem slipper slänga upp en ny tråd ; )

Skickades från m.sweclockers.com

Av Niiils

Känns inte som att det spelar så stor roll att dom dröjer nu.. är la ändå inga som har planer på att köpa?

Av Niiils

Dök upp ett 6970 Windforce på posten för någon dag sedan, sen blir det att ta en tur ner till webhallen och hämta en Antec Kuhler H2O. (dags att klocka ) Sen funderar jag på 8GB Corsair vengeance också, men man kan nog inte få allt gott här i livet på samma gång

Av Niiils

Den som väntar för länge väntar aldrig på något gott...

Av Niiils
Skrivet av Sötgroda:

Så här långt känns XFX bäst och efter det Sapphire, någon som tycker lika/ olika?

Efter vad jag har läst känns gigabyte windforce som ett grymt alternativ och har bestämt mig för att beställa ett kort ikväll. Men det är ju som sagt mest kylaren det handlar om och känner du att du vill ha ett kort som skickar ut varmluften ur chassit är det absolut ett bättre köp med ett XFX! (eller 2st i ditt fal)

Skrivet av Sötgroda:

Vad bra!
Tack

och då kommer jag använda pcie x16 utgångarna på båda korten?

Aa det tror jag, inget jag kan lova dock. Mitt mobo har x16 på ena sloten men om jag kör crossfire går båda ner till x8, tycker det är ganska otydligt om det är x16 eller x8 som gäller på endel moderkort... Men som jag har förstått det ska det knappt vara någon märkbar skillnad, är dock inte jättehaj på det området så någon annan kanske kan reda ut det bättre?

Av Niiils

Söker klockvänligt 6970, Gigabyte windforce, låst spänning??

Hej!

Dags att uppgradera datorn inför bf3 med ett 6970! Kommer att klocka det i framtiden och vill ha ett tyst och kallt kort så referensdesign är inget att fundera på. Hade i princip bestämt mig för Gigabyte med Windworce kylare https://www.inet.se/artikel/5409166/gigabyte-radeon-hd6970-2048mb-oc tills jag hörde ett rykte om att man inte kan justera volten på detta kort (!?)
Kan någon bekräfta detta? Har kollat runt endel men hittar inte mkt om just detta.... Har inte heller några större erfarenheter om överklockning men att kunna öka spänningen till kortet låter som en nyckelbit för ett snabbare kort.. kan man låsta upp detta på något vis i så fall? Eller finns det annars något annat kort som klockar bättre?
Tacksam för hjälp om någon kunnig sitter på svaret där ute

Av Niiils
Skrivet av Sötgroda:

l

Kommer cf XFX korten att få plats med mitt moderkort utan att "strypa" varandra.

mitt moderkort: http://www.inet.se/artikel/1902104/msi-z68a-gd55-g3-rev-b3

Ja de kommer att få plats och du får även en lucka luft emellan : )

Av Niiils
Skrivet av Ninotramp:

6990 skalar sådär i CF

Gigabyte 6970 2 GB OC - vill bara varna för det kortet. Jag har inte det själv men har ett 6950 av den modellen och man kan inte höja volten på det kortet. Tror det går på Gigabyte 6970 2GB ska ta reda på lite mer. Gör inte som jag och bli lurad att OC modellen är bättre.

Det lät ju väldigt tråkigt om det är så? : O

Men menar du att det kan gälla alla gigabyte-modeller eller endast OC varianterna?

Av Niiils

Ska också skaffa ett AMD 6970 nu nästa vecka som jag ev. kommer att köra i crossfire i framtiden. Är mest inne på Gigabytes windforce (det 1a du länkade). Var hemma hos en polare som hade den kylaren på sitt GTX 570 och han var supernöjd, luftflödet kändes grymt bra och fläktarna var väldigt tysta. Sen om det är värt någon 100lapp extra är ganska individuellt, men har du ett ventilerat chassi ska det inte spela stor roll om man lämnar referenskylaren, så länge det finns ett luftfack mellan dem. Skulle verkligen inte rekommendera att köra 2 st ASUS DirectCU II som tar upp 3 slots var, då ena kortets fläktar kommer att blockeras av det andra

Av Niiils
Skrivet av hasenfrasen:

Lägg upp en genväg till CMD.EXE på skrivbordet, högerklicka genvägen och välj "Kör som admin..."

Harrejävlar va tid det tog att hitta denna enkla lilla lösningen, tusen tack nu vet jag att mitt TRIM är aktiverat!

Av Niiils

Det där med att H60 ska dra in kall luft utifrån, värma upp den, och sedan blåsa ut varm luft i chassit låter ju helt gaalet. Kan ju inte spela någon större roll om man vänder på det?
Sen tänker jag (rätta mig gärna om jag har fel) men fördelen med vatten är att man transporterar värmen från cpu direkt till baksidan av chassit där den lämnar lådan. Luft flyttar ju endast värmen från själva cpu, men den finns fortfarande kvar i lådan vilket kräver att man måste ha ett bättre ventilerat chassi. Och om man ska följa denna teori innebär det att luft skapar en högre temp i lådan än vatten? Sen är jag medveten om att komponenter runt omkring också alstrar en del värmen, men cpu står ju ändå för största delen av värmeutvecklingen, och slipper man veva runt den värmen i chassit borde det ge en lägre temp för övriga komponenter!

Snillen spekulerar, min teori kanske fallerar totalt, motbevisa mig gärna : )

Av Niiils
Av Niiils

Intressant att de att två Radeon HD 4850 presterar så bra i CrossFire.. I Devil May Cry 4 fördubblas faktiskt prestandan med ett till kort, riktigt bra.

Skulle även vara intressant att se hur det påverkar korten att köra PCIExpress med X8 läge istället

Btw.. någon som har något förslag på relativt billigt moderkort med Crossfire-stöd X16? (Intel)
Känns som det är lättare ett få tag på billiga kort för SLI med fullhastighet rent generellt..