Inlägg

Inlägg som Wizardkitten har skrivit i forumet
Av Wizardkitten
Skrivet av downup:

Undra om Elgiganten har dessa liggandes så man får peta. Media Markt ligger 15 mil från mig och Webhallen vart jag ska köpa det har bara laptops uppe.

Men kanske är som ni säger. Tack, ska se om jag får titta på detta och corsair's version som verkar lite mer rubust.

Värt att tänka på, ifall det undgått någon, är att Webhallen inte längre låter en "testa" och känna på produkter i butik vid kassan efter problem men idioter som försöker rycka varan och springa därifrån. Så varan får man endast efter att köp genomförts.. Så ingen idé att åka dit för att testa!

Av Wizardkitten
Skrivet av batalien:

kan bygga sjäv behöver ej windows har nättag och ssd

Skickades från m.sweclockers.com

Vilket nätagg? Även det behövs för att veta ifall du ska kunna driva rätt grafikkort. Tog ej med SSD (la till en 3TB-disk för lagring) eller Windows eftersom du undanbad det, här kommer en variant (men ha i åtanke att det behövs kring 600W för att driva det här systemet tillräckligt): http://www.inet.se/kundvagn/visa/8412441/2015-08-31

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8412441/2015-08-31

Av Wizardkitten
Skrivet av Elghinnarisa:

https://www.asus.com/Motherboards/Z170-A/HelpDesk_Download/

där hittar du LAN drivare.

För ditt HD 530 så vet jag ej, det jag hittar är bara för windows 10. Så är inte helt säker på om det finns drivare för w7 till den.

Hade laddat ner dessa drivers tidigare men kunde inte köra dem av någon anledning, visade sig att jag råkade köra dem direkt i zip-filen. Att extrahera dem hjälpte. Ja drivers för 530 finns till Win10 men då jag fortfarande sitter på Win7 hjälper ju dem dessvärre inte. Ibland så ska de försöka göra livet lite väl surt för en, jag vill vänta ut lite barnsjukdomar och annat kul innan jag går över. Får väl helt enkelt sno det antika 8800GT-kortet i den gamla datorn (jag som ville ha mindre jobb).

Av Wizardkitten

Problem med drivers för Intel HD 530 och lan på moderkortet

Har inte hunnit skaffa grafikkort än så tänkte att under tiden kan man köra på det integrerade i prollen men jag kan inte uppdatera drivers av någon anledning. Får: This computer does not meet the minimum requirements for installing the software. Kan varken spela hearthstone (telefonen fungerar väl men det SUGER verkligen batteri) eller köra KODI. Hjälp?

Dessutom så fungerar inte moderkortets inbyggda lan-port, den finns inte med bland "network adapters" i device manager. Var tvungen att trycka in en trådlöst nätverkskort för att få tillgång till det, och det är minst sagt begränsande hastighetsmässigt! Hjälp?

Sitter på win7, resten av specsen kan ses i signaturen. Om någon kunde lite fint säga någon fix eller visa var man kan få tag på "rätt" drivers. Är lite småirriterande att inte hitta drivers eller drivers som påstås vara rätt men som inte fungerar..

Av Wizardkitten
Skrivet av chloe:

Om diskarna är fyllda med film och musik behöver de såklart inte formateras för att fungera i en annan dator, om det vore så skulle ju varenda USB-sticka bli i stort sätt värdelös. Jag har kvar min gamla system-disk precis som den var i förra datorn nu i den nya ifall att jag glömt göra back-up på nåt, så länge boot ordningen är rätt i bios behöver man inte grotta i onödan om man inte vill.

tl:dr; Formatera inte dina lagringsdiskar

Coolbeans, den parallellen hade jag faktiskt inte ens dragit. Tänkte iof nästan att så va fallet men ville vara helt säker så inte någon "olycka" hade hänt!

Skrivet av Dogshitjoint:

Ja det ska fungera att slänga in de gamla diskarana du har. Ha dock enbart SSDn inpluggad i moderkortet vid OS installationen.

That i know, men bra att folk påpekar. Hade jag inte ens i åtanke när jag inskaffade delar..

Av Wizardkitten

Flytt av "sekundär"-HDD, behålla data?

Är mitt uppe i ett bygge, väl värd uppdatering. Kommer i det nya bygget köra ssd med en clean installation och den gamla systemdisken kommer formateras om och bli "ren" och användas till backup. Så Windows kommer inte behöva flyttas från en disk till en annan, utan det handlar om de andra diskarna. Dessa andra diskar som jag skulle önska föra över till nya datorn, kan dessa flyttas fysisk till den nya datorn med all data intakt eller måste de formateras om för att fungera? Vore extremt jobbigt då jag har ett ganska omfattande mediabibliotek på över 1400 titlar (2,6TB) och annat smått och gott på över 700GB. Vilket skulle kräva ett införskaffande av stor extern disk vilket jag helst skulle undvika..

Av Wizardkitten

Genom att bygga själv så brukar man ofta komma ner i pris, att handla allt just hos Inet behöver inte vara billigast. Är man bara villig att spendera några timmar och leta igenom kampanjer, reor, söka sig igenom prisjakt/pricerunner så kan man hitta samma komponenter till billigare pris eller bättre saker i en liknande prisbild.

Av Wizardkitten
Skrivet av Landmark90:

@Wizardkitten
Absolut, man får väl hoppas att de kör på samma chipset några år framöver och inte byter direkt.

När du kör CAD m.m. har du också mer potential att få ut av Skylake än Broadwell, så där har man du ett bra skäl att ta nya arkitekturen. DDR4 ram har mkt potential framför sig också (hoppas man!)

Tack för hjälpen! Nu är det mesta beställt, kommer gå upp till EVGA SuperNOVA G2 850W så fort det finns i lager (då jag typ inte kommer överklocka). Verkar vara slut i stort sett överallt.. Och blev Skylake och hoppet om att Intel inte överger detta chipset allt för snabbt.

Av Wizardkitten

@criscros & @Landmark90: Tänkte mest att ifall man vill byta upp processor lite längre fram så kan det vara svårt med Broadwell då Z97 är en "död" familj, så lika bra att satsa på Skylake när jag ändå håller på (även om de nya Broadwell-processorerna för Z97 lockar så känns det mer motiverat att köra Skylake trots just nu minimal prestandavinst).. Gaming är inte enbart primärsyfte även om det kommer bli en hel del sådant men kommer även köra en del CAD så som typ CATIA eller CREO i samband med universitetet och en del 2D-skissning/visualisering då jag håller på en hel del med sånt även där i samband med skolan. Ska jag överklocka så kommer det bli i mer modesta banor om ens överklockning kommer ske.

Av Wizardkitten

Nytt bygge för kring 12k

Som sagt så är det dags för nybygge. ^_^ Vill ha lite åsikter om detta: Tanken är huvudsakligen gaming (ska klara SW: Battlefront, The Division på "skön" nivå samt liknande spel) och diverse annat smått och gått som visualisering och caddning. Grafikkort kommer införskaffas vid senare tillfälle när jag hittar nåt roligt på kampanj eller rea. Men kortmässigt kommer det nog satsas på Geforce 970 eller Radeon 390 (hittar jag ett 980 eller 390x till konkurrenskraftigt pris så finns även det på kartan men ska helst inte gå över 3,5k) och ett till att börja med för att sedan ha möjligheten att gå över till 2. Klarar man sig på 750W gold+ för SLI/Crossfire? Systemet kommer även troligtvis att vattenkylas i framtiden när jag får lite mer pengar och tid. Åsikter?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8352800/2015-08-14

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8352800/2015-08-14

Har suttit och tittat på MSI Z170 KRAIT GAMING som moderkort. http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/225124-msi_z170_krait_gaming Någon som har hunnit skaffa någon erfarenhet om man ska satsa på ASUS eller MSI när det gäller Z170?

Som systemdisk har redan en Samsung 850 Evo 250gb införskaffats och som HDDs kommer jag sno från den gamla datorn. Kommer införskaffa saker från massa olika ställen och det är inte mitt första bygge..

Av Wizardkitten

Nytt bygge: i5-4690K/6600K, DDR3/DDR4, Z97/Z170?

Hel dig o allvetandes forum!
Sitter lite i valet och kvalet, ska precis påbörja ett nytt bygge då den gamla riggen är från 2006 med endast smärre uppdateringar. Kommer mest troligtvis bli en i5:a, så frågan är: är det värt att gå på 6600K över 4690K? Skillnaden är ju endast på 300 spänn och vet att prestandamässigt är det typ bara några procents ökning! Vad jag tänker mest på är chipset på moderkort Z97 vs Z170 och DDR3 vs DDR4 och så för det blir ganska stor prisskillnad att gå upp till gen 6.

Till moderkortet då, sitter och väljer mellan ASUS och MSI, har fått ner det till 2 i respektive kategori beroende på processor.
Z97: ASUS Z97-A vs MSI Z97S SLI KRAIT EDITION
Z170: ASUS Z170-A vs MSI Z170 KRAIT GAMING

Åsikter? Andra kort?
Kommer som syns kanske köra på ett svartvitt färgschema. Kommer i framtiden troligvis gå över till 2 gpu men kommer till en början endast köra på 1. Är det något mer som behövs talas om?

Av Wizardkitten

@orbsaaeri:

Webhallen har en Back-to-school-kampanj där ASUS 980 Strix kostar 4890:-.

Av Wizardkitten
Skrivet av godspeed:

Kan verkligen inte rekommendera RTefter att ha använt det en tid, särskilt inte med tanke på att det inte finns någon vettig mediaspelare, och den där VLC betan, den har jag inte ens lyckats att hitta, har du nån länk på den så kan jag testa på min RT platta
Finns det inte, så kan jag verkligen inte rekommendera det, apputbutet på RT är ett skämt i dagsläget

Här har du: http://apps.microsoft.com/windows/sv-se/app/c527ff2d-b5d0-45b...

Av Wizardkitten

Köpråd angående Surface 2 (RT) eller Galaxy Note 10.1

Tjena bästa forumet!

Sitter i valet och kvalet, behöver skaffa en padda att använda när jag är på campus och hemma (och till nöje) då jag inte längre orkar släpa med mig min bärbara dator. Sitter först och främst och tittar på Microsoft Surface 2 (RT) och Samsung Galaxy Note 10.1 men har sneglat på några andra med men vill inte spendera över 3k på en padda (har hittat ett bra pris på Noten imorrn). Skall först och främst användas för slösurfande, antecknande, filmtittande och musik, spel kan jag köra på telefonen. Har lite funderingar kring dem båda:

Surface 2: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/surfplatta...
Kan man använda penna? Blir inte riktigt klok när jag läser om den, vissa skriver att det går att använda medan när jag läser specs så finns inget stöd för det.
Hur känns den? Har bara pillat ytterst lite på Surface (1) RT.
Har läst tråden om den som finns här.
+Office
+"Riktigt" tangentbord
-Dåligt app-utbud (Såg nu att VLC äntligen släppt beta med RT-stöd)

Note 10.1: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/surfplatta...
Hur känns den byggmässigt?
Fungerar pennan och paddan anteckningsmässigt?
Hur är hårdvaran och appar? Snabb/slö?
+Android och allt som kommer med
+Pennan
-Inga riktigt bra tillbehör som jag fattat det
-Inget office

Någon som har idéer om vilken som är bäst? Fördelar med de olika paddorna? Eller är jag helt fel ute och bör titta på någon annan i samma prisklass? Alla tankar är bra tankar..

Av Wizardkitten
Skrivet av DeluxXxe:

Man betalar per hushåll och inte per enhet.

Förövrigt tycker jag att detta är helt sjukt. Någon som vet om det finns någon insamling att donera till för att vinna målet mot radiotjänst?

Den här avgiften är helt förlegad. Ska de börja ta vapenlicens på bestick för att du kan använda det som vapen?

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

När de ringde mig sist så var de dessutom otrevliga som fan och skulle luras.

Det vet jag men tänkte mest med folk som jobbar hemifrån på en jobbpc, det måste väl räknas som en enhet fristående från företagets eftersom det handlar om besittning av enheten som kan ta emot mediet?! Så har jag tolkat det hela..

Av Wizardkitten

Det är väl bara och vänta och se ifall det hela går upp i Högsta Förvaltingsdomstolen (fd. Regeringsrätten). Eftersom företag äger en större drös datorer lär de snart också bli indragna i allt, då lär det bli intressant! Ska fan flytta ut i skogen och bli analog och "falla ur nätet", enda sättet att bli fri från dem!

Av Wizardkitten

3 shorts från Humör, Sweet och DC samt 2 nya shades från kma och Vans:

https://dl.dropbox.com/u/38152287/2012-08-07%2015.25.04.jpg

Sen den nya bärbara, MSI GE60 med i5-3210:

https://dl.dropbox.com/u/38152287/2012-08-07%2017.11.03.jpg

Av Wizardkitten
Skrivet av OTO:

Jag har själv kollat runt nyligen efter en liknande dator och har fastnat för den här:
http://cdon.se/hemelektronik/msi_ge60_i7-3610qm_8gb_750gb_15....
Den är bra på de flesta områden och är avsedd för spel, den enda nackdelen är väl att batteritiden är 2-4 timmar beroende på hur mycket man använder den

Blir nog att beställa en sån imorgon för mig

Jag sitter på GE60 fast med i5:an och är riktigt nöjd. De enda negativa jag kan säga om datorn är att den saknar bakgrundsbelyst tangentbord, att "chassit" är glossy (suger åt sig fingeravtryck som flugpapper gör flugor) och att den vid högre belastning har en tendens att bli väldigt varm kring utblåset.

Av Wizardkitten

Alkoholen införskaffades i tyskland då sprithyllan började se tom ut nere i studentlyan, fr.v: BV Land Persikolikör, Montegua Bay Raspberry Rum, Bols blå, Triple Sec, Absolut blå, Kahlúa, Midori, Havanna Club 7yo, Jägermeister, Finsbury Dry Gin och ett flak Spendrups Premium Gold (som inte finns med på bilden då jag inte orka bära upp den från källarn inför vidarefrakt än). Ett paket väntar på posten med lite kläder och nya shades och så ytterligare ett från CDON med den nya bärbara är förhoppningsvis på g snart.. ^^

https://dl.dropbox.com/u/38152287/2012-08-06%2019.43.39.jpg

Köpte dessutom ett par nya Wayfarers från Hollywood by Item idag då jag råkade sätta mig på mina Sweets (ska göra ett lagningsförsök).

https://dl.dropbox.com/u/38152287/2012-08-06%2019.53.59.jpg

Av Wizardkitten

Lätt att dra upp och ha i bussen är nog egentligen ingen vanlig laptop på 15,6" men den väger 2,4kg och ungefär som alla bärbara i den klassen bortsett från ultrabooks, kanske någon 100gramare lättare. Men mest spekulationer då jag fortfarande väntar på min..