Inlägg

Inlägg som sinom har skrivit i forumet
Av sinom

Pimpmasta du är i kö - om Tazadar inte köper är det din tur Hör av mig då!

Av sinom

Komplett dator säljes: GTX960, i5 2500K, 12gb DDR3

Hej!

Säljer min trotjänare nu när jag ämnar uppgradera. Fungerar fint!

Specs:
Asus P8Z68-V LX
Nvidia GTX960
Intel i5 2500K
12Ggb DDR3
180gb SSD
Antec ONE chassi
Fractal Design 650W

Säljes för 2000:- med avhämtning i Malmö.

Väl mött!
//Simon

Läs hela annonsen här

Av sinom

Hej! Är förbi Motala nästa fredag så kan komma förbi och köpa dem då om du inte har skickat dem till någon innan dess.

Allt gott!

Av sinom

Grado är INTE skräniga, de läcker något förskräckligt ja. Mysigare ton får man dock leta långt efter. Sitter på ett par Beyerdynamic och två olika bra Gradolurar. Föredrar båda gradolurarna för musik, DT880 funkar bäst till annat.

Beror ju på vad mannen vill ha för bastyp, kontrollerad eller fläskig. Vad är att föredra?

Av sinom

Perfekt ASUS! Precis en sådan dator har jag önskat mig länge! Försvinner sommarjobbslönen så snabbt alltså? Hoppas det finns kosing kvar i ultrabookfonden när den släpps

Av sinom
Skrivet av bigmac pro:

Shure och Westone. Westone var dessutom dom som tillverkade och designade Shures första iems.

Jag skulle tro att Westone är där du hittar bäst ljud, bäst hållbarhet och bäst prisvärdhet. Steget ner är Shure, Shure har ganska lång erfarenhet av mikrofoner och pickupper och sånt, men deras bästa grejer såsom dom nya bandmicarna, det är inte deras egna konstruktioner, dom köpte bara upp företaget som gjorde dom och satte sitt märke på micarna, likadant med dynamiska micar, Electrovoice har alltid åkt åttor runt allt Shure någonsing tillverkat och någonsin kommer tillverka också för den delen. Pickupperna har väl aldrig riktigt varit i högsta ligan heller, men dessa skulle jag tro är designade in house s a s. Köp Ortofon istället, då gråter man mindre. Och det var ju likadant med deras iems, det var Westone som gjorde dom från grund och botten.

Och med den kunskapen så kan man lista ut att Shure är ganska bra, men lite dyrare för vad man faktiskt får, oasvsett branch. Jag hade inte tvekat att köpa Shure snäckor dock, men jag hellre köpt Westone. Resten hade jag nog inte köpt alls av olika anledningar.

Bra svar! Funderat mycket kring Shure faktiskt, haft för lite vetskap om smålurar för att chansköpa ett par dyrare. Westone ser rejält avancerade ut, prisklassen likaså Får se vad som kommer ut i andra änden när jag väl bestämt mig!

Skulle jättegärna se bilder på STAX-"setupen", intressanta lurar minst sagt!

Av sinom
Skrivet av Roger W:

Verkar ett udda krav att de måste vara fysiskt jättestora ... men har du för den delen pillat med ett par HD800? De är inga småttingar: kuddarna är minst sagt omslutande, och tveklöst skönare än någon gradolur jag provat. (GS1000 har väl fint trä, men den där ganska hårda skumplastkudden ser rätt billig ut, och ungefär motsvarande kudde på tex 325i var inte bekväm nånstans IMHO)

Vad är rimlig peng förresten? Är Audeze LCD2 billiga och stora nog för dig?
Fast är du van vid Grado kommer de nog kännas för dämpade i diskanten misstänker jag.

Nu blev det lite fel, jag är ute efter ett par små hörlurssnäckor av typen in-ear eller liknande. Storleken är bra på GS1000 kuddarna, de är ungefär 50% större omkrets och ligger extremt lätt mot skallen, inte mot öronen som alla övriga gradolurar gör. Håller med om att skummet kan se B ut men ett par rymdskeppshörlurar som HD800 ser glansiga och fina ut men designen får mig att tänka på bilar och motorcyklar snarare. Omslutande kuddar är underbart, tror HD800 skulle passa mig perfekt på det viset!

Har ett par Beyerdynamic som också har mycket sköna kuddar, där har vi en markant skillnad i ljudbild jämfört med Grado, som att man lagt en kudde i lurarna.

Åter till frågan, små hörlurar i stil med de vanliga iphonelurarna man får med fast betydligt rikare.

Tips?

Av sinom
Skrivet av Breddas:

Jag har inte hört just Grado, men jag äger ett par Alessandro som är en "neutralare" derivation av RS1, och de är verkligen inte bra. De har avsaknad av bas samtidigt som mellanregistret distar och ringer. Kollar man på mätningar så ser man även att Grados hörlurar lider av samma problem, fast de har oftast en rätt kraftig baspeak också. HD800 springer cirklar runt mina Alessandros på ALLA punkter.

Bästa jag hört i lurväg är tveklöst min nuvarande anläggning.

RS1 och RS2 kan jag inte säga mycket om heller, har läst att de ska vara ganska tråkiga att lyssna på men jag vet inte.

Kär i designen överlag vilket inte är ett minus! Har ni lyssnat något på STAX-lurar?

Av sinom
Skrivet av Kalium:

Sennheiser HD800 är det bästa jag hört i lurväg...

Har lyssnat alldeles för lite i Sennheisers lurar för att skapa en ordentlig uppfattning.. Dumt att ge sig in i en hörlursdiskussion utan det köttet på benen men men. GS1000 SER iaf mer classy ut:

http://www.electronichouse.com/images/slideshow/he_headphoneroun...

Vilka tillverkare gör ordentliga snäckor för en rimlig peng? Ganska enkelt att tappa bort dyrgriparna när de är så små lix, ingen chans att jag kan tappa bort ovan nämnda bjässar.

Tips?

Av sinom

Grado

Skrivet av Breddas:

Head-Fi rekommenderar även dyra silverkablar och Grado. 99,8% av det som sägs på head-fi är bullshit, tror vi har mindre bullshit här i denna tråd än vad hela head-fi har.

Är det något fel på Gradolabs? Mina favoriter alla kategorier förutom ljudläckaget som iofs är ett måste efter den öppna designen som designar ljudet.

GS1000 med tillhörande Grado-hörlursförstärkare är den bästa combon jag lyssnat på. Vad är bättre enligt er?

Av sinom
Skrivet av FatherOfThree:

Momsen är 20% av varans pris, men påslaget är 25% (på priset utan moms)

Ex 1000 x 1.25 = 1250.
1250 x 0.8 = 1000

Fo3

Ah, precis så blir det. Så man säger att det är 25% moms eftersom påslaget är det. En annan räknar bara bort 20% för att veta hur billigt det blir för dem som slipper betala moms!

Av sinom
Skrivet av Mocka:

3900 x 1,25 = 4875kr men vet inte om det stämmer

Ligger inte momsen på 20%? Oavsett är det svårt att jämföra mot USD, exempelvis kostar PSVITA 249USD i USA men samma variant kostar 2499SEK här hemma, lättast att översätta direkt från dollar, euron kanske är ännu svårare?

Så 670 och 680 först ut eller har jag missat allt?

Av sinom

Jag köpte det här chassit för ett halvår sedan och är hittills nöjd, att sladarna är för långa dräper chanserna att få trevligt luftflöde genom burken men man klarar sig. Nätaggregatet presterar uppåt 750w mot listade 600w och driver mitt 285ssc/oc utan problem. Det här var den enda lösningen jag kunde hitta at nyttja både mini-itx och ett bra grafikkort, fractal array som ni nämner har varken plats eller kraft för att driva något högpresterande kort.

En vinnare om man söker ett litet chassi enligt artikeln.