Inlägg

Inlägg som Derrelique har skrivit i forumet
Av Derrelique

Återvänder nu till gamingvärlden, och vill ha råd om nya spel

Efter åratal av ganska lönlöst jagande av tjejer, och åtskilliga tiotusentals kronor lagda på sprit, fest och andra saker som skulle främja det ändamålet - är jag nu uppriktigt trött av den livsstilen och vill spela lite sköna spel men samtidigt uppleva nånting som har en stark social sida. Dvs spela ko-operativt med sköna nördar som gillar spel och datorer.

Funderar på nått slags MMORPG, men är även öppet för annat. Vad tycker ni jag ska satsa på? Jag har några timmar efter jobbet varje dag som jag vill köra, men kan tyvärr inte köra sådär 8-timmar-per-dag som när man var 13.

Rent optimalt ska spelet inte var för svårt, men ha en tydlig fokus på att människor måste samarbeta (kanske genom clans eller guilds?) och kommunicera. Spelet ska gärna gynna intelligenta spelare.

Körde nyligen Diablo III med min bror och vi blev uttråkade ganska snabbt efter att ha kört klart spelet på nightmare, varefter spelet var same-same hela tiden.

Vore kul att höra lite förslag!

EDIT: ni får gärna MOTIVERA varför ni rekommenderar spel XYZ.

Av Derrelique
Skrivet av LiQuiDs:

Kolla in Xtz mh-800, 2.0 system för 4500-5000, finns en tråd på minhembio som hyllar högtalarna ganska mkt

http://www.xtz.se/en/products/speakers/mh-800-dsp-black#.UPGr...
Intressant.

Den där lilla saken i mitten, är det amplifiern? Är inte amplifiers ganska stora grejer?

Kan någon kommentera hur starka två 40W högtalare är? Mitt rum är förvisso bara 6 meter x 6 meter, men vill kunna skruva upp utan att "basen" i ljudet låter dåligt eller att andra problem uppstår.

Av Derrelique
Skrivet av mrqaffe:

Tack allihopa! Blir glad att nån bryr sig

Ang. långa golvhögtalare: Det finns faktiskt gott om utrymmet på båda sidor av datorbordet, problemet var väl egentligen att jag behöver mer utrymme och därför "helst", men ej nödvändigtvis, vill ha högtalare som kan fästas mot väggen eller ställas på små hyllor på vardera sida bordet.

Vilka golvhögtalare rekommenderas? Varför måste en subwoofer anslutas, är de så klena?

Jag trodde att om man köpte "bra" högtalare lite längre upp i prisklasserna, så behövdes inte en subwoofer, och att subwoofer är en ganska ny teknologisk företeelse som inte behövs om man har kvalitetgods. Har jag fel?

Har ungefär ett utrymme på 2m x 1.5m där jag ska ha ett skrivbord med stationär dator, arbetsstol och på nått sätt försöka få plats med ljudsystemet. Kan dock tänka mig en 4.0 om lämpliga platser kan hittas i resten av lägenheten. Bakom det här området (1.5m x 2.0m) finns lite löst utrymme framför ett fönster, sen bakom det en säng.

Edit: Bör väl tillägga att vad gäller "kvaliten" av ljudet är jag inte SÅ jättekräsen, jag var ganska nöjd med min Logitech Z-5500. Vissa har ju tyvärr föreställningen att allt under 10k-per-högtalare är "skit". Så är det inte för mig.

Av Derrelique

Vad är senaste för oss som vill ha stilrena ljudlösningar för små rum?

Hej! Jag vill gärna ha råd från ljudkunniga!

Efter att ha flyttat till en lägenhetsetta märker jag att jag har ont om plats för mitt gamla 5.1 ljudsystem med monstersubwoofer. Jag har en stationär dator som jag kopplar till, i nuvarande läge med internt moderkortsljudkort.

Jag vill använda ljud för att spela musik under fester, samt för spel och film.

Det jag undrar över är, vad är det senaste för oss som vill ha lösningar som tar mindre plats? Rent optimalt vill jag har två kraftfulla högtalare uppsatta på små hyllor på väggen (1 till vänster om datorn, 1 till höger). Mitt skrivbord kommer nog vara för litet för riktiga högtalare och jag är generellt sett less på att skrivbordet blir belamrat med center/vänster/höger-högtalare.

Jag kan även tänka mig en subwoofer så länge den inte är enorm. Ogillar dock idén med subwoofer då jag bor i en bostadsrättsförening där man måste tänka på hur mycket väsen man för. Om en subwoofer står direkt på golvet, sänds då inte extra mycket lågfrekventa ljudvågor ner i huset?

En kompis rekommenderade en sådan avlång enhet i stil med
http://www.sony.se/product/tpa-tv-speakers-and-speaker-grille...
Men dessa tycks vara mer för att koppla till TV, får man samma funktionalitet om de kopplas till en vanlig stationär dator? Jag kallar detta "1.1"-lösningen

Föreslås moderkortsljudkort, internt ljudkort eller externt ljudkort?

Mina krav är alltså: 1.1, 2.0, 2.1 eller 4.0 (ej mer) gärna med kontrollenhet och fjärrkontroll - som utan problem kan kopplas till datorn. Jag vill faktiskt kunna utnyttja så många kanaler som möjligt. Så om jag köper 4.0 och i princip bara hör från de 2 främsta högtalarna (vid användning av vanliga saker såsom youtube, musik, spel) så är det ointressant!! Mitt största besvär med 5.1 systemet var att inte alla högtalarna gav stark ljud ifrån sig hela tiden och i alla användningsområden. Detta vill jag undvika denna gången, jag vill alltid höra att varje högtalare "bidrar".

Budget för själva högtalarna: upp till 5k och vill helst lägga pengarna på tekniken, inte märket. Stil och design är dock viktiga.
Ljudkortet: vid behov. I så fall kring 1k. Gärna nått som kan ingå i min nästa stationära dator (kommer dock dröja minst 1.5 år tills ett sådant inköp)

Av Derrelique

Alltså om den är identisk eller inte borde väl bestämmas av OC resultaten. Om det faktiskt vore så att 2550K vore "bättre" byggd eller mer optimerad, så borde den nå högre GHz med stabilare prestanda, jämfört med 2500K.

Bryr mig personligen inte så mycket om de där 200kr, men är ändå nyfiken på vilken prestanda jag kan förvänta mig.

Av Derrelique
Skrivet av Irrationell:

Ingen är riktigt helt säker men det är så "den allmänna" teorin är.

Finns det inget konkret att hänvisa till? Typ att den är rent fysiskt identiskt lik en 2500K men är klockad 0.1 GHz högre? Borde ju kunna testas...

Av Derrelique
Skrivet av anden12:

Vem säger att den skulle ge bättre överklockningspotential?
Så som jag tolkat det är 2550k en defekt 2500k (där GPU-delen inte klarat slutkontrollen och därför "bränts" bort)..men jag kan ha helt fel......

Den automagiska OC som görs av moderkortet använder samma spänning och samma frekvens (samma inställningar) oavsett processor afaik..

Källa på defektgrejen?

Så du menar att en 2550K kommer lägga sig på samma GHz-nivå som en 2500K, när båda OCas?

Av Derrelique

Vi som la ut extra för en Core i5 2550K - överklockningsresultat?

Hej!

Har nyligen beställt en Core i5 2550K för Socket 1155. Skillnaden gentemot den mycket populära 2500K, innan OC, är minimal - ynkliga 0.1 GHz. Men vid överklockning ska den tåla mer. Jag beställde detta på moderkortet MSI Z68 GD55 G3 REV B3 med 1866 MHz minnen. Det ska finnas en "automatisk OC" knapp på mitt moderkort som jag bara behöver trycka in för att uppleva permanent OC. Nån som testat detta med en 2550K? Vilka OC resultat fick ni för övrigt med AUTOMATISK OC (dvs INTE för experter som sitter o pillar på voltage osv).

För övrigt är ni välkomna att dela med er av era erfarenheter med denna processor, var det värt de extra hundralapparna utöver 2500K? Och kommer mina minnen hänga med i leken när jag OCar eller måste dom också OCas?

Av Derrelique

Skillnaden på Turbo Boost på i5 och vanlig OC

Nån som vet? Som jag har förstått är turbo boost precis som en vanlig OC men att den har möjlighet att boosta EN core extra mycket om det kommer en applikation som bara har en tråd. Annars är det en mindre boost för alla 4 kärnor.

Av Derrelique

Som alltid så kommer kortet låta som F*N och jag kommer bli en missnöjd kund =(

Av Derrelique

Betyder det att du ska ha två och högst två moduler?

Av Derrelique

http://www.dustinhome.se/pd_5010331605.aspx
"Antal minnesmoduler 4 st"

Har jag missförstått? 4 moduler per kit x 2 kit = 8 platser fordras. Även gigabyte UD6 har bara 6 platser, hur kan du då få 16 Gb???

Av Derrelique

Har jag missförstått minneskontrollerna på i5 och i7??

Som jag har förstått - på i5 har man två minneskanaler och man SKA därför ha 2 minnesmoduler... det vill säga högst 4 Gb DDR3 i dagsläget. Stämmer verkligen det? Vi har ju haft 4 Gb minne i flera år, vill dom att vi ska fortfarande behålla det?

Och i7 har tre minneskanaler - så du ska ha 3x2 Gb dvs högst 6 Gb DDR3 minne.

Eller??? =(

Funderar ju på en i5 750 men vill gärna ha 6 Gb eller 8 Gb....

Av Derrelique

Jag sitter just nu och läser artikeln om Lynnfield. Är imponerad. Så stor skillnad i spel liksom!

Windows 7 är redan beställd, och troligtvis väntar jag också på HD5830 eller HD5850 men om jag köper blir den ändå passivt kyld och jag tror inte dem drar mer ström så för vårt ändamål så borde väl ljudnivån vara identisk ???

Av Derrelique

Då funderar jag på följande setup

1 Gigabyte Radeon HD4850 passivt kylt
1 Core i7 920 med Noctua U12 kylare
2 chassifläktar, av märke nexus eller noctua (i en Cooler Master Sileo chassi)
1 Silverstone Nightjar 450W fläktlös nätaggregat
1 hårddisk @ 500 Gb, western digital
1 SSD hårddisk, har hört att dessa har inga rörliga delar

Alltså det enda som kan alstra ljud är då 2 chassifläktar - och Nexus ska tydligen ha döttstysta chassifläktar, 1 hårddisk (detta kommer man inte undan) och processorkylaren från noctua.

Det borde väl i princip vara så tyst det kan bli utan att köra vattenkylt?

Av Derrelique

Okej men nu till den viktiga frågan - om vi säger att jag har ett passivt kylt grafikkort och bara 1-2 tysta fläktar i chassin (som BARA kan gå i en hastighet, oavsett vad moderkortet vill), och chassin har för övrigt inga extra luftintag/perforerade ytor och är helt täckt med ljudisoleringsmaterial på insidan. Vad då? Okej, så grafikkortet går upp till 100 grader i load, CPUn går kanske upp i 70 grader. Sen då? Kortet jag nämnde ovan är passivt kylt men har ändå 3 års garanti. Inom 3 år köper jag lätt en helt ny dator. Och en CPU ska absolut tåla 70-85 grader den med.

Detta gäller er inte alla - jag är jättetacksam för övriga svar Men det som är problemet varje gång jag tar upp detta är att folk skriver "oj det kommer ju bli 20-30 grader varmare än vanligt" ..... utan att sedan förklara om detta kan ge en 10% eller en 100% eller en 1000% ökning i skadorisken för kortet/datorn. Dom nämner heller inte om en ökning på 20-30 grader förorsakar 5% eller 50% i prestandaminskning. Som jag ser det är den ENDA risken associerad med mycket dålig kylning att din dator kanske håller i 4 år i stället för 10 år. Ni får åtminstonde försöka uppskatta om det gör NÅGON SKILLNAD ALLS alltså. Det går inte att få en knäpptyst luftkyld burk som samtidigt är välkyld, det vet vi alla. Frågan är bara hur fattig kylning de olika komponenter tål innan de smälter eller tar permanent skada, eller att datorn måste startas om efter 5 minuters spel.

Ni får jättegärna ge era synpunkter på detta, finns det många som valt 99% passiv kylning åt sina komponenter och sett komponenter dö en efter en över en 6-9 månaders period?

Av Derrelique

Jag gjorde den tidigare men tyckte listan var kass - de allra flesta kort var ju minst 3 år gamla. Seriöst vem köper en passivt kyld X300 liksom?????? ...och ytterligare fler... ??????

Av Derrelique

Dum fråga: kommer det finnas en PC-version??

Av Derrelique

Passivt kylda (fläktlösa) grafikkort just nu (2009)

Hej!

Jag tänkte bara fråga er vilka moderna passivt kylda grafikkort ni känner till just nu. De enda jag har hittat är Gigabyte HD4850 MultiCore och den kostar kring 1300 kronor, men ger nog för lite klös i nya spel i full HD upplösning.

Finns det några här som har erfarenhet av andra? Kanske beställa från utriket?

Nu vill jag inte se kommentarer av typ "köp en XXXXX (med fläkt) den är jättetyst du blir nöjd" utan vi håller oss enbart till fläktlösa grafikkort, eller till grafikkort som ni har själva moddat med passiv kylare så att de inte längre har en fläkt.

Negativa erfarenheter osv?

Av Derrelique

Jag håller med om att "uppgraderingsbart"-argumentet inte gäller för 90% av människor. Jag känner INGEN som orkat uppgradera från till exempel Q6600 till Q9550, eller liknande vid AMD. Uppgraderar man var 10e månad kan det vara nått att tänka på, men de flesta av oss gör ju inte det.

Tycker Core i5 750 har ett starkt argument, jag undrar bara hur mycket den kan klockas utan att ändra v-core.