Inlägg

Inlägg som Trumstock har skrivit i forumet
Av Trumstock
Skrivet av nisselask:

Jag ligger på ca 50 grader vid hög belastning men då har jag en fläkt som snurrar med låg hastighet i locket.

Skickades från m.sweclockers.com

Hm, det kanske kan vara värt att prova med en chassifläkt och se om det hjälper.

Av Trumstock

Ni som kör med MSI J1900I eller något annat Bay Trail-kort, vad får ni för temperaturer? Jag kör på ett helt fläktlöst system i ett väldigt litet chassi och ligger på ca 65C för både CPU och GPU i idle. Efter att ha spelat upp en tvåtimmars .mkv-fil i 1080p ligger temperaturen på ca 75C. Spontant känns dessa temperaturer väldigt höga, men det kanske är vad man får förvänta sig med passiv kylning..?

Av Trumstock

Jag har på senare tid fått ett jävligt störande problem med min HTPC som kör Openelec. Oavsett vad jag spelar upp; x264, XVID, mp3, flac osv. så får jag audio dropouts, det låter som om ett par audio-frames hoppas över ungefär var femte sekund. Detta har dykt upp relativt nyligen, och jag kan inte koma ihåg att jag gjort några ändringar vare sig mjuk- eller hårdvarumässigt. Har lyckats isolera problemet till de analoga utgångarna då problemet inte uppstår om jag skickar ljudet via HDMI till TV:n. Har dessutom provat med olika högtalare, och problemet kvarstår oavsett.

Jag har återställt BIOS/UEFI och det enda som återstår är att installera om Openelec. Innan jag provar en ominstallation skulle jag gärna få lite feedback. Någon som har en idé?

Edit: Installerade alsamixer och stängde av "auto-mute", nu fungerar det fint!

Av Trumstock

Beställde precis en likadan som TS. Det känns som tur är inte alls lika snopet att se mitt nya kontosaldo som jag trodde det skulle göra, antar att det är ett gott tecken i alla fall...

Av Trumstock

Kan du inte bara låta honom köpa den, fast du betalar? Garanti ska gälla oavsett.

Av Trumstock

Hur stor plats tar en Mavericks-installation och lite program? Funderar på om 128 GB är tillräckligt för OS X och Win 7 eller 8. Prisskillnaden på 1000:- är ju i sig inte enorm, men då jag endast ska spara dokument och dylikt lokalt så tvekar jag på att 256 GB kommer behövs.

Av Trumstock
Skrivet av NiV3Rt:

Blev lite osäker nu men SSD ska väl gå att uppgradera? Hur som helst så hade jag inte nöjt mig med 8GB utan maxat med 16GB iom att det inte går att uppgradera i efterhand. Men då är jag en sådan som gärna vill kunna använda datorn i 5 år eller mer

Huruvida SSD:n går att byta ut själv i framtiden är lite oklart, men i nuläget är det inte möjligt att byta den på egen hand. Apple använder numera ett proprietärt PCI-Express-gränssnitt, eller något i den stilen, som gör att det inte längre går att installera en SSD köpt på annat håll. Detta lär väl ändra sig i framtiden i takt med att efterfrågan på kompatibla diskar ökar, men i nuläget ska det som sagt inte fungera. Observera att detta endast gäller rMBP från late 2013.

Av Trumstock

Sitter i exakt samma sits som TS, lustigt att tråden dök upp just nu. Det enda (i stort sett) som gjort mig negativ till Apple är priset. Men faktum är ju att en PC med ungefär samma hårdvara, i synnerhet IPS-panel, också ligger i ungefär samma prisklass. Det tråkiga med de nya rMBP är dock att varken SSD eller RAM är uppgraderingsbart efter köp, så är man ute efter en laptop som "håller" i upp till fem år är det lika bra att lägga till 8 GB RAM och 256 GB SSD. Tyvärr sticker ju dock priset upp med drygt 2 k. Notera dessutom att den billigare Asus-datorn inte har stöd för 802.11ac, vilket rMBP har.

Lite OT: Har Apple Store någonsin rea? Och i så fall, är det möjligt att kombinera studentrabatt och rea?

Av Trumstock

Kanske borde precisera mig lite, SVT Play på OpenELEC Frodo 12.2 fungerar bra, åtminstone för mig!

Av Trumstock
Skrivet av MatteN:

SVT Play fungerar på alla enheter jag kör med XBMC på: HTPC, laptop, 2 st Raspberry Pi. Kör iofs Gotham på alla, vet inte hur det är med Frodo.

Det fungerar fint i Frodo 12.2 i alla fall.

Av Trumstock

Alright, det låter ju lovande. Tror jag tar och testar OpenElec och jämför lite med min andra HTPC som kör XBMCbuntu.
Tack för svaret!

Av Trumstock

Lånar tråden lite grann och undrar om jag bör satsa på OpenELEC eller på XBMCbuntu? Har precis byggt en ny HTPC och funderar på om någon av de två OS:en är så pass mer resurssnålt än det andra att jag kan få bättre prestanda. Kör på en AMD E2-2000, 4GB RAM samt det inbyggda HD 7340.

Av Trumstock
Skrivet av kletgunnar:

Haha nej det har jag inte, just av denna anledning. Hur står sig ett integrerat grafikkort mot tex en i3:a? Hur viktigt är det i detta fall, känns som man får en något mer framtidssäker och kanske bättre flytande htpc med en i3:a i? Eller är jag helt ute och cyklar?

Utan att ha testat någon av lösningarna eller ha hängt med i processorutvecklingen något vidare skulle jag våga påstå att i3:an är betydligt mer pålitlig om du ska spela upp full Bluray. Utifrån vad jag har läst mig till verkar AMD:s E-2000, som typ är efterträdare till processorn i ASRock-kortet, inte riktigt klara av full Bluray, så i rimlighetens namn borde inte ASRock-kortet motsvara dina krav. Angående grafiken så har jag förstått det som att ett integrerat i moderkortet är kraftigare än det i Intels processorer.

Av Trumstock
Skrivet av kletgunnar:

Har knåpat ihop något jag tror skulle kunna passa mina behov för en HTPC. Den ska klara att spela upp allt i filmväg, 1080p, blueray osv. Inte vara sticka iväg allt för mycket i pris. Det ska finnas plats för extern lagring. Se stilren ut, samt låta så lite som möjligt. http://www.inet.se/kundvagn/visa/4291944/budget-htpc
Jag vet att visaa delar finns billigare på andra ställen, undrar mest om komponenterna ser bra ut? Eller om man borde byta något? Tack på förhand!

Jag hoppas att du inte beställt ännu med tanke på att du valt ett moderkort med inbyggd processor, samtidigt som du lagt till en separat processor.

Av Trumstock

Jag är inne på att köpa ett Asus E2KM1I-Deluxe vilket enligt vad jag läst mig till inte ska ha några problem att spela upp 1080p-filmer, so far so good. Funderar dock på om någon här vet huruvida E2-2000 klarar av hela BluRay-filmer, någon som har koll?

Av Trumstock

Prova varje enskild kanal, tror det ska finnas 13 stycken. Du bör dessutom testa att växla mellan 20 och 40 MHz på varje kanal.
Mitt trådlösa nät med 655:an var värdelöst fram tills jag faktiskt tog mig tid att prova olika kanaler och frekvenser.

Av Trumstock

Jag flyttar om två månader in i min nya lägenhet och står inför köp av en ny router. Lägenheten är 60 kvadrat och jag tror inte att väggarna är av betong eller allt för tjocka. Jag har funderat på antingen Archer C7, RT-AC66U eller RT-AC56U, tycker dock att det känns lite väl saftigt att punga ut 1400:- som RT-AC66U går på. I vilket fall som helst så behöver routern kunna hantera fem trådlösa anslutningar och säg fyra trådbundna simultant, samt torrenttrafik i 100 Mbit/s åtminstone åt ett håll 24/7.
Så, är det någon som har tips eller åsikter om det ovannämnda routrarna så tar jag gärna emot dessa!

Av Trumstock

Om nu modemet endast klarar ~150 simultana anslutningar borde mina aningen instabila torrenthastigheter och underliga speed-drops kunna lösas genom att begränsa antalet anslutningar i torrentklienten, right?

Av Trumstock
Skrivet av 0p:

Kortet kommer separat

Okej, då dyker det nog upp imorgon. Tack så mycket!

Av Trumstock

Någon som har koll på om programkortet skickas enskilt eller med boxen? Fick nämligen hem en On demand-box idag, men lådan innehöll inget programkort. Har inte haft något kort tidigare.