Inlägg

Inlägg som Weps har skrivit i forumet
Av Weps
Skrivet av landahl:

Det skulle kräva ruskigt starka grafikkort att driver spel i över 100 FPS 4k men jag håller med dig om att högre uppdatering skulle va guld. Men det känns som att man bara väntar och väntar om man ska hitta sin idealskärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Javisst, men det kräver ju samma grafikkort för att driva en 27" 4k som en 32" 4k.. Jag har dock inget krav på att min nuvarande dator ska klara att driva den nya skärmen i klistrad 120-144 hz. Den skärmen jag köper nu har jag planerat att ha i 5-10 år, och grafikkorten om ett par år bör ju kunna driva en sådan skärm.. Jag spelar inte ens så mycket längre, utan blir bara några timmar i veckan, en hög uppdateringsfrekvens är dock inte enbart trevligt för att spela spel, utan även flytta fönster i windows och scrolla hemsidor är hemskt mycket mysigare i 100+ hz.

Av Weps

@Laxpudding. En 32" variant av Acer Nitro XV273K hade varit ultimat.. Det enda som kan skymtas är Asus ProArt PA32UCG, https://www.asus.com/Monitors/ProArt-Display-PA32UCG/. Men denna kommer att lanseras i en helt annan prisklass.. Jag ser bara inte varför det lanseras en massa skärmar i 27" storleken med denna spec, 4k är ju inte nödvändigt fören upp mot 32"..

Av Weps

Ifall denna skärm haft 100hz eller mer så hade det varit min drömskärm.. Fasen vad länge jag väntat på en 32" 4K IPS 100+hz skärm... När kommer vi att få börja se dem i butik måntro? Känns som att motsvarande spec för 27" varit ute väldigt länge nu, men 4k på 27" känns onödigt.

Av Weps

Jag bjuder 5000kr. Är väldigt flexibel med när jag kan komma och hämta den, jag bor centralt i Stockgolm.

Av Weps

När är skärmen inköpt?

Av Weps

Går i exakt samma tankar själv. Tycket dock inte att det finns några uppenbart bra skärmar på marknaden.. Har kikat på ASUS 27" ROG Swift PG279Q, men den lanserades 2015 och det känns trist att köpa en så pass gammal skärm nu.. I övrigt har jag även kikat på Acer 27" Nitro XV273K, men den känns lite för dyr för 27" och jag skulle gärna ha 32" om man ändå ska gå på 4k.. Känns spontant som att 1440p är sweetspot för 27".

Spanat lite på en ultrawide också, Samsung 34" C34J791T, men hittar inte riktigt några recensioner på den. Lite fundersam på formatet också, spelar nästan bara Dota..

Finns även LGs ultrawides också men jag känner nog att 12k är lite för mycket pengar.. Hade gärna lagt 6-7k.

Sen vill jag ha en clean skärm som inte har designats för en 15åring men som ändå ligger i 10.000 krs-klassen.. Därför går många "predator" osv skärmar bort. Asusen jag nämnde är gränsfall att jag kan acceptera..

Av Weps

Inkludera gärna 27" och 32" också, finns väldigt få 28-31" nämligen...

Av Weps

Vilken person som har 20.000kr att lägga på en skärm vill att denna ska vara designad för en 12 åring? Jag förstår mig inte på alla dessa skärmtillverkare och deras förbannade designteam. Jag vill bara ha en högpresterande skärm som inte ser ut som en julgran som det står "predator" eller liknande på..

Av Weps

Tack för alla svar!

Jag tolkar tråden som att man ska köra med ett Quadro kort trots att ett GTX eventuellt presterar bättre. Jag har googlat en hel del och också kommit fram till att ett Quadro M2000M presterar ungefär som ett 960m och eftersom min kollegas dator använder det kortet och presterar undermåligt var jag lite oroad att Quadrot skulle göra samma sak. Hoppas att skillnaden i drivrutiner resulterar i ett annat utfall

Skrivet av improwise:

Fast nu skrev han tydligt att han inte har tid att vänta och någon ny P50 har inte lanserats än så det lär iaf vara ett par månader bort. Som arbetsredskap är P50 klasser bätter än GS63, även om den senare har Pascal GPU och i sig är en fin dator för rätt behov.

Nu kör OP program som kanske gärna vill ha certifierade GPUer och då är valet mellan dom rätt givet, Thinkpad. Har själv precis skaffat en Thinkpad P50 för systemutveckling efter många år med MacBook Pro (körandes Windows) och som workstation börjar ThinkPad äntligen hitta tillbaka till vad det var för ett antal år sedan. För riktiga workstations idag så skulle jag säga att valet står mellan Lenovo Thinkpad och HPs ZBook. Dell har också men....nä, skippa dom.

Observera dock att Dustin inte har P50 i lager (iaf inte den du länkade till) och det dröjer innan dom får det enligt egen uppgift. Deras ordinariepriser ska man ta med en nya luft dock, dessutom har Lenovo i Sverige 10% rabatt på P50 och P70 just nu. Dock är det ju säkert 2 veckors leveranstid

Kan tillägga att min P50 med 2 x 1 Tb NVMe SSD (PM961) och 32 GB RAM gick på strax under 30 000 kr. Då valde jag dock så "dålig" GPU som jag kunde iom att den inte tillför något för mig mer än värme. Så länge det kan driva en extern 4K skärm i 60 hz är det good enough för mig.

Jag köpte den sista P50n till det priset för ett par dagar sedan. Jag kom på att göra denna tråd i efterhand, och eftersom det är leveranstid på datorn hade jag kunnat lämna tillbaka den och köpa en annan ifall tråden skulle komma fram till att det var ett dåligt köp. Nu verkar det som att jag gjorde rätt val tidigare ändå. Skulle vilja uppgradera den till 32gb ram bara, men det är ju en småsak

Av Weps
Skrivet av infigo:

Jag hade kollat upp när nästa gen quadro kommer för det lär komma en ny P50/P70 väldigt snart då Lenovo nästan släppt alla modeller i Thinkpad serien så P50/P70 bör komma i ny version snart med mycket snabbare GPU.

Tyvärr kan jag inte vänta med att köpa en dator så länge eftersom jag måste kunna börja jobba. Ifall jag skulle köpa en privat dator hade jag väntat på kaby lake osv men jag måste ha en dator på jobbet...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Weps

Laptop för CAD (solidworks), stora assemblies. Prisklass 15-20k

Tjena!

Jag söker en laptop som klarar stora assemblyfiler i Solidworks, ska få en dator av nya jobbet och de har bett mig hitta en.

Hitils har jag kollat på:

https://www.dustin.se/product/5010961462/thinkpad-p50

samt:

https://www.dustin.se/product/5010981011/gs63vr-stealth-pro-g...

Jag ogillar den senares "gaming-look" men kan tolerera det, trevlig vikt och mått på den annars.

Vad tror ni? Hur skiljer sig Quadro-korten mot GTX-korten? Har läst allt möjligt från att de är bättre i CAD-program till att man enbart betalar för stabilitet. Det senare är jag inte så intresserad av.

Visst är det grafikkortet som är viktigt för att vrida assemblyfiler eller är det processorn?

Värt att tillägga är att en kollegas dator har en i7a av nyare modell samt ett GTX960m och den datorn presterar alldeles för dåligt.

Vore grymt tacksam för svar!

Av Weps

Köpråd diskreta högtalare för ca 40m2

Tjena sweclockers!

Jag letar efter nya högtalare till ett rum på ca 40m2. Rummet har många och stora fönster, därför vill jag inte ha några stora högtalare, det finns helt enkelt inte väggyta. Helst skulle jag vilja ha ett större antal små högtalare och en eventuell subwoofer. Dessutom vill jag kunna spela upp musiken via bluetooth. Finns det några bra kit för detta? Helst skulle sonderna vara trådlösa så de går att montera i hörnen av rummet uppe mot taket utan en massa ful kabeldragning.

Sammanfattat är det jag söker typ ett 5.1 (inget måste!) med bluetooth och trådlösa sonder, sånär som på strömförsörjningen som jag tänkte att man kunde lösa genom att ta strömmen från de många lamputtagen som finns ovanför rummets fönster.

Jag hoppas att detta inte blev en för trasslig beskrivning av det jag söker.

Kan tilläggas att musikstilen som kommer spelas mest är jazz och rock, så någon superstark bas behövs inte även om det vore en bra bonus!

Budgeten är inte supernoga, men jag hoppades att det kunde finnas något bra system i prisklassen 5000kr. Ifall ni vet något ljudsystem som uppfyller mina ändamål men ligger i en annan prisklass uppskattas även dessa.

Mvh

Av Weps

Jag är själv sugen på denna.. Jag har hittat recensioner på tyska som verkar lovande haha

http://www.dustinhome.se/product/5010784927/samsung-ue-55f647...

Av Weps
Skrivet av Casgar:

Jag hittade idag en kommentar som jag tyckte var lite intressant gällande just Samsungs LCDer. Taget ur kommentarerna på artikeln:

Om det stämmer så är det ju helt klart intressant och kanske gör att Samsungs apparater inte har lika stora problem gällande jämn bakgrundsbelysning som de hade tidigare. Enda sätter att kontrollera är dock att åka ut och se själv, och hoppas på att butiken du tittar i har möjlighet att sänka styrkan på inomhusbelysningen.

Hur vet jag om den tv som jag kollar på är 7-serien eller senare? Är den det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Weps

Jag är själv sugen på en tv i samma prisklass. Jag har letat runt och hittat två apparater som jag tycker verkar bra:

1. http://www.dustinhome.se/product/5010784927/samsung-ue-55f647...

Jag googlade lite och hittade en massa tyska omdömmen, jag tolkar det som att den inte säljs spec mkt i andra länder, där en väldigt övervägande majoritet röstat 5/5. Efter att jag läst igenom tråden blev jag lite osäker på Samsung. Jag har annars bara hört bra saker om märket av bekanta. Jag gillar dock designen och eftersom min lägenhet är liten så är utseendet viktigt eftersom när tvn är avstängd är det en möbel som syns väldigt tydligt.

Länk till omdömmen:

http://www.amazon.de/product-reviews/B00BMKAMLE/ref=dp_top_cm...

2. https://www.komplett.se/lg-50-plasma-tv-50pn650t/777411

En mycket billigare tv där man antaligen får mer för pengarna, men jag vill inte köpa något som ger ett "billigt intryck". Även denna tv har fått osedvanligt rekordeliga betyg.

Just nu lutar det åt Samsungen men för mig är de knappa 9000kr som tvn kostar (400kr frakt från dustin :S, jag har inte kollat upp hur mkt farktkostnad som tillkommer från komplett) väldigt mycket pengar och jag är mån om att mina pengar blir väl investerade.

Av Weps
Skrivet av Josasp:

Stor RAID5a med crashplan kopplat borde ju vara ganksa så säkert.

Hur löser man detta med en laptop?

Av Weps

Är det någon som kan hjälpa mig att skilja på:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=743336

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=638958

Är det bara kontakten som skiljer? tycker prisskillnaden kanske känns omotiverad.. Dessutom då en thunderbolt kabel kostar 450kr som hamnar utanpå de dryga 4000 som hårddisken kostar.

Av Weps
Skrivet av Semjonov:

Förstår jag det är rätt, det ska konverteras från VINYLSKIVOR till digitalt format och det finns oro för komprimeringsförluster. Det är lite humor.

Men iaf, om man kör t.ex. dropbox samt två hårddiskar hos någon bekant t.ex. varav en förvaras på ett annat ställe så kan man väl knappast misslyckas.

Ser inte humorn.. Skillnaden på ljudet mellan en vinylversion av en låt och en CD version man kan köpa i butik är enorm. Meningen är att det ska låta likadant digitalt som analogt. Då spelar alla faktorer som varierar ljudbilden en stor roll. Om projektet överhuvudtaget ska vara meningsfullt så får det inte finnas några större förändringar mellan orginalet och den digitala versionen.

Dropbox blir nog dyrt då vi pratar om data i storlekar av terabyte..

Kanske finns någon tjänst som erbjuder stort lagringsutrymme?

Av Weps
Skrivet av Josasp:

Konverterar du från rå formatet till FLAC, sen tillbaka så blir filen bit perfect med orginalet.
Dessutom så sparar du en massa diskutrymme.

Man brukar kunna säga att FLAC är som RAR, alltså att du förlorar inget men tjänar utrymme.
Inte alls lika strukturellt, men principen är den samma.

Dessutom om han kör Mac så kan det vara värt att koda till ALAC i stället, som är samma som FLAC men Apples format, så det funkar i iTunes och iPod/iPhone osv. Även det kan du ju konvertera till och från raw och FLAC hur mycket du vill utan förluster.

Låter intressant! Det är ju just via iTunes och airplay som uppspelningen ska ske, vet du något lättanvänt program som detta kan göras med? Det är farsan som ska göra allt och han är inte 100 med datorer

Av Weps
Skrivet av MultiMan:

Köp 2 sådana här: http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=630

Blixtsnabbt interface, gjord för Mac. Använd den i RAID-1, så har du 4 diskar som måste haverera innan allt försvinner. Förvara givetvis på 2 fysiskt separata platser i händelse av brand eller stöld.

Jag använder själv My Book Duo som var en enklare version som fanns tidigare. Utmärkt produkt.

Flashminnen är inte alls lika säkert. Möjligen om du väljer SSD av hög kvalitet. USB-stickor går inte att lita på.

Det har dröjt ett tag, men nu börjar det dra ihop sig till ett köp. Vi tänkte köra på en WD Duo samt en vanlig extern hårddisk, då det känns onödigt dyrt att köpa två stycken.

Datorn som kommer användas är den nyaste Macbook Pro 13" standard, det enda som återstår är att bestämma vilken lagringsenhet som ska inhandlas.

Jag har kollat runt lite och hittat två stycken intressanta produkter:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=743336

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=638958

Vad är motiveringen till den dyrare disken? Finns det en anledning att inte köpa den billigare?

Jag har lite svårt att se någon skillnad frånsett kontakterna..

Tack på förhand!