Inlägg

Inlägg som ToBad har skrivit i forumet
Av ToBad

@JonasT: Grymt nu blir det en utmaning att trycka in ett Corsair HX1000i, 1000W PSU 18cm djupt
Alternativet var denna låda: Corsair Carbide Quiet 400Q Midi Tower.

Angående kylning. Hade tänkt mig att köra denna Corsair Hydro Series H115i CPU 280mm Kylare. Nu såg jag att ljudet gick upp till 40db. Är ju en djungel när det gäller vatten CPU kylar. Någon som vet någon tyst o bra? Den ska ju så klart få plats i lådan. Angående plats i lådan, vad är bästa platsen? Toppen eller fronten? I toppen minskar ljuddämpningen, i front får men ett utblås(vilket borde ge ljud) där man vill ha ett insug. Baktill kan jag inte ha den då jag tänkte köpa ett grafikkort med vattenkylning MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X.

Intel Core i7-6850K eller Intel Core i7-6700K Skylake. Vad är bäst om man bortser från pengafrågan?

Av ToBad

Skulle vara grymt om Sweclockers kan svara på om de testade med ett 180 djupt agg. Ser att det är många som vill trycka in ett. Är det någon som bygger nya datorer med annat än SSD/M2 diskar? Förstår om man har gamla diskar eller fotograferar o sparar bilder i massor.

Om man ska ett 1080 kort + en CPU på 140w så borde det räcka med ett 650w agg va? Eller ska man gå upp bara för att inte belasta det på typ 80% o då få fläkljud. Någon som har erfarenhet av att köra ett klenare nätagg och då hört fläkten från den över t.ex. CPU/grafik kylare? Har själv haft ett 1000w o då säkert aldrig varit över 50-60%.

Grymt sugen på denna låda med sluten vattenkylning till grafikkort + CPU. Har idag en Cooler Master HAF X Big Tower och väldigt trött på att den är stor o låter. Känns inte som man behöver så bra kylning av själva lådan så länge man kan få bort varmluften från grafikkort eller CPU

Av ToBad

Angående dvd så har ju inte chassit någon plats för den. Lite hela idén med chassit att få ner storleken. Tycker inte Chassit är fult, men jag är ute efter ett som inte ser ut att tillhöra en 12 åring. Skulle dock själv ta den tysta varianten utan fönster, gammal o tråkig som jag är Efter sommaren är det dags bygga något liknande men med bättre grejer o fokus på att vara tyst. Någon som har svaret på vilken sluten vattenkylning till CPU som är tystas? O får man plats med en vattenkylning med dubbla fläktar utan att slå i minnen på detta chassi?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ToBad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yesper
Kanske dags att konstatera att det inte är så bra med SLI där korten slår i varandra... Att det hellre (kylningsmässigt) är att föredra att köra två kort med en PCI-plats mellan dem, och använda en längre SLI-brygga

Däremot måste jag undra om man får en sådan (lång) SLI-brygga alltid när man köper SLI-kompatibelt kort, och om CrossfireX bjuder på samma?

Jag fick inte med en sådan lång brygga o det är nog för att modekorten kräver att korten skall sitta i vissa PCI-E portar om man kör 2 eller tre kort.

Av ToBad

Jag kör med 2 X 4890 + i7 920 är är grymt nöjd.

Jag har inte stött på någon spela som stoppar min burk o då inte äns i värsta läget. Men jag har ju dubbla grafikkort...

Men var lite tveksam till att köpa dubbla kort i ett som hd4870x2 eller gtx 295 är. Men det var för att jag tror att dubbla kort i ett kommer att svårt med värme (högt ljud från fläkten). Men vara bara någon jag gissade. Men om du köper ett kort o om ett år vill höja prestanden så käns det lättar att gå o köra ett 4890 kort än hd4870x2 eller gtx 295 då de lär dra mera ström

Av ToBad

Jag skulle inte köra 3 grafikkort.

1. Inte värt pengarna

2. Jag köpte två 4890 kort o de kändes som jag tog i där och kör ju crysisi i högsta grafik läger + 1920 x 1080.

3. Det är trångt i burken mellan korten. Om jag öppnar upp burken o känner med handen i burken så är det bara mellan korten där jag kan ana värme + att ut luften från korten är varm. Resten av burken är riktigt kall.

4. vet ej om de får plats med tre 4890 kort då de är stora + att det drar ju både mer ström = större nätagg + ger mera värme i burken.

5. Bättre att köra 2 kort nu o köpa två nya om 2 år, så förlänge du burkens livslängd men har ändå inte betalt mera. Det är ju onödigt att ha så bra grafik prestanda när det inte finns några spel som kan sugen musten ur grafikkorten.

Till sist men inet minst...

Någon som vet något spel som kräver mera än Crysis W? Eller någon som har ett tips på hur man kan se vilken fps man får när man spelet?

Av ToBad

Denna köpte jag för några veckor

Jag köpte denna dator för några veckor sedan o den fungerar väldigt bra.

Måste dock säga att det inte är helt tyst då den har en massa fläktar men är nästa 100% på att allt ljud faktis kommer från grafikkorten. Jag valde ändå dubbla (enkla) kort för att jag trodde att de skulle vara tystare. Det positiva är att fläkten på grafik korten aldrig har varit uppe över 50% (inte äns med Crysis i högsta grafikläge + 1920 x 1200)

Men när jag valde delarna till den så var det inte för bästa prestanda/pris utan mera bra prestand + ok pris + en snygg förpakning + bra kylning + låg ljudnivå (grafikkortens ljud är ju svårt att slippa om man inte köper sämre kort). Sedan måste jag säga att jag är 32 år o inte ville att min dator skulle se ut som gamerburk utan att den skulle vara diskret.

Monterade mina 2 extra fläktar i fronten för insug o det hjälper en hel del. Lådan har även en 200mm fläkt som hjälper till att kyla grafikkorten. Men lådan är alltså iskall när fronten-luckan är öppen och man maxar crysis.

I lådans manual står det att man skall ha ett 1000w nätagg om man kör dubbla kort men behövs nog bara om du t.ex skall köra dubbla 295 kort som ju är dubbla i sig själva.

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=699750...

Av ToBad

Hörde av en kompis att han har fixat några överhettade grafikkort genom att ta bort kylningen och byta kylpasta (om kortet är några år). Kompisen sa att pasten som sitter på kortet brukar var av dåligkvalitet o blir sämre med tiden)

Av ToBad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av w0rdaerhet
Men eru helt jävla sönderknarkad eller? Obekräftat, tomt, 0, finns inte osv???????

Detta kort finns inne
https://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/powercolor-at...

Av ToBad

Beställde ett 4770 kort till syrrans unges dator i söndags från inet (det gamla kortet bran upp) och kommer idag. Så det går att beställa fast de är slut på alla andra ställen. Såg några andra butiker som får in nya kort i början av Juli,

Köpte en dator för några veckor sedan o kör med dubbla 4890 kort (901 ghz). Det fungera bra men vet fan om det var värt att 2300:- extra för ett till kort. Men svårt att veta. Maxar i alla fall Crysis Warhead utan att de ser ut att jobba 100%... hmm måste kolla viken grad (%) de ligger på när jag spelar.

När jag har tid skall jag försöka köra ett test mot en annan dator som nästan är precis lika dan men med ett GF 295 kort.

Har en jävla massas fläkar i lådan så den är kall men grafikkorten låter en del när fläkte går upp över 38% (tror den vilar på 30%). Men har aldrig sett att fläkten har gått över 50%, men som sagt har jag en väldigt bra låda med en 200mm fläkte som hjälper till o kyler de två grafikkorten.

Finns det föresten inte vattenkylning till 4890? letade lite innan jag köpte datorn men kunde inte hitta något (var tvungen att köpa allt från samma affär).

Men kan ju säga så att ingen kan sova i samma rum som en dator med 4890 kort som jobbar hårt.

Av ToBad

Köpa nytt grafikkort PCI-E / PCI-E 2

Hej

Syrrans unges dator gick sönder o vi trodde det var nätagget så jag bytte det mot ett gammalt (från 300w till 400w) men när jag satt igång datorn så bran det i grafikkorten. Alltås var det det inte nätaggets fel Så nu har jag 100w extra i dator och skall köpa ett nytt kort.

Det kortet jag vill köpa är ett 4770 (ja jag har lyckas hitta inet.se som har några inne) och anledning är att det väl skall dra lite mindre ström + ge bra prestanda. Det gamla kortet var ett (ATI RADEON X1700 SE) men eftersom dator nu har 100w till så borde den väl orka dra ett 4770 kort?

Men nu till det stora frågan!

Datorn har en PCI-E 16x plats men 4770 kortet har en PCI-E 16x 2 plats. Fungera det i huvudtaget?

Om det fungerar kommer jag då att missa en massa i prestanda?

Eller är jag dum som köper ett så bra kort till en 2 år gammal dator borde jag köpa ett billigare för ca 500:- (i så fall vilket o dt får inte dra för mycket w)

Hoppas på hjälp!

Mvh
Tobbe

ps detta är datorn till datorn

Av ToBad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Az1337
Åter igen använt inte ocz minnena till ddr3 moderkort, de bara krånglar.

Förslag på minnen som fungerar?

Av ToBad

Tackar för alla tips!

Jag har lagt till 2 Noctua NF-S12-1200, 120mm Fläkt

Har bytt hårddiskarna mot 2 stycken Western Digital Caviar® Black™ 640GB
Men lyckades inte hitta någon bra info om hur mycket snabbar en Western Digital VelociRaptor 150GB är mot Western Digital Caviar® Black™ 640GB och mot Western Digital Caviar® GreenPower™ 1TB. Någon som vet några bra siffror?

Sedan funderar jag på att byta ner mig ett steg på modekortet.
Till detta Asus P6T SE, X58, Socket-1366.

Det skiljer 900:- och kan inte själv se varför jag skall ta det dyrare? Någon som har en bra motivering till varför jag skulle ta det?

Av ToBad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fi
Tycker det ser riktigt bra ut. Byt dock ut ide-brännaren mot en sata-brännare.

fixat o tack!

Av ToBad

Speldator med budget på 20 000:-

Hej

Nu skall jag äntligen köpa en ny spelburk då man ju väntar på OFP 2, StarCraft 2 mm + att det var evigheter sedan man spelade spel som CS.

Jag har plockat ihop en dator och bestämde mig för ett i7 system + Vista 64.

Men jag behöver lite hjälp med några val. Bryr mig inte om någon hundring hit o dit men vill veta att de är ett bra val. Tyvärr är jag tvungen att köpa allt från samma återförsäljare så jag är begränsad till Komplett.se

1. Grafikkort. Valde mellan 1 x 295 eller 2 x 4890 och valde de senare då det är billigare (2096 styck) + att det borde vara svalare med vald låda. (Är ju två kort o inte två kort i ett). Men har hört om lite problem med drivisar till ATI korten, någon som vet något om det?

2. Har jag valt rätt nätagg? Passar den lådan o är det lagom kraftfullt.

3. Minnen är det ett ok val?

4. Modekort?

5. Passar allt?

Asus P6T Deluxe V2, X58, Socket-1366
DDR3, ATX, SLI&CrossFireX, Firewire, 2xGbLAN, 3xPCI-Ex(2.0)x16

3099.00

Intel Core™ i7 920 Quad Processor
8MB, Boxed

2795.00

Samsung DVD-brännare SH-S223Q/BEBN
SATA, 22X, OEM

255.00

Western Digital Caviar® GreenPower™ 1TB
, Sata 3 Gb/s, 32MB Cache

899.00 x 2 = 1798.00

Samsung 24" LCD Syncmaster 2443BW,
1920x1200, VGA/DVI, 20000:1, 5ms

2790.00

Noctua NH-U12P SE1366 CPU Fan
Socket 1366, 19,8 dBA

848.00

Logitech Media Keyboard 600
USB

209.00

Sapphire Radeon HD 4890 1GB GDDR5
PCI-Express 2.0, 2xDVI-I, HDMI, HDCP, Full-Retail

2095.00 x 2 = 4190.00

OCZ Platinum XTC DDR3 1600MHz 6GB KIT
3x Platinum Z3 XTC 2GB, CL7-7-7-24, 1.65 Volts, 240pin

995.00

Antec P193 Advanced Super Midi Tower
2x top 140mm fan, 1x rear 120mm fan, 1x side 200mm fan

2095.00

Corsair Powersupply HX 850W
Modulære Kabler, 140mm fan, 80 plus, 6x PCI-E 6+2-pin, 12x SATA

1895.00

Totalt 21.044,00:-

Så vad säger ni?

Mvh
Tobbe

ps. Har en lite ide om att köpa en 30 tummare med 2500 upplösning till burken så därför har jag tagit i med grafikkorten.

Av ToBad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sergeant44
Att komplett inte har det i lager hindrar väl inte? Så länge du inte köper datorn färdigmonterad är det ju värt att beställa det från ett annat ställe.

Tyvärr måste jag köpa allt från samma ställe.

Av ToBad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djjokke
Musen är gjord för att vara till bärbar, så den är väldigt liten. Satsa på Logitech G7 eller liknande

Tack! Hade inte varit roligt när man upptäckte det hemma.

Av ToBad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sergeant44
Zalman ZM850-HP 850W är rätta valet för dig i nätaggregatsväg.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=269646

Svalare, billigare och stabilare. Är det nåt Zalman är känt för så är det pålitliga nätaggregat.

Ja jag var inne på et Zalman men tyvärr har inte komplett dem

Av ToBad

Har jag valt rätt?

Hej

Nu skall jag äntligen köpa en ny spelburk då man ju väntar på OFP 2, StarCraft 2 mm + att det var evigheter sedan man spelade spel som CS

Jag har plockat ihop en dator och bestämde mig för ett i7 system + Vista 64.

Men jag behöver lite hjälp med några val. Bryr mig inte om någon hundring hit o dit men vill veta att de är ett bra val.

1. Grafikkort. Valde mellan 1 x 295 eller 2 x 4890 och valde de senare då det är billigare (2096 styck) + att det borde vara svalare med vald låda. (Är ju två kort o inte två kort i ett). Men har hört om lite problem med drivisar till ATI korten, någon som vet något om det?

2. Har jag valt rätt nätagg? Passar den lådan o är det lagom kraftfullt.

3. Minnen är det ett ok val?

4. Modekort?

5. Passar allt?

Asus P6T Deluxe V2, X58, Socket-1366
DDR3, ATX, SLI&CrossFireX, Firewire, 2xGbLAN, 3xPCI-Ex(2.0)x16

3099.00

Intel Core™ i7 920 Quad Processor
8MB, Boxed

2795.00

Samsung DVD-brännare SH-S222L/BEBN
Dual, Lightscribe, Black, OEM

320.00

Western Digital Caviar® GreenPower™ 1TB
, Sata 3 Gb/s, 32MB Cache

899.00 x 2 = 1798.00

Samsung 24" LCD Syncmaster 2443BW,
1920x1200, VGA/DVI, 20000:1, 5ms

2790.00

Noctua NH-U12P SE1366 CPU Fan
Socket 1366, 19,8 dBA

848.00

Logitech Media Keyboard 600
USB

209.00

Sapphire Radeon HD 4890 1GB GDDR5
PCI-Express 2.0, 2xDVI-I, HDMI, HDCP, Full-Retail

2095.00 x 2 = 4190.00

OCZ Platinum XTC DDR3 1600MHz 6GB KIT
3x Platinum Z3 XTC 2GB, CL7-7-7-24, 1.65 Volts, 240pin

995.00

Antec P193 Advanced Super Midi Tower
2x top 140mm fan, 1x rear 120mm fan, 1x side 200mm fan

2095.00

Corsair Powersupply HX 850W
Modulære Kabler, 140mm fan, 80 plus, 6x PCI-E 6+2-pin, 12x SATA

1895.00

Totalt 21.044,00:-

Så vad säger ni?

Mvh
Tobbe

ps. Har en lite ide om att köpa en 30 tummare med 2500 upplösning till burken så därför har jag tagit i med grafikkorten.