Inlägg

Inlägg som Daniel Raftö har skrivit i forumet
Av Daniel Raftö
Skrivet av Grim_reaper_SwE:

Om man nu flashar med cherry mx back switchar, varör då ha en helt onödiga usb och ljudkontakter?

Förmodligen för att då kan de sätta priset på en betydligt högre nivå? Jo, jag vet - kvalitetstangentbord kostar betydligt mer än detta men mekaniska switchar har inte slagit på särskilt bred front än så de kanske känner att de måste sockra med en massa fånerier för att kunna ta betalt.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Knashatt:

Jag hade ju det otroliga IBM-tangentbordet som klickade så extremt högt att man nästan fick ha hörselkåpor på sig.
Var väldigt skönt och hade det fram till 2004-2005 någon gång om jag inte minns helt fel.
..
Men frågan är hur dom moderna tangentborden med sådan här "mekanisk" teknik är. Måste ju vara stor skillnad mot det IBM-tangentbordet från 1980 jag hade.

Fast jag har hört att just de gamla IMB-tangentborden rankas verkligt högt bland de som hård-nördar på tangentbord. Tror nog att en av Cherry-kontakterna kan överensstämma rätt bra med ditt gamla IBM-tangentbord. Låter de inte tillräckligt så får du väl knacka hårdare bara

Av Daniel Raftö

Jag gillar det minichassi Micke föreslår men i väntan på det så är ju P180 mini väldigt likt Mickes förslag om man på P180 mini tar bort HDD-burarna och den lilla hylla där övre buren står. Ett bra exempel är detta http://www.sweclockers.com/galleri/7093-antec-p180-mini-med-vatten fast jag kör helt och hållet med luft och skulle då kunna köra ett lite grundare chassi..

Av Daniel Raftö
Skrivet av dreams_in_digita:

jösses vad fult det var. men jag är lite sugen på det här med mekaniska knappar. men är det någon som har provat ett? är det värt att köpa?

Det är svinskönt att skriva på. Just Cherry Blue är väl mest sekreterarens dröm då de inte är direkt anpassade för spel utan för att skriva fort och mycket. Tangentborden är lite dyrare men mekaniskt nästintill outslitliga. Fast för en FPS-knarkare som jag själv så suddas ju ASDW ut oavsett hur fint bordet är.

Är man sugen på mekaniskt så rekommenderar jag SteelSeries SteelKeys 6G V2 istället. Cherry black och halva priset.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Mart1128:

Ville bara slänga in en snabb fråga. Ska uppgradera till SB. Blir ett Asus P8P67 Deluxe B3 eller Asus Sabertooth P67 B3 med i7 2600K en bra kombination? Har allt annat men grafikkorten får hänga med ett tag till. Funkar 2st GTX 295 SLI bra med dessa moderkort? Tacksam för bra tips.

wtf - låna inte årets bästa tråd till sådant - inte coolt.

EDIT: Man ska såklart svara som RainesX nedan. Lycka till med uppgraderingen.

Av Daniel Raftö

Nästa bygge blir i ett Lian Li PC-X900B.

Av Daniel Raftö

Har skummat inläggen i börja och i slutet av denna jättetråd och saknar inlägg om FPS-spel. Lite om UT99 men ännu inget om Enemy Territory. Inte retro än? Nä, kanske inte. Men det finns en liten trogen skara med fans, ca 3000 per kväll, som lirar ET-pro. Ett dammigt respawn FPS i WWII-miljö iofs men med överlägsna hitboxes och tidigare fanns stora möjligheter att ha riktigt kul om man lirade med bra taktik. Idag är all taktik välkänd och allaöverlevande spelare skjuter svinhårt men å andra sidan så är det nästan fritt från hax då SLAC har ersatt pb. Inte retro nog? Nähä, men jämfört med de FPS-spel som kommer så känns det mer likt UT än t ex Lead and Gold.

Jag vet inte hur man fixar embedded-bla bla men http://www.youtube.com/watch?v=rFWZGhYLs9A ger en bra känsla för hur det var då det var bra

Av Daniel Raftö
Skrivet av Jaxione:

Tycker Optimus x2 ser spännande ut! Funderar på en själv. Optimus 3D känns lite töntig om jag ska vara ärlig......3D i en mobiltelefon? Till vilken nytta? Tycker hela den här 3D trenden är sjukt överskattad.

Mvh J

+1

Skrivet av Oldskool:

Vill du köpa en ny telefon idag, så kan du välja mellan Optimus2X, Nexus S och Desire HD.
Optimus är överlag rätt bra och har mycket bra prestanda. Nexus har en del spännande nyheter. DHD är en klassiker som fortfarande står sig.
Framöver kommer spännande modeller såsom Galaxy S2, men dröjer ett tag.

SGS1 då, klarar väl sig bra i det gäng du radar upp?

Av Daniel Raftö

Bra kommentar där med "bästa hårdvara för vettig peng", vem vet vad SGS2 kommer kosta - säkert runt 5500 eller över.

Av Daniel Raftö
Skrivet av pi:

jag har slagit till på en sony ericsson arc som kommer i slutet av månaden. hoppas den blir okej... galet grym deal på en viss operatör som var för bra att missa. betalar 1300 för telefonen. sen 159 kr/mån för ett enkelt surf abonnemang, 18 månader bindning. totalt dryga 4000...ett klipp...

a

Du behöver inte censurera dig härinne, det är ok att säga vilken operatör som ger galet bra erbjdudanden - det är tilll och med välkommet.

Av Daniel Raftö

X8 går alltså bort - andriod 2.1
LG Optimus är det ingen som kommenterar..
ZTE Blade ca 1600
HTC Desire ca 3300 (fortfarande rätt dyrt för teknik som blir frånkörd under våren?)
SGS1 ca 4000 (alldeles för dyrt för teknik som blir frånkörd under våren)

Just nu är det ZTE Blade som gör mig mest nyfiken, inte minst för att skärmen verkar vara lite större än på de andra budgetlurarna - glömde skriva att jag reser rätt mycket och vill kunna kolla på film då.

Skulle dock vilja ha kommentarer även på LG Optimus One.

Av Daniel Raftö

Enklare (billigare) Smartphone som ändå gör det viktigaste - köpråd

Tjo,

Jag har aldrig ägt en smartphone men är jäkligt sugen nu då alla polarna flame:ar på om sina jäkla apps

Kollar efter något som kan göra mig nöjd under det närmsta året - innan jag vet exakt vad jag vill ha.

Budget:
LG Optimus One
ZTE Blade
Xperia X8
osv

Kommer spela, lyssna på musik surfa på fb och YT, gärna bra gps. Vill kunna tweaka och ha gott om apps så android är väl ett måste.

Mitt alternativ är väl LG Optimus 2X - inte budget men då kan man väl lika gärna vänta på Galaxy S2?

Tar gärna emot tips och tankar.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Pfeffe:

Tack alla för tipsen nån mobiltelefoni sida ni kan dela med er av där det är safe att handla från
MVH Fredde

Kolla luren på prisjakt så ser du vilka butiker som har goda omdömmen. Det finns en handfull butiker som är ok.

Av Daniel Raftö
Skrivet av zabera:

Aaa, men vart exakt kan man köpa det? xD

http://www.dustinhome.se/pd_5010067601.aspx vassego, google it ftw

Av Daniel Raftö

Jag har samma bekymmer som TS och förutom det vanliga tjafset om Iphone vs the rest så låter det som om det kan vara värt att vänta på t ex LG Optimus 2X (vilken är lite stor i min smak) eller köra på en "transfer-lur" av billigare snitt och kitta upp sig senare under året. Synd att inte SE Arc kommer med dual core..

Av Daniel Raftö

Vilken telefon är bäst då?

Av Daniel Raftö
Skrivet av Broder Truck:

Du är min nya hjälte

Good stuff

Av Daniel Raftö
Skrivet av KKay:

Men TS har ju redan köpt en musmatta.

EN musmatta ja.

Hur måga musmattor har du själv?

PS Oj, vad jobb man skulle ha om man skulle hoppa in i alla trådar som man inte gillar/tycker är ointressanta/tycker har tappat TS fokus och försöka få stopp på dessa. DS

Av Daniel Raftö
Skrivet av Murloc:

Intressant och unik åsikt, är nog inte många som delar den.

Nä, jag har förstått det - jag köpte mitt Sidewinder på rekommendationer av nöjda användare och goda testresultat men kunde aldrig komma ikapp i skill efter bytet. Jag sliter ut några tangentbord om året så jag har testat igenom de flesta. Känslan i mekaniska tangentbord är, i min mening, helt överlägsen. Men som någon skrev om Steelseries tangentbord ovan så börjar bokstäverna mattas rätt omgående.

För att vara saklig med vad jag inte gillar med Sidewinder x4 så är det just de oprecisa tangenterna som gör att jag tappar timing då jag rör mig i FPS-spel.

Av Daniel Raftö

Om det inte räcker med 18 svar på frågan om hur man använder ESD-armband så kanske du även bör starta några trådar om det du faktiskt tänker göra med din dator då du väl har jordat dig. Skriv en rad eller två om vad du tänker göra inne i datorn så kanske du får än mer hjälp på traven.