Inlägg

Inlägg som Daniel Raftö har skrivit i forumet
Av Daniel Raftö
Skrivet av footy:

köp en steeleries xai eller sensie

omg, varför - vem använder dem?

Av Daniel Raftö

Ok, I figured as much so I went shopping for a pair of red Vengeance 4Gb - no hassle.

Thx anyway though.

Av Daniel Raftö

Om nu chassit inte har något namn: Vart kommer luften in i chassit idag? Det är bara pilar ut ur chassit?

Av Daniel Raftö

Mixing different versions of the same memory module - known issues?

I have two sets of 2x2Gb DDR3 RAM, CMX4GX3M2A1600C8, one set is ver 3.1 and the other is ver. 3.3, What I'm wondering is if there are known issues with mixing versions? I have read in other forums that there are but I suspect that some problems could make the memory modules appear malfunctioning. The reason I'm asking is that my computer would start with on of the sets in slot 2 and 4 but it wouldn't start with the sets combined using all for slots. Now I'm upgrading with a new, not broken, motherboard and want to descide if I should try using the four modules or shoping for a 2x4Gb setup.

- grateful for an answer to a strange question.

Av Daniel Raftö

Mitt nätagg kan starta en annan dator men den andra datorns nätagg kan inte starta min trasiga dator. Jag lutar mer och mer åt att mobo är trasigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Daniel Raftö
Skrivet av panpo98:

Det betyder att många trasiga nätagg startar också så testet du gjorde i ditt första inlägg är totalt meningslöst.

Har du riktiga elektro mätutrustning och kunskaper så kan du förstås testa så istället men då är det bäst för dig att du förstår vad du gör.

Jodå, jag har lite ellära med mig från högskolan så jag mäter gärna. Bra synpunkt att inte dra för stora växlar på mitt enkla starttest, det säger ju faktiskt inget om ifall aggregatet är korrekt i övrigt. Tyvärr har jag inte lyckats få tag på en mätutrustning så jag kommer testa mobo med ett annat nätagg, går det igång då så skiter jag att mäta och så köper jag nytt nätagg. Startar det inte då så bör jag nog ändå mäta nätagget innan jag köper nytt mobo.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Bloopy:

Låter ganska självklart
Kolla denna tråd.Där dom går igenom flera bra att veta steg.

hehe, jo, men det finns en grå som heter power good, jag tänkte att den kanske skulle vara inblandad på något sätt. Jag testar asap.

EDIT: Jag läste igenom tråden, framförallt delen om testning. Får nog låna en FLUKE under dagen. Men det känns märkligt om mitt nya Corsair skulle ha brakat. :-|

Av Daniel Raftö
Skrivet av panpo98:

En Dator behöver 4 delar för att starta. 5 delar med bild.

Moderkort
Processor (Kylare)
Grafikkort (Skärm + Kabel)
Nätagg (kabel)
Minne

Få liv i datorn (fixa felet) INNAN du sätter tillbaka grafikkort, tangentbord, mus, hårddiskar, DVD osv för nästan allt kan blockera så att datorn verka död så allt onödig måste bort. Du vill inte spendera pengar bara för att upptäcka att det hela tiden var tex en SATA/IDE/USB kabel osv.

Nätagg lånar man. Nätaggs testet kan du bara lita på om nätagget är död och fortsätter att vara död när du testar. Vissa trasiga nätagget av budget eller dålig kvalite har dålig säkerhet och kan starta en dator normalt hela vägen med bild under en 1-2 veckor med risk för att sabbar andra delar i datorn.

Processorn bruka klara sig om man inte har överklockat sönder den, ser skador, fel böjda pinnar eller klantat sig på andra sätt med processorn.

Minnen kan du chansa att åtminstone 1 av de som redan sitter funkar. Testa 1 minne i taget i alla minnes platserna och sen olika kombinationer. Som du redan märkt så måste minne i nyare generationers moderkort sitta på vissa plaster för att starta eller få bild.

Ta bort alla kablar som går från chassit till moderkortet. Du kan istället starta datorn med en skruvmejsel för att ta redan på om knappen eller kabeln är trasig. Det betyder att man egentligen kan du kasta hela chassit i förrådet och lägga moderkorte på en kartong eller något som inte leder ström medan man letar efter felet.

http://www.techsupportforum.com/hardware-support/motherboards...
I länken har de blandat in delar jag sagt att du ska vänta men det visar hur det kan se ut.

Jag förstod inte delen om nätaggstestet. Men om jag kör volttest enligt nedan så vet jag ju hur mitt nätagg mår tillräckligt väl antar jag.

De kablar jag inte tänkte på var ju de på baksidan, jag tog bara bort de på insidan 0.o De åker nu så får vi se.

Skrivet av Rydisen:

Det är inte så att det är något glapp på startknappen eller något sånt enkelt?

Jag glömde skriva det, jag tog bort trådarna för startknappen från mobo och kortslöt kontakterna manuellt - helt dött.

Skrivet av Bloopy:

Du kan manuellt starta PSU utan 24pin i, men i så klickar den inte ens igång?
Tja du har ju framsteg att PSU startar dock... utesluter det inte mer än att den startar.

Mät upp ledningar å se att du har rätt volt.
Stämmer volt kan du testa å starta annat mobo med detta agg, startar det så kan du nästan till 100% peka på gamla mobo å säga .|.. up yours.
Stämmer inte volt och/eller annat mobo vill inte starta så kan du använda gamla agg som bokstöd.

Ifall annat mobo startar från din PSU (kolla volter först) så bör du ändå vidareforska för att helt utesluta mobo.
Dvs att verifiera att GPU / Minnen / CPU är intakta.

Ok, voltmätning på gång alltså. För att mäta på de olika kontakterna så måste jag väl dock kortsluta den gröna mot en svart?

Av Daniel Raftö

Datorn svarar inte alls, helt död. Inga lampor lyser.

Jag kommer tillbaka till vad jag tror ska vara en fungerande och hel dator men den är avstängd. Då jag försöker starta den händer inget alls. Jag kikar in och en grön lampa på mobo lyser och ett par små på graffet. Alla lampor caps osv lyser på tangentbordet. Jag försöker tar ur batteriet och försöker reseta CMOS, jag tar ur minnena och försöker starta på en sticka, jag tar ur allla sladdar från psu förutom de två till mobo - inget händer. Nu lyser inga lampor alls inne i datorn då jag startar psu. Jag läste runt här ikväll och fick tipset att kortsluta den gröna och svarta i 24-pin och då startar psu-fläkten även om den inte lät som vanligt, jag kanske tog fel svart. Fast då 24-pin sitter på mobo så händer inte ens det så det var ju ett steg framåt. Jag lutar åt att mobo är stekt på något sätt. Jag har haft problem med det sedan start, t ex har jag aldrig kunnat starta om jag har haft stickor i plats 1 och 3, bara plats 2 och 4 duger.

Några tips om hur jag kan utesluta andra fel än mobo och hur jag kan felsöka om det faktiskt är mobo. Det blir ju några pengar om jag ska fixa nytt mobo för då vill jag ju ha något riktigt med 6 Gb SATA, nya snabba minnen osv. så att slippa det vore naiz..

Av Daniel Raftö

Din kompis har inte sagt varför han vill kyla med vatten. Vill ha det tystare eller ska han skruva upp prylarna så att mer värme ska bort?

Av Daniel Raftö

Minns några fina AMD-processorer jag har haft, e4850 t ex - ett litet underverk vid 45W - och ser gärna att de spottar ur sig något så att man kan kliva tillbaka någon gång.
Jag kände inte till historien om Intel och AMD - kan tänka mig att köra lite långsammare, lite dyrare och lite varmare när jag läser sådant. :-|

Av Daniel Raftö

Problem löst.

Jag bytte minnesstickor och installationen gick igång som den ska. Jag har ju världens vanligaste minnen men då jag köpte två kompletterande stickor så var de ver. 3.3 och mina ursprunliga ver. 3.1. Då jag stoppade tillbaka de gamla så fungerar allt igen. Att köra med alla fyra stickorna har aldrig fungerat men det skiter jag i nu

Av Daniel Raftö
Skrivet av Bollebop:

Kan det möjligt vara fel på din windows utgåva? Testa installera ett annat OS.

Även om det är samma som jag installerade korrekt vid ominstallationen för en månad sedan? Jag skulle ju kunna försöka köra in Linux kanske. Ska fundera på det. Först ska jag testa GParted och se om det går att ta bort partionerna och låta windows skapa nya själv.

Av Daniel Raftö

ahh, jag måste ligga på lite här.

Jag har

- kört memtest utan att hitta fel
- flashat BIOS
- Uppdaterat SSD firmware

Fortfarande så går det inte att installera. Jag har fått tips om att ta bort partitionerna på SSDn men hur gör man det utan OS?

Av Daniel Raftö

Fler idéer, någon som tänker virus?

Av Daniel Raftö

Nä, jag sopade in alla HDD i min server.

Av Daniel Raftö
Skrivet av godspeed:

Kör memtest och disktest på din maskin
Ladda ner memtest och ta test för din hårddisk från tillverkaren av hårddisken och låt memtest gå några varv, och kör disktest på det långa testet, inte bara short test
Tar en sabla tid att göra detta, men besparar dig svordomar senare

Memtest: pass complete no errors.

Vilket disktest ska jag köra, det verkar finnas några olika?

Av Daniel Raftö

sätter igång det direkt.

Av Daniel Raftö

PANIK - win7-64 installeras inte (ominstallation)!!

Jag har ett system som är ca 1 år gammalt och på detta har jag kört win7-64 utan problem. Jag ominstallerade systemet för ett par veckor sedan och allt gick som det ska. Skälet för ominstallation var att jag ville få en ren och fin installation som inte tog så mycket plats på min lilla SSD.

Sedan installerade jag WHS 2011 på en annan dator och även det gick bara bra, på huvuddatorn installerade jag dashboard osv.

1:a problemet: Dagen efter så var vissa genvägar på skrivbordet oklickbara men programmen fungerade ändå om jag startade dem från deras hemmamappar.
2:a problemet: Huvuddatorn gick inte att boota. Den stannade vid windows-loggan!

I felsäkert läge så var endast en nivå för systemåterställning valbar och fler gick inte att välja. Den återställningen gav dock inget resultat.
Det gick inte heller att ominstallera och jag har satt ihop några datorer så de vanligaste problemen och felsökningen har jag koll på.
Jag formaterade min SSD och uppdaterade firmware men inte heller nu gick det att ominstallera. Installationen dör efter den där liggande gula skruven, innan windows går igång alltså.

Så, är det någon som har några tips om vad detta kan röra sig om? Själv tänker jag virus men det var så länge sedan någon nämnde virus så det verkar inte helt troligt.

OT: Clanbase Opencup har dragit igång så jag får tamef*n gå och köpa en dator och slänga ihop om detta inte går att lösa!!

Av Daniel Raftö

Yup - SWEEEET, det ramla vidare direkt då jag slängde in ett diskret vga. xD

tackar!