Inlägg

Inlägg som Daniel Raftö har skrivit i forumet
Av Daniel Raftö

Eller skulle jag satt denna i köpråd?

Av Daniel Raftö

HTPC på A10 och streacom FC5

Hallo,

Jag har läst allt jag kommit över om HTPC inkl radx välskriva guide om tysta HTPC. Jag gör ett försök att köra på ett AMD-system denna gång, dels för att de verkar klara HTPC-arbetet bra men även för att stötta lite.

Är denna setup ok, jag har ingen erfarenhet av någon av komponenterna utan har gissat ihop dem utifrån olika vinklingar i trådar om tysta HTPC, tacksam för svar.

http://s7.postimage.org/tb55ilxgr/htpc2012.png

Av Daniel Raftö

vart vill TS komma med sina dryga inlägg, trött på att folk hjälper till?

Av Daniel Raftö
Skrivet av Usel198:

okej tack jag ska köra på intel. vad är det bästa jag kan få från cdon i den prisklassen, till speldator. i5 2500k

Hmm, det låter som om du kanske borde ta tips på HELA paketet och inte bara mobo...fast du kanske redan har övriga val klara?

Av Daniel Raftö

har du plats i lådan och i plånboken så kör det dyrare kortet.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Wully:

Kör på två-fyra 1080rads sen en tyst pump sen kan du köpa ssd och passivt nättagg

typ, två-fyra http://www.thewatercoolingshop.co.uk/phobya-xtreme-nova-1080-radiator-35180.html?

ok, tack.

Av Daniel Raftö
Skrivet av teejee:

Passiva komponenter som passivt nätagg & passivt grafikkort är helt fel i en tyst dator med vettig prestanda. Aktiv kylning direkt på komponenterna är mkt effektiv kylning som gör att du klarar dig med mindre chassikylning, dvs lägre ljudnivå i slutändan.

Mjo, jag överger tanken på passiva komponenter. Vill gärna komma vidare dock med tips och tankar om psu, låda, fläktar osv.

cpu: i5 2500T + corsair H70
vga: HD 7950 (varför inte ett 7970?)
case: Lian Li PC-X500FX
nätagg: NZXT Hale90 80+ Gold Modular 750W?
fläktar: ?
dämping?
SSD: ja, en stor och snabb

Av Daniel Raftö
Skrivet av Svensktiger:

Bästa sättet att få en tyst dator är ju välja komponenter som inte drar så mycket ström.
Så skippa gtx 570 =), just nu skulle jag nog vänta ett par dagar på 7950 med custom kylning istället.
Vattenkylning är ju bra om man vill överklocka, men betyder ju inte att man automatiskt får ett tystare system.

Som CPU skall du absolut köpa en strömsnål variant, t.ex i5 2405S eller ännu hellre i5 2500T.
Det är såklart frestande med en 2500 eller 2600, men dom drar ju mer än dubbelt så mycket ström samtidigt som prestandaskillnaden i spel ofta är minimal.

Bra idé med strömsnåla delar, jag har bra erfarenheter av t ex AMD e4850 som pumpade på med passiv kylning i min HTPC ett par år och nu driver min NAS passivt. Att vatten oftast används av klockare är ju för att vattnet är bra på att föra bort värmet från komponenterna, någonstans måste ju även vattnet kylas förståss. Fast med strömsnåla komponenter kanske denna luftkylning av radiatorer går att göra väldigt tyst?

cpu: i5 2500T + corsair H70
vga: HD 7950 (varför inte ett 7970?)
case: Lian Li PC-X500FX
nätagg: NZXT Hale90 80+ Gold Modular 750W?
fläktar: ?
dämping?
SSD: ja, en stor och snabb

Av Daniel Raftö

Absolut knäpptyst dator - låda, kylning, nätagg, graffe - kul tråd

Tjo,

Jag, precis som ni, sätter väl ihop en dator här och där som vi sedan säljer och hugger nästa projekt. Mitt nästa projekt har inte begränsningarna främst i budget utan mer i ljudnivå. När jag spec:ar denna dator vill jag köra hårt på ljudlöst.

Spåna loss, tipsa gärna om en eller flera av låda, kylning, nätagg och graffe. Det vanliga - mobo, cpu, SSS, minnen osv - sätter jag själv då vårens nyheter är tillgängliga.

Mina grundtankar är:

Låda: t ex Lian-li (det ska vara klass och inte se ut som någon jäkla transformer )
Kylning: Många, långsamma bra fläktar (Noctua?) Stor luftkylare till cpu - alternativet är väl vatten rakt igenom, fast blir det så tyst?
Graffe: minst gtx570 men helst värre så passiva kort går ju bort. Kan ett litet vattensystem till graffet fungera, kanske modda en Corsair H60-80?
Nätagg: passivt är väl tystast men då krävs väl två stycken och ett chassi som klarar det. Annars något riktigt fint, tyst nätagg.

Aja, hoppas många villl haka på med idéer om den tysta datorn. Man ska tro den är trasig då man trycker på knappen.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Stefanp67:

Jag har för mig att Highpoint också har någon ssd hybrid lösning RocketHybrid 1220?

Ja, det verkar vara enda alternativet. Den ger dock inte så mycket prestandaökning, om man har en enklare SSD som jag har, så det är värt 500 spänn. Får bli en SSD-upgrade istället.

Av Daniel Raftö

Hmm, gammal tråd men jag lånar den iaf.

Jag skulle vilja komma åt möjligheten att utöka min lagring genom att köpa en snabb HDD och kunna köra den med min lilla SSD som cache/hybrid fast jag vill inte köpa nytt moderkort. Denna funktion har jag sett på någon diskret lösning från Silverstone fast den verkar inte säljas i Sverige. Någon som har en idé här?

Av Daniel Raftö
Skrivet av Ehrliches:

Nån mer än jag som tror den blir jobbig att hålla ren? Hårstrån, hudavlagringar, damm och smuts lär samlas inuti. Ägaren lär får göra dagliga rengöringar, eller på sin höjd veckovis. Tycker min Razor-mus samlar på sig en massa hår och hudavlagringar, men hur kommer den här musen - med sitt öppna innadömme - att grisa ner sig? Urk.

Aa, lätt - ägaren kommer få sitta med tops och pilla i musen - lol

Tyckte det var jobbigt att sitta och göra rent rullarna i kulmöss och detta blir ju ännu värre...

Av Daniel Raftö

oljefri aceton ftw

Av Daniel Raftö

Önskade att någon kunde göra en bra tråd om mekaniska brytare som admin kan klistra.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Decoman:

Hvordan skal man kunne få til et overtrykk i kabinettet, hvis det settes inn to vifter med innsug foran og tre andre vifter som lufter ut? Kanskje nødvendig å enten øke styrken på de i front, eller trikse litt med de to vifteplassene på toppen?

Du behöver inga fläktar som suger luft ut ur lådan. Tryck in luft där fram så ska du se att den hittar ut.

Av Daniel Raftö

Felsökning innebär ju den sura aktiviteten att köra systemet utan några sladdar kopplade, eller kort, alls och sedan bygga på del för del tills den trasiga delen avslöjar sig. Det låter som någon del är trasig och orsakar jordningsfel (tänker på det konstiga ljudet)

Av Daniel Raftö

Ahh, "nytt chassi recension" - bättre än porr!

Jonas är dock lite väl snäll mot Antecs nya produkt. Jag saknar bortagbara HDD-burar vilket jag antar var P18x signum förutom att de var tysta vilket även P280 verkar vara. Någon påpekade att dörren är felhängd, den åsikten delar jag. Fläktlösningen med kontroller för endast Antec-fläktar är lite småsint, här borde de haft en tre-pins kontroller på framsidan om de ska ha någon kontroll alls för fläktstyrning. Kvaliteten verkar dock var i topp. Jag stannar hos Fractal ett tag till.

OT: Fast nu har iaf Antec en bra bas att skapa ett riktigt mini-chassi ifrån: bort med 5.25´´-platserna och HDD-burarna och kapa ner chassit på djupet.

Av Daniel Raftö

Väljer INET pga av att de är de som bäst har hanterat leveranser som av olika skäl måste gå åt fel håll - tillbaka.

Av Daniel Raftö

Hmm, i de spel jag har spelat så skjuter man headshot men i denna video skjuter de på knäna eller för att kastrera. Hittar de inga skillade spelare att spela in gamplay-videor med? Man kanske kan spela detta på konsol och då får man väl vara nöjd med att träffa någon i baken.. 0.o

Av Daniel Raftö
Skrivet av guran33:

Det fuckar väl inte med någon acceleration? Det som händer om man kör en sens i Windows som inte är 6/11 är att pekaren hoppar över pixlar på skrivbordet, det är såklart inget vidare om man ska rita i något program t.ex. Ändra DPIn för att få rätt sens i Windows är bättre än att ändra 6/11 sensen. Sen har inte inställningarna i Windows någon betydelse i spel om man inte spelar gamla spel som Counter-Strike 1.6 vilket använder någon konstig kod för input, iaf så jag förstått det hela.

Windows sensitivity skall stå på läge 6, har du högre eller lägre så få du inte 1:1 utan en skalningseffekt (läste jag i något CS-forum).