Inlägg

Inlägg som Daniel Raftö har skrivit i forumet
Av Daniel Raftö

WHS-64 2011 vill inte installera sig, mina 2Gb RAM DDR2 är tydligen inte 2Gb

Jag har en enklare dator som ska få bli en hemmaserver, för detta har jag köpt WHS-64 2011. Systemkraven klarar jag men trots att jag har 2Gb RAM DDR2 så säger den att jag inte har 2Gb RAM och vägrar installera sig. I BIOS står det 2048 och i installationsfönstret där det ska bockas av att min cpu, RAM och HDD är tillräckliga så står det 2048 men samtidigt ett rött kryss samt texten att jag inte har 2Gb...

Gah, surt va - går det att komma runt detta? (Förutom att köpa nya RAM-stickor 2x2Gb DDR2 eller ny AM3-prolle och köra 2x2Gb DDR3)

cpu: 4850e
HDD: WD 500GB
RAM: 2Gb DDR2 (Corsair XMS2)
Mobo: Asrock N68C-S UCC

Av Daniel Raftö

np gl

Av Daniel Raftö

Det kanske beror på att du fick tips om att byta ut ditt grafikkortoch nätagg rätt tidigt i tråden utan att det hände något. Eller så beror det på att det finns säkert 10 paket som dina i de närmsta 100 köptrådarna.

Jag skulle bytt upp mig till ett PSU i den tysta HS-serien, samma märke, bytt ut graffet mot ett Asus 570 Direct CU II. Vill du byta ut mobo med ungefär samma spec så kliver du upp några hundra eller mer men jag känner inte till något skäl att byta det mobo du valt. Själv hade jag kikat på någon Asus-modell med stöd för SLI typ Asus P8Z68-V Pro.

Av Daniel Raftö

Jag vill veta vilket paket det blev..

Av Daniel Raftö
Skrivet av phoboz:

Datorn är tänkt att klara ett par år framåt och klara de nya spelen maxat och klart!

Jag har ett 460GTX hemma så jag köper ett till sådant och kommer köra SLI 460GTX

SLI 460GTX räcker nog inte för att maxa de nya spelen som du skriver. Köp en begagnad rig där det redan sitter ett 460 så kan du slänga in ditt 460 och bygga nytt längre fram. Bara en tanke.

Av Daniel Raftö

ohh, precis vad vi behövde - ännu ett mattsvart chassi med mesh...

Av Daniel Raftö
Skrivet av E.Nik:

Wow! Härligt med riktigt bra support, tack för svar

Satte igår själv ihop i stort sett samma prylar som du har tänkt dig. Tyst kraft i litet format, trevligt.

Av Daniel Raftö

Corsair 650HX eller 620HX till ett GTX570

Ja, som titel beskriver så är jag tveksam vilket nätagg jag ska välja. Jag har båda hemma och håller på och stuvar om bland befintliga datorer och en av dem ska få ett GTX570 i ett Define mini med tysta Noctuafläktar 3 st.

Läser man. på prisjakt, om 650HX så står det att 12V-linan kan leverera 52A medans för 620HX är motsvarande leverans bara på 18A!! Det är en jäkla skillnad det. 0.o Kan det stämma??

HX620 är ju dock så jäkla tyst att jag bara vill använda det nätagget men ville kolla först om det är någon som har ett resonemang om detta. Spelar den extra strömmen någon verklig roll med detta grafikkort?

Corsair CMPSU-620HX 620W

Corsair CMPSU-650HX 650W

Av Daniel Raftö

Kan ingen berätta om den faktiska känslan med röda switchar? Har svarta nu och de är rätt tunga. Shit, va tangenbord och möss jag redan har hemma - inte verkar det bli bättre med denna kombo...

Av Daniel Raftö
Skrivet av Antzo:

Finns knappt om någon marknad alls för dessa önskemål så tvivlar på att det finns. Hur många kan tänka sig ett system utan 5.25" för DVD/fläktkontroller etc. Kanske en del men få tillverkare som skapar något som inte ger en möjligheten för detta.

Jag ville ha ett minimalt chassi med mitt ATX system i så byggde ett "eget" chassi där allting precis får plats.

Jag är rädd att du har rätt, delvis iaf. Det är inte så stora kostnader idag att dra igång en ny produktserie. Titta bara på bilvärlden som sprutar ur sig helt nya modeller hela tiden, för 20 år sedan så levde modellerna 6 gånger så länge. Min förhoppning är att det någonstans ska finnas ett exempel på att fler än jag vill ha ett riktigt micro-chassi samt att någon vågar tillverka och sälja lådan

Av Daniel Raftö

Söker litet chassi, med dörr och fönster, utan plats för 3.5'' eller optiska enhete

Som rubriken antyder så letar jag efter ett chassi som inte verkar finnas (inte på prisjakt iaf ). Jag vill varken ha mekaniska HDD eller interna optiska enheter i min huvuddator. Skälet att jag vill ha det på detta vis är att jag är helt vansinnigt sugen på en tyst och liten dator. Formfaktorn bör dock vara ATX för PSU och mAtx för mobo. Fönster vill jag ha för jag gillar att titta på LED-uplysta datorkomponenter.

Finns det fler som jag, fiinns denna låda eller måste jag bygga den?

Av Daniel Raftö

Jag lider lite med de 1.6-fans som tror att Valve kommer att hedra dessa genom att skapa en uppdaterad 1.6-klon. Titta bara på hur communityn som spelade RTCW och sedan ET behandlades där uppföljare som ET QW samt Wonfenstein visade att spelföretagen skiter i hardcore-spelarna och tror att de kan tjäna pengar på... äh, palla slutföra - ni fattar.

Av Daniel Raftö

ah, så det korta svaret hade varit att trots att del flesta prestandavärdena var ungefär lika stora så kan jag räkna med avsevärt högre faktisk prestanda. Dina länkar fungerar inte längre men denna prestandalista listar ju rätt kraftfulla kort längst ned och mitt bör ju då hamna ännu längre ner..

Av Daniel Raftö

GTX560 mot HD4890 - liknande spec, vinner jag något?

Ska uppgradera mig och byta bort mitt gamla Asus HD4890TOP eventuellt mot ett Asus ENGTX560Ti DCII TOP. Fast då jag kollar specarna så är det inte så stora skillnader. Det är minneshastigheten på det nyare kortet som är fyra gånger så hög. I övrigt så hänger mitt gamla kort med. Borde jag ta ett större steg då jag ändå byter?

Skälet att jag vill byta är att min klan verkar gå över från ett gammalt OpenGl-spel, där HD4890 äger hårt, till det nyare Brink.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Wraak:

Hur fäster man fläktarna i fronten egetligen?

Hur menar du? De flesta chassin har fläktar i fronten, de sitter på insidan skruvade i chassit och ofta med ett dammfilter på sugsidan. Eller menade du något annat?

Av Daniel Raftö

Tycker Fractal fegar ur lite här - ska de släppa något där "mini" ingår i namnet så borde de bara ha plats för en SSD och inga 3.5¨-platser. Det kanske kommer en Arc nano..

Av Daniel Raftö

Lånar tråden lite..

Kan man köpa nya tangenter i Sverige då de slits - WASD t ex?

Av Daniel Raftö

Chrizz,

Finns inget skäl att ens fundera på att klocka den fina datorn från start. Köp, ta hem och lira lite på den - det kommer flyta finfint utan klock.

GL HF

Av Daniel Raftö
Skrivet av Mionix:

Hallå Sweclockare!
Ville bara titta in och säga att vi hänger lite här i tråden så här efter lansering. Om ni har några frågor så går det bra att ställa dem till oss direkt i tråden en stund till.

MVH

Mionix

Trevligt,

Jag vill ställa en fråga till er som tillverkare av kvalitetstangentbord. De senaste åren så har tangentbord med s.k. laptop-tangenter blivit populära - nu märker vi ett ökat intresse för old-school igen med klassiska brytare och full slaglängd. Min fråga är om det inte kan vara en idé att ta fram ett tangentbord som försöker kombinera dessa två egenskaperna - kort slaglängd samt mekaniska mikrobytare?

Av Daniel Raftö
Skrivet av Knashatt:

Retar mig fortfarande på att det kallas mekaniska knappar.

ALLA knappar på tangentbord är mekaniska. Även ett för 149 kr på Chlas Olsson har mekaniska knappar.
Enda typen av knappar som inte är mekaniska är touchknappar.

Varför har dom valt detta konstiga namn på dessa knappar?

Mm, jag kan på samma sätt reta mig på att dubbfria däck kallas för friktionsdäck - ALLA däck är friktionsdäck, de utan dubbar arbetar mer med addesiv friktion än de med dubbar som förlitar sig i högre grad på abbrasiv friktion. Det heter dubbade och odubbade däck.

Lite OT men men