Inlägg

Inlägg som Daniel Raftö har skrivit i forumet
Av Daniel Raftö

Accelero S1 Rev. 2 + 120mm Noctua skulle bygga ca 58mm, borde man väl få plats med innan nästa kort..ska mäta iaf - shit va stålar jag skulle spara med detta alternativ

Hur snabb fläkt måste jag ha, räcker Noctua NF-S12B ULN 120mm som enl. prisjakt gör 700rpm?

Av Daniel Raftö
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oZein
varför inte bara byta ut cpukylaren mot en passiv Thru, och kör accelero s2 med en noctua fläkt så blir det tyst, sen lite ljuddämpning och byt ut alla fläktar i lådan mot noctua,

CPU kyler jag med en Noctua NH-U9B och den lär jag höra först då GPU har tystnat. Visst skulle jag kunna tänka mig att luftkyla allt men finns det "tyst" luftkylning till HD4890 som får plats om man vill kunna köra crossfire?

Av Daniel Raftö

Iideri: bra länk, tack

Så med två 120 radiatorer så borde jag alltså kunna kyla 2xHD4890 och fortsätta kyla CPU med luft?

Av Daniel Raftö
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sack
Ja, då vet jag inte.. Ditt chassi ger inte direkt några stora möjligheter till egna interna lösningar.

Jag kan offra en HDD-bur och där få in en andra 12cm-radiator med insug på framsidan...kanske - har inte sett den lösningen än iofs.

Av Daniel Raftö
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sack
Tror inte att det klarar att kylas bra under en längre tid med en 12cm rad. Minst två eller kanske en 240 alt. 360 utanför chassit?

Ohh, tur att jag frågade då.

CPU kyls idag på ett tyst och bra sätt av en bra kylare. Klarar jag 2 st HD4890 med en 12cm radiator? Det är graffets jäkla jetkylare jag främst vill bli av med..

Edit: jag editerade då sack skrev sitt svar nedan sry för det sack. Det som stod innan var att jag helst vill ha en intern lösning annars kör jag reserator.

Av Daniel Raftö

Vattenyla 2st HD4890 + CPU

Jag har ETT HD 4890 och en "vanlig" CPU (E6600) som jag vill kyla med vatten. Min undring är hur mycket en 120mm radiator klarar att kyla, räcker det med en enda till GPU och CPU? Om jag sedan lägger till ett HD4890, hur många 120mm radiatorer behöver jag då?

Jag har ett Antec P180 så jag får inte plats med några 240mm radiatorer tyvärr.

Mitt alternativ är att köra en Reseratorlösning och ställa ned chassifläktarna.

Jag vill åt låg ljudnivå och kommer inte att klocka delarna.

Är det någon som bara tror/tycker något så svara gärna, jag är inte bara ute efter ett exakt svar, en diskussion kan vara intressant det med.

1. hur mycket klarar en 120 mm radiator av att kyla?
2. ska man undvika något märke/teknisk lösning?