Inlägg

Inlägg som Zelements har skrivit i forumet
Av Zelements
Skrivet av GaMeR2K5:

Det är väl ingen som har fått en unik nyckel? Gör man en uppgradering så får man samma nyckel som alla andra, beroende på version.

Kollar man med fel program så ser det ut att vara en annan nyckel.

Jaha, ok. Läste kanske för långt bak i tråden. Utdaterad kunskap.

Skrivet av Milky Way:

Gjorde en vanlig uppdatering från Windows 8.1 (OEM) med windows update. Det aktiverades helt OK, men har jag en generic key nu. Hur det blir om man har retail, vet jag inte.

Hittade detta i en Reddit-tråd på Win10-subredditen:

"If it's within the year of the free upgrade you can revert back to the original OS and redo the upgrade so it white lists your new hardware or you can call Microsoft Support to have them rearm it. I haven't read an official position on this yet. After the year is done if you change your motherboard you'd have to contact Microsoft support to see if they could take care of it for you. "

Av Zelements
Skrivet av vanlighalsning:

Ja, så har det sagts trettioelva gånger.

Men hur fungerar det i praktiken om en retail-licens får en generisk nyckel efter uppgraderingen, och du sen vill flytta Win10 licensen till en annan maskin? Dvs, hur kan du identifiera din retail-licens på den nya maskinen då du i det läget bara har en generisk nyckel från din Win10-uppgradering? Ska du använda din gamla nyckel från Win7/8? Eller krävs det att licensen först knyts till ett konto någonstans, typ outlook.com, innan den flyttas?

Folk säger ju att man tydligen får en unik nyckel ifall man gör uppgraderingen korrekt, alltså först Windows Update och sedan valfri reset eller traditionell omformatering + ISO. Är då tanken att man kollar sin nyckel med t.ex Speccy och sedan anger den vid en installation med nytt moderkort?

Kan någon bekräfta detta? Man undrar ju varför de inte kan visa nyckeln som vanligt under "den här datorn." Hoppas man dessutom inte behöver koppla den till ett konto, tänker skapa ett vanligt offline-dito och inget MS sådant...

Av Zelements

Någon som har koll på om uppgraderingen binder sig till ens moderkort som en OEM-licens? Avvaktar med att uppgradera tills jag bytt till Skylake i sådana fall.

Av Zelements
Skrivet av Dunder:

Okej, det var dåligt uttryckt av mig, skulle sagt "bör alltid följas" istället.

Med det sagt, det förklarar fortfarande inte hur undantaget bekräftar regeln.

Skrivet av Friterad:

Man säger inte undantag som bekräftar regeln, bara ologiskt. Snarare att Razer precis som många andra företag gör en del bra prisvärda produkter och en del dåliga. Att påstå att Razer är överprisad skit och att dom är det sämsta företaget pga att man har dålig erfarenhet av en produkt från dom är bara korkat

Från länken jag postade:

"The problem with that attempted explanation is that those putting it forward have picked on the wrong word to challenge. It’s not a false sense of proof that causes the problem, but exception. We think of it as meaning some case that doesn’t follow the rule, but the original sense was of someone or something that is granted permission not to follow a rule that otherwise applies. "

Men detta är semantik vilket är off-topic. Jag sätter punkt för min del här eftersom jag känner att diskussionen inte kommer någon vart, alla har ju redan sina bestämda åsikter.

@friterad är det inte lika korkat att då att gilla ett företag för att man haft en bra upplevelse?

Av Zelements
Skrivet av Dunder:

Jag kör min Deathadder i Linux. Det behövs ingen mjukvara och allting funkar perfekt från start. Man kan ändra hastighet också.

En regel är något som alltid gäller, alltså finns inga undantag (och hur skulle ett undantag kunna bekräfta regeln?). Ta inte illa upp, det är bara ett väldigt konstigt uttryck som av någon anledning blivit vanligt i svenska språket som helt enkelt inte stämmer.

Jag kan förstå att det framstår som lite paradoxalt och att många använder uttrycket på korkade sätt men du menar alltså att t.ex grammatiska regler inte har undantag? De flesta reglerna har undantag... En regel kan även utläsas implicit genom att man får reda på undantaget:

"Let us say that you drive down a street somewhere and find a notice which says “Parking prohibited on Sundays”. You may reasonably infer from this that parking is allowed on the other six days of the week."

http://www.worldwidewords.org/qa/qa-exc1.htm

Skrivet av Friterad:

Saftigt? Knappt 500kr för en av dom bekvämaste (åsikt förstås) mössen som håller så bra. Det är inte så speciellt saftigt pris.

Jag upplever 1000kr för ett från fabrik defekt tangentbord av inte alltför robust byggkvalitet som rätt saftigt. Andra i tråden har redan förklarat vad som är fel på deras mjukvara och om du googlar så ser du att vi inte är ensamma om att vara missnöjda.

Eftersom jag inte provat deras möss så kan jag inte personligen uttala mig om deras prisvärdhet men om de är så bra som du säger så kanske mössen är undantaget som bekräftar regeln?

Av Zelements
Skrivet av Friterad:

Har fått defekta produkter tidigare. Ett Nvidia grafikkort som blev utbytt för några år sedan. Två headset (av olika märken, kommer inte ihåg första märket men den andra var Plantronics). Men min DeathAdder är nog den bästa musen jag kunde få för 400-500kr känns det som. Riktigt bekväm dessutom

Du menar alltså att majoriteten av alla som ägt/äger en Razer produkt har fått problem? Knappast. Kan dock vara så att dom har överprisat på en del produkter eller helt enkelt att det är högre mängd defekta enheter än vissa andra tillverkare. Är ganska stor skillnad mellan olika tillverkare inom olika områden hur många enheter som blir defekta.

Jag kanske var lite oklar, menade bränd som i att om man inte haft kvalitetsproblem med hård- och/eller mjukvara så har man åtminstone fått betala saftigt för kina-rebrands, vilket tyvärr är rätt vanligt när det kommer till gamingprylar.

Skrivet av Dunder:

"Undantaget som bekräftar regeln"... Har aldrig förstått mig på det ordspråket. Man säger ju emot sig själv?

OnT: Enda Razerprodukten jag ägt var deras första Deathadder. Fruktansvärt bra mus som fortfarande används ibland, den har hängt med i många år nu.

Ett undantag från regeln; i detta fall är regeln att man haft en mindre än bra upplevelse av Razer. Ser inte var jag motsäger mig själv.

Av Zelements
Skrivet av Friterad:

Samtidigt har jag ägt samma Razer mus i 5 år utan ett enda problem och skulle jag göra rent den från all skit som fastnar i springorna vid sidorna så skulle den se nästan helt ny ut. Finns folk som köpt grafikkort, fått en defekt sådan, får en ny och den är likadan medan jag och andra har fått felfria. Det betyder inte att Razer inte gör dåliga produkter dock, men vad jag har hört så är det mest deras headset som är skräp. Har dock aldrig ägt ett Razer headset

Om du inte blivit bränd av Razer så är du nog undantaget som bekräftar regeln, min första och sista produkt från dem var tangentbordet Lycosa, införskaffat 2009. Stod för säkert 80% av mina datorrelaterade problem. Det blev lite bättre när jag avinstallerade deras drivisar men faktum kvarstår att mediaknapparna aktiverades på måfå och så vidare, var för ung & dum för att tänka på att göra det till ett garantiärende.

Knapparna var ju förvisso sköna för att vara ett icke-mekaniskt men det tog inte alltför lång tid innan jag insåg att merparten av priset betalade för varumärket, inte produkten...

Av Zelements
Skrivet av anon127948:

Detta kallas neo-feodalism. Rika skriver lagar som passar de på bekostnad av alla andra. Vinster är privata medan förluster tas hand om av samhället. USA är bara väldigt duktiga på PR och folk är i allmänhet rätt så korkade så de går på skit snacket i media.

Edit: Tvivlar att Kina är intresserade av att sänka kvalitén för att tjäna några cent här och där. Amerikanska bolag är knappast kända för att bara tänka på sina kära användare. Kapitalism är baserat på att man "optimerar" bort kvalitet så de är knappast ensamma. Med tanke att det verkar mer vara strategiskt initiativ är det betydligt mer troligt att de satsar på forskning och utveckling samtidigt som det ger stora fördelar för oss som kunder (de kan lika gärna sälja det de utvecklar för att få lite pengar tillbaka).

Korporatism är väl det rätta ordet?

Sen att kapitalism/marknadsekonomi skulle bygga på att man "optimerar" bort kvalitet är rent humbug. Har du kört en Trabant? Produkten av socialism+planekonomi. Om det finns en efterfrågan på billiga varor så kommer driftiga människor att möta den efterfrågan med ett utbud, samma gäller ifall det finns en efterfrågan på dyra kvalitetsvaror.

Men nu är vi helt offtopic oavsett.

Av Zelements
Skrivet av kaya:

Vad ska man ha pengar till om man aldrig kan njuta av det? folk som jobbar så mycket bara för att tjäna lite mer pengar borde söka hjälp, det är inte bara dom själva som blir drabbad utan även deras familj.

Det fina med frihet är att alla kan välja själva vad de gör med sin tid, de kanske vill leva gott på ålderns höst eller har ett jobb de brinner för? Motsatsen är att vi ger mer makt till en politikeradel som anser sig veta bättre än du själv hur du ska leva ditt liv.

Skrivet av klk:

För att lägga ner satsningen på Qt samt att använda Nokias pengar för marknadsföring av Windows för mobiler

Enligt Wikipedia så sålde Nokia Qt 2012, ett år innan de sålde mobildivisionen till MS. I och för sig så inledde de samarbetet med MS 2011, frågan är ju om pyttemjuk hade makt nog redan då att influera Nokia.

Av Zelements
Skrivet av Se33:

I det stora hela vill jag påstå att det här är bra men något säger mig att det är en kapitalist som beslutat det här. Denne kapitalist skiter fullständigt och totalt i alla positiva effekter detta skulle kunna ha utöver faktumet att hen/intel kan tjäna mer pengar. Av samma anledning så kommer detta inte leda till något annat än att intel tjänar mer pengar. Vilket jag skiter helt och fullständigt i...

Självklart är det för att spara in på onödiga kostnader, när du går till jobbet så gör du väl det för att tjäna pengar främst och inte annat eller hur? Företag finns till för att erbjuda folk tjänster och produkter och därigenom tjäna pengar, vad är det fula i att göra människors liv bättre? Vad vet vi, Intel kanske anställer mer personal på grund av denna besparingen.

Och sen som du själv säger så är ju miljöaspekten en fin bonus på det.

Av Zelements
Skrivet av emilakered:

Av olika bidragande anledningar till stor del utanför vår kontroll har vi helt enkelt inte kört kort i 300-serien i testlabbet. Det handlar om allt från mer privata förhinder till uteblivna leveranser.

Som det ser ut nu landar första modellen på måndag, men.. det finns en mer ursinnig variant som i alla fall jag är mer nyfiken på. Vi kommer dock få med 300 på något sätt och vi kommer testa flera modeller framöver!

Skickades från m.sweclockers.com

Inte för att anklaga eller något sådant, men ni har väl fortfarande bra relationer med AMD? Har läst en hel del om andra bloggar/techsites som fått sina leveranser uteblivna, t.ex KitGuru.

Av Zelements
Skrivet av Limpfittz:

Shit va nice!!!!

Var det SATAn-kablar du använde eller?

Av Zelements

Må det ske. Som en stolt ägare till One M7 så kan jag säga att både M8:an och M9:an var besvikelser. Eftersom Asus är en av de bästa inom konsumentelektronik så ser jag bara positivt på den synergin som kan uppstå mellan dem!

Av Zelements
Skrivet av backfeed:

Det ser ut som om de utgått från iMac och sedan gått igenom varenda designpatent för att kunna ändra tillräckligt mycket för att undgå att bli stämda av Apple.

Satt och funderade på det med, borde inte Apple rasa över detta?

Av Zelements
Skrivet av anon162230:

Jupp, ännu en aktör, alla vill ha en bit av VR kakan. Risk att det blir en fragmenterad marknad utan klara standarder men det skadar ju inte heller med lite konkurrens för att driva utveckling och hålla priser nere.

Fast så har det ju varit med all datorteknik i början, om inte alla produkter överhuvudtaget. Man kastar ut några tärningar på bordet och behåller de med potential att bli en kåk precis som i yatzy. Fanns ju många olika hemdatorer innan PC kom segrande ur striden t.ex!

Av Zelements

@nyhet #testingtesting

Inga problem än så länge, riktigt snabbt och fint flyter det!

Av Zelements

Varje reportage av Städje vi fått ta del av här har varit en riktig guldgruva med kunskap, mer sådant tack! Så skönt att han har en ny plattform att skriva på nu när IDG gått åt helvete...

Av Zelements
Skrivet av jonasies:

Samsung har ju tidigare gjort processorer osv till Apples iPhone så det vore inget konstigt.

Jag tycker det är tråkigt att storföretagen bara blir större och större. Suger upp alla småföretag som har bra produkter och idéer som svarta hål.

Fast det blir de inte. Kolla upp stordriftsnackdelar etc. Faktum är att medelvärdet på antal anställda i ett enskilt företag faktiskt sjunkit de senaste decennierna...

Ett bra exempel på den minskade flexibiliteten ett stort företag har är ju IBM, inte så Big Blue där inte. Snarare Lil' Blue numera.

Av Zelements

Så roligt med allt prat om att PC var lead platform samt att det utvecklades med mus + tangentbord i åtanke... Har inte köpt det än då jag lärt mig min läxa. :/

Av Zelements
Skrivet av Pudeln:

Va?

Din post ser ut som något slags psykologiskt självförsvar mot att AMD faktiskt leder utvecklingen.

390X kommer inte vara en "beta".

Shh, mata inte den. Trolls livnär sig på uppmärksamhet.