Inlägg

Inlägg som Zelements har skrivit i forumet
Av Zelements
Skrivet av Sisyfos:

Cirka 3-4 månaders livstid, haha!
Har en processor någonsin haft en så kort livstid förut?

Kan tänka mig att det blir en hel del Broadwell-processorer som säljs ut billigt i och med Skylake sen och det är väl alltid trevligt.
Dock gör de ju dem i en begränsad upplaga så den som lever får väl se, kanske blir det en sällsynt samlaprprocessor i framtiden?

Det kanske rentav är rekord även om man räknar med mobila Broadwell

Av Zelements
Skrivet av Daark:

Tror det där tåget är blått och svart c:

Skumt, jag tycker det ser vitt och guldfärgat ut.

Av Zelements
Skrivet av Benny_k:

Men varför ska de ha en Type-A, en Type-B (micro) och en Type-C? Räcker dt inte med A och C? Behöver vi verkligen en micro in i detta gränsnittet också? Precis som med mini USB och micro USB idag så ser jag inte riktigt meningen med det? Någon som kan upplysa en noob om det finns någon anledning till detta?

http://cdn.unwire.hk/wp-content/uploads/2014/12/usb-type-c-fi...

Mini-USB är utfasat till förmån för micro såvitt jag vet.

Av Zelements

Själv sitter man fortfarande på en 860 haha, jag är sugen på Skylake men frågan är ju hur motiverat det är? 4 GiB minne börjar bli lite trångt dock, man inser nu att man var dumsnål som gick ifrån DDR2 till DDR3 utan att öka mängden minne samtidigt. :c

Av Zelements
Skrivet av Dimestam:

Min personliga åsikt är att det är slöseri med tid och resurser att returnera ett fullt fungerande GTX 970 för vad som nu framkommit om det segmenterade minnet. Visst kan man se det som ett politiskt statement och skicka tillbaka av ren princip, men då får man nog fundera över sina prioriteringar här i livet.

Det som i alla fall jag (och antagligen flera) är rädda för är att så fort Nvidia slutar koda runt problemet i sina drivrutiner så sitter vi på kort plågade av stuttering fast i vanliga inställningar. Detta kanske sker tidigare än befarat då nyare spel kommer kräva högre mängd VRAM på grund av den nya generationens konsoler. Vad gör vi ifall ett spel om två år kräver 4 GiB som minimum? Problemet kommer att märkas för gemene man först då.

Av Zelements

Minskningen av GPU-mining beror väl inte på minskande intresse för Bitcoin utan på grund av ASIC:s?

Av Zelements
Skrivet av qaaka:

Du borde inte våga med stockkylare =D
Jag är inte säker, någon old fox swec'are kanske kan rätta mig om det är fel. Men jag tror det är BCLK klock som gäller på dom modellerna? Tror det är lite klurigare än med Core i(x) modellerna på 1156,55 och 50.

Nope, det är gamla FSB:n som gäller i Q6600:ans chipset.

Av Zelements
Skrivet av wRRM:

Jag ser endast "Speakers" i windows egna kontrollpanel för ljud medans jag ser 3 olika utgångar i Asus egna programvara. Så det går inte allt för bra.

http://www.wirefresh.com/images/windows7-fix-sound-1.jpg

Skumt, det ser ut ungefär såhär för mig. Installera om drivisarna?

Av Zelements
Skrivet av wRRM:

Enda anledningen till att jag inte kör windows 10 på min stationära är stödet för kontrollpanelen till Asus Xonar Essence STX, drivrutinen fungerar utan problem men det går inte att installera kontrollpanelen för att kunna byta mellan de olika ingångarna.

Växla mellan default inputs kan du ju göra i vanliga Windowsmixern?

Av Zelements
Skrivet av Campaigner:

Först e prestandagapen mellan de senate processorarkitekturerna rätt små fast nu känns det som att det går jääkla snabbt i utvecklingen här. Liksom 14nm Broadwell släpps nästa månad, 10nm Skylake e under utveckling o 7nm <namn> forskas det på!

Bra det händer grejer! Måste säga att det känns overkligt att processor o grafikkortsutvecklingen komer tvärstanna om 5 år men med tanke på att det redan har bromsat in en del så får man väl bara acceptera det.

Skylake är 14 nm den med, tick-tock du vet. Utvecklingen kommer inte tvärstanna, bara utvecklingen av kiselbaserade chip.

Av Zelements

Skumläste artikeln, svinbra men blir lite förvirrad... Trodde IPS, TN och VA var olika TFT-tekniker?

För vidare läsning:

http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

Av Zelements
Skrivet av murklor:

Japp blir nog till att ersätta mitt GTX670 då. Brukar ha som regel att uppdatera när grafikkorten börjar närma sig 100% snabbare än det man har. Ett 780 ligger nästan där men man har varit på latsidan och skaffat så många gamla spel istället

Mest är jag nyfiken på om dom lyckats sätta en bra kylare på de nya korten. Fortfarande misslyckas sketna radialfläktar jämfört med normala 2x/3x setups.

What, hur får du det till att ett 780 nästan är dubbelt så snabbt som ett 670?

Av Zelements
Skrivet av sscnz:

För o inte tala om o titta på årtalet på artiklar. Vi röstade så klart ner det förslaget 2009 (bor i NZ så fick rösta). Nästan 90% som röstade Nej till o legalisera barnaga. Här är en lite nyare artikel: http://www.stuff.co.nz/national/politics/2776567/Smacking-ref...

Och läsförståelsen då?

Citat:

Almost 90 percent of people who participated in a referendum asking New Zealanders whether smacking should be illegal have voted no, preliminary results show.

Med andra ord: 90 % röstade "nej" till frågan "Should a smack as part of good parental correction be a criminal offence in New Zealand?"

Av Zelements
Skrivet av Atlas Tasume:

Bra gjort! Nya Zeeland är det enda vettiga engelsktalande land i världen.

Vet ni till exempel att det är det enda enegelsktalande landet som inte tillåter barnaga?

Skickades från m.sweclockers.com

Det gäller att skrapa lite på ytan ibland...

http://www.dn.se/nyheter/varlden/nya-zeeland-rostar-om-att-tillata-barnaga/

Av Zelements

Skulle faktiskt rekommendera HTML (5 ofc) och CSS ända upp till lager 3 just för att lära sig koda och strukturera koden innan skripting/högnivåspråk kommer in i bilden. Sedan kan du fortsätta med jQuery (eller plain JS) ifall webben var kul eller alternativt Ruby/Python.

För Ruby och jQuery så har Codeschool knåpat ihop lärospel som för nybörjare som körs i din browser, kika på det!

Av Zelements

Kommer inte att saknas! :V

Av Zelements

http://fuskbugg.se/file/DsCBsD/IMAG0405.jpg

Sköna gubbs från mitt bord! Blev lite suddigt på grund av ljuset och hastigt taget foto.

Av Zelements
Skrivet av Fluf:

Dubliner är en pub med skumt folk, få är skummare än nördar så det blir nog ganska perfekt Det är en quizz vardag, inte någon köttmarknads-liveband-supa-helgdag. Stor skillnad där.

Jag tänkte mer på de hygieniska problemen de haft där. Gick en vända på NTI-Gymnasiet (EC) för att det var fullt på ITG när jag ville byta dit och de hade sin lunch där... Traumatiska minnen.

Av Zelements

Quiz är ju kul, men är Dubliner verkliiiiigeeeeen det stället som man skulle vilja visa upp för SweCare från de sälla jaktmarkerna?

Av Zelements
Skrivet av nivv:

Äh, nästintill hover hands på bruden ju Hon är nog sur för att hon inte ser vad som sker på skärmen

Hon väntar väl på sin tur att få lira! Värt att notera som kulturell trivia är är att hon har opererade ögon precis som 20% av sina landskvinnor(?).