Inlägg

Inlägg som MickeWR har skrivit i forumet
Av MickeWR

Nice!

Beställde ett HD5850 (xfx black) den 7e, skickat med morgonposten dagen efter! Det kan man kalla service, synd att posten tar tre dagar att skicka till Norrland bara...
/Micke

Av MickeWR

Skoj!

Tråkigt däremot att visst folk inte fattar giveaways, ta inte åt dig om du inte gjort nåt... 1st laptop-dekor på väg till mig iaf! Ska man va reklampelare kan man ju vara snygg, grymt mycket bättre än stickers "powered by..."

Av MickeWR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fractal Design
Vi får se, först måste vi hitta en eller flera återförsäljare innan det blir aktuellt att skicka recensionsex. dit. Men det kommer nog förr eller senare!

Kanske en bra recension skulle snabba på processen litegrann? Ni har ju grym ljudnivå på fläktarna.

/Micke

Av MickeWR

Nöjd

Trevligt med ett seriöst företag! Helnöjd med lösningen o väntar in dom nya stropparna.
/Micke

Av MickeWR

mmm...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teknocide
Jag fattar inte heller detta. Har vänt och vridit på den där jäkla gummispiken som om den vore nån sorts tankenöt, använt våld och olja men inte lyckats få dit den.

Gummipluggarna är gjorda för öppna hål, 140mm fläkten har rör för skruvarna. Antingen är det en generös gest som slagit snett eller så är det ett produktfel. Försökt kontakta FD ca en vecka nu men antar att dom jobbar på det.

Även om du får in pluggarna kommer dom inte haka fast i nånting så jag tror inte det är säkert att använda dom, särskilt inte "takmonterat".

/Micke

Av MickeWR

Okej

Bara o tacka för infon, nu vet jag ju att det bara är själva propellern som är annorlunda.

Av MickeWR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av esselte
Min har 11, om jag inte räknat helt fel.
http://img198.imageshack.us/img198/5991/1009095.png

Intressant, funkar det med gummiupphängning på din fläkt också? dvs är det hål för skruvarna eller är det rör?
Min är ju 7bladig och med rör så ska bli roligt o höra vad dom säger på FD. Allt stämmer förutom fläkten: rätt EAN, märkning, förpackning och tillbehör...

Av MickeWR

Måndags-ex i kubik kanske

Verkar vara riktigt många måndags-ex ute isf? Jag har mailat de flesta om problemen och väntar på svar, men kommer återkomma till tråden om jag får reda på något. Min FD fläkt har iaf 7blad fast alla bilderna visar en med 11 st... Någon ledtråd kanske?

Av MickeWR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av InluZion
Tycker att du ska ta kontakt med Fraktal om detta då, det är en 9DB fläkt och den ska ju inte ha missljud

MVH

Jo, just nu kollar jag upp om jag ens fått en äkta Fractal fläkt iom att min har 7 blad istället för 11, garantin dog ju tyvärr när jag plockade bort klisterlappen.

Fractal Design på Sweclockers

Av MickeWR

Silent Series 140mm

Tjena!
Köpte en 140mm fläkt, grymt att det kom med gummipluggar men sämre att skruvhålen är rör, vet inte riktigt hur jag ska dra igenom pluggarna. Pluggarna har dessutom en "gummihake" för att dom ska sitta fast när dom ploppar ut på andra sidan, kommer ju inte funka.

Förslag: Skippa röret och låt det bara vara ett 4mm djupt hål istället!

Min åtgärd: Dremel

Bra ljudnivå iaf! Utom vid takmontering då det rasslade men det är fixat med en neodym-magnet.

/Micke

Edit: Ska verkligen fläkten vara med 7propellerblad? Enligt er hemsida har den 11st, kan jag ha fått en felaktig/utbytt eller har ni gjort om designen?

Av MickeWR

Fix för horisontell fläkt med glidlager

Halloj!
Idag fick jag hem min nya 140mm fläkt till ett Antec 300. Tyvärr så funkade den inte så bra med utblåset uppåt, den får ett otäckt missljud. Då fläkten bara kostade 120 spänn så plockade jag isär den för o kolla vad problemet var. Tydligen så centrerar normalt drivmagneten fläkten så att den aldrig hamnar i ändlägena. Jag testade att plocka bort en gummiring från axeln och då blev det lite bättre men jag antar att den har nån sorts viktig funktion så här kommer Tipset med stort T!

Genom att placera en liten neodymmagnet centralt ovanför axeln så lyfter fläkten till normal höjd igen! Nu är fläkten lika tyst horisontellt som vertikalt.

Fläkten är en Fractal Design Silent Series 140mm på 9dB
Clas Ohlson hade neodymmagneter, 31-1467

Ett annat fel som kan uppkomma på äldre fläktar är att det är slut på smörjning runt axeln och då kommer självklart inte en magnet rätta till det.

Hoppas jag hjälpt någon iaf! Har nån fixat fläktar av andra märken på liknande sätt eller har några andra ideér så hojta till!

//Micke

Av MickeWR

Rabatten

Kan upplysa om att man använder företagsrabatt eller studentrabatt, dom går inte att kombinera. Det jag hörde när jag pratade med kundtjänst. Vet däremot inte hur dom ligger till jämfört med varandra.

Det kommer iaf upp ett meddelannde "Du handlar nu med personalrabatt" när man loggar in och allt funkar.

Av MickeWR

Nice!

Halloj!
Tänkte bara hojta till om att ni just snott en kund från komplett! Nice med företagsrabatt, såg det tyvärr efter att jag använt studentrabatten men som ändå gjorde att jag fick bäst pris på paketet.
Keep it up! /Micke