Inlägg

Inlägg som Stealthbomb har skrivit i forumet
Av Stealthbomb

Någon cashback-jägare som handlat med re:member reward på amazon? Ser att de lagt till 5% reward för shoppande på amazon.se nyligen vilket är mer än refunder erbjuder (2,5% alt 4,5%).

Av Stealthbomb

Kan bara hålla med andra om Ubiquity acesspoints istället för en dyr router. Gick själv till den setupen för 5 år sedan i 300+kvm villa när åskan då tog routern. Kan strömma 4K film lokalt via Plex trådlöst utan problem 4 rum bort och har inte haft downtime annat än vid strömavbrott. Se bara till att du väljer long range versionen, om de fortfarande har kvar samma namn dvs. Har en på vardera våning och har wifi hela vägen till parkeringen (50m bort).

Av Stealthbomb

Produkt: Samsung QE65S95B
Länk: https://www.komplett.se/product/1213525
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.pricerunner.se/pl/2-3201430740/TV/Samsung-QE65S95...
Pris: 17990 kr

Samsungs QD OLED har äntligen dykt i pris hos flera återförsäljare. 55” är också prissänkt. Misstänker att ny modell visas på CES inom kort. OBS den saknar Dolby Vision stöd som bara Sony har med samma QD OLED panel (95K).

Av Stealthbomb
Skrivet av eFoppa:

❤️
Demeyere är bäst.
Mauviel är i princip lika bra förutom att handtagen inte är lika sköna.
Sägs att Demeyere-kastrullerna ska vara bra också, men detta jag inte kommit ännu. Har du testat dessa?

Mauviel har jag inte provat men Demeyere har jag utöver stekpanna även vanlig kastrull samt såskastrull från Atlantis serien. Har svårt att se något bättre alternativ om man har induktionshäll. De kokar upp rekordsnabbt och kommer ut som nya varje gång i diskmaskinen.

Med risk för OT är Fissler Original Profi ett annat alternativ och kanske mer prisvärda, speciellt när de reas ut på tyska sidor eller amazon.se. Svenska ÅF har gett upp med Fissler verkar det som, verkligen synd då deras stekpannor är suveräna på induktion tack vare sin tjocka botten. Har större grytor från den serien men Demeyere känns mer exklusiva tack vare sin ytfinish och design. Locken sitter bättre på Fissler OP dock, en smaksak.

Trist att nonstick märken som Scanpan och GreenPan kan genom aggressiv marknadsföring och låga reapriser fortsätta sälja mängder av sina förbrukningsvaror som inom några få år hamnar på soptippen.

Av Stealthbomb

Rekommenderar också det varmaste(pun) att ha en rostfri stekpanna utan beläggning. Skönt att slippa tänka på en nonstick beläggning som blir sämre efter varje användning. En annan fördel med rostfri stekpanna är man kan ha i tomatsås och vinäger utan att riskera att pannans instekning/"seasoning" släpper som man har med gjutjärn och kolstål. Dessutom kan man steka på med hög värme utan problem för fin stekyta och är man lat som mig när maten är klar kan man diska i diskmaskinen utan att oroa sig.

Köpte en Demeyere Proline 28cm förra vintern och använder den i säkert 9 fall av 10, lätt mitt bästa köp i köket med tanke på hur ofta den används. Ett tips är att köpa glaslock i samma dimension som sin stekpanna så får man även en låg kastrull/traktörpanna på köpet och kan göra goda grytor för 1-4 pers.

Har en Skeppshult gjutjärn enbart för pannkakor då ägg och "ömtåliga" saker som tex fisk kräver mer fett och erfarenhet att få bra i rostfri obelagd panna. Där är en instekt gjutjärnspanna svår att slå. Köp den tyngsta du kan hitta så tappar den mindre temperatur när du stoppar i tex frysta hamburgare och kräver färre justeringar av plattorna när du står vid spisen.

Av Stealthbomb

Har ej IKEA Fördelaktig men har en "vanlig" induktionshäll från IKEA med 4 zoner, 2 st är ~21.5cm och tredje 18cm ish och fjärde runt 14.5cm. Rätt kokkärl är jätteviktigt på induktion, gjutjärn på 1cm tjocklek spelar ingen roll för gjutjärn has så kass värmeinduktion (värmen sprids segt, tänk motsatsen till kylfläns.) Pga det måste du antingen förvärma i ugn eller värma långsamt på lågt nummer (1-5) för att inte "warpa" botten. På mina 21.5cm plattor kör jag utan problem 28cm Demeyere Proline stekpanna som blir genomvarm hela vägen ut i kanterna. Den har flera lager med olika material inkl aluminium som gör jätteskillnad om du kör just induktion.

Av Stealthbomb
Skrivet av medbor:

Kul om de satsar mer på lagom starka processorer vid lanseringen, 5000-serien blev ju inte prisvärd förrens långt senare

Detta är mitt stora frågetecken kring nya serien. Nya (påkostade) moderkort + DDR5 + CPUer på MSRP som antagligen justerats upp bara måste prestera mycket bättre än dagens plattform. För det lär kosta en hel del att hoppa på AM5 tåget tidigt om man är ute efter pris/prestanda. För min del blir 5800X3D benchmarks mot nya serien det mest avgörande, sitter gärna på AM4 ett tag till tills AM5 får refresh/3dcache

Av Stealthbomb
Skrivet av Svensktiger:

5000 serien är väldigt bra för WOW.
Och utan att ha testat så antar jag att X3D är ännu bättre.

Såg på r/AMD att 5800X3D även presterar riktigt bra i iRacing, kul!

Av Stealthbomb

Är 5800X3D vettig även i utdaterade spelmotorer som i World of Warcraft? Är trött på fps drops i raids när mycket händer (har Ryzen 2700) och spelet verkar vara mycket CPU-krävande när man har flera Weakauras osv

Av Stealthbomb

Skulle nog säga att VRM noja var mer en grej förr i tiden när överklocka ej var mainstream och folk eldade sina 24pins kontakter titt som tätt på diverse forum :D. Nuförtiden är VRM och strömförsörjning på nya moderkort såpass bra och X570 moderkorten framförallt håller en så hög standard(och kostar därefter) att du kan vara lugn. Ska du inte köra vatten/ln2 överklock eller fylla din dator med flera PCIe 4.0 SSDer gör du bäst i att ta ett B550 moderkort istället. Gå inte på marketing hype med ”x phases” och töntig VRM-kylning som inte ens behövs om VRMerna håller hög kvalité, ja de är såpass strömeffektiva nuförtiden.

Buildzoid (Actual Hardcore Overclocking på youtube) är en överklockningsprofil med flera videos om just moderkort och VRM om du vill lära dig mer.

Av Stealthbomb

Någon som vet om LoTR filmerna på Netflix kommer ”uppgraderas” till nya 4K versionerna likt apples streamingtjänst?

Av Stealthbomb
Skrivet av Zyriak:

Förstår jag det rätt att den faktiska prestandan när det gäller spelen ni testade i normala upplösningar är i princip densamma mellan AMD och Intel, då GPUn blir det som flaskar?

De testar med RTX 3090 för att processorerna ska kunna "sträcka på benen" så har man ett sämre grafikkort stämmer det du säger helt klart. Men det beror såklart på vilket spel också, se bara hur nya Ryzen imponerar i CS:GO som är lättdrivet.

Av Stealthbomb

7 Juli är redan Q3... Är Ryzen 4000-serien planerad till julhandeln sent Q4 då månntro?

Av Stealthbomb

Är det bekräftat att X570 bräda krävs för 3950X? Blev förvånad nu när jag såg "Southbridge AMD X470 51" på hans skärmdump

Av Stealthbomb

Kör Ducky oem eller cherry profile på nya One 2?
https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/one-2-tkl-horizon...
Doubleshot PBT(!) samt ISO(nordic?), nästan värt att köpa tangentbordet enbart för keycapsen haha

Skickades från m.sweclockers.com

Av Stealthbomb
Skrivet av anon257891:

Det torde vara G20-profilen som är "mjukast" kanter, sen SA/DSA/XDA (TTY?)

(Edit: vilket som är bekvämast är personlig preferens)

**P.S. Flyttade ditt inlägg till den mer generella tråden, då det gällde caps mer än tangentbord /måd **

Attans att G20 inte finns med ISO enter. Får bli ett set DSA PBT sålänge, man tackar

Av Stealthbomb

Vilka keycaps har mjukast "kanter"? Blir tokig på de vassa kanterna på mitt Varmilo tangentbord och tänkte beställa nya (thick PBT) caps. Är det OEM eller Cherry profile som är bekvämast eller skiljer det sig mellan tillverkare? Har ögonen på ett blankt set från enjoyPBT, de verkar fått bra betyg överlag?

Av Stealthbomb

Vad väger pjäsen? :), köpte du stainless plate från kbdfans också?

Av Stealthbomb

Någon som ska hoppa på Oblivion settet på MD? Sitter och velar mellan vilken färg man ska ta, vita ser bättre ut när de börjar "shina"? Båda ser ju bra ut men men dessa val är svåra

Av Stealthbomb

Trist att priserna gått upp senaste tiden, köpte en SanDisk Ultra II 960GB för 1600kr för snart två år sedan. Nu får man knappt 500GB för samma peng