Inlägg

Inlägg som vaffan har skrivit i forumet
Av vaffan

Dag... senare
Har nu haft telefonen ett tag och kan väl inte säga så mycket mer än att allt har fungerar perfekt, alla appar jag provat hittills funkar klockrent. Padläget fungerar också kanon.
Till Padfonen fick man med en officeapp som funkar bra, dock har jag inte införskaffat bluetooth-tangentbord än och det är rätt segt att skriva på touch.
Kan tillägga att jag nu har kommit fram till att jag rekommenderar dig som är sugen på den att ge den en chans. Den spöar idag de flesta andra telefoner på marknaden förutom Note 2, emot vilket den drar ungefär lika, dock är Note 2 sinnessjukt stor och otymplig.
Vet inte vad jag ska tillägga mer utan svarar hellre på frågor än fortsätter "recensionen".

Av vaffan

Recension av Asus Padfone 2 64gb med platta

Detta blir en påfyllnadsrecension då det alltid tar ett tag att känna efter och få erfarenhet.
Jag ska göra mitt bästa för att testa de flesta widgets och applikationer som följer med telefonen och plattan,
jag kommer inte svara på hur bra en viss tredjepartsapplikation från Play Store fungerar på just denna telefon ifall någon tänkte fråga om det.
Testar jag någon speciell nedladdad tredjepartsapplikation frivilligt och den inte fungerar som den ska kommer jag dock med största sannolikhet att skriva om det här.
Jag svarar gärna på frågor som har med annat än tredjepartsapplikationer att göra.

Följande text är mina observationer och synpunkter och kan skilja sig från dina.

Dag 1
Fick hem min Padfone2 64gb bundle med både telefon och platta igår. Observera att Micro SIM-kort behövs i denna telefon.
Har knappt hunnit testa än men både telefonen och plattan känns riktigt fräscha. Hört att telefonen ska kännas plastig och billig, det tycker jag definitivt inte(!).
Då ramen är i aluminium så känns den inte helt olik iPhone, i profil är telefonen dock kilformad och skiljer sig från Apples fyrkantiga.
Både luren och plattan har riktigt fina skärmar med klara färger och skarpa kanter. Observera att varken plattan eller telefonen har full HD-upplösning men detta är inget som märks eller behövs på varken 4.7 eller 10.1 tum stora skärmar.
Kan dock inte uttrycka mig om prestanda än då jag inte hunnit pröva ordentligt, jag kan heller inte kommentera om huruvida den är värd att köpa eller ej men vill du, som jag, ha både ny telefon och platta så kan det vara värt att titta närmare på.

Dag 2
Nu har jag lekt lite mer med luren och funnit många bra och trevliga funktioner. Om dessa är specifika för just den här telefonen vet jag ej då min förra telefon är drygt 3 år gammal och inte hade många space:ade funktioner och har därför inte så mycket att jämföra med.
Exempelvis finns widgets för spotify mediaspelare där du kan styra musiken direkt från hemskärmen, youtube med senast upplagda klipp man kan bläddra mellan och kolla på, samt så kan du lägga upp din gmails inkorg (eller utkorg eller vad du nu vill se), detta har du på hemskärmen så du ser direkt alla mail i inkorgen utan att behöva gå in genom appen, väldigt smidigt.
Vissa applikationer har dock en tendens att krascha, till exempel kontakter när man vill radera en kontakt, beror troligtvis på mjukvara som med all säkerhet kommer patchas.
Padfonens design verkar vara baserad på HTCs telefoner så tidigare HTC-användare kommer nog känna sig lite mer hemma i början än jag som kommer från Samsung, det är dock mycket trevligt att inte känna sig hemma utan få upptäcka allt nytt och spännande.
Till sist kan jag säga att kameran är mycket bra, så länge man inte zoomar in alltför mycket då digital zoom ger rätt trista och gryniga bilder precis som med alla mobilkameror med fast objektiv. Blixt finns och fungerar bra.

Mvh

Av vaffan

Något dygn senare

Nu har jag lekt lite mer med luren och funnit många bra och trevliga funktioner. Om dessa är specifika för just den här telefonen vet jag ej då min förra telefon är drygt 3 år gammal och inte hade många space:ade grejer så har inte mycket att jämföra med.
Exempelvis finns widgets för spotify mediaspelare där du kan styra musiken från hemskärmen, youtube med senast upplagda klipp man kan bläddra mellan och kolla på, samt så kan du lägga upp din gmails inkorg (eller utkorg eller vad du nu vill se), detta har du på hemskärmen så du ser direkt alla mail i inkorgen utan att behöva gå in genom appen, väldigt smidigt.
Vissa applikationer har dock en tendens att krascha, så som kontakter när man vill radera en kontakt, beror nog på mjukvara som med all säkerhet kommer patchas.
Padfonens design verkar vara baserad på HTCs telefoner så tidigare HTC-användare kommer nog känna sig lite mer hemma i början än jag som kommer från Samsung, det är dock mycket trevligt att inte känna sig hemma utan att få upptäcka allt nytt och spännande.
Till sist kan jag säga att kameran är mycket bra, så länge man inte zoomar in alltför mycket då digital zoom ger rätt trista och gryniga bilder precis som med alla mobilkameror med fast objektiv. Blixt finns och fungerar bra.

Mvh

Av vaffan

Fick hem den igår

Fick hem Padfone2:an igår.
Har knappt hunnit testa än men både telefonen och plattan känns riktigt fräscha. Hört att telefonen ska kännas plastig och billig, det tycker jag definitivt inte(!).
Då ramen är i aluminium så känns den inte helt olik iPhone, dock skönare form på baksidan (enligt mig) som skiljer sig från Apples platta baksida. Dock ovant med bakåtknappen till vänster jämfört med höger på min gamla galaxy s.
Observera att Micro SIM-kort behövs, hämtade just ett sånt för en timme sedan och måste nu föra över alla kontakter en i taget, manuellt.
Annars har både luren och plattan riktigt fina skärmar med klara färger och skarpa kanter. OBS. ej full HD-upplösning men då skulle nog priset vara betydligt högre, känns dessutom inte nödvändigt på en 10.1"-skärm.
Kan dock inte uttrycka mig om prestanda än då jag inte hunnit pröva, kan inte heller kommentera huruvida den är köpvärd eller ej, men vill du, som jag, ha både en ny telefon och en platta så kan det vara något att titta närmare på. Jag köpte för övrigt 64-givaren.
Hoppas min minirecension, skriven på min nya Padfone2 var hjälpsam för någon.

Mvh

Av vaffan

Blir en sådan till jul, ser verkligen fram emot det då bara telefonen i sig verkar snuskigt bra. Dessutom platta (om än ej full HD) på köpet, vem kan tacka nej?

Av vaffan
Skrivet av vinylens:

Undrar om dom ska öppna butiken i linköping som stort sett är klar eller hur dom gör med den.

"Samtidigt avbryts stora delar av företagets nyetableringar, där i princip alla expansionsplaner utan skrivet kontrakt läggs på is."

Skrivet av Hulle:

Jag tycker att MM har bäst personal av de fysiska elhallarna... mycket bättre än jag upplevt personalen på Siba och Elgiganten.

Därmod handlar jag ytterst sällan i fysiska butiker, finns ingen poäng. Jag tycker mest det är kul att gå runt och kolla lite, svårt att tjäna pengar på det...

/hulle.

Samma här, MM är helt klart bäst när det gäller att se och ta på produkterna.. innan man beställer från en helt annan e-handel så klart

Av vaffan
Skrivet av ponanmsi:

Tror det blir bäst med en Zenbook då de flesta Windows 8 tablets kommer ha svaga processorer som Intel Atom.

Ok tack, då låter jag ordern ligga kvar

Av vaffan

Hallå!

En liten fråga till er som kan dessa saker bättre än mig.

Har lagt en beställning på nya Asus Zenbook Prime,
http://www.dustin.se/product/5010638166/asus-zenbook-prime-ux...

Väntetiden beräknas till 14 dagar, så jag undrar helt enkelt, borde jag vänta eller skulle en surfplatta med tangentbordsdocka vara ett bättre val?
Mina användningsområden kommer främst vara att plugga på, så vill ha något tyst, snabbt, stabilt och med bra batteritid.
Jag vill dock även kunna kika på film, slösurfa och eventuellt lira något spel på resande fot, kan man ens spela på en platta trots att man har windows?
Jag kommer behöva windows för diverse program jag använder mig av i studierna.
Sedan får den gärna vara lite större så man slipper få kramp av att skriva på den under en längre tid.

Så kort och gott, är nya Zenbooken bästa valet eller en platta med W8 på? Att plattorna kanske är billigare är inget jag bryr mig om, utan bara rent prestandamässigt.

Tack på förhand!

Mvh

Av vaffan

AVG antivirus, alla dagar i veckan.
avg.com

Lycka till.

vaffan out.

Av vaffan

Har letat som f-n efter fler med samma problem som jag, och nu verkar jag ha hittat er!

Här har ni min tråd där jag skriver vad jag provat att göra:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9...
Dock med mer eller mindre oförändrat resultat.

Vi kanske kan slå våra kloka huvuden ihop och få problemet ur världen.

vaffan out.

Av vaffan

Kom på att jag läst något om att det kan hända liknande saker när man monterat moderkortet fel i chassiet, med för lite distanser eller liknande.

Datorn har ju fungerat i snart 3 år utan problem och allt startade över natten, men kan någon (dumförklara mig inte nu *blush*) säkring eller så gått på moderkortet eller annan komponent via chassiet, som sedan slagit ut motsvarande komponent som jag köpte begagnat?

Alltså, att jag kortslutit mitt moderkort t.ex. och sedan stoppat i det jag köpte och när jag slog på strömmen kortslöts även det jag köpte?

Bara en tanke, svar och idéer mottages tacksamt.

vaffan out.

Av vaffan

Han skriver ju att det händer utan att han rör musen och att den fungerar i hans laptop.

Hur har det varit tidigare? Har problemet kommit plötsligt eller har det varit så "hela tiden"?
Har du provat med joystick, usb-tangentbord eller andra enheter i usb-kontakterna? Hur fungerar dessa isf?

Hittade en sida via google som jag tror behandlar ditt, eller ett liknande problem. Orkade inte läsa igenom så mycket men hoppas det löser sig.

http://blog.x-caiver.com/2007/01/installing-microsoft-razer-h...

vaffan out.

Av vaffan

Har datorn sprängts?

Problemet kom för ett tag sen men inte hunnit ta tag i det förrän nu.

Updaterar tråden lite då jag hade bråttom när jag skrev igår;

En morgon startade jag datorn men skärmens powerknapp blinkade bara.
Datorn snurrar dock igång, och alla fläktar blåser på.
USB-tangentbordet och musen lyser dock inte upp så som de brukar göra.
Rycker jag ut sladden från grafikkortet får jag upp felmeddelande om att jag ska kontrollera signalkabeln så på något sätt känner skärmen av att den är inkopplad.

Fick höra att det antingen berodde på moderkortet eller nätagget, men fick sen "komfirmerat" av en datatekniker att moderkortet antagligen var felet.
Jag lyckades få tag i ett beggat moderkort häromdagen och kopplade glatt in det, men utan resultat.
Jahopp tänkte jag, är väl nätagget eller CPU:n.
Jag hörde med killen jag köpte moderkortet av och köpte resten av hans dator för en billig peng (ganska gamla saker pratar vi om här).

Kom hem med delarna och började felsökningen.
Datorn jag köpte var komplett sånär som på minnen så jag har inte kunnat testa några andra än mina egna ett-och-ett än så länge.

Jag har givetvis kontrollerat kompabilitet på grejerna så det är inte där problemet ligger.

Hursomhelst så började jag koppla in hans komponenter en efter en (testade med skärmen efter varje del) tills jag stod med hela hans dator framför mig fast med endast mina minnen i, kopplade in skärmen och drog igång.
Skärmens power-LED blinkar... ingen bild.

"Har jag kopplat fel?" tänker jag, men det var ju inte så många delar jag kopplade in till att börja med, så en felkoppling borde varit lätt att hitta. (Ska dock göra ett nytt försök nån dag när jag har tid för att vara säker på att jag inte missat något.)

Nu undrar jag om det kan vara så att mina minnen helt enkelt är trasiga, men båda två? Samtidigt?
Eller kan det kanske vara så att blixten eller dylikt har "sprängt" hela burken, men det känns inte troligt då den verkar starta.

Nu har jag dock slut på idéer, och skulle vara oändligt tacksam om ni här på sweclockers kan komma på något smart som skulle kunna funka.

Sitter iallafall ett Asus SLI moderkort i med en AMD 64 Athlon x2 4800+ CPU.
Ett par GeForce 8800GT Alpha Dog Edition.
Några Corsair 1+1 gb minnen i också, kan dock inte modellnamn i huvudet.
Nätagget är ett Silver Stone 600 watt, vilket bör kunna, och har drivit grejerna tidigare.
Får återkomma med exaktare info om det skulle behövas.

Köpta delar är som sagt kompatibla med mina så där borde inte problemet ligga.

Tack på förhand, ledsen för den stora massan text!

vaffan out.

Av vaffan

Följer tråden med spänning!

Här har du min: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=952...

Vi verkar lida av samma plåga du och jag. Hoppas att du (vi) får hjälp.

/vaffan over and out

Av vaffan

Var helt inne på PSU:n också, men var på webhallen som mätte upp strömstyrkan i moderkortssladden som visade sig vara ok, det borde betyda att det kommer fram ström dit iallafall.

Ska göra en noggrannare mätning när farsan min kommer hem efter helgen, då han kan det där med el.

Annars blir det till att försöka testa moderkortet och CPU:n separata på något sätt.

Ojojoj, datorer måste vara djävulens gåva till mänskligheten...

/vaffan over and out.

Av vaffan

Som sagt så ligger hela datorn utspridd just nu, och med endast ett fåtal saker installerade såsom grafikkort och minne. Tror inte det hjälper om jag installerar fler komponenter.

Kan nämna att jag inte har överklockat datorn heller så det bör inte bero på något relaterat till det, värme t.ex.

Av vaffan

Trasigt moderkort?

Hej Sweclockers!
Jag vet att det finns hundratals trådar här om liknande problem men som sagt, bara liknande.

Jag sitter här med datorn över hela köksbordet och försöker felsöka men går inget vidare.

Datorn byggde jag ihop för ett par år sen och den har i princip fungerat klockrent sedan dess, utom grafikkorten som jag blev tvungen att köpa nya förra året.

Nu är det så att när jag trycker på bootknappen så startas datorn, såvitt jag kan se, normalt. Dock kommer inte det vanliga kontrollpipet, fast nu är jag inte säker på att det fanns ett tidigare heller.

Dock så slår skärmen över till energisparläge direkt och stannar där, datorn står och tuggar med fläktar och dylikt igång. Drar jag ut sladden så säger den "ingen kontakt" eller liknande så den verkar känna av datorn ändå.

Sådär har den varit sedan ett par veckor.

Specs:
Moderkort: Asus A8N32-SLI Deluxe
CPU: AMD Athlon 64 x2
Grafikkort: 2x XFX Geforce 8800GT Alpha Dog edition
PSU: Silver Stone SST-ST65ZF 650W

Har testat följande:
Skärmen på en laptop, funkar.
Nollställt BIOS (och repluggat batteri), hjälper inte.
Plockat ur allt utom det nödvändigaste, hjälper inte.
RAM-minnen ett och ett, funkar såvitt jag kan se, men hjälper inte.
Grafikkorten ett och ett, funkar såvitt jag kan se, men hjälper inte.

Nu behöver jag er hjälp kära vänner, kan jag ha missat något?
Kan PSU:n gett upp? (Webhallen mätte upp ström till moderkort, som funkade)
Eller kanske snarare moderkortet?
Alternativt processorn som dött?

Hoppas någon har några tips, och om ni behöver mer info så säg till.

Åter igen, den har fungerat i 2 år nu så jag har inte glömt att plugga i nån sladd eller dylikt. Allt är kvadruppelkollat.

/vaffan over and out.