Inlägg

Inlägg som EnNickeMan har skrivit i forumet
Av EnNickeMan
Skrivet av alteam:

Story of my life. Tappar sugen efter 4 min speltid. Vill verkligen ha tillbaka BF-suget nu

Skrivet av JohnnyGreed:

Alltså BF4... Eller är det bara jag? Startar en match står ut 3-4 minuter och stänger ner...(text.) Antar att jag vuxit ifrån hela grejen!?!

Ni har väl svaret om ni tröttnar efter 4 minuter, ni tycker inte om spelet.

Skrivet av Ceogar:

Håller med, krävs inte mycket för att se vem som fuskar eller inte. Har någon person 50-5 så kan man ju väldigt lätt se på hur den personen agerar och rör sig för att avgöra om han fuskar eller inte.

Ont: Battlefiled 4 är så buggigt och har så många djupa problem att jag har slutat spela helt. Ett spel som verkligen inte promotar skills alls. Spelet är så random i allting som händer så mest tur och otor som avgör i slutanändan, väldigt tråkigt.

Allt för många påstår att spelare fuskar så länge deras statistik för matchen är bättre än 20K vs 10D, men riktiga fuskare påträffar man väldigt sällan.
Vet inte hur många gånger jag och mina kompisar hamnat på 50+K vs 1-15D, och ingen av oss fuskar, men självklart så gnäller alla i motståndarlaget.

Som du säger så är det väldigt lätt att se om någon fuskar, springer 10 pers in i ett rum, alla är död inom 5 sekunder, av samma spelare. Då bör man fundera på vad som händer.

Jag håller inte riktigt med dig gällande tur vs skills. Självklart så finns tur alltid med i spel, men har man en squad på 5 pers, alla sitter i TS3 och spelar tillsammans så brukar man faktiskt äga rätt hårt, oavsett hur mycket tur motståndarna har.

Av EnNickeMan
Skrivet av Lagerlöf:

Jag tolkade det inte så här.

Jag tolkar det som att man lagar med specifika % per tidsenhet, istället för en fixerad summa hp per tidsenhet.

Alltså innan patch: Jeep med 500 HP tar 10 sek att laga fullt medans en tank med 1000 HP lagas på 20 sek.
Efter patch: Båda lagas fullt på 20 sek.

Det är alltså saker som har lite hp som nu tar längre tid att laga, alltså nerf mot Scout/Transport helis med repairmonkeys.

Om det är så tycker jag att det är en bra uppdatering.

Har många gånger suttit och reppat heli tillsammans med kompisar, 1 pilot, 2 engineers.
Engineers har stingers, det är helt OP.

3-4 missiler kan träffa utan att man går ner

Av EnNickeMan
Skrivet av Lagerlöf:

Ju lägre HP ett fordon har från början ju långsammare blir det lagat. Så att 1% till 100% tar lika lång tid för alla fordon istället för dubbelt så fort om det har hälften så mycket HP

Ok, så om jag börjar laga vid 95%, vi tar en smäll och hamnar på 30% så kommer jag att laga snabbare än om jag börjar laga direkt efter smällen?

Edit: Tog mig ett tag (sitter på sista timmen på jobbet här) Du menar att en stridsvagn med säg 1000hp(@100%) repareras lika snabbt från 1-100% som en bil med 500hp(@100%)

Av EnNickeMan

Gillar att de ännu en gång åtgärdat HC buggen: -Fix for friendly marker not always showing when needed to, resulting in players shooting team members

Hoppas de verkligen fixat det denna gången

HMG ammo box buggen har jag fallit för några gånger, var bara att hoppa in i '2an' och in i '1an' igen så var det borta

Finns det något sätt att veta vad "normalized repair rates" betyder? =P

Av EnNickeMan
Skrivet av miklon:

Guld har ett marknadsvärde, inte något absolut värde. Det finns ingen naturlag som säger att en guldtacka är värd en bondgård (lika lite som det är givet att en bondgård är värd 60 000 par skor).

Det som talar för guld är att det är beständigt och att det i alla tider haft ett affektionsvärde, dvs folk uppfattar guld som attraktivt både pga de fysikaliska egenskaperna och på grund av kulturell fostran. Men att guldet inte är en fast punkt i ett föränderligt universum har ju bevisats de senaste åren, när man såväl kunnat vinna som förlora väldigt mycket pengar på guld.

Det var inte min mening att påstå att guld har ett fast värde, och inte att en bondgård är värd 60 000 par skor (borde vara mer försiktig när man skriver, då det är svårt att tolka meningar).
Men som du skriver; att det i alla tider haft ett affektionsvärde, efter så lång tid kan jag personligen inte se att detta skulle ändras(t.ex falla till 0), hade kryptovalutor funnits lika länge, och prisats lika mycket så hade jag haft förtroende i dessa lika mycket som jag har i guld

Av EnNickeMan
Skrivet av mackan_93:

Massor med bokstäver.

Själv vill jag inte att någon ska kunna göra så med mina pengar utan jag vill gärna äga dom själv och dessutom veta att ingen kan trycka ut oändligt mycket pengar så att mina pengar blir värda noll.

Slutsats: Att en valuta backas upp av en stat gör INTE att den är extremt stabil och tillförlitlig utan snarare att beroende av hur det går för landet så kan allt bli kaos och man trycker ut oändligt med pengar som gör att valutan blir värd 0. Dessutom kan landet, som Cypern gjorde, välja att ta pengar från dina bankkonton om dom känner för det.

Investera i ädelmetaller

Skrivet av Reyintaz:

Guld har egentligen inget värde då det enbart är en fin sten. Däremot silver har en nytta då det materialet leder ström väldigt bra.

Guld har ett etablerat värde sedan mer än 6000 år tillbaks, att säga 'guld inte har ett värde' är väl att ta i lite.

Visst, alla valutor har sina problem, men så länge det finns någonting i bakgrunden, så som en guld tacka är värd en bondgård, och en bondgård är värd 60 000 par skor, och du kan byta en bit av guld tackan mot ett par skor så fungerar väl allt bra.

Samt att du har en sedel som representerar en bit av guldtackan som förvaras i en bank eller nergrävd i en bakgård eller nå är ju ännu smidigare.

Av EnNickeMan

Förstår inte allas hat mot plast? Plast är väldigt hållbart, och har inte 99% av alla mobiler tillverkats i plast, t.o.m 3310:an..

Själv har jag en vattentät S4 Active, extremt nöjd.
Jag är väldigt klumpig när det kommer till mobiler och tappar dem hela tiden, nu när jag har en S4 Active så kan jag även ha den med i badrummet för att lyssna på musik när jag duschar, nog för att jag gjorde det med min S3a också, men råkade slänga in den i väggen, sen ner i vattnet och den gillade tydligen inte det.
Den fungerar fortfarande, men man ser inget på skärmen

Själv föredrar jag plast framför t.ex alu, alu mobilerna känns så jäkla kalla och på något sätt 'lortig', kan inte förklara hur dock.

Av EnNickeMan
Skrivet av HurMycket:

Den är överklockad till 4,6 GHz; ändå stuttrar och hackar BF4 som ett as samt droppar till låga framerates (60–80 fps) konstant. Jag kör High Textures, Medium Lighting och resten på Low/Off.

Jag kör med ett kort, då det inte går att köra med CrossFire.

Jag kanske är ute och cyklar, men lägger du inte mer arbete på din processor om du sänker grafikinställningarna?

Texturerna har väl mycket med grafikminnet att göra, om jag minns rätt.

Av EnNickeMan
Skrivet av vibben:

Du måste ha en större plånbok än vad jag har. När jag betalar med mina hårt arbetade pengar så vill jag ha det jag förväntar mig att jag köper, i detta fall en Tv utan några döda pixlar med en svin bra bild. Nu råkade jag få en död pixel, och vände mig till ett forum för att kolla om någon visste hur det hanterades. Antar att jag likaväl kunde ringt Sony eller Elgiganten direkt för att slippa göra folk upprörda. Var absolut inte min intention.

Tack för svar ni andra

Edit: Skrivfel

Tror du måste skicka in den på reparation, så byter de ut hela panelen.
På Samsung hade man i städer sådan service att en tekniker skickades ut till dig och reparerade TVn på plats. (ingen aning om Sony har det)

Av EnNickeMan

Har du ringt Sony och frågat? Vet att Samsung hade noll-tolerans på sin pixel garanti förut.

Eller jag kollade med Syrran på supporten, hon sa att de har pixelgaranti så länge det inte är en svart pixel.

Av EnNickeMan
Skrivet av Söderbäck:

Ja det är ju det jag har försökt säga sedan mitt första svar till dig i tråden. Jag har inte diskuterat framtiden eller pålitligheten för bitcoins vilket du har svarat på varje gång (ändå);). Min fråga har hela tiden varit varför marknaden över huvud taget reagerade på bitcoininvesteringar när en dealsersida stängde ner. Inte om bitcoins är beroende av välståendet för denna marknad.

Följt den här diskussionen på jobbet, och ja, du har i princip repeterat/omformulerat dig varje gång utan att det verkar (försöker inte vara offensiv) 'sjunkit in'. Något underhållande

//

Först trodde jag Bitcoin var en valuta som baseras på att folk tror på den, att den inte har ett tak utan den kan utöka sig efter behov, så som i princip alla pengar idag. T.ex USA's skuld går inte att betala in med allt guld i hela världen.

Men har förstått att det finns ett tak på hur mycket Bitcoins som kan cirkulera, och det är väl i min tro, väldigt bra, och att ingen stat har direkt kontroll på valutan.

En fråga till alla er ekonomer här på SweC:
Går det att skapa, och hade det fungerat att göra en direkt digital valuta av t.ex Guld.
Så du i princip köper allt guld i världen för t.ex "AU-coin" och sedan använder dessa AU-coins som handel istället, så har de ett definitivt värde, och du räknar t.ex en ny bil mot 1kg guld, eller 1000 AU-coins.

Av EnNickeMan

Skaplig investering.

Mina 'tänk-om-knölar' börjar vibrera nu också, förstå en sådan investering i t.ex Bitcoin, Google, Facebook eller liknande innan deras explosioner.

Var det inte någon som investerade 125$ i Bitcoin och hittade sedan att kontot var värt 750 000$?
75 000 000$ i samma situation skulle ge 450 000 000 000$, eller är jag helt ute och cyklar?

Av EnNickeMan

Ska kolla på denna när jag kommer hem från jobbet, tackar!

Skrivet av GrezZeR:

Har du själv köpt din Windows 8 licens i butik eller på nätet så borde det inte vara några problem att installera den på en ny dator. OEM licenserna är inte likadana på Windows 8 som på tidigare versioner.
Numera ska OEM licensen vara som en Retal licens var tidigare. Med enda skillnaden att du inte har supporten från Microsoft om jag inte minns fel.

Rätta mig gärna om jag har fel.

Jag har köpt direkt genom Microsofts hemsida, fick en uppgraderings .exe fil som jag körde, så var allt ok.

Skrivet av dannesthlm:

Ja, som ovan. Fast är disken helt kraschad kommer du att behöva göra ett "registerhack" om du inte orkar installera en tidigare version av windows innan och sedan köra uppgraderingen. Dvs om disken är "ren".

Ja den är helt kapuff, har skickat in den på RMA/Garanti.
Får se hur jag gör, om inte jag kör någon trial i väntan på min nya/fixade SSD.

Av EnNickeMan
Skrivet av Mac83:

H100 passar till din, det är samma som 1155, det är bara skillnad på processorn och inte på monteringshålen i moderkortet så det ska passa
Det är inte samma monteringstillbehör som till AMD men dom till Intel följer med när man köper kylaren.

Allright, tack för infon!

Av EnNickeMan

Windows 8, ren installation

Hejsan,

Köpte Windows 8 uppgradering till min förra dator, och sedan uppgraderade jag denna.
Antar att nyckeln är låst till förra moderkortet, men jag har hört att man kan kontakta MS och verifiera att man bytt moderkort och be dem flytta licensen.

Hursomhelst, nu krashade ju min SSD, och jag måste installera Windows på nytt, självklart så har MS enbart en .exe fil man kan ladda ner efter mycket om och men på deras hemsida, det finns inga boot filer.

Har t.o.m gått in för att köpa en ny licens, och om jag väljer "clean install" eller liknande, så får jag en guide till hur man installerar, men jag får aldrig några filer att ladda ner.

Dvs. Jag kan inte ladda ner filer från MS för att installera Windows 8, den enda filen de tillhandahåller är uppgraderingsguiden ( .exe )

Någon som kan hjälpa mig här?
Behöver jag ladda ner någon trial eller 'pirat' version av ett tidigare Windows för att ladda ner deras .exe fil för att ladda ner Windows 8? (if so, omg)

//Nicklas

Av EnNickeMan
Skrivet av BasseBaba:

Sedan tycker jag att ranks & unlocks är det tråkigaste som hänt. Jag vill bara kunna glida in 1 timme och spela maximalt av spelet, inte behöva levla upp och skit.

Jag tror du kan hoppa in på en unranked server om du vill spela med allt upplåst. Har inte testat det själv, men det har varit så på BF2,BC2 och BF3.

Av EnNickeMan
Skrivet av Evrae:

Om du googlar får du se många som har liknande problem med just Corsair Force GT, dvs att de inte hittas i BIOS/Windows. Har själv en sådan och hade först problem med att hitta den i Windows. Men efter att det löste sig har den funkat bra. Men googla lite får du se...

Hej, jag har kollat omkring lite och det stämmer, det är många som postat liknande problem.
Och som det ser ut har jag testat allt nu, och måste skicka in den

Av EnNickeMan

Ja, ska se om jag kan plocka ihop något att testa med. Ser mörkt ut just nu, riktigt drygt :-\

Av EnNickeMan

Corsair Force GT120 SSD, används som OS-disk, försvunnit.

Hej

Har en Corsair Force GT 120GB SSD, och den har väl aldrig krånglat vad jag kan minnas.
Igår dock, så hittades inte SSDn vid boot.

Gick in i BIOS, där finnes den heller inte.

Aktiverar AHCI, reboot, fungerar inte.
Avaktivera AHCI, reboot, fungerar inte.
Reset BIOS, reboot, fungerar inte.

Har nu resettat BIOS igen, stängt av, dragit ur el-kabel, hållit inne power, samt tryckt på den 10 ggr, för att tömma den sista strömmen.
Låtit datorn stå i 3 h.

Detta uppstod efter att jag varit bortrest hela dagen, och 'typiskt' glömt balkongdörren öppen, kanske -10°C till -25°C under denna tid. (Rummet var självklart inte så kallt, men golvet var svinkallt )

Någon som har någon idé eller är den 'done for'?

(Är på jobbet nu, ska hem strax, fyller i mer då)

Av EnNickeMan
Skrivet av Klappa:

Har redan ett antistatband men vill köra på antistatmatta också. Var kan man köpa det billigt?

Googlade fram Kjell & Co. 299kr

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...