Inlägg

Inlägg som EnNickeMan har skrivit i forumet
Av EnNickeMan
Skrivet av RelikPray:

Btw 280x fungerar oavsett inte med nya Mantel.

Jag har läst en del om det där, men jag har inte fått med mig vad det betyder, jag finner inga fel när jag aktiverar Mantle med mitt XFX 280X.

Av EnNickeMan
Skrivet av Mocka:

Uppgraderade från 7a till 8an för knappt 175kr. Mest prisvärda OS uppgraderingen jag någonsin gjort.

Attans! Det kostade mig 220kr, men ja. Sjukt värt det

Av EnNickeMan
Skrivet av Ryuk00:

Marknaden är mättad på operativsystem. För att kunna sälja nya OS till människor som redan har ett OS så måste det vara mer relevanta ändringar än annat GUI. Om något så borde Microsoft och andra OS-tillverkare börja släppa features som plugins som man kan köpa istället för helt nytt OS varje gång.

Det finns ju många fler ändringar/förbättringar än bara GUI i Windows 8/8.1, finns flera trådar om det här på Swec.

Skrivet av sgtspiff:

Just nu känns det som om W8 inte är värt allt jobb som det innebär att rensa ur o installera i datorn.
Nä kan gott vänta ut 9:an

Tog mig ca: 20 minuter, samt att jag inte behövde förbereda med rensning eller någonting, allt kommer med, så något 'jobb' är det i alla fall inte

Av EnNickeMan
Skrivet av CoZalon:

Jag tänkte skriva "Spelar inte inverted, jag är inte efterbliven". Kom på att jag gjorde ju det i WoW och det kändes helt rätt.

Gillar även det när man lirar CoD/BF FPS överlag på Xbox 360 eller PS3. Med mus går det kraftigt bort, ser inte poängen. Varför skulle man ha så? Tittar ni till höger när ni drar till vänster?.

Det är endast upp/ner som jag har inverted vid flyg, samt i gammla Halo, samma med tjejen i WoW/GoW, bara upp/ner som är inv.

Av EnNickeMan

Jag kör endast Inverted vid heli/flyg/rymdskepp, förr gjorde jag det i Halo (1). Min flickvän (har inga pics) spelar jämt med inverted i GoW och WoW.

Av EnNickeMan
Skrivet av OskarW90:

titta på skill istället, det verkar räkna in mer hur mycket du gör för ditt lag, extra för flagcaptures och dyl.
Skill är bara sjukt frustrerande när man byter vapen och ska börja levla upp ett nytt... föll från 340 till 220 på typ 5 games med 1.2 i K/D Så bra gick det att levla upp DMRs..

Här ser du hur skill beräknas:
http://www.reddit.com/r/battlefield_4/comments/1rlm5x/how_ski...

Själv tycker jag inte att någon av statsen har någon vikt öht. Alla går att manipulera på något sätt..

Sen XP Boosts är random enligt vad jag vet, jag och några vänner räknade ihop våra boosts, jag hade fått totalt antal procentenheter: 1100, vän#1: 2400, vän#2: 1750.

Av EnNickeMan
Skrivet av Nocy123:

Hej, jag har 16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 669MHz 2x egenskaper så står det "16 GB (7,96 går att använda)" är säker på att jag alltid ha kunnat haft 16 förut utan problem.

har testat att bytt plats på dom från 1-3 och 2-4 men de hjälpte inte.

Skrivet av Dr.Mabuse:

Vad har du för moderkort och vad är det för fabrikat och modellbeteckning på minnesmodulerna? Antar att du kör Windows men vilken version?

Jag tror också att detta kan vara Windows, se:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366...

Av EnNickeMan

Någon som har en Websense vänlig länk eller kan skriva lite om den här? Sitter på jobbet

Av EnNickeMan

Jag har själv en sådan och är väldigt nöjd med den, har suttit med en Samsung 2233RZ tidigare, köpte denna för storlek samt pris (jag köpte den på erbjudande 1700kr ish), satt och övervägde specs på flertalet liknande skärmar men denna hade de mest tilltalande specsen enligt mig.

Om du bestämt ska klämma böja och knacka på skärmen varje dag så kan jag tänka mig att du tycker den kommer kännas 'plastig' (även om alla är gjorda i plast).

Men knapparna är rejäla(känns kvalitativa), jag upplever den inte som 'gungig' som någon påpekat i Komplett.se's omdömen tror jag.

När jag köpte den kostade den dock mer, och jag rekommenderar ett köp.

Tjejen har även en äldre 24" AOC skärm som har fungerat felfritt sen gammelfarmor bar pushups (en nypa överdrivet)

Edit: Sista minuterna på jobbet, ber om ursäkt för den något hastade posten.

Av EnNickeMan
Skrivet av DeltacoBabak:

Behöver man tycka synd om folk som har roligt?

Det finns ett spel jag ångrar att jag någonsin spelade: Inget. Alla spel jag någonsin spelat har gett en insikt, ett skratt, ett skrik eller någon annan reaktion. Det är ju en hobby och mycket mer. Att ångra sitt livs intresse kanske man gör senare i livet, men inte än på ett par hundra år iaf

Självklart så behöver man inte tycka synd om de som har roligt, men jag vill minnas att jag inte precis satt och skrattade, skrek, grät eller så under hela tiden när jag spelade WoW.
Nöje:Tid ration på WoW är enligt mig riktigt låg, jag ångrar aldrig att jag haft kul i mina spel, och de flesta spelen slutar jag spela när de inte ger mig något, men väldigt många som sitter med WoW har kul någon gång per dag (självklart är detta taget från luften men en välkvalificerad gissning) medans när samma personer gör annat kan de ha kul i princip konstant

Sen har WoW aldrig varit just mitt 'livs intresse' det är nog inte många som kan säga att det är det heller tror jag.

Av EnNickeMan

I don't have it right in front of me at this moment, with a quick search i found some people seem to be dissatisfied with it being 'too convex'.

Av EnNickeMan
Skrivet av TTEX:

WoW var ett bra spel, men ångrade lite att jag spelade efter Lich King och framförallt efter Cataclysm, det var totalt slöseri då det inte var alls lika kul och att nötningen för att byta ut gear bara ökade i takt. Slutade när Mist of Pandaria kom ut, kom till level 76 sen såg jag ingen mening i det längre.

Håller med, jag 'slutade' några gånger, men kom alltid tillbaka, men mitten av Cata så vart jag äcklad av spelet, och tanken på hur onödigt stor del av mitt liv jag slösat framför skiten

När jag nu hör om folk som fortfarande sitter och spelar wow tycker jag bara synd om dem.

Självfallet vill jag tacka Blizzard för alla nya vänner, och de ytterst få roliga tiderna man fått utav spelet, men jag kunde lika gärna träffat lika många vänner och haft mycket roligare på andra sätt..

Av EnNickeMan

Själv kör jag med Jysks Prestige, fick den för halva priset (1000kr), och har aldrig hittat en skönare kontors-stol!

I min mening är det lika viktigt med en skön kontors stol som datormus, skärm, högtalare eller prestanda i datorn.
Skulle aldrig falla mig in att sitta mer än 20 minuter i en gammal vanlig kontors-stol nå mer, fy fauen!

Av EnNickeMan

Om vi nu låtsas att du tjänar 60k i månaden på detta, och funderar på att starta ett företag för att det ska se bättre ut i din framtid, så vill jag bara teoretiskt fråga dig om du inte skattar på dina nuvarande 60k i månaden, annars är det nog rätt vågat att skriva på ett forum att du tjänar 60k i månaden svart.

Av EnNickeMan
Skrivet av NisseBrevslick:

(Text) Det andra som finns i programmet (banners och sånt) får man på köpet oavsett, det stämmer.

Men det enda som behövs är att gå in på 'Options' så kan man även ta bort dessa

Av EnNickeMan
Skrivet av Andreas D:

Hej,

Precis som du säger är det tidvis stökigt i forumet under jul och nyår (högsäsong), men moderatorerna gör sitt bästa för att städa upp. Anmäl gärna trådar som du anser bryter mot reglerna, det underlättar mycket!

Hälsningar,
Andreas

Tackar för svar!

Kan förstå att det blir mycket jobb för moderaterna och kommer att hjälpa till så gott jag kan.

mvh, Nicklas

Av EnNickeMan

Oj oj! Garanterat köp för min del, det enda jag inte gillar med mitt nuvarande NZXT Phantom är framdelen, visst är det snyggt, men jag saknar mina platta frontar

Av EnNickeMan
Skrivet av tung_man:

Knappast.

Har du en skärm på 60hz och en fps på 120 bör skärmen visa varannan bild nyare än om man hade låst fpsen till 60. Sen bör man väl få en bättre input-respons från musen bland annat och man upplever ett bättre flyt

Skrivet av alteam:

Men om skärmen bara kan visa en ny bild varje sekund så spelar det ju ingen roll om ditt grafikkort sitter och matar ut 10 bilder i sekunden. Använde sekunder för tydlighetens skull.

Jag är ingen expert på detta men det låter ganska logiskt.

Sorry om detta är Off Topic.

60Hz: 1_____2_____3_____4_____5_____6_____7_____8_____9
60FPS 1_____2_____3_____4_____5_____6_____7_____8_____9
120FP 1_1.5_2__2.5_3_3.5_4_4.5__5_5.5_6_6.5__7_7.5_8_8.5__9

(Svårt att visa vad jag menar, blir lite snett/skevt 'diagram')

Jag har ingen aning om det verkligen blir så här, eller om ni förstår vad jag menar.
Men 60Hz uppdaterar bilden i varje tick.
60FPS skickar en ny bild vid varje tick.
120FPS skickar en ny bild varje tick (dubbelt så många, dvs uppdateras emellan varje bild)

Som Tung_man skriver ovan så blir varannan bild nyare vid 120FPS, men det kan väl inte stämma eftersom den uppdateras samtidigt som 60FPS skulle gjort, bara det att den har även uppdaterat en bild emellan åt.

Rätta mig om jag har fel.

On Topic:

Jag hade ingen aning om att vissa spel påverkades rent 'fysiskt' av fps, att man hoppar högre, springer snabbare etc, låter ju värdelöst (imo), varför spela ett så orättvist spel?

Av EnNickeMan

Gällande tråd-kvalitén på Sweclockers

Hallå på er!

Jag har under de senaste åren känt att det skapas fler och fler dubbletter av trådar, korspostningar, trådar utan diskussions värde etc. här på SweC.

Många trådar som skapas idag har enligt mig rätt låg kvalité, ska man skapa en tråd där man vill hålla en diskussion, debatt eller om man vill ha hjälp från medlemmarna så tycker jag att man kan lägga ner lite mer än 2 minuter på att formulera sig.

Varje dag hittar man nya trådar i stil med "Skittråkigt, eller är det bara jag?!??!", "Datorn funkar inte mer...", "FPS Suger fett!!" eller liknande.
Man öppnar tråden för att hitta; "Ja tycker att X är tråkigt? Någon som håller med?".
Jag tänker inte fråga vad poängen med dessa trådar är för det finns ingen, det bara 'lortar' ned forumet och får mig att söka alternativa forum.

Jag kan vara ensam om detta, och jag har försökt hålla mig så länge jag kan men nu vill jag bara framföra detta och be SweClockers' forum-gurus ta en titt på detta.
Eventuellt hålla lite hårdare i forumreglerna, att returnera de nyskapade trådarna som inte tillför något till forumet annat än att ge det en känsla av Facebook tjafs.

Jag har säkert själv bidragit till detta i mina tidigare dagar, och det ber jag om ursäkt för.
Jag hoppas att vi alla kan försöka städa upp forumet och ge SweClockers forum lite mer respekt.

//Mina $0.05.

Av EnNickeMan
Skrivet av Lagerlöf:

Ja, jag håller med. Är lite pinsamt när en scout vinner över en Viper i en duell. Synd att de inte gjorde något åt Vipern bara, den är så sjukt långsam. Inget mot mobile AA heller..

Jao, AA är 'rätt' så OP just nu
Lancing Dam eller vad den heter, där går det inte att flyga Heli/plan, då AAn kan ta allt, över hela banan :S

Man får bara hoppas att en idiot tar motståndarens AA, och försöker döda inf med den, det är den värdelös på