Inlägg

Inlägg som Auro har skrivit i forumet
Av Auro

Grafikkort till "äldre" dator

Hej!

Jag har sneglat på att skaffa ett nytt grafikkort till min stationära. Orsaken är att min bärbara som jag använt för spel börjat låta lite väl mycket när man spelar StarCraft 2 och WoW, samt att temperaturerna skjuter i höjden.

Det grafikkort jag har i den stationära är ett GeForce 8500 GTS/GTX, frågan är om man kan sätta in ett GeForce 460 GTX och förvänta sig bättre prestanda i spel? Det enda jag också undrar över är om det finns en flaskhals någonstans som kanske gör det bättre att vänta med att uppgradera ett tag och om det rör sig om olika PCI-E standarder på de två korten?

*CPU= (vad för processor du har) AMD Dualcore 64, 3,2ghz (6000+)
*PSU= (nätagg) 450W
*Moderkort= (Vilket moderkort du har) ------- (Ska kolla upp senare)
*CF/SLi= (Om ditt moderkort har stöd för Crossfire eller SLi) Nej.
*Gränssnitt= (Om du har PCI-E eller APG anslutningar för GPU) PCI-E.
*Vilka spel du ska spela. Starcraft 2, WoW
*Vilken upplösning du spelar i. 1920x1080
*Din ungerfärliga budget: 2000-2500 kr.
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Isåfall: Nej, men uppskattas.
1. Är du beredd att lägga ca 200kr extra för att det ska vara tyst? Nej.
2. Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet tyst? Nej.

Av Auro

Vad jag förstgår går alltså UL30VT ut som vinnare rent prestandamässigt och det till en billigare peng dessutom.

Hur installerar man om allt om det första man gör är att sätta in en SSD (har ej Win7 Retail), systemåterställningsverktyg och så vips eller...? Känner mig själv sugen på det.

Tack för att du gjorde testet!

Mvh,
Auro

Av Auro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lezziter
På CPU-fronten är MBP snabbare, när det gäller grafiskt tyngre grejer går det i princip på ett ut. Jag ska köra lite UL30VT-benchar och jämföra med polarens MBP här i dagarna.

Det vore helt underbart, tack för att du tar dig tid!

Av Auro

Hallå,

Jag har en vanlig Razer Lycosa och kör en Razer Mamba genom USB-ingången på den. Kan ej notera slitage på tangenterna ännu, har haft den i tre månader och är nöjd. Kan nämnas att jag spillt kaffe över halva tangentbordet och att den fortfarande funkar.

Det enda jag inte är nöjd med är att jag haft problem med ljudutgångarna på tangentbordet -> datorn när jag använder hörlurar på kvällarna. Fick aldrig ordning på vad jag uppfattade som ett glapp i anslutningen på tangentbordet, flera andra användare på andra sidor har också kommenterat likande problem, resten fungerar finfint.

Övrigt:
Undvik mirror edition, det är tillräckligt med den glansiga ytan runtomkring, rena fingeravtrycksmagneten. Handlovsstödet går att skruva bort på 5 min om man vill ha separata stödkuddar istället.

Vad gäller Logitechs G110 kan jag inte säga någonting, aldrig rört den eller dykt ned i specs.

Av Auro

Re: Compare UL30VT vs MacBook Pro 2.26GHz

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frim
Om man bortser från operativsystemet. Vilken dator har best prestanda,
Asus UL30VT eller MacBook Pro 2.26GHz 13"?
UL30VT har Radeon HD4500 och MacBook Pro har Geforce 9400M. Är dom i samma liga? Vad skilljer minnes mängden och hastigheten på dem olika grafik-korten åt?
Hur stor betydelse har dom 0,53 GHz som skiljer processorerna åt?
Jag har nu en SSD-disk i min nuvarande dator, kan jag enkelt ta och byta ut den mot den HDD-disk som är i UL30VT?
Är det någon skillnad på skärmprestandan? Upplösning, betraktningsvinkel, etc? UL30VT har LED-skärm, vad är det i MacBook Pro? Vad är för- och nacktdelar?
MacBook Pro har 2GB minne (den som har 13" och 2.26GHz). Är det ddr3 eller 2? Hur påverkas spel- och filmprestandan av det?

Tacksam för svar.

Har faktiskt undrat över samma saker som Frim. Har universitetsstudier (juridik) som nalkas om två veckor och funderar på att skaffa en bärbar med schysst prestanda, både för användning hemma och på språng, specifikationerna och utlåtandet från recensionen (tack för den för övrigt ) låter fruktansvärt bra och vore skönt att veta vilket som är bäst; Macbook eller en PC-lösning som denna.

...eller är det bättre att vänta och se vad som händer på CES2010?

Av Auro

Kudos till er alla <3

Av Auro

Nybörjare som ska ge sig på att bygga dator (ca 20k)

Hej alla!

Är ny användare här på sweclockers.com , blev tipsad om att komma hit och söka råd på forumen från en kollega då jag drömmer kort och gott om en ny dator upp till 20,000-kronorsklassen.

Har försökt (notera: försökt ) läsa på så gott jag kan om olika komponenter och pris/prestanda/utveckling osv. Efter en del jobb i tankesmedjan satte jag ihop det här på komplett.se:

http://img32.imageshack.us/img32/7838/speldator15k.jpg

Glömde att lägga till processorn, ska vara en Intel iCore7 920 hade jag tänkt mig, ber om ursäkt att den inte hamnade med där. Ska köpa ett separat ljudkort, vet bara inte vilket riktigt ännu.

Jag sysslar huvudsakligen med musik men är en inbiten spelnörd (på gott och ont). Det jag undrar över är om...

* Grafikkortet, läste att två stycken GTX275 är ungefär lika bra som ett GTX295, tänkte börja med ett GTX275 och köpa till ett vid senare skede om jag vill ha lite mer kräm. Finns det bättre val att göra både pris och prestandamässigt?

* Nätaggregatet, mer framtidssäkert med 1000w eller kan man gå ned i watt (typ 850) ifall man vill köra SLI/Xfire i senare skeden? Lite pengafråga där då 1000-wattaren är 1000 spänn dyrare.

* Chassit, valde ett CM HAF 932 för att det hade en firewireport och gott om plats, vill ha firewire ifall jag vill koppla in några äldre grejer jag har hemma in i datorn - finns det andra billigare/bättre chassin med firewireport en snäll person kan rekommendera?

...och så en sista fråga ifall man ska köra genom komplett.se's Komplett i(x) serier eller beställa delar separat och montera själv? Samma komponenter kan väljas i ett av deras paket, i40, och då ingår en watercooling-anordning (aldrig använt en sådan och vet inte hur man underhåller den), tror slutnotan hamnar på 17,5.

Alla tips och råd välkomnas varmt, kan påpeka att jag bara öppnat min HP Pavilion någon gång för att ta bort damm och har således aldrig riktigt monterat/demonterat en dator.

Tack alla som läser/skriver!

Mvh,
Auro