Inlägg

Inlägg som KA52 har skrivit i forumet
Av KA52

Hej !

Jag startade upp datorn inga program i gång, kollade med cpu-z och ser att volten varierar. Senare klickar jag på 5-Way och sen OK. och vilka inställningar
som datorn valde då vet jag ej. Nästa dag 5-way adv. fast tuning dom andra ins. kommer jag inte i håg. Efter det så varierar volten inte lika mycket.
Då provar jag fast volt ca 1.2. Inte så stabil då heller .Har också provat olika varianter i 5-way, men det är samma fel ändå inte BSOD utan spel låser sig ,visar bild, ibland med ljud.Kan ej stänga av spelet på normalt sätt. Öppnar Task manager och enda sättet är att logga ut å starta om, inget annat fungerar.
Avinstallerade Ai Suite och det har fungerat ganska bra efter det. Datorn var obelastad när volten varierade upp till 1.328 V CPU var då 3999.1 MHz bild och film finns.

Av KA52

Ok men jag skickar ett pm också, för det blir för långt inlägg om problemet.
Asus Z97-PRO , Minne 16GB Gskill , Asus GTX 660 , Cooler Master 850 W , I7 4790K Tidigare ASUS P8Z77-V PRO i5 3770K Windows 7 och då fungerade datorn utan problem. Installerade win 8.1 nytt cpu och mob allt annat samma som förut.
Startar datorn kollar asus gpu-z inga program körs Core volt varierar mellan ca 1.042 v och ca 1.328. Installerade alla nya drivrutiner från ASUS hemsida.
Har startat 5 Way Optimering. Startar ett spel ETS 2 som slutar fungera hela datorn låser sig. och provar igen samma sak .Sänkt grafiken till medel hjälper ej. Byter till annat grafikkort 560 Ti samma problem .Provar annat spel samma sak. Installerar om till Win 7 samma fel med olika grafikkort.
Avinstallerade Ai Suite 3 då fungerade spelen mycket bättre i W8. Testade i 30 min utan problem. Core volt blev stabilare nu .

Vad är felet Ai Suite på- av eller något annat i datorn för när den inte jobbar går det bra, och när den blir belastad fungerar den sämre.
Fick ingen förklaring från ASUS- Vip Support endast Ai Suite Den är en gratis extra som följer med moderkortet och är inte nödvändig för dens funktion.
Tacksam för alla tips om problemet
Det gick inte att skicka pm till dig Caroline

Av KA52

Hej Caroline ! Tack för svar. Kan jag skicka dej ett pm . Jag skrev kort och ej bra info för att jag tänkte fel forum för Moderkortsproblem.

till Sweede. ASUS

Av KA52

ASUS Z97 Ai Suite 3

Mitt Z97 fungerar inte bra med Ai Suite 3 installerat. men bättre när det är avinstallerat.
Kontaktade Support Vip , efter flera svar kom det här: Den är en gratis extra som följer med moderkortet och är inte nödvändig för dens funktion.
Men man har ju betalat för det, och då bör det ju fungera också.

ursäkta men kunde inte låta bli att posta det här.

Av KA52

Hej ! Jag har endast spelat MP med ET2 någr ggr, men det var för många som blockerar mm. Är på level ca 52. Är 67 år å kört lite lasbil irl. Kul om man kan köra tillsammans med Swec. i steam nick j29f, om det syns. alla andras bilar syns det på men ej på min ?
mvh Olle

Av KA52

Om du kör automatlåda så kan det bli sådär ibland. Prova att ändra till sekventiell , växla med tangentbordet ( om du inte har ratt ) så går det nog bättre.
Ctrl = växla ner Shift = växla upp om jag minns rätt

Av KA52

Nu behöver ni inte svara på min fråga från 2/1 för jag har beställt produkten hos annan affär.

Av KA52

Hej Webbhallen. du glömde att svar på min fråga i kundtjänst eller här. kolla i går 2/1 22.03

Av KA52

Hej ! När få ni hem Samsung Universal Dockningsstation Galaxy Smartphones EDD-D200BE
Artikelnr: 158040

Jag har inte fått svar från kundtjänst, därför frågar jag här

Av KA52

Mycket bra initiativ. Klart man skriver på !

Av KA52

G27 kommer som nylansering i mitten av Maj.

Av KA52

Info om G27 Ratt. Från kundtjänst. Logitech G27 Racing Wheel är planerad att komma tillbaka i May som en nylansering, med namnet G27 Force Feedback Wheel.

Av KA52

Hej ! Ungefär samma problem här. Gamla profilen fungerar ej, spelet krachar. Jag har provat olika sätt,tex rensa mod. Fungerar ej, måste göra en ny profil och börja om. Har kommit till lvl 35. Som tur var så har jag backup på hela HD, så nu kör jag i lvl 35 igen tills nån lösning kommer.

Av KA52

Det finns billiga multimerer för ca 100:- som är bra

Av KA52

Hoppas det löser sig från Mapower. Du kan ju kolla brytaren med en tex multimeter i Ohm-läget,så vet du om den är hel.Kolla också ledningarna från kontakten och hela vägen dit dom går.svårt att se på bilden.Kolla lödningarna eller löd om på den stora kontakten med många lödningar, (CN1 ) det var ett litet tips.

såg ditt svar sen jag skrivit färdigt. En brytare går att få tag på, men kanske inte exakt samma. Jag kollade Elfa där fann jag ej någon likadan,men många andra.
Elfa.se

Av KA52

Skicka ett mail till mapower så kanske dom skickar en ny brytare,eller nytt kretskort
info@mapower.com.tw

Av KA52

Tack för info Torach.

Av KA52

xeno95 tack för mod som du fixar. Jag har försökt köpa Scania men hittar ingen försäljare.Är på lvl 17. Hur gör man ?
Senaste patchen funkar fint, kul med lite olika bussar man möter nu.

Av KA52

Hej ! Problemet är löst. Jag installerade WD i min andra dator där den fungerade och formaterade om disken. Nu fungerar den i nya också. P8Z77-V PRO.

Av KA52

Jag har provat Intel och Asmedia + alla SATA portar som finns. Ja det är ett nytt fel för mej också. Disken fungerar i en annan dator som jag har,där finns bara SATA II.