Inlägg

Inlägg som ronnylov har skrivit i forumet
Av ronnylov

ordlig.se nr 751, 4/6

⬜⬜⬜🟨🟨
🟨🟩⬜⬜⬜
⬜🟩🟩⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 750, 4/6

⬜⬜⬜⬜⬜
🟨🟨⬜⬜🟨
🟩⬜🟨⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 749, 5/6

🟩⬜🟨⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
🟩🟨⬜⬜⬜
🟩⬜🟩🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 748, 5/6

⬜⬜⬜🟨⬜
⬜🟩⬜⬜⬜
🟨🟩⬜⬜⬜
⬜🟩🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 747, 4/6

⬜⬜🟨⬜🟩
⬜⬜⬜🟩🟩
⬜⬜🟨🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov
Skrivet av Phod:

Hur kan du inte förstå att du säger emot dig själv? Värdet på någonting är inte någon magisk inneboende egenskap, det är vad någon är beredd att betala. Någon tjänar väldigt litet är nog inte beredd att betala lika mycket för, säg, potatis på ICA som någon som tjänar väldigt mycket. Ganska grundläggande ekonomi, tycker jag.

Det är valfritt hur mycket potatis man vill köpa. Kanske odlar du hellre din egna potatis eller väljer att äta något annat som känns mer prisvärt. Jag kan gå med på att skatter avskaffas helt och så får man själv köpa det man önskar frpn samhället alternativt lösa saker på egen hand istället. Även denna lösning skulle ta bort skatteverkets behov att veta våra inkomster. Det skulle även ta bort behovet av att ha ett skatteverk

Av ronnylov
Skrivet av dagas:

Så för en person som tjänar mycket kan det bli inte ens 1% medan för en som har extremt liten inkomst kanske det blir 90% skatt?

Även de mest liberala ekonomer brukar vara föreslå en fast procent för alla. Alltså att rikare inte betalar mer procent.

Att samma summa ska betalas är verkligen radikalt. Gynnar endast de med mycket pengar.

Varför ska den som tjänar mera betala mera när den köper en vara? Säg att du köper mat på ICA så skulle priset på potatis baseras på din inkomst. Extremt orättvist. Betala för det värdet du får, inte utifrån hur mycket du redan har tänker jag. Skatten är priset på det du får tillbaka från samhället.

Av ronnylov
Skrivet av Liff:

Alla, eller alla som är i arbetsför ålder? Man kan ju lägga ansvaret på föräldrarna att betala skatt för sina barn och därmed snabbt få ut dem i arbete. 232000 kr per person, så om man har två barn och inte är ensamstående så får man skatta 928000 kr/år. Men det går lite emot Sveriges mål att öka barnafödandet.

Om man istället sätter 18-65 år som gräns så skulle man få sin första skattenota på 407000 kr det år man fyller 18 år. Man kan lägga skatten på 600000 kr/år i början för att täcka upp de som inte kan betala och senare i framtiden kommer skatten vara rätt låg när de som har stora skulder betalar tillbaks ränta.

Man kan ju också lägga fast skatt på alla företag istället och inte ha skatt alls för privatpersoner, så runt 450000 kr per anställd oavsett lön. Ingen skulle ju klaga på höga skatter om man inte personligen ser nån skatt betalas. Men jag tror inte att nån skulle ha nån anställd på pappret då förstås (då skatteverket inte har insikt), om man inte inför dryga böter för svartarbete.

Nordkorea menar du?

OK, säg alla 18-65 år. Men så kan man också sänka totala skattetrycket rejält. Säg att alla fick betala 50 000 per år i skatt. Med ökade löner när företagen slipper skatter så skulle det nog inte kännas särskilt tungt. De som vill kan få betala andras skatter. Så om du tycker det känns rätt att betala åt någon annan för att du tjänar mera kan du få göra det om du så önskar men då ska man själv få bestämna vems skatt man betalar in.

Tanken är att ingen ska leva på någon annans bekostnad utan medgivande från den som betalar. Ingen ska tvingas betala mer skatt än man själv får tillbaka i värde från samhället. Ej heller kunna kräva att betala mindre än vad man själv kostar. Först då blir det ett rättvist skattesystem enligt min åsikt.

Av ronnylov

ordlig.se WEEKEND nr 746, 5/6

⬜🟨⬜⬜⬜⬜
🟨⬜⬜🟩🟨⬜
⬜⬜⬜🟩⬜🟨
⬜⬜🟩🟩⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

Bra början. Nästa steg är att inte heller skatteverket ska ha rätt att veta vad jag tjänar. Låt alla betala samma belopp i skatt oavsett inkomst tänker jag.

Av ronnylov

EU lägger sig i allt för mycket som de inte borde ha något att göra med.

Av ronnylov

ordlig.se nr 744, 3/6

🟨⬜🟨⬜🟨
🟩🟩⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 743, 3/6

⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 742, 3/6

⬜⬜⬜🟨⬜
⬜🟨🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 741, 2/6

🟨🟨🟨⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

Trevligt med hållbar utveckling.

Av ronnylov

Lades inte Gamestop ned också?

Av ronnylov

ordlig.se nr 740, 4/6

⬜⬜⬜🟨🟩
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟩⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se WEEKEND nr 739, 4/6

⬜⬜🟨🟨🟨⬜
⬜🟩⬜⬜⬜🟩
🟨🟩🟩⬜🟨🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se WEEKEND nr 738, 3/6

🟨🟨🟨⬜⬜🟨
🟩🟩🟨🟩🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩