Inlägg

Inlägg som in2it har skrivit i forumet
Av in2it

Jag försöker dra hem en från MS men den gnäller på nyckeln... verkar inte få använda en OEM nyckel för att tanka ner en ISO-fil.

Av in2it

Win 8 USB sticka skapad sen pajade jag lite... - Panik! :) "solved"

Jag sitter hos min mor och ska hjälpa henne installera om datorn. Jag har givetvis inte med mig mina skivor och grejs så man är ju lite körd med extra grejer som kan hjälpa en.

Jag har iaf slängt i en SSD i hennes dator och tänkte bara installera Win8 på den. Skapade först en usb-boot grej via win8 "inställningar" create recovery eller vad det står. Sen skulle jag installera om och lät hennes gamla WD disk vara kvar. Sen bootade jag från usb:n och valde svenska, ny install.... men sen började den bara installera om utan att låta mig välja vilken disk det gällde, trodde jag skulle få möjlighet att välja vilken fysisk disk och sånt. Så jag startade om datorn när den precis börjat (jag behövde ju inte WD disk installen, trodde jag). Sen drog jag ut WD disken och provade installera igen men då får jag meddelandet "Det går inte att återställa datorn. En nödvändig enhetspartition saknas. Jag hade bara en partition på SSD disken och jag vet att Win vill ha sin mini partition också, men ska inte installations-USBstickan kunna fixa det medans man installerar eller måste jag fixa alla partitioner INNAN installen? Eller går det inte alls att installera om på en ny enhet med USB-stickan, var jag tvungen göra det på gamla installen?

Nu är jag som sagt lite körd eftersom jag inte har så mycket skivor och sånt. Har precis tankat ner en gammal version av Hirens Boot CD 10.1 eller så. (hon har inga tomma dvd:er heller, tur hon hade en RW).

Vad göra, mitt tåg går senare ikväll så jag börjar få lite panik över tiden också.

Hon har en dator köpt av komplett så jag har ju en nyckel på den men jag har inget medie just nu som jag kan installera från nätet med... hur löser jag det här lättast? Jag vill bara dra in en ren install av hennes win på SSD disken.

Av in2it

I Firefox 25.0.1 med win 7 ultimate x64 så blev min "fullskärm" inte riktigt full... jag "fick behålla" webbläsaren utan titelrad och menyfältet, det gick inte få riktigt helskärm (kan vara SBS men tror inte det). Jag fick den trevliga skylten "Du kör nu i fullskärm, "Tillåt" "Neka" men det var som sagt inte fullskärm. I IE 11.0.9600.16428 hitta jag inte ens "fullscreen" knappen. Det kan givetvis vara så att jag är blind eller tänker fel men i FF ligger fullscreen-knappen längst ner till höger och i IE finns inte den knappen alls.

Som ni nämnt så fick jag också skärmsläckaren aktiverad mitt i visningen.

När jag såg er sändning vid ca 40 minuter eller så, tror Jonas precis visat sin fina elefant eller vad det var, då bröt uppvisningen precis som att hela avsnittet var klart. Jag testa starta igen och spola fram dit (ungefär) och då fick jag se resten av slutet.

http://www.varja.se/files/sweclockers.png

Av in2it

Tack för svaren Jag ska kika igenom era förslag får vi ser vart det landar.

Är det någon annan som har andra synpunkter får ni gärna lämna dessa också.

Av in2it

Skärm 23+ tum för 1500-1700 kr, några förslag?

Hej!

Jag tänkte höra om ni har några förslag på en bildskärm med 23+ tums storlek (23-27 tum). Jag vet inte vilken paneltyp man ska ta. Han som ska få den spelar ju mest men jag tror inte han märker 60 hz eller mer så det spelar nog mindre roll. IPS är ju trevligt med mer färger men jag vet faktiskt inte vad som är bäst så jag är öppen för förslag. Han är ingen high end gamer så jag tror inte uppdateringsfrekvens är mega viktigt. HDMI tycker jag nästan att det ska vara på en skärm idag så det är väl nästan ett krav.

Pris 1500-1700, möjligen något mer.

EDIT: 1920x1080 eller mer

Någon som har några förslag?

Av in2it

Tog bort tangentbord och högtalare och la till ett Windows 8 64-bit på enoch85's förslag

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3866144/2013-09-10

eller ta bort disken också och lägga 150:- till för att få en 2TB disk

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3866171/2013-09-10

Av in2it

Tack så mycket för det Även om jag fortfarande är lite kluven. Det får nog bli default iaf

Av in2it

Formatera - GUID Partition Table, vilken size på sektorerna?

När man formaterar i Windows 7 så brukar den ju defaulta till "standard". Har ni någon åsikt om vilken storlek som är bäst?

I stort ska väl disken vara en lagringsdisk men ett och annat spel kommer nog ligga på den också, t.ex. Starcraft 2.

Disken är Seagate Barracuda XT ST4000DM000 4TB 5900rpm 64MB 3.5" SATA-3

Finns det alls några prestandavinster att göra på att ändra storleken på sektorerna?

Av in2it
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Vår nya lagring på jobbet på 80tb är byggd med 4tb diskar. De skulle ju inte skada att köra större diskar, tar ju mindre plats

Hur har ni byggt upp den lagringen? Har du några länker till prylarna ni köpt eller liknande?

Av in2it

Tack det svaren

Av in2it

Corsair Neutron Series eller ska man gå på GTX varianten istället? eller...

Corsair Neutron Series 7mm 256GB http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1635157

eller är det värt 500 kr extra, ska man gå på en sån här istället:

Corsair Neutron Series GTX 240GB, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1376580

Någon som har testat båda och har något att inflika? Eller ska man rent av gå på en helt annat disk som är bättre?

Av in2it

Tack för hjälpen allihop

Av in2it
Skrivet av Pax Vobiscum:

"Menar du att det blir 3x snabbare om man har SSD eller menar du att en "normal" USB3 är 3x snabbare än en USB 2?"
Nej, usb 3 gränssnittet är runt 10 ggr snabbare än usb 2. Med en vanlig mekanisk hdd i ett usb 3 kabinett begränsas hastigheten till knappt 3 ggr snabbare än ett motsvarande usb 2, detta då mekaniska diskar begränsar hastigheten. Med en ssd disk i ett usb 3 kab får du däremot "ut" full usb 3 hastighet.

Jo men hur blir det med kombabiliteten? Jag måste säga att jag inte är med på om USB 3 gränssnittet "inte visar" för moderkortet/datorn vilken disk den använder just pga gränssnittet eller om moderkortet/datorn iaf kan få kompabilitetsproblem eller om datorn, oavsett typ av disk, bara ser en USB-enhet? Alltså att oavsett om det sitter en SSD el en mekanisk disk eller kanske t om en hybrid-mekanisk disk i USB-caset, ser datorn den bara som en USB-enhet eller ser datorn iaf exakt vilken typ av disk det är och kanske därigenom får problem med kombabilitet?

Kanske lite dåligt förklarat men jag hoppas du fattar vad jag menar.

Tack för hjälpen allihop

Av in2it
Skrivet av janee:

Nice, precis en sån guide behövde jag, tackar

Av in2it

USB/HD- installation med multi OS?

Det finns ju ett par guider här hur man använder USB-sticka för att installera Windows. Finns det alls några möjligheter att slänga in flera olika OS på USB-stickan? Ni har säkert samma problem som mig, alla i släkten och alla polarna ska ju ha hjälp med datorn. Givetvis har dem inte vett nog att använda samma OS. Någon kör Vista, någon Win 7 home, och givetvis ska ngn av dem ha 32 och ngn annan 64 bitars osv. Till slut blir man ju lite less på alla olika kombos. Går det att göra en "super USB-sticka" som har många OS?

Eller går det kanske att göra en HD att boota från för att göra installationen istället för en USB-sticka eller blir det problem med MBR:en och sån't då? Man vill ju liksom kunna koppla lös den externa HD:n och sen boota normalt från HD:n som sitter i datorn.

Av in2it
Skrivet av jonataan.host:

2,5" behöver inte extra ström

Men om dem inte behöver extra ström betyder det att dem också har lägre hastighet eller krämar dem fortfarande ut "full" speed. Jag tänkte om diskarna blir snabbare om man använder extern ström eller inte eller om det generellt inte går att titta på det?

Skrivet av Pax Vobiscum:

Ska du få "ut" full usb 3 hastighet får du välja en med ssd disk i, de mekaniska diskarna begränsar hastigheten. Har för mig att hastigheten med hdd i ett usb 3 kab är knappt 3 ggr snabbare än ett motsvarande usb 2 kab.

Menar du att det blir 3x snabbare om man har SSD eller menar du att en "normal" USB3 är 3x snabbare än en USB 2?

Alltså maximal hastighet kanske inte är ultra viktig, men iaf snabba hastigheter är viktiga. USB3 är ju nice med tanke på standarden som är bakåt kompatibel.

Hur tänkte du med SSD diskar isf, kan det inte bli problem med kombabilitet där? Jag har ju läst en del tidigare om folk som tycker det har strulat med SSD diskar till vissa datorer. Jag har själv aldrig provat med extern SSD och vet inte riktigt hur pass användarvänligt det blir, datorn kanske aldrig noterar vad det är för typ av faktisk disk man använder om man använder USB3-koppling, eller? Lite osäker på om det blir gränssnittet som avgör hur datorn uppfattar disken. Jag antar att du menade en SSD disk med en USB 3 kabel el tänkte du E-SATA el nåt?

Tack för hjälpen so far båda två

Av in2it

Snabb, smidig, extern HD USB3, några bra tips?

Tjena!

Jag skulle vilja få reda på om det finns någon bra, liten och smidig extern HD med USB3?

Vore bra om det finns någon som inte kräver extern ström men det vet jag faktiskt inte hur det ser ut med det, kanske alla har/behöver det?

Jag ska springa runt mycket med disken så liten och smidig är ett krav.

Lagringsutrymmet kanske är av mindre vikt, men 200+ GB vore ju bra.

Överföringshastigheten på disken är väldigt viktig eftersom jag ska göra backup med den och ni vet alla hur kul det är att sitta och vänta

Har ni några bra tips?

Av in2it
Skrivet av Headbanger:

Jag är mitt inne i att köpa ny skrivare. Jag funderar på om det skulle vara värt att istället för en köpa två skrivare:

1. en laserskrivare för svartvitt (tänkte då multifunktion, dvs. även scanner och kopiator). Denna tänkte jag använda då jag behöver skriva ut (mångsidiga) dokument i svartvitt.

2. en bläckstråleskrivare i färg. Denna tänkte jag använda för att skriva ut färgbilder och foton.

Jag tänker att om man har dessa två och använder dem så som jag angett så borde det vara mest ekonomiskt lönsamt? Vad tror ni? Vill gärna ha era åsikter.

Om jag var dig skulle jag helt enkelt ringa HP och höra om det där med A3. HPs officiella online-butik 08-593 66 418

Av in2it
Skrivet av macbang:

köplag länk https://lagen.nu/1990:931

Befintligt skick

19 § Även om varan har sålts i "befintligt skick" eller med ett liknande allmänt förbehåll skall den anses felaktig, om

1. varan inte överensstämmer med sådana uppgifter om dess egenskaper eller användning som säljaren har lämnat före köpet och som kan antas ha inverkat på köpet,
2. säljaren före köpet har underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande varans egenskaper eller användning som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunde räkna med att bli upplyst om, under förutsättning att underlåtenheten kan antas ha inverkat på köpet, eller
3. varan är i väsentligt sämre skick än köparen med hänsyn till varans pris och övriga omständigheter med fog har kunnat förutsätta.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Andra stycket gäller även när köparen före köpet har fått tillfälle att undersöka prov på varan och felet gäller en egenskap som skulle framgå av provet.

21 § Frågan om varan är felaktig skall bedömas med hänsyn till dess beskaffenhet när risken för varan går över på köparen. Säljaren svarar för fel som har funnits vid denna tidpunkt även om felet visar sig först senare.

Uppkommer en försämring av varan efter det att risken har gått över på köparen, skall varan anses felaktig, om försämringen är en följd av säljarens avtalsbrott. Detsamma gäller om säljaren genom en garanti eller liknande utfästelse har åtagit sig att under en viss tid svara för varans användbarhet eller andra egenskaper och försämringen avser en egenskap som omfattas av utfästelsen.

3 kap. Om rättshandlingars ogiltighet

https://lagen.nu/1915:218

31 § Har någon begagnat sig av annans trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroende ställning till att taga eller betinga sig förmåner, vilka stå i uppenbart missförhållande till det vederlag, som må hava blivit erlagt eller utfäst, eller för vilka något vederlag icke skall utgå, vare rättshandling, som sålunda tillkommit, icke gällande mot den förfördelade.

Lag samma vare, där sådant otillbörligt förfarande, som i första stycket avses, ligger annan till last än den, gent emot vilken rättshandlingen företogs, och denne ägde eller bort äga kunskap därom.

https://lagen.nu/wiki/SFS/1990:931#19_.C2.A7

Av in2it
Skrivet av Dahle86:

Du kan göra det senare man får bara vara uppmärksam när man kör upgrade programmet. Så klickar du rätt får du ladda ner en ISO och får se koden + koden skickas till din e-post.

Tack för svaret