Inlägg

Inlägg som HappyPie har skrivit i forumet
Av HappyPie
Skrivet av MrWhizeguy:

Lugn nu. Båda nyttjar 1 kärna och föredrar snabba såna. Boda fungerar ypperligt med rtx kort, båda nyttjar inte DDR5 bandbredd. Att jag använder ordet autocad är för jag är van

Skrivet av Bobiri:

Nej men det bygger på samma arkitektur.

Däremot är tex. Tekla Structure och Revit två helt olika.

Revit är varken som Autocad som enbart bara kör på en tråd eller att Revit är varken byggd på samma arkitektur som Autocad. Revit skapades av ett annat företag som köptes upp av Autodesk. Ni get TS felaktig info så lugna ner er

Av HappyPie
Skrivet av MrWhizeguy:

Försökte hitta något om autocad och om den nyttjar X3D modellerna, men finner inget. Då hade jag hellre kört vidare på 13900k/kan (ks då dom klockar högre) då jag ser att skillnaden mellan 4.5ghz och 6ghz skulle vara större.

Försökte hitta om det fanns någon länk mellan DDR4 vs DDR5 och för denna applikation är det bara pengar i sjön.
https://m.youtube.com/watch?v=naVuiBdd-6A
Lite snabbt testat, men då du ändå inte nyttjar bandbredden för DDR5 så kör DDR4, poänglöst i dagsläget

Autocad är INTE revit

Av HappyPie

Nu har jag inte jobbat med punkmoln i Revit (recap) och vet inte hur optimerat det skulle vara mot hårdvara.
Vet däremot att AMDs 3Dvcahe är fantastiskt med sin stora cache gällande sådana beräkningar generellt OM det är optimerade samt fokuserade på CPU.

Av HappyPie

Använder Fan Control
edit: har för mig att amd adrenaline har möjlighet till att koppla till en android (ios?) enhet men minns inte om man kan se stats via den

Av HappyPie

Har själv inte använd keyshot men deras blogg visar att de kör med nvidia optix
https://blog.keyshot.com/gpu-rendering-in-keyshot
Kanske bör undersöka minnesanvändningen, hur mycket minne det krävs för scenerna då ett grafikkort har begränsat mängd minne till skillnad från ram som kan enkelt ökas.

Av HappyPie

Sugen på att se lite mer om short throw projektorn ni nämnde

(pewpew ni är roliga ni)

Av HappyPie

Från GN video https://www.youtube.com/watch?v=OCJYDJXDRHw

Apropå kostnaden för dagens kort.... Tänk om vi kunde få en liknande graf fast med Prestanda/Krona i ena axeln med Tid (lanseringsdatum) över den andra? Kanske där en linje motsvara olika kort i respektive klass?

Av HappyPie

Nu var det några månader sen denna video-kritik kom men den visar då speldesignmässigt att nvidia har gjort spelet sämre, bl.a. att det är svårare att urskilja vilka ytor man kan lägga portaler på och vilka man inte kan.
Oavsett så är videon ändå intressant att se, visar både en uppgradering renderingsmässigt och samtidigt en sämre estetik (bl.a. portalernas design) samt speldesignmässigt.

Av HappyPie

Kan rekommendera även desmos.com en online kalkylator. T.ex. https://www.desmos.com/calculator
Finns flera verktyg från denna sida. Speciellt bra om du vill dela med dig kalkyler som också stödjer anteckning.

Av HappyPie

Testa rengöra malarn och kör rengöringsprogrammet för skummaren. Har du kört regelbunden avkalkning?

Av HappyPie

När pris per prestanda i princip går upp vid en lansering (om jag har räknat rätt), hoppas innerligt att AMD inte gör samma sak.

Av HappyPie
Skrivet av anon132576:

Någon som vet vad för reell prestanda AVX512 ger i Zen5-tappning, jämfört med gamla AVX256? Beräkningsenheterna är ju tydligen fortfarande 256 bitar, så är det en instruktion/2 klockor som gäller då eller hur funkar det? (Med pipelining får man hoppas, så samma prestanda som med 512-bitars enheter, fast längre latency istället.)

Tydligen ingen nedklockning vid användning av AVX512 hos AMD sägs det, vilket ju är bra ur generell prestandasynpunkt.

Wendell videon som länkade ovan av enbom går igenom AVX egenskaperna vid 18:38, ser onekligen intressant ut
(länken nedan är satt vid denna tid)

Av HappyPie

Skulle uppskatta om det kom en graf som visar Pris per prestanda över tid, där Pris/prestanda ena axeln samt tid i den andra. (gärna över 5 generationer kort)
Jag har en aning om att vi har fått en regression i denna bemärkelse.

Av HappyPie

Jag hoppas att EVGA fortsätter med grafikkort, hellre att de samarbetar med AMD än ingen alls.

Av HappyPie

Det ryktas om att RDNA 3 kan nå kring 3GHz och att AMD medvetet(?) tillåter partertillverkare att överklocka/lansera klart högre klockade.
"Ryktade" eller rättare sagt Jarred från Tomshardware råkade säga (trots NDA) att RDNA 3 chiplet designen är tänkt att nå dessa hastigheter, och med tanke på EVGA + andra tillverkare är väldigt begränsade när det gör produkter för Nvidia så verkar det vara mer intressant från partnertillverkare att köra med AMD... kanske?

Videon är från Level1 (och PC World) som jag tittar på live nu så de va kring 45 min in när Jarred försade sig https://www.youtube.com/watch?v=yyXO9XWWypM

Av HappyPie
Skrivet av Kaleid:

Vad jag har läst så tar inte v-cache så mycket plats. Men det går ju att göra heatspreaders tunnare oavsett, bara göra det tjockare på undersidan av CPU:t.

Läste och minns nu att de kompenserade höjden på 5800X3D genom att göra basen på chiplet tunnare och sedan lägga på cache delen. Om de nu kör samma grej på 7000 serien så blir det nog ingen större skillnad där.

Däremot tänker jag om de kommer ha en ny design och eventuellt lägga till de tidigare patent på att ha ledningsbanor i koppar som går igenom kislet för att enbart kyla kretsarna, detta skulle kanske höja totala höjden alternativt ha flera lager av cache eller annat för flera "3D stacking" funktioner.

Undrar också varför de inte valde att höja bottendelen för 7000 serien och ha den tjockare som du säger, kanske var en sen sån sen "nödlösning" och vi kanske kommer få se annan design framöver.

Hursom ska bli intressant att se.

Av HappyPie

Är det så att heat spreader på nuvarande 7000 seriens (icke 3D V-Cache modeller) är tjocka främst p.g.a. att det behövs plats i höjd för kommande 3D V-Cache modeller?
Tänker att dessa v-cache cpu:er kommer vara högre i höjd på kisel nivå och att det då kommer att resulterar i en tunnare heat spreader för att behålla slutligen samma höjd på cpu:n för kylarens kompatibilitet.

Av HappyPie

Kanske mer intressant idag och billigare att köra något ur Radeon 6000 serien + ett av Intels billigare kort för spel och streaming än ett dyrare nvidia kort?

Av HappyPie

Angående DDR5 och DDR4:
Om AMD skulle stödja DDR4 från start så hade de varit tvungen att ha dedikerat kiselyta i minneskontroller-delen i I/O kislet, alternativt kompromissa på prestandan ända fram till slutet av AM5, om AMD nu ska stödja AM5 plattformen i flera år d.v.s..
Så jag anser att detta var ett "bra/illa tvunget" lösning som svider (bara) lite i början.

DDR5 är relativt dyrare än DDR4 idag men detta är normalt initialt, däremot har jag märkt att priset på DDR5 inledningsvis är bättre än vad DDR4 i början var jämfört med DDR3, om jag inte missminner mig Om jag minns rätt så tog det en lång tid innan pris / GB blev lägre på DDR4.

Angående moderkorten:
Sitter själv med 5950X med ett relativt billigt men stabilt moderkort (bra VRM temps med 6 lager PCB och bra minneslänkar) körandes med 4 stickor 96GB (2x32GB + 2x16GB). Detta är vad som saknas för AM5, bra billiga moderkort.
När de billigare moderkorten kommer så kommer det släppa tror jag men för entusiaster som speciellt har en 5800X3D så är det bara att vänta på motsvarande 7000 seriens vcache modeller.

Kanske hålla i plånboken tills svarta fredagen?

Av HappyPie

Youtube kanalen AI and Games går igenom DLSS 3, för de som är intresserade