Inlägg

Inlägg som HappyPie har skrivit i forumet
Av HappyPie
Skrivet av Sveklockarn:

Jo om vi antar att det inte kostar någonting ekonomiskt eller i form av latenser och att de lyckas designa bättre kretsar i uppdelar form… men det har ju ingen levererat ännu så jag tror vi kan ta det lugnt med den förutsägelsen tills vi ser några andra resultat än högre marginaler för AMD samt potentiellt lägre energiförbrukning.

Vi vet både att det 1 är billigare att tillverka kretsar i mindre storlek (se zen arkitekturen) och 2 att latenser för raytrace inte är ett problem. Detta är ingen förutsägelse utan ett faktum. Frågan är "när" de kommer och det beror mycket på mjukvarustödet.

Av HappyPie

Moores Lag är död, sen kommer chiplets till grafikkort, därefter fattar man att rasterering är en döende teknik då den skalar dåligt på t.ex. chiplets design medan raytrace skalar i princip linjärt, sen återupplivas Moores lag med en ny pacemaker i form av chiplets <3

Av HappyPie

Är det fortfarande Samsung eller kör nvidia med TSMC nu?

Av HappyPie

Tillägger att 7950X kan gå upp till 5.1GHz all core turbo enligt Ian Cutress (som refererade till en slide han tidigare såg)
källa https://youtu.be/XiHsEFpqCfk?t=400

Av HappyPie

Jag antar att Wendell kommer live stream:a detta event tillsammans med Ian Cutress, kan ha fel angående AMD eventet men såhär lyder hans videobeskrivning:

Citat:

Don''t miss out live stream, at a place we cannot yet say, talking about a thing we cannot yet say, talking live and doing things! Possibly with Cameos of other folks as well

Startar dessutom typ samma tid.... såatteh.... vi ses där?

Av HappyPie

Händer att jag fyller mina 96GB (32x2 + 16x2) på 16 kärnor idag.
Hade jag haft möjligheten att ha hela projekt i ramdisk för bl.a. kompilering och ML så hade 512GB suttit fint för bara det på min nuvarande dator idag.
Har sneglat på TR med 64 kärnor som nästa burk och då skulle 1TB eller mer faktiskt vara intressant, blir tyvärr kanske till Zen5 om inget större projekt skulle kicka igång tidigare.
Synd att optane både inte blev som utlovat och som nu läggs ner

Av HappyPie

Sladdlösa är enbart kompletterande till vanliga dammsugare aldrig ersättare, onödigt egentligen då den endast är till för att snabbt sopa upp en liten yta. Kanske tänkbar scenario där barn smutsar ner dagligen och att ta fram tunga dammsugaren är jobbigt, då kan en sladdlös bara sopa upp.... de sopar upp inte suger bara så du vet.

En sladdlös dammsugare är inte en dammsugare, utan det är en elektronisk over-engineered skyffel och borste i ett
Skulle vara smidigare och billigare med just att komplettera dammsugaren med en sopborste och skyffel istället tycker jag av egen erfarenhet.

Av HappyPie

Vill ni se Webb i realtid med dess sensordata, mission timeline, bilder tagna eller bara se den i "google earh"/"universe sandbox" 3d-vy finns då denna sida https://webb.nasa.gov/content/webbLaunch/whereIsWebb.html

Av HappyPie

Det är prestanda/krona ökningen som är intressant. Har ni tid så hade det varit fantastiskt att ha en graf med prestanda/krona över tid. [x = tid i släppdatum; y = prestanda/krona]
Vad spelar det för roll om ett 4070 kostar som ett 1080 ti när de släpptes, modell-siffrorna säger ingenting.

Av HappyPie

En bil är bara en dator med hjul på... som också är krasch-testad

Av HappyPie

Jag är mer intresserad utav webassembly stödet i Qt, testade för något år sen och om jag minns rätt va de lite krångligt att koppla sql till webassemly (om jag inte missminner mig och blandar ihop med något annat).
Annars har jag fått sug på sistone att testa skapa webapp med qt till nästa projekt (nu kör jag med abp framework).
Qt har ju för övrigt en dokumentation som jag verkligen uppskattar, svårslaget tycker jag personligen. Har alltid älskat signal slot systemet, dess gui (widget) men ska sätta mig in i qtquick djupare till nästa gång.
Tyvärr har jag inte kodad för större projekt så är mera intresserad av vad ni andra har att dela med er på den fronten.

Av HappyPie
Skrivet av Thomas:

Det är väl precis tvärt om? De sa fel från början, inkl till Ian, och rättar sig nu att 170 W är TDP, inte PPT som de tidigare sagt.

Skrivet av perost:

Källa? Det senaste jag kan hitta från honom är detta tweet från igår där han kommenterar att AMD nu säger 170W TDP.

Både i watch party och denna video från 24:e nämnde han 170W PPT.

Men enligt senaste tweet:en från igår som perost länkade så verkar det vara 170W TDP och 230W PPT, så tack för klargörandet.

Apropå denna ökning jämfört med AM4, kan tänka mig att det är grafikkretsen i I/O die som ökar behovet och/eller att vi kanske kan få se en 3+ chiplet design till AM5?
I.s.f. skulle det inte förvåna mig om Threadripper plattformen försvinner och en "Ryzen 9 TR" serie tillkommer för AM5 samt att Threadripper helt ersätts med Threadripper Pro.

Med PCIe 5.0 och X670 Extreme (där samtliga PCIe slots är 5.0) på AM5 plattformen har vi egentligen inte längre samma behov av vanliga icke Pro versionen av TR gällande I/O; Om vi lägger till möjligheten till en 3-4 chiplet design (nu när PPT har ökat) så är det helt orimligt att behålla icke Pro versionen av TR. TR Pro med sin dubblerad minneskanaler och bättre stöd för 512GB+ (regminne) skulle vara mer vettig.

Finns en och annan lösaktigt svagt rykte om att det kan finnas chiplets som (eller samtliga chiplets) har 12 kärnor styck, men låter de stanna där tills de skulle få mer kött på bena.

Av HappyPie

Sägs att vara en felsägning, att det egentligen är 170W PPC, enl. Ian Cutress.

Av HappyPie
Skrivet av RPGWiZaRD:

Har bara erfarenhet av lite dyrare laser Epson projektor i prisklassen strax över 20k, tror det var hela 5500 lumen och riktigt hög kontrast och det var nog betydlig skillnad mot en budget 3800~4000 lumen projektor kan jag säga, vart riktigt imponerad och användarna var också nöjda kan jag säga (var placerad i ett mindre audiotorium) med platser kanske runt 50 pers.

Ska ha detta i åtanke själv till nästa köp. Jo jag skulle nog hålla med, går man lägre ner i prisklass så blir det generellt sämre bild och upplevelse, eller rättare sagt i detta fall svårare att läsa in presentationsmaterialet om den inte har hög kontrast och/eller tydligt separerade klara färger.
T.ex. den vi använde hade svårt med olika nyanser av rött och vid rörligt material (speciellt med tunnare linjer), så ingen "fancy" presentation fungerade väl utan mera statiska och klart separerade färger
För referens vi var mera åt 10-15 pers och hade halvtänt ljus i rummet och presenterade mest CAD ritningar och projekt.

Dessutom i de stora hela så blir det kanske något dumsnålt att spara in ett par tusen när en bra presentation är värt så mycket mer, nästan som att lyssna på ett onlinemöte där deltagarna har burkiga mikrofoner
Skulle även påpeka att en bra duk bidrar till en stor del om man har möjlighet till det till huvudrummet.

Av HappyPie

Skulle säga med min lilla erfarenhet att ha minimum 4000 Lumen men då också tänka på att ha hög kontrast i själva presentationsmaterialet. Det blir fortfarande svårt i ljusa rum även med 4000 Lumen. Kör man med kvicksilverlampor så tappar de sin styrka påtagligt, typ ner till 50-75% av ursprungsstyrkan mot slutet av livslängden. (Sen är det tråkigt om man behöver "sanera" och ventilera efter en eventuell lampexplosion, vilket många skiter i )

Har för mig (rätta mig om jag har fel) att led & laser båda behåller sin ljusstyrka, men är generellt något dyrare. Skulle själv vilja höra folks erfarenheter kring presentationsprojektorer med dessa lampor.

Alternativt att man handlar hos t.ex. hembiobutiken och får ev. testa på plats och få hjälp inför köpet (eller liknande butik), om de nu säljer presentationsvarianter.

Av HappyPie

runt 1500 per person per månad, jag och sambo

Av HappyPie

Hade varit intressant om själva 3Dvcache (mer mängd cache överhuvudtaget) har något inverkat på smart access memory (SAM) kanske tillsammans med ett Radeonkort typ 6900.
Ett litet mindre kompletterande test kanske? Undrar om högre cache innebär bättre överföring över PCIe.

Hursom, fint gediget test. Dock ser jag mer fram emot Zen4

Av HappyPie

Tack för den här tiden, uppskattade speciellt recensioner och tester kring spelmössen och tangentborden Inte många av de större tech-media som testar mössen så de kommer bli ett litet tomt hål där.
Lycka till med de du har framför dig och jag hoppas att du finner (funnit?) en trevlig utmaning. Man blir lite sugen på att veta vad du har för dig i framtiden

Av HappyPie

AMD hos GDC går igenom FidelityFX 2.0

Av HappyPie
Skrivet av nick-li:

Var hittar man den/deras stream?

De körde med dual stream, så välj och vraka.
https://www.youtube.com/watch?v=B_jUXiOvMo8
https://www.youtube.com/watch?v=qtpLw73qHzQ