Inlägg

Inlägg som careface har skrivit i forumet
Av careface

Ska försöka rota runt lite i den! Tack.
Dock får jag inte Mapp Deklarationen att fungera!

Av careface

Okej, tack så mycket.
Det andra då? Screenshot problemet?

Av careface

Ska genast testas, tack så mycket!
Edit: Hur vet man vilken specifik sökväg som är skrivbordet då?

Av careface

Kommer inte hända igen!
Jag tog bort listview funktionen och lade dit 68 pictureboxes istället, det fungerar nu och jag har kommit vidare med programmet, jag har fått alla 68 bilder på den vänstra sidan färdiga, dvs att det nu är möjligt att dra alla bilder en och en till rutorna till höger. Jag håller nu på att göra en spara knapp som ska vara till för att ta en bild av de 25 slutgiltiga bilder man dragit från den högra sidan till den vänstra. Jag måste då spara endast den delen av programmet där bilderna jag vill spara ligger(Just nu är det en skärmbump av hela skärmen) och sedan skapa en mapp på skrivbordet att lägga dom i (Som ska fungera på alla datorer oavsett OS, endast Windows.)
Finns det ett enkelt sätt att göra detta? Just nu blir det alltså en PrintScreen som jag kan lägga vart jag vill men bara på min dator, eftersom att alla inte har samma sökvägar som jag har och alla heter ju inte heller David Karlsson! ^^

Tack på förhand!

Av careface

Oj! jag ber om ursäkt! Men veta skall ni att jag inte använde det i det syfte som beskrivs! Ville bara att någon skulle reagera. men nu vet jag ju att det inte är tillåtet så ingen skada skedd, eller?

Av careface

Okej, förlåt, man får alltså inte posta skärmdumpar?
Tack, jag ska titta närmare på det när jag kommer hem!

Av careface

Någon snälla?

Av careface

Visual Basic Hjälp!

Tjena! Jag sitter och skapar ett program i VB och har glömt i princip allt jag kunnat (Var van med någon version från 1998 och har nu den senaste versionen av Visual Studio.)
Såhär ser programmet just nu ut:

http://www.mediafire.com/imgbnc.php/bf1f7f13966df2095e3982368854...

Målet är att få in 68 bilder i listan till vänster, i vilken man ska kunna dra och släppa varje bild i rutorna till höger.
Är det någon som skulle kunna hjälpa mig med kod eller idéer så skulle det uppskattas.
Försöker inte riktigt lära mig utan måste bara få det gjort av praktiska skäl, tack så mycket!

Av careface

Det var så simpelt! hade "USB keyboard och USB mouse" på disbled :)!
Tack för hjälpen!

Av careface
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HikiSpray
Det är inte säkert, jag har haft biosar som har haft stöd för tgb i bios inte utanför, så kolla att legacy support är på. annars fungerar inte tgb förrän vid operativet.

okay, ska göras!

Av careface
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HikiSpray
är tangentbordet usb? kolla isåfall att du har usb legacy support vald i bios.

När jag funderar lite.. Jag kan ju välja saker och sånt i BIOS och jag kan ju komma in i BIOS genom att klicka på "Delete"? Då borde det ju fungera?

Av careface
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jocke92
Den blinkar inte till om du inte rör ngt med skivan i? Tangentbordet kanske inte fungerar fören windows laddats.

Mycket bra teori. Det är något skumt som gör att jag måste dra ut och stoppa i musen varje gång jag ressar! Den lyser inte ens förrän jag gör det! :S
Och du har rätt, tangentbordet lyser inte heller, alltså, det reagerar inte om jag klickar på num-lock knappen eller caps-lock.
Vad kan man göra åt det då? Uppgradera BIOS?

Av careface
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nevil
Då har du DVDrom alltså.. Kan va nå skumt med skivan, Testat en annan skiva?, alternativt testa med en annan DVDRom..

Alltså.. Jag har ju bara en skiva!
Om jag vill prova en annan måste jag bränna ut en ny och först ladda hem Windows 7 från hemsidan.. Men eftersom att det är microsoft så lär det ju gå i någon mb/s.. Ändå, skivan fungerade ju för honom.. Borde fungera för mig också!

Ska prova USB grejen när jag kommer hem från träning! Tack återigen.

Av careface
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nevil
Hmm.. Såvitt ja sett så står de CD-läsare överallt.. Säkert på att du har en DVD-rom? Eftersom Win7 kräver DVD-läsare för o installera..

Det vet jag faktiskt inte helt säkert, Men jag kan ju spela upp DvD filmer?
Skivan fungerade ju ändå för honom så den borde ju fungera. Den är utbränd.. Om det säger något om dual layers eller något.

Det kommer upp en text när jag bootar där det står tryck på valfri tangent för att starta på cd'n typ. Trycker jag på något så börjar den blinka typ 3 gånger sen hoppar den till XP skärmen. Borde väl inte ens kunna hända då jag inte har någon prioritet alls på HDD'n?
Tack för att ni försöker hjälpa till!

Av careface
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Din cd-läsare kan vara trasig. Förbrukningsvara.

Hur vet jag om den är det? Kan ju köra spel, filmer och Cd skivor i den?

Av careface

Hjälp med installationen av windows 7!

Hej allihopa. Är helt ny här och blev medlem för att jag behöver hjälp och fick tips om att hjälpen finns här! Hoppas detta stämmer.
Det är så att jag försöker installera windows7 till inga framgångar alls..
Blev medlem på en hemsida och lite sådär som gjorde att jag fick windows 7 professional (x64) för 100 kronor. (Pellesoft community+ELMS).
Lånade en kompis som gjort samma sak's skiva, men när jag bootar på den så skiter den fullständigt i mig och hoppar direkt (Efter några knasiga blinkningar) över till xp laddnings skärmen.
Pappa säger att jag förmodligen behöver uppgradera BIOS (Då samma sak händer när jag har 1st,2nd och 3rd priority on CDROM disken och ingen på HD'n och den ändå hoppar till xp.

Tack för hjälpen och om ni vet några andra alternativ eller helt enkelt bara vad som är fel (Samt funderingar!) är det bara att hojta till.