Inlägg

Inlägg som LastToKnow har skrivit i forumet
Av LastToKnow
Skrivet av Eadcruzher:

Det är nu man är glad över att man har en Corsair P128 och en Intel X25-MG2. Inte ett enda problem över dom 2 åren jag nu haft dessa.

Har själv en likadan Intel X25-M har snart haft den i 2 år och inga problem med den hittills

Av LastToKnow

Alina röstar jag på, har handlat där ett antal gånger i år, är mycket mycket nöjd med deras support, bra leveranstider och priserna klagar jag icke på. Ett plus är ju gratis frakt för sweclockers vilket var mycket positivt när jag skulle beställa fractal designs tunga XL-chassi!
Komplett har också ett mycket bra sortiment leverans och service, nackdelen är dock frakt och fraktpris när det kommer till tunga ordrar.

Av LastToKnow

Bra att komplett nyss höjde priset med närmare 1000 kr på Western Digitals 3TB till 2239kr! Inhandla 2 st för några veckor sen då de kosta ca 1199 kr styck

Av LastToKnow

införskaffa mig nyss 6TB så jag ska väl klara mig

Av LastToKnow

Jag har ett kontrollerkort PCI-E x1 för SATA-enheter, kör det i en x16 slot

Av LastToKnow
Skrivet av TiasE:

Ful lösningen för detta är att istället för att vänsterklicka på 720p eller 1080p så högerklicka och öppna i ny flik eller nytt fönster så funkar det.

Tack för tipset! Nu blev jag något gladare, har inte tänkt på det. Lite synd dock att man måste göra så, men mycket bättre än innan när man bara får upp ett jobbigt erroor message.

Hoppas apple fixar detta snart eller windows? Vart problemet nu ligger

Av LastToKnow

Alla är aktiva, när jag avaktiverade tvn och en skärm (fortfarande inkopplade) så klockade kortet ner sig till 250 mhz (låg på 450 mhz innan med alla skärmar inkopplade.

Av LastToKnow

aha okej, tack för svar!

Av LastToKnow

ja, just nu har jag en tv och 2 skärmar på kortet. Innan hade jag bara en skärm och tv. men kan det påverka så mycket med extra skärmar?

Av LastToKnow

Gigabyte 6990 Temperatur

Tjenare alla glada sweclockersmedlemmar!

Har nyligen skaffat mig ett gigabyte radeon 6990, mkt nöjd med det, men har en fundering. I idle ligger temperaturen på runt 60-65 grader celsius. Är inte det lite mycket, trodde det skulle ligga runt 40-50 grader. I alla fall om man kollar sweclockers test av kortet när det inte belastas.
I idle ligger fläkthastigheten på 30 % (1700 rpm). och går upp när jag spelar så klart, kortet ligger då på allt mellan 70-85 grader.

Har bra luftflöde i chassit, 3 intake fäktar i fronten och 3 utsug där bak. och system tempen visar 29-31 grader.
och skulle det vara någon skillnad med temperaturer mellan asus kortet oh gigabyte? Båda har väl samma kylare.

Mvh Johan

Av LastToKnow
Skrivet av Henrikfotograf:

Jag tycker sandy bridge är en tråkig sockel. Men kör på den som du tycker är bra:P

hehe ja jag funderar på att skaffa 1366 Men det kan ju kvitta, det tar ju inte lång tid innan intel släpper nytt och då är det det bästa

Av LastToKnow
Skrivet av SVP:

Din processor flaskar nog rätt rejält ska du se faktiskt så uppgradera prolle och allt så snabbt som du kan förresten. köp inte intel i7-950... du bör köpa socket 1155 iställlet då dessa processor är snabbare och sedan kan du överklocka dom väldigt enkelt ( Med K-modellen förstås )

Hur mycket pengar har du tänkt lägga på en uppgradering till moderkort och sådant? kan lägga ihop ett snabbt paket åt dig

okej, tack för svar

Ja jag har lite svårt där att bestämma mig med 1155 eller 1366, får se hur jag gör. 1366 är ju värsting men 1155 är ju nyare, som du säger kan dom väl va snabbare, men vilken processor ska man köpta till 1155? 2600K skulle ju vara nice, så den har jag funderat på. Ja runt 5000-7000 kr. (på moderkort, ram minne och processor. Ska köra corsairs dominator minne tänkte jag Och Asus är tänkt för moderkort

Skrivet av 24mbit:

Inget fel på 1366 hörre du:O Funkar hur bra som helst. Får upp min 950 på 4.4ghz på luft:P

Låter ju bra det i alla fall Jag har funderat på asus rampage III Black edition moderkort, det är väl itne värt pengarna men verkar vara ett mycket trevligt moderkort med mycket funktioner vill ju dessutom ha minst 8 SATA portar

Av LastToKnow

Jag har också ett gigabyte 6990. När jag ska växla från auto fläkthastighet till manuell i Catalyst control center så rusar fläkten upp till 100 % och går sedan succesivt ner till det värdet som jag ställt in. Den varvar ju upp rätt mkt när jag startar datorn med men går sen ner.

En annan sak med mtt kort är att när jag belastar det hårt (furmark tex) eller Dirt 3 (När jag växlar i menyn)
så ger grafikkortet ifrån sig, vad ska man säg, ett vinande, svagt tjutande ljud. Detta är kanske normalt och ska vara så?
Tänkte kolla med dig om du också har upplevt detta?

Har för överigt en Intel Core 2 duo E8600 men den borde väl hänga med och inte flaska. ska i vilket fall som skaffa en Intel i7-950, socket 1366 snart
MVH Johan

Av LastToKnow
Skrivet av peterholm1:

Jag bryr mig inte... Apple får gärna kolla på min väg mellan jobbet och hemmet...

Haha! jag instämmer

Av LastToKnow

Köpte detta chassi för några veckor sen och kan ju säga att det levde upp till mina förväntningar om inte mer.
Angående designen så gillar jag den skarpt! Clean enkel skitsnygg design
Att den är ljuddämpande är en av anledningarna till att jag ville ha detta chassi, och det är väldigt tyst tycker jag. Väldigt bra eftersom datorn ofta står igång.
Hade ett cooler master HAF 932 innan och det var ju öppet och med många fläktar så blir det rätt ljudligt. Men bra kylning.

Nu blir det lite varmare med detta chassit men det gör inget. Kör fläktarna på nästan fullvarv med den medföljande fläktkontrollern, riktigt bra, fläktarna låter inte mycket även på fullt varv

Det enda dåliga med detta chassit är väl vikten, lanar mycket så den flyttas en del, men va fan, lite styrketräning behöver väl alla

Är 100 % nöjd med detta och tycker inte det är för dyrt

Av LastToKnow

Riktigt underbart bygge! snyggt jobbat!!

Av LastToKnow

Fractal Design
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=610262

Skulle kunna vara något? Har nyss beställt ett själv, tycker det har clean design och det ska bli intressant att se hur mycket nytta ljuddämpningen gör. Det är ju ett bra chassi om man har många HDD, tycker man inte om chassi som väger mer än 18 kilo är det kanske ingen höjdare

Av LastToKnow

Har kört med min Intel X25-M i ca 1 år och jag säger bara att jag ångrar mig inte och skulle aldrig kunna gå tillbaka till en vanlig HDD som systemdisk. Tyckte helt klart det var värt pengarna, men som sagt, har man inte pengar till det lär det ju inte vara värt det, dom är ju fortfarande för dyra tyvärr, hade gärna velat ha mer än 80 GB för att få plats med alla spel på den

Av LastToKnow

Nvidia geforce 260 - problem att ändra klockfrekvens

Hej!
Jag har problem med mitt XFX geforce GTX 260. Förr kunde jag ändra klockfrekvensen och minnesfrekvensen.

Jag har testat att göra det i både ruvatuner och i nvidias kontrollpanel (laddade ner nvidia system tools från deras hemsida).

När jag klockade använde jag mig av GPU-Z och furmark för att pressa kortet. Det hände någon gång att grafikkortsdrivrutinen la av och återställdes. och då slutade furmark att fungera.

Det var ett tag sen men nu kan jag inte se några frekvenser inne i nvidas kontrollpanel alls. ingen minnesfrekvens heller. Klockfrekvensen för kärnan finns visserligen med men där står bara 0 Mhz på den och den går inte att ändra.

Och i rivatuner finns klockfrekvensen med men när jag ändrar på den förändras den inte alls inne i GPU-Z. (minnesfrekvensen finns inte med alls som alternativ inne i rivatuner längre).

Någon som vet vad problemet är? Kan det vara så illa att jag har skadat grafikkortet kanske.
Visserligen har jag inte märkt några problem när jag spelar. Bland annat GTA IV.
Men animeringen av fönstrena i windows 7 brukar lagga till ibland när man maximerar och minimerar vilket irriterar mig lite. Känns som det beror på grafikkortet men jag vet inte. Kör ju trots allt med en SSD som presterar väldigt bra.

Tacksam om någon vill hjälpa mig