Inlägg

Inlägg som Entangle har skrivit i forumet
Av Entangle

Problem med spänning och multiplier [4790k/Asus z97-A]

Jag experimenterat lite med min nya 4790k och har lite problem när det gäller spänningen. Har ett Asus z97-A moderkort med en NH-D15 kylare. Mitt mål är att tillslut ha adaptive voltage när jag har hittat en klock som jag är bekväm med. Jag är medveten om att Devils Canyon processorerna kan lägga till ~0.1V när adaptive voltage är påslagen. Min spänning däremot, verkar hela tiden öka i takt som jag ökar min multiplier för CPUn. Det här händer endast när jag har turbo aktiverat (alltså när jag går över 40x multiplier). När jag har satt min multiplier på 40x med adaptive voltage så stannar den på vad jag har satt som min max spänning (1.050V).

Jag får dessa resultat när jag har 'Additional turbo voltage' på 1.050V och 'Offset' på auto. Jag får även samma resultat om jag sätter ett fast värde för offset.

Mult| V load| V Increase
40x | 1.050 | 0
41x | 1.090 | 0.040
42x | 1.145 | 0.095
43x | 1.195 | 0.145
44x | 1.250 | 0.200

Jag har också provat att sätta offset på ett fast värde och Turbo voltage på auto, och även att ha båda på fasta värden. Spänningen ökar då fortfarande likadant i takt med multipliern (förutom när turbo är av).

Har jag missat någon enkel inställning? Har allt på default och har bara ändrat multiplier och spänningen till manual/adaptive. Kommer upp i dessa spänningar utan att behöva köra ett stresstest. De hoppar upp i dessa när jag startar windows och går sedan ner igen när jag har adaptive på.

Vill alltså ha hjälp med att kunna gå över 40x i multiplier med adaptive voltage utan att behöva använda ett fast värde för spänningen. Kommer upp i för höga spänningar när jag vet att jag kan ha den lägre. Verkar som att CPUn gör som den vill.

Av Entangle
Skrivet av MrPeakon:

Om du ändå inte lirar grafik krävande spel duger 5970 gode bra.

Kör själv med dubbla 6950 och har inte haft några problem än så länge. Men det är ju helt upp till dej. Det är ett helt okej kort som klarar många tyngre spel helt okej ändå, på dagens marknad finns det egentligen bara ett kort man ska köpa om man köper nytt och det är ju ett 970, men då kostar ju den mellan 3200 till 3700 så det är ju ett ganska dyrt kort. Nackdelen i dagens läge är ju att gtx 770 har gått upp i pris igen och om du ska satsa på ett sådant borde du vänta tills det kommer någon super rea. Sitter själv och väntar på detta

Tackar så mycket för hjälpen

Av Entangle
Skrivet av MrPeakon:

Tror tyvärr att den kommer att flaska, men det beror ju på vad du ska spela också?

För tillfälligt kör jag inte så grafik-krävande spel, vill mest ha möjligheten till det när jag är behov av det (har hoppat en del spel pga. att det inte flyter på bra).
Kanske är en bra idé att börja köra med 5970 först och se hur det är. Kör just nu endast en 1680x1050 skärm dessutom.

Är också rätt sugen på ett nytt gfx-kort så jag slipper många av problemen som kommer med CF.
Skulle gtx 770 vara ett bra kort att köra på senare isf? Eller borde jag köra på ett kraftigare?

Av Entangle
Skrivet av MrPeakon:

Ja dom blir skit bra, knappt så man märker om man tar minnen med högre. Inte bättre men billigare men om du ändå ska klocka så ser jag ingen anledning till varför du inte sku ta den.

Okej, sweet. Tror du att 5970:an fortfarande håller måttet? Eller kommer den flaska?

Av Entangle
Skrivet av MrPeakon:

Byt till låga minnen annars ryms inte kylaren. Om du ska överklocka ser jag ingen anledning till att byta något, kanske byta kylare till NH-D14.

Just det! Glömde bort det, tack. Blir nog dessa då, lär ju inte bli någon skillnad att använda 1600 mhz istället? Hittar inga snabbare som är låga (runt samma pris).

Så NH-D14 är fortfarande bättre än den nya? Tänkte att de kanske hade förbättrat en del saker med den senare versionen.

Kommer att klocka den tillslut ja.

Av Entangle

Speldator för runt 7000 kr (minus några komponenter)

Hej, tänkte att det var dags att uppdatera min gamla dator. För nuvarande har jag en AMD 1090T processor, XFX Radeon 5970 och 4 gb ram-minne. Nu efter 4 år så har den dock börjat att crasha en hel del.

Detta är vad jag har planerat ut än så länge. Har SSD sen innan som jag bytte ut för drygt ett år sen. Kommer ta mitt 750 corsair nätagg från nuvarande datorn också. Tänkte dessutom att jag kanske kan använda 5970:an att tag till. Vad tycker ni om det? Duger den fortfarande?

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7321325-00.png

Ge gärna förslag på annat moderkort, kylare och minnen. Chassit och processorn står jag fast vid. Priset går att öka om det skulle bli bättre så. Kommer antagligen slänga in en 1TB hdd också.

Mycket tacksam för svar och hjälp!

Av Entangle
Skrivet av Wishie:

Skulle faktiskt avråda från webdesignskolan. Vi hade den i gymnasiet för 4-5 år sen, redan då var den hopplöst utdaterad och lärde ut gamla tekniker och tillvägagångssätt, och sånt är inte direkt något som blir bättre med tiden. Spana in Webboken istället säger jag, betydligt mer uppdaterad!

Okej, bra att veta Jag får själv uppgifter osv från webdesignskolan så det var den sidan jag visste om.

Av Entangle

- - - W e b d e s i g n s k o l a n - - -
Klicka på HTML-grunder i den vänstra spalten

Av Entangle
Skrivet av Jonsko96:

Använder Sony Vegas och jag sparar filen som "Sony AVC" och template "Internet 16:9 HD 25p". Dock är jag fortfarande inte nöjd pga att det ser ut som det är lite motion blur i filmerna :/.

Haha, trodde först att han var precis bakom xD

Vilket upplösning kör du med?

Av Entangle

Langar upp mitt smått gamla montage

@Jonsko96 Vad har du för render settings? för mina förstör verkligen kvaliten..

Av Entangle
Skrivet av Imbapeter:

Om man köper till neon lysen eller något. Sätter inet in det i chassit då?

Jag bad dem göra det, men det gjorde de icke.

Av Entangle

Jag har kollat på dessa ARGON 7350A högtalarsystem | Hi-Fi Klubben har inte lyssnat på dem än dock, men kan det vara nåt?

Av Entangle

Min 1090 på 4Ghz ligger alltid 2 grader över rumstemperaturen i idle, så atm 30c (varmt rum...), i load går den upp till lite över 50 c senast jag testade.

Av Entangle

Härliga bilder!

Av Entangle

Bench - CPU - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News

Men man ska väl inte bara gå efter benchs, vet inte vilken som är bäst om man överklockar heller.

Av Entangle

SSD är lätt värt det! Själv körde jag på en 5970

Av Entangle

Det är emot reglerna att bumpa sin tråd, förövrigt är det tveksamt om du kan uppgradera/klocka din Dell.

Av Entangle
Skrivet av hundratakt:

Detta är med ett alternativ men nu om jag kollar på GTX460 eller GTX465 (Hittade inga 460 i lager på inet) så är jag uppe i samma pris som för ett saftig kort 480 eller dylikt.

Ja, men det blir ju bättre om du uppgraderar till ett till 480 sen då istället.

Av Entangle

Skulle inte rekommendera att köpa 2 st grafikkort från början, köp istället ett bra och när det börjar bli dåligt kan du lägga till ett extra

Av Entangle

Asus Crosshair IV Formula (Asus Crosshair IV Formula - Inet.se) funkar alldeles utmärkt för mig kör med dessa minnena (Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3 - Inet.se) till det. Jag tycker det är smartare att köra på x6 än i7 som du säger.