Inlägg

Inlägg som Grönberg har skrivit i forumet
Av Grönberg

Köpråd: Surf/multimedia dator till morsan! (runt 4k kr)

Hej, Skulle behöva några åsikter och tips om vilken laptop jag ska köpa åt morsan för runt 4000 kr. Hon kommer att använda den som en surf/multimedia dator. kommentaren om rekommendationer skulle vara hjälpsamt.
Dom jag har kollat på är:

PackardBell Easynote TK85 3990kr
Intel® Core™ i5-480M
UMA (Intel® HD Graphics 2000)
500 GB HDD
4 GB memory

Acer AS5742G-486G50Mnkk 4290kr
Intel® Core™ i5-480M
6144MB DDR3 1066 (2048+4096)
500 GB, 5400 RPM, SATA
nVidia® GeForce® GT 540M

Toshiba Satellite L650-11C 4290kr
15.6" Wide
Intel Core i5-480M
4 GB RAM
320 GB HDD
ATI Radeon HD5470M 512M

Fujitsu Lifebook AH530 3990kr
AH530 Core i5-480M
4GB ram
320GB hdd
Intel® HD Graphics with 1695MB

Av Grönberg

har sett mycket mycket olika små djur och annan ohyra i datorer men en groda i grafik kortet var nytt

Av Grönberg

Någon snäll swecklockare som är bättre än mig på att tyda bechmarker ...

Någon snäll swecklockare som är bättre än mig på att tyda bechmarker som kan titta om den presterar som den ska på min crucial m4 128gb som jag kör på sata 3 Gbit/s port. Tycker att seq readen är låg jämfört med andra personers men det kanske beror på satan? Övriga specs i sign om det behövs. (Är tyska i benchmarken för jag kan inte ändra språk på det )

http://data.fuskbugg.se/skalman02/4e52cee85d9da_ssd%20as%20ssd%2...

Av Grönberg

En speldator är ett måste!
* Bättre kontroll i spel
* Bättre grafik
* en spelpc är billigare i längden, någon som köper en konsol för att dom klagar på priserna på spel datorerna måste ju tänka att dom också för en vanlig pc i det prisen, tror det är ingen som inte har en konsol men som inte har en dator + spelen är lite billigare =P
* En pc är en allround maskin med den kan du inte bara spela och se på film med en dator kan du göra nästintill ALLT!

Ända gången jag skulle välja en konsol före en pc är för spel som typ fifa och typ mario kart =P

Av Grönberg

Självklart är dom väldigt lika varandra, vad mer ska dom ändar på liksom? ser det som bilar, nog ser nästan alla bilar likadana ut men inte stämmer dom varandra för det. det är ju inte som om jag var den första som uppfann hjulet så är det bara jag som har ensam rätt att göra runda hjul

Av Grönberg

Känns lite onödigt o förstöra den om den fungerade. Men om den skulle vara hel trasig så tycker jag det var ett värdigt slut! (du skulle ha kört med riktiga raketer istället för små tiger raketer.)

Av Grönberg

Wow... Det var inte lite hårdvara det!

Av Grönberg

körde firefox innan jag testa de Chrome. Google Chrome tycker jag flyter på bättre än FF den, Den har alla pluggins som jag använder, tycker den har smidigare flikar och sen slipper man uppdatera flash var annan vecka, har alltid haft problem med flash i FF.

Av Grönberg

Sweclockers teamet måste vara snabba med recensionen googlade chassit och det är bara Sweclockers som har en recension uppe.

Av Grönberg
Av Grönberg

Äntligen en tillverkare som tänker till lite innan dom tillverkar chassina! om man jämför med mitt cm scout så går det inte att byta cpu kylare med moderkortet på för hålet är förlitet, går inte att ha alla kablar bakom mobo plåten, det går inte att dra igenom 24pin genom den färdigjorda hålet och det går knappt att få in sata kontakterna i dom vinklade sata portarna. Är väldigt sugen på att köpa en vit sådan!

Av Grönberg

Att sitta och äta ensam i köket känns ju lika roligt som att se på färg torka! käkar alltid framför datorn och ser på något youtubeklip/serie/film när jag är ensam.

Av Grönberg

F*N! jag e så tröt på EAs servrar dom fungerar ju aldrig när dom får lite belastning på sig. kan inte skapa ett nytt konto på mycrysis eller logga in på EAs hemsida =/

Av Grönberg

Har aldrig spelat något elder scrolls spel men ändå börjar man dregla över den trailern!

Av Grönberg

Tycker det är synd att det fortfarande är 23% som använder IE! jag vet att folk bara har IE på arbetsdatorerna eller skol datorer men ändå 23%.

Av Grönberg

Och är det någon som nuförtiden piratkopierar fysiskt genom att ge någon tex en hårddisk med materialet. tror nog att över 90% när dom ska sprida något till en kompis så skickar dom det över Internet.

Av Grönberg

Är det bara jag som ser framför mig copyswede som ett gäng moralkäringar som fortfarande sitter på sina gamla win 95 datorer som inte förstår att man faktiskt kan ha annat än illegalt lerladdat material på externa hårddiskar.

Av Grönberg

Jag laddar ner spel för att testa som ett demo typ. senaste testade jag Dead Space 2, såg några videos om spelet på youtube såg skit tråkigt ut, fans inge demo att test köre , tankade och testade och då märkte jag ju att spelet var ju ganska roligt så jag köpte det. samma med minecraft tyckte det lät som ett ur dumt spel men efter att ha testat det blev jag förälskad i det och köpte det.

blir lite tröt på spel man köper vid releasen som är ospelbara som tex bfbc2 och black ops, om nu företagen vill att man ska köpa deras spel så sälj ett 100% fungerande spel och gärna en demo innan.

edit: se http://www.wimp.com/neilgaiman/ förklara ämnet "Piratkopiering" bra

Av Grönberg

vilken skillnad! tycker haf chassina generellt är skit fula men vit lackad så var den ju riktigt snygg.

Av Grönberg

Ok tack för svaren