Inlägg

Inlägg som heniv181 har skrivit i forumet
Av heniv181

Europa behöver sammarbete, men EU är fel ute. Europa är inte tillräckligt socialt eller ekonomiskt homogent för att det inte ska bli stora inre slitningar och stor ineffektivitet. Speciellt när det används som ett globalt politiskt maktspel emot Ryssland i fråga om de forna öststaterna. Sen finns det ett problem med att överstatliga och centralisera bort makten långt ifrån folket. Speciellt när det är nationer med lång histoia och historisk nationalitet, USA krävde ett krig för att förena och de var väldigt nya. Jag hoppas detta leder till en omförhandling av vad EU är och verligen ska syssla med.

Av heniv181

Intressant. Ett sådant bygge som jag planerar härnäst. Med lite variationer(m.2, gtx1070). Hur är ljudnivån och temperaturen/luftflöde tycker du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av heniv181

Rätt tidpunkt för nytt system? Mer releaser under 2016?

Hej,

sitter och funderar på om det är rätt tillfälle nu att byta ut mitt gamla Sandy Bridge system emot ett lite fräschare. Eller om det är fler releaser på väg detta året (vi har ju sett Pascal nu). Någon som har bra koll på djungeltrumman?

Tänkte bygga mig ett starkt mITX system utan krusiduller, som klarar allt jag kan kasta på det.... sånt som minesweeper, harpan, notepad....
Nej, men skämt och sido; ett allt i allo system för gaming, utveckling (andorid-emulering), VR-ready (även om jag kommer vänta lite på det) osv. Inget behov av maxad grafik i 4k eller överklockning dock.

Grafikkortet kommer nog bli ett GTX 1070 (det andra är med som pris referens), och jag har befintlig SSD/Nätverks lagring.

Så, ska man slå till nästa månad eller är det bättre att ha is i magen ett tag till?

PS. Råd på komponenterna tages tacksamt emot.

Av heniv181

@fantomsmurfen: Får nog bli precis som du säger. Läste lite om effektförbrukningen som verkar vara enormt förbättrad, vilket är en indikation på ett stort steg i prestanda.

Någon som har bra källor till ryktena? (om bra källor till rykten finns =D )

Av heniv181

Damnit! Jag som beställde ett GTX 970 nu på rean. Funderar på om jag gjort en jättetabbe?

Av heniv181

What?! Vart tog tramp-stamp:et vägen? =D

Av heniv181

Detox? Jösses, 600:- multivitamin från Us/UK. Det föds ett pucko varje minut.

Av heniv181

Sitter själv på en i7-2600K och är själv mycket tveksam till en uppgradering till Skylake plattformen. Det finns helt enkelt inte så mycket att vinna förutom M.2 interfacet. Ditt system verkar vara i dåligt skick så det kan ju vara en poäng att skaffa nytt, men jag hade inte gjort det för prestandan/plattformen.

SLI rör jag inte med tång, mer problem än det är värt i förbättring gentemot ett single kort.

Av heniv181

Hur får man in en fot i IT-utvecklingsbranchen?

... och hur vet jag om jag har rätt kunskapsnivå?

Detta är två frågor som snurrar i skallen just nu, då jag sitter och funderar vilken väg jag skall ta härnäst i arbetslivet. Drömmen skulle vara att jobba som Java/Android-programmerare, men vet inte om mina hobbykunskaper (med viss högskoleutbildning i bagaget) skulle hålla för att ta sig in i branschen.

Är kanske omöjligt utan en examen? Annonser efterfrågar detta men man vet ju inte om det är krav eller önskemål från deras sida.

Tacksam för alla tips och rekommendationer.
//Henke

Av heniv181

Jonas behöver snart en Sweclockers-intervention för sin aluminium fetish. =D

Av heniv181

Jag köpte just ett K70 i helgen och även om jag inte gillar det nya "tramp-stampet" så kan jag inte säga att Corsairs logo gör sig speciellt bra fräst in i aluminium. Den är mycket bättre på bild.

Av heniv181

Tveksamt, då tror jag mer på Kinect integrering i tangentbord. Då skulle du ha mer möjligheter att jobba i 3 dimensioner. Exempelvis 3-D CAD (flytta, rotera, zooma) samtidigt som du med mus enkelt kan välja punkter utan att behöva använda den för styrning.

Av heniv181
Skrivet av Kygen:

Spelvärldens Guantanamo.

Spelvärldens "Flykten från New York" snarare. =D Men en så jäkla bra lösning.

Av heniv181
Skrivet av IceDread:

Varför skulle staten få ta del av pengar för en produkt de inte har hjälpt till att möjliggöra? Rent logiskt så kan man se moms som ett form av "beskyddarverksamhet". Företaget får rättsliga rättigheter och betalar för skydd (polis, militär, brand, tullgubbar osv). Men här har inte staten någon del alls där de på något sätt alls möjliggjort ditt köp ev en produkt. Så med det som grund kan jag tycka att det är störtande.

[ironi] Nej, staten har inte gjort något alls för att möjliggöra köp av en digital produkt.[/ironi]

Exempelvis infrastrukturen och allt som är kopplat till den.

Av heniv181

Påminde mig om ett reportage jag såg om skatteparadis (kändes relaterat).
https://www.youtube.com/watch?v=d4o13isDdfY

Av heniv181
Av heniv181

Mycket svår fråga, jag skulle säga att det beror på vilken synvinkeln utvecklaren valt på sitt spel.
Dvs. vilka handlingar som mekaniken straffar och belönar.

För att ta exemplet med barn:
• Ett spel där målet är att mörda eller våldföra sig på barn, skulle jag hålla med om att förbjuda.
• Ett spel där det är möjligt att mörda barn, även om det inte är målet. Kanske, valet ligger hos spelaren.
• Ett spel där ett barn blir utsatt för ovanstående och ska antingen som barnet fly, eller som annan stoppa. Nej.

Man måste se till syftet med innehållet (vilket iofs kan vara subjektivt). Sex kan i spel användas för att skapa en upphetsande situation, med detta är oftast för andra syften (exempelvis The Witcher 2). Att förstärka ett band mellan karaktärer (Dragon Age II), att uppvisa en svaghet mm (Larry-spelen). Detta är inte pornografi (där huvudsyftet är sexuell upphetsning).

Av heniv181

Finns bara en anledning till att man blir arg på sig själv när man spelar, man sätter för höga krav på sig. Det tillsammans med högt engagemang gör det vem som helst frustrerad. Din kompis behöver lite självinsikt att han inte kan spela felfritt hela tiden själv och att mycket är bortom hans kontroll i spelet.

Problemet är tvåfaldig som jag ser det;
1. Att han inte inser sin frustration i ett tidigt stadier.
2. Sättet han ger utlopp för sin frustration.

Som kompis hade jag snarare än att tipsa om ett stryktåligt tangentbord snackat med honom. Tvinga fram en break när han börjar bli irriterad och spelar sämre, eller informera honom att hans barnsliga utbrott förstör spelglädjen för dig.

Behöver han ett fysiskt utlopp för sina aggressioner så får han palla sig till gymmet, löparspåret eller dy. som alla oss andra.

Av heniv181

Du kan kapa 1200 direkt på att välja en OEM version av Windows 7. Då är du iofs begränsad till att bara använda det på detta system, men när det är för gammalt har det redan kommit ut två generationer till av Windows.

Av heniv181

På din beskrivning låter det nästan som dåliga/instabila drivrutiner för nätverket, om felet bara uppkommer vid större trafik (streama video och filöverföring).

Verkar som detta kort har flera liknande problem:
http://support.asus.com/Troubleshooting/list.aspx?SLanguage=e...

Kanske t.o.m. behöver en BIOS uppdatering.