Inlägg

Inlägg som heniv181 har skrivit i forumet
Av heniv181

Finns bara en sak att göra, känn på så många möss du kan. Har själv beställt flera dyra möss som sedan bara ligger i hyllan (Abyssus, Logitech Performance Mouse MX mf.)

Nu kör jag en Logitech G9x som har ett litet speciellt grepp. Musen är ganska platt och bred vilket funkar bra om man har under-armarna horisontella med bordsskiva/armstöd. Jag kör det lilla skalet med ett "claw" grepp, dvs att mitt ring- och lill-finger är nästan helt rundade, tumme, pek- & lång-finger ganska utsträckta. Musen hålls fast med tumme och lillfinger.

Har tidigare kört G500 och dess föregångare, innan dess MS Intellimouses. Då använde jag "mer" palm grepp men tycker att man har för lite känsla/precision med det. Kanske är bättre för folk som kör FPS.

Av heniv181

Har 34 speltimmar loggade än så länge och jag tror det kommer att räcka för mig, jag har inte lirat något Sim sedan det gamla Sim City 2000. Måste säga att jag tyckte detta var välgjort och rekommenderar det om man var fast i SC2000.

Spelet har sina fördelar och nackdelar, så spelupplevelsen är varierad beroende på vad man själv gillar. Kan nämna lite vad jag tyckte var positivt och negativt.

Positivt:
- Regioner/multiplayer, att spela ihop med andra var nog det roligaste. Ett bra koncept.
- Mycket detaljerat, simulerat ända ner till invånare-nivå.

Negativt:
- Små kartor, kartorna är på tok för små för längre spelsessioner. Räkna inte med några större städer (> 200k innevånare) om du inte vill sitta och detaljstudera mark-kartor och budgeten.
- Icke-intuitivt, spelet är ofta förvillande beroende på komplexiteten. Exemplevis: att industrierna lägger ner pga av arbetsbrist och dina flyttar pga. de behöver pengar.
- Zoner är nu kopplade till vägar, så ska du riva en väg kommer du riva din fullt utvecklade bostads/shopping/industri hus. Detta gör det extremt omständigt att bygga om.

Av heniv181
Skrivet av stormense:

Kan det ju vara i mitt fall också. Alltså en/flera av mina SSD :er. Men har lärt mig stå ut med ljudet istället för att böka med felsökning och ARM.

Jag hade fel, SSD'n är inte boven i mitt system. Ljudet uppstår fortfarande när jag installerat om Win7 på en mekanisk hdd.

Det konstiga är dock att det alltid uppstår när Windows kickas igång, inte när systemet är strömsatt utan ssd/hdd (vad jag kan utröna). Vilket får mig att tro att det är något med moderkortet eller grafikkortet.

Av heniv181
Skrivet av stormense:

Hur ljudet låter? Jo som om någon stod vid örat och blåste i en vissla som knappt är hörbar på en väldigt hög frekvens. Och det med grafikkortet som bara låtit som en vanlig fläkt innan: - kan det bero på att jag blåste rent den noga med tryckluft? Fixerade fläkten först.

Jag upplever precis samma sak, det är till och med så att ljudet "hänger kvar" i örat en stund efter jag stängt av datorn. Har haft detta problem sen jag köpte datorn av Inet men inte vetat vad problemet varit. Men jag har inte grävt i problemet då jag inte vetat om det var nätägget, moderkortet, grafikkortet eller ssd'n som orsakat det.

Nätagget är dock ett Corsair HX850, så jag kanske borde börja leta där.

Mitt problem kommer från min Intel 510 SSD.

Av heniv181

Ny HTPC till framtida Server

Hej Sweclockare.

Ska nu efter 15 år åter ge mig in på att bygga ett system själv, denna gång en HTPC. Denna kommer även fungera som media-server till de övriga maskinerna i hemmet (Core i7 2600K, Galaxy S3 & Laptop), och även kanske en kraftigare server i framtiden. Jag har försökt att planera för utbyggnad och detaljer men vill gärna höra åsikter och rekommendationer från er här då de flesta är bra mer insatta i detta än jag.

Delarna är följande:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/2999414/htpc-i3-3225
- Fractal Design Node 304
- Asus P8H77-I mITX (3 års garanti istället för 1 års på Asrock korten)
- Intel Core i3 3225 3,3GHz
- Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1333Mhz XMS3
- Samsung SSD Basic 840-Series 120GB (OS-disk, kommer använda mina befintliga lagrings-diskar)
- be quiet! Pure Power L7 430W 80+ Bronze
- Windows 7 Professional 64-bit Svensk OEM, SP1
- Fjärrkontroll för MCE/HTPC

Media:
Intel HD4000 bör klara all media jag kan kasta på den (dvs bara film, inga spel) och spela upp det i TVn. Troligen kommer jag använda XBMC, med wake-up-on-usb och fjärrkontroll för att göra det smidigt. Här är jag tveksam till trådlöst nätverk, då burken kommer stå <1m från routern.
Har ännu inte valt någon eftermarknads-kylare då jag inte riktigt vet hur mycket systemet låter, kanske något jag monterar i efterhand.

Server:
Jag är medveten om den bättre grafik-kretsen i AMDs A10 & A8 men håller mig till 1155 plattformen då jag kan plocka min Core i7 2600K till HTPCn om jag skulle behöva bygga ut den till en kraftigare server. De 2x4GB minnena är samma som min stationära om jag behöver uppgradera HTPC servern till 2x8GB. Windows 7 Pro för fjärrskrivbord.

A plan worthy of Charles Ingvar Jönsson?

Av heniv181

I'll have my server deep fried wi'l ya!

Spot the reference for 50p.

Av heniv181

http://dl.dropbox.com/u/83912562/20120715_192409.jpg

Nu saknas datorn tyvärr på denna bild då den är på reparation, så sladdarna är lite ur ordning.

Hur ser folk på saker som arbetsyta? Eller använder folk mestadels endast datorn? Själv tycker jag att ett skrivbord med 80 djup är minimum.

Dessutom ser man många mörka bilder med datorer i hörn, med liten eller ingen belysning. Jämfört med min gamla lägenhet där rummet var mörkt är detta mycket ljusa rum enormt mycket bättre. Kan i princip sitta en hel dag framför datorn utan att bli trött i ögonen.

Av heniv181
Skrivet av KimTjik:

Ifrågasätter du ett HIFI system för de summorna eller att en dator kopplas in i ett sådant system?

Mitt ifrågasättande sträcker sig till ljud som datortillbehör, inte förlängning av ett annat system (HIFI, Studio, nätverk mm.).

Skrivet av Tobblish:

Ja, det är otroligt irriterande när tomtar inte säger VAD dom köpt utan bara går på priset.

Dold text

Nej, för att det är faktorn mellan de olika delarna som är intressant.

Av heniv181
Skrivet av Morkul:

Beror inte det lite på vad eller hur stor ljudanläggningen är? Jag känner personer som har spenderat betydligt mer än så på ljudanläggning men då inkluderar det diverse midi prylar, digitizaers (stavning?) och liknande, tja mer eller mindre en hobby studio.
Själv lägger jag runt 20-30k om året på div dator prylar (Inkluderar ljudet), ser man till själva dator hårdvaran så varar den ett år eller max två, ljudet är något som varar lite längre. Så ljudanläggningen som står i datorrummet just nu är det mer pengar nerlagt på än datorn.

Jag tvivlar på att OPs definition av tillbehör inkluderar studio utrustning.

Skrivet av skog1s:

Och som vanligt så handlar det om intresse. Har man ett stort intresse så lägger väldigt många alla sina pengar på det! Och det är inget fel i det tycker jag.
Finns en snubbe på Österlen som betalade 1,5 mille till B & O för att dom skulle komma hem till han o installera ett skräddarsytt system, ska man ifrågasätta det med? Hans pengar och han gör som han vill, bara han är nöjd så.

De installerade en skräddarsytt system till hans dator för 1,5Mkr?

Min poäng är att ljud är just ett intresse och ofta överdrivet just p.g.a. detta, grafik lika så. Ser man det ur perspektiv tror jag att det är ytterst få personer som kan skilja på ett system för 20kkr och ett system för 50kkr, eller spelare som kan märka skillnad på ett 670 vs 680 under spel. Hur många har egentligen blivit snabbare eller skriver mer korrekt sen de bytt till ett tangentbord med mekaniska brytare?

Av heniv181
Skrivet av skog1s:

Finns många här på Swec som har lagt 15 000-50 000kr på ljudet!

Vilket man kanske bör ifrågasätta klokheten i.

Visst är det lyx-produkter vi pratar om, men jag skulle vilja se dessa personer göra ett blind-test av system i olika prisklasser.

Av heniv181

Intressant, jag tror min system gick på ca 15k.
Mina skärmar (2xBenQ 2420HD) är ca 3000:-
Logitech Tangentbord G15 och Mus G9x ca 1600:-
Kontorsstol från Mio ca 1300:-
Ett IKEA Galant med bra yta för ca 1800:-
Sennheiser HD515 lurar och 5.1 system ca 2000:-

Det är 15k på dator och ca 10k på kringutrustning.

Det enda jag tycker är "obalanserat" är min stol, då jag är lång, stor, sitter (för) mycket framför datorn och till och från har ryggproblem. Men då det är så svårt att hitta en bra stol i mellanprisklassen (1500-5000) utanför storstäderna är detta ett problem. Då jag gått igenom 2st 1200:- och en 3000:- stol från Mio de senaste åren måste det bli en "riktigt" stol nu. Inget skit från Jysk, Mio eller IKEA.

Av heniv181

Ganska naturligt att kompetensen är dålig inom området, det finns ju inga pengar för företagen i "service & reparation". Kombinerat med de pressade priserna på elektronik är timkostnaden för felsökning oftast dyrare än produkten.

Råd&Röns test förklarar dock inte vilka butiker som hade servicetekniker jämfört med bara säljare (vad fan ska en enkel säljare göra?).

Av heniv181

Intressant att Telia tar detta steget just nu. Med Ericsson / Lundin under kritik för moraliskt & etiskt tveksamma affärer försöker Telia tjäna någon form av prestige med detta.

Själv är jag för ett helt öppet och fritt internet, men är medveten att detta är en utopisk ideologi. Filtrering och säkerhet krävs för att ha ett fungerande system. Vad vore e-post idag egentligen om vi inte filtrerade bort en massa spam. Eller hur skulle 3G-nätens prestanda vara om alla spelade musik och laddade ner torrents? Den kapaciteten finns inte idag.

Av heniv181

Trist. Ubisoft har varit en bra utvecklingsstudio med en bra bredd på sina spel och en del stora namn, de spel jag spelat av dem (även om det inte är jättemånga) har hållit hög kvalitet.
http://www.ubi.com/SE/Games/Search.aspx?plTag=pc

Det förvånar mig inte alls om speltrenden går mer emot utveckling för konsoll för vissa spel (FPS, Race mm.) och om trenden att släppa dåliga portningar till PC efter att ha utvecklat för Xbox/PS ser jag hellre att de försvinner.

Trist då jag tycker att PC skulle ha blivit den universella plattformen för spel/arbete/tv mm....

Av heniv181
Skrivet av _NsMs_:

Du behöver inte gå någon väg för att reklamera spelet. Du behöver bara vänta i någon timma

Det spelar ingen roll, att reklamera produkten är det starkaste sättet att uttrycka min åsikt och det bästa sättet att nå EA.
(Spelar ingen roll om det börjar funka om en timma eller en vecka, produkten var defekt när jag köpte den. Punkt.)

Av heniv181
Skrivet av _NsMs_:

Ta det lungt. Det är bara servrarna som är överbelastade. Testa imorgon så ska du se att det går. Ingen behöver hålla någon ersättningsskyldig och du behöver inte "kräva" att få det spel reklamerat. Vänta bara en dag och vill du inte ha spelet kan du kontakta butiken där du köpte det. Vill du ha det reklamerat föreslår jag att du är lite trevlig när du frågar också och inte "kräver" att få det reklamerat.

Det här han hänt massa gånger förr. Det är bara att vänta några timmar.

Att det har hänt massa gånger förr gör att det ska accepteras? Nej, för många utvecklare / utgivare kommer undan med sånt här. Jag kan ha överseende för ett spel som LoL som är gratis. Men EA tar ut premium priser för sina produkter.

Webhallen där jag köp spelet är kanonbra, jag har alltid fått spelen jag beställt samma dag som release. Men tyvärr är det den vägen jag måste gå för att reklamera, och då får de ta lite skit (extra jobb och strul) och skicka vidare det till EA.

Av heniv181

Samma problem.
- Snurrande hjulet.
- Kan inte aktivera kontot.
- Inte installerat korrekt.

Detta är bortom all kritik, EA och Origin är svartlistade av mig från och med nu. Jag kommer att kontakta EA och kräva att få mitt spel reklamerat. Jag kommer även maila DICE, för det är även deras rykte som står på spel. I förhoppning att de håller EA ersättningsskyldiga för detta.

Jag uppmanar samtliga att göra liknande.

Mina åsikter:
- Origin är värdelöst.
- För att vara så stora gör EA ett skitdåligt jobb.
- Att leverera en defekt produkt som på något sätt måste fixas senare för att ens fungera är inte acceptabelt.

Av heniv181

Blir nog fan att lägga detta spelet på hyllan ett tag tills de fixat alla buggarna. Om man läser det officiella forumet ser det för jävligt ut helt enkelt. Något jag hatar med spel idag... de släpps på tok för tidigt och innehåller massor massor med buggar som sen patchas. Men detta var extremt.

Själv crashar grafiken på mitt spel helt random.

Felet uppstod i programmet med namn: dxhr.exe, version 1.1.622.0, tidsstämpel 0x4e565b57 , felet uppstod i modulen med namn: dxhr.exe, version 1.1.622.0, tidsstämpel 0x4e565b57 Undantagskod: 0xc0000005 Felförskjutning: 0x0014e4fc Process-ID: 0x18f0 Programmets starttid: 0x01cc6be55a1bc222 Sökväg till program: c:\steam\steamapps\common\deus ex - human revolution\dxhr.exe Sökväg till modul: c:\steam\steamapps\common\deus ex - human revolution\dxhr.exe Rapport-ID: 5bea72bd-d7d9-11e0-b7c5-6c626de6a4c3

Med DX11, DX10... Geforce 280.26, 275.33 .. low settings, high settings.... spelar ingen roll. =(

Av heniv181

Trevligt avsnitt, men skjortorna var ingen höjdare. Mycket udda effekt =D

Av heniv181

Om man ska lista spel från innan 2000, listan efter kan göras lång lång.

1. XCOM
Ett av de få spel jag spelat igenom flera gånger, riktig nostalgi från mitt tidiga datorspelande.

http://www.blogcdn.com/www.joystiq.com/media/2010/08/gamxcomufod...

2. Baldurs Gate II
Jag tror detta är på gång igen, försökte med Icewind Dale spelen men de var sega på något sätt.

http://img.gamespot.com/gamespot/images/screenshots/gs/rpg/baldu...

3. Diablo serien

4. Monkey Island serien

5. Half-Life