Inlägg

Inlägg som heniv181 har skrivit i forumet
Av heniv181

Jag har ett Filco Majestouch med Cherry Brown switchar, som jag köpte begagnat på nätet. Det är faktiskt det exemplar som FZ.se recencerade (http://www.fz.se/artiklar/hardvara/20100921/filco-majestouch/...).

Jag kan säga att jag tycket det var skönt att skriva på, jag gillade de gammla mekaniska tangentborden från förr. Men jag använder fortfarande mitt Logitech G15 tangentbord. Jag kan säga att om du får för dig att du ska ha ett mekaniskt högkvalitativt tangenbord med MX Blue eller MX Brown switchar för daglig användning och gaming så lurar du dig själv.

Om du inte skriver extremt mycket är det inte värt pengarna. Dessutom tappar du många bra funktioner som vanligtvis saknas på dessa tangentbord.
- Bakgrundsbelysning, har jag inte sett på mekaniska och man inser inte hur bra det är förrän man inte har det.
- Handledsstöd, många tangentbord kommer idag med kanonbra handledsstöd (exempelvis G15). Inte vanligt på mekaniska (Steelseriers G7 verkar ok dock).
- Mediaknappar, kan finnas integrerade i den vanliga tangentbordslayouten i bästa fall.
- Kort sladd, jag vet inte om detta gäller alla men sladden till mitt Filco var i kortaste laget (och jag har datorn på bordet).

Jag kommer nog skaffa ett nytt tangentbord om ett par år när jag kan få det bästa av två världar. Men det kommer inte bli MX Brown eller MX Blue switchar, inte för mig som "vanlig" användare.

Av heniv181

Bra leverans av Inet efter mitt senaste datorköp där. Mycket bra alternativ att själv kunna välja vilka delar man vill ha i ett helt system och sedan få det monterat. Men man bör kanske ha lite förkunskaper om hårdvara eller kunna läsa sig till det.

Enkelt att göra ändringar i en order (ville ha en Intel 510 då de just släpptes istället för en Force120), och bra och snabb återkoppling när minnena inte passade (för hög kylfläns/för stor CPU kylare).

Enda missen var att mitt paket skickades som företagspaket av misstag (en dags extra sortering).

Som betyg skulle jag ge Inet.se 80%-90%, där de enda två saker jag har att anmärka på är:
- Kanske lite smalt utbud.
- Jag vet inte hur bra RMA är (då jag itne behövt testa).

Stort tack till Inet och speciellt till Mathias K för bra service.
MVH
/Henrik Ivarsson

Av heniv181

Jag håller mig kvar till Firefox fortfarande, men ibland kan den kännas seg. Det som håller mig kvar är det mycket bra utbudet av tillägg som gör att man kan ställa in browsern precis som man vill.

• Adblock, Bookmarks Menu Toolbar, Download Statusbar, Breif (RSS läsare), Tab Mix Plus

Av heniv181

Kan ACPI tillsammans med problem i Windows orsaka liknande problem?

Någon som vet?

Av heniv181

Vad var den förra lösningen?
Vad är det för hårdvara?

Mer info eller pröva en spågumma.

Av heniv181

Omstart utan felmeddelande.

Hej, jag har fått ett konstigt beteende på min dator som jag tänkte fråga Sweclockers expertisen om.

Min dator har börjat att starta om sig själv utan några som helst felmeddelanden. Inga problem under uppstart eller under speciell load. Varken GPU eller CPU överstiger 60°C enligt RealTemp.
Omstart sker tidigast inom 10 min och klarar sig som längst 40min.

Min tanke går direkt till PSU eller Moderkort.

Problemet uppkom efter att jag fått min nya dator, testade den nya datorn med det gamla nätagget. Plockade bort en fläktcontroller för CPUn, kopplade ur LED lampor i fronten (kopplat på vanliga HDD kontakten). Ändrade om lite bland HDDs (samma systemdisk hela tiden).

Drog ur reset-sw från moderkortet och satte tillbaka den, kan polvändningen på denna orsaka detta? Om jag vänt den fel?

Corsair HX620
Intel E6600 @ 2,4GHz
MSI-7235
2x1GB Corsair XMS2
Sapphire Radion HD 5770
WD Raptor 80GB

Är tacksam för alla tips och råd.
//Henke

Av heniv181

Trevlig manick.

Kanske inte nödvändigt för normala användare, men för entusiasterna med klockning som hobby.
Dessutom skulle jag tro att det är ett bra verktyg för te.x. Sweclockers.se vid recensioner/mätning av chassin.

Av heniv181
Skrivet av synthiax:

Fick ju bättre siffror när jag gjorde det andra crystaldiskmark testet? då vore det ju konstigt det du säger, aja skitsamma datorn funkar ju som den ska och jag upplever ssdn snabb så men tycker det är konstigt att det diffar så mycket mellan olika användare! många har skit dåliga siffror andra mittemellan sen har andra skitbra!

Diffen mellan användare kan bero på vilka SATA controllers och drivrutiner som används, jag har fått uppfattningen av att de flesta diskar verkar prestera bäst med Intels controller... andra på Marvel eller JMicrons. Kolla OCZ eller din moderkortstillverkares forum för sånt.

Av heniv181
Skrivet av Nivity:

Ser denna ssdn som rätt meh.
Väntar till riktiga ersättaren G3 inget halvdant som 510.

Jag förstår inte denna besatthet av G-serien, G2 var en medioker enhet anpassad för den breda marknaden. Medan Sandforce/Marvell etablerat sig bättre i högprestanda segemtet. (källa Anandtech 510 reviewn).

Vad jag sett av specifikationerna av G3 har vi inte mycket att förvänta oss inom prestanda utan mer att vänta av storlek och livslängd.
http://www.anandtech.com/show/3965/intels-3rd-generation-x25m...

Jag skulle inte bli förvånad om Intel kommer med SF2200 eller SF2500 enheter under året.

Av heniv181

StorageReview har publicerat lite benchmarks nu. Vad som är intressant är väl "real world" testerna längst ner.
http://www.storagereview.com/intel_ssd_510_review_250gb
Hoppas disken presterar ännu bättre på ett Sandy Bridge system.

Visst, 510 slår inte Sandforce 2200 enheten Vertex 3. Men toppar bland "generation 2" SSDs. Tyvärr tror jag inte att Vertex 3 och andra SF2200 diskar kommer in på ett bra tag.

Av heniv181
Skrivet av moire:

Ja vilken besvikelse! Nu har vi en enhet som i princip är en kopia på crucials C300 ...

Jag beställde en sådan här med mitt nya SB paket. Jag gissar att Marvell har gjort något rätt om både Corsair och Intel gör modeller med deras controller. Återkommer med tester inom ett par veckor.

Av heniv181

Verkar som Intel liksom Corsair, har valt att använda Marvells styrkrets för sin generation 2 performance modell.
Samma som används i Crucial C300, Corsair Performance 3 och nu Intels 510 (om än en uppdaterad version kanske).

http://www.pcper.com/comments.php?nid=9804

Av heniv181

Hej.

Jag har en kompis som beställde en Komplett PC av er i höstas. Till denna valde han en Corsair Force 120GB systemdisk (på min inrådan), när burken kom var SSDn installerad som en IDE drive och inte AHCI. Detta resulterade i den nu kända crashen i Win7 vid omställning.

Har ni uppdaterat era rutiner för installation av SSD sedan dess? Och hur uppdaterade håller ni er med drivrutiner, firmware mm?

Av heniv181

Ser att 510an har nått butik nu. Någon som har hittat några benchmarks?

Av heniv181
Skrivet av voro12:

Är det värt att skaffa en G3 när man bara har SATA II ?

Nej, har du inte SATA III så är det tveksamt om det är värt att lägga pengarna på en G3. Bättre att ta en billigare G2, SandForce 1200 eller Marvell disk.

Av heniv181
Skrivet av Jonsson1337:

okej kör på i7 då. Men finns det nåt moderkort som har kommit med Sandy bridge eller när kommer dem? =). Eller finns det gamla Sandy bridge som har problem men jag behöver ju inte använda 3/gbits porten.

http://www.sweclockers.com/nyhet/13564-nya-moderkort-for-sand...

Beroende på hur stor leverans och hur många som redan väntar på att byta sina defekta kort kanske du kan få vänta till april.

Av heniv181

Beror på hur länge du vill vänta. SB är en grymt bra plattform, men det kan dröja innan du kan lägga vantarna på ett sådant moderkort. Allt beror egentligen på hur stora leveranser som kommer och hur många som redan står på tur att byta sitt redan inköpta MB.
Har du otur kan du få vänta till april. =/

Av heniv181

Sweclockers test: http://www.sweclockers.com/recension/13224-intel-sandy-bridge...

Visst du har små prestandaförluster i vissa spel, men stora stora ökningar i vissa spel och andra tillämpningar. Personligen tycker jag att de stora vinsterna av HT överväger de små förlusterna. Men har du en begränsad budget kan du spara 1000:- och ändå få en mycket bra CPU med i5an.

Av heniv181

Bra paket Shito, lite detaljer bara.

• MSI moderkort är de enda med 3 års garanti just nu. (GD65 har 4 SATA3, bättre imo)
• i7an presterar likvärdigt med i5an i spel, men framtidssäkrad med HT.
• Personligen tycker jag folk går overkill på chassin, finns mycket bra chassin för under 900:- (CM 690 II, Fractal Design R3 mm)

Edit:
http://www.sweclockers.com/recension/13224-intel-sandy-bridge...

Vid SC tester av i5 vs i7 är spelmarginalerna så pass små i jämförelse. Så jag vet inte varför folk får för sig att i5an är bättre för spel än i7an. Vad folk menar är att om man har en begränsad budget så är det kanske inte prisvärt att köpa en i7a om man mest spelar. Men titta på ett spel som BF: Bad Company 2 med stöd för HT så blir i5an överkörd av i7an.

Av heniv181
Skrivet av ph7517:

jag kanske kommer uppgradera till Crossfire. Och gör jag det lägger jag över detta nätagg till gamla datorn (även kallad gästdator/server) så den blir lite tystare och köper ett nytt kraftigare.

Borde inte650W räcka för det som är i konfigurationen nu?

Det räcker, men som du skriver så måste du byta nätagg när du uppgraderar.