Inlägg

Inlägg som OHSNAPIMABEAR har skrivit i forumet
Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av muSashi:

Om det nu löste sig till det bästa, med andra ord att Inet gav dej ett nytt så borde du skriva det efter ha smutskastat dom. För isånnafall va det goodwill av högsta klass från Inets sida!

Skrivet av sj6:

Håller jag med om. TS fick berätta om sitt problem när det kärvade, nu kan han tala om hur Inet löste detta.

Jag gör ett undantag med att inte svara för att få ett komplett avslut på den här tråden från min sida.

Haha, smutskastat? Jag beskrev i min uppfattning ett negativt bemötande i ett serviceärende, det är en jävla skillnad på det och smutskastning.
Och "med andra ord att Inet gav dej ett nytt" stämmer inte alls, om du inte vet fakta så gör inte påståenden som är totalt felaktiga.
Och till den andra "hur Inet löste detta.", Inet har inte löst någonting, jag löste detta alldeles själv, men tack för du styrker det jag snart kommer påpeka.

Inet gav mig tillbaka mitt gamla kort, goodwillen var väl att dom bjöd på de 250:- det hade kostat mig i felsökningsavgift, det var allt.
Jag får ut ett nytt grafikkort på hemförsäkringen och kan använda det gamla kortet som piltavla, glasunderlägg eller frisbee.

Jag tycker folk borde sluta glorifiera Inet och faktiskt förstå att de som vilket annat företag som helst kanske inte är genomtrevliga och helt fantastiska i 100 fall av 100, det kan gå snett även för "den bäste".
Jag tyckte också Inet var väldigt bra fram tills detta, men efter det bemötande jag fick kommer jag definitivt inte handla där mer.

Av OHSNAPIMABEAR

Som jag tidigare påpekat var det ett dåligt ordval.
"Slutat fungera efter en månad" är helt enkelt att uttaget inte fungerar när jag testar det, och det har gått en månad sen jag köpte kortet.
Poängen med det uttrycket var att uttaget inte fungerade, och att det hade gått väldigt kort tid.

Ärligt talat behöver jag inte bry mig längre.
Jag går på vad WDac sa, jag vet att jag har rent mjöl i påsen och känner inget behov av att "försvara mig" fortsättningsvis.
Kan man inte göra ett ärligt misstag utan att folk tror att man konspirerar och smider onda planer om nätterna så är detta inget forum jag vill fortsätta vistas i.
Ärligt talat får ni tro vad ni vill, problemet mellan mig och Inet är över och jag har ingen användning för den här tråden längre.
Och jag kan säga att det löste sig till det bästa.

Tillägg: Om det inte framgick, om du har planer på att kommentera detta eller citera mig, bespara dig besväret, jag kommer inte svara ändå.

Av OHSNAPIMABEAR

Jag skulle vilja att en moderator tar bort tråden.

Eftersom det gick från att vara en genuin frågetråd angående rättigheter som konsument till att personer påstår att jag medvetet ljuger och försöker lura till mig ett nytt kort så känns det som tråden tappat sitt syfte.
Ett dåligt ordval, "slutat fungera" istället för "fungerar inte" gör det tydligen okej att direkt och indirekt påstå att jag ljuger.

Jag trodde att det gick att få hjälp utan att få samma negativa bemötande som jag fick från företaget, men tydligen var det fel.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av twit:

En uppenbar skada på kortet, gissningsvis.

Visst, en skada finns tydligen på kortet, men det finns inga "bevis" vem det är som orsakat den, det är det han menar.

Av OHSNAPIMABEAR

Mailet är ivägskickat, återkommer med resultatet av det hela.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av Disney:

ifall det är en skada på grafikkortet så är ju frågan: vem har gjort skadan?

ifall inet hävdar att du haft sönder varan och skadan är synligt på kortet = otur.
"han har stoppat i fel kabel i hdmi anslutningen" alt "tryckt för hårt"

ifall felet är gjort på fabriken? hur ska då inet se skillnaden ? vill ju att du ska få ett nytt kort men inet kan ju inte dela ut dom till alla...

Dock är det väl fortfarande som jag skrev, att om det är ett allmänt känt fel (drivrutinskrasher, bluescreen) UTÖVER att hdmi-porten inte fungerar, så borde garantin gälla på det felet, oavsett vad det är för skick på hdmi-porten?

Av OHSNAPIMABEAR

Världens längsta mail är i byggnation för tillfället.

Efter närmare efterforskningar så är det inte något ovanligt fel med drivrutinskrasher och bluescreens, därav borde alltså skicket på HDMI-uttaget vara ovesäntligt eftersom det är fler fel på kortet än bara det.
Så även om, som Inet säger, Gigabyte inte lämnar någon garanti på hårdvarufel, så borde detta täckas av garantin?

Av OHSNAPIMABEAR

Tack, detta kan vara väldigt bra att bifoga.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av Zaptoit:

Var det kortet i signaturen som pajat? Gigabyte GeForce GTX 580 1536MB? Hört nasty saker om just gigabytes 580, sök runt lite och kolla om du kan bygga material för att övertyga till ett eventuellt byte. Om det är ett kort som det genomgående är fel på borde du ju kunna få lite tillmötesgående attityd från inet.

Bluescreens och drivrutinskrascher kan ju inte vara pga en pajad hdmi-port, då är det ju kortet det är fel på, alternativ nödlösning kan ju vara att helt enkelt plocka bort hdmi-porten om det är den som skapar problemet.

Det påpekade jag i min felanmälan, att det är många som haft problem med just det kortet, framförallt med bluescreens och drivrutinskrasher.
Dock påstod teknikern att kortslutningen i hdmi-uttaget kunde orsaka dessa fel och att allt i grund och botten är HDMI-portens fel.
Tillmötesgående vill jag verkligen inte påstå att jag upplevde just nu, jag är sjukt missnöjd med hela situationen och.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av Hagis2k:

Ja tyvärr så är det svårt att få rätt i sådana här fall tråkigt nog och att byta hdmi uttag är nog ganska lätt med rätt lödutrustning men sen om mer saker ic kretsar kan ha brunnit med, så det är trist att höra !

Lider med dig !

Det ser ut som mitt alternativ är att kontakta den lokala datorhandeln och se om dom kan löda bort HDMI-uttaget och inte använda det alls för att minska risken att någonting mer går åt helvete.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av Disney:

du kan ha haft sönder hdmi utgången, vem vet?

fast var det fina hdmi kablar & plastskyddet till hdmi anslutningen var kvar tills du skulle koppla ihop är det tveksamt att du hade sönder kortet. om du inte är väldigt stark och oförsiktig?

är ju upp till inet o bestämma ifall skadorna orsakades av dig eller fabriken. ifall inet inte byter ut kortet kan du alltid rma till tillverkaren.

Och jag vet själv att jag inte varit oförsiktig och våldat i någon kabel.

Men de har alltså "rätten" på sin sida, jag har ingen rätt att byta ut kortet om dom anser att det är jag som böjt den här komponenten.

Av OHSNAPIMABEAR

Får ej byta ut grafikkort, inet.se

Hej.

Jag beställde komponenter + montering hos inet för en komplett dator.
Efter cirka två månader började grafikkortet krångla, bluescreens, drivrutinskrasher och hdmi-uttaget fungerade inte.
Jag hade inte använt uttaget innan och när jag testade det första gången så fungerade det inte, jag testade en annan kabel och då fungerade inte heller denna.

Jag fick därför skicka in kortet till inet, och har nu fått svar att det är fysisk åverkan på hdmi-uttaget och därför gäller inte garantin.
Tydligen är uttaget "söndertryckt" och någonting ligger emot metallen och kortsluter.

Hur fungerar detta? Jag är grymt missnöjd att jag köper ett grafikkort för 4000:- som slutar fungera två månader senare och jag inte kan reklamera varan.
Jaq ser inte hur jag ska kunna sätta i en kabel och trycka sönder hela uttaget när jag vet att jag inte använt våld.
Och för den delen så kan en kontakt bara tryckas in tills det tar stopp?

Jag påpekade att det givetvis kan vara en dålig komponent från fabrik, men tydligen så skulle de fått in fler kort med samma problem om det var så, så det var helt orimligt.

Vad gäller egentligen här för mig som konsument? det finns ju inga som helst "bevis" på hur uttaget har gått sönder?

Eftersom den lokala konsumentvägledningen inte öppnar förrän på Måndag så tänkte jag göra en check här innan.

Tacksam för svar.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av ruffneck08:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/888312/2011-09-20

Tyvärr finns inte de jag tänkt mig i lager så jag tvingas välja annat. Har ni några tips? Undrar även hur många jag behöver köpa.

Börja med att berätta vilket chassi du har, innan det är det svårt att säga hur många fläktar du ska ha och i vilken storlek.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av kallabaz:

Även när du kör torrents?

Yes, privattracker kör 10mb/sek ner och 1mb/sek upp när det går som bäst.

Av OHSNAPIMABEAR

Jag blev irriterad på att routern betedde sig som den gjorde och bytte in skiten och tog en Netgear WNR2000 v3 istället, den maxar min lina både upp och ner så jag är helnöjd med bytet!

Tack för alla tips dock!

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av Maszi:

Jag har en i2500k processor med stockkylare och funderar nu på att köpa en annan kylare till den. Jag får temperaturer upp till 75 *C när jag spelar Crysis 2, Shogun och Bad Company 2 och fläkten låter som ett jetplan. Jag har inte överklockat processorn utan kör stockspeed, men förhoppningsvis ska jag överklocka lite grann med den nya kylaren.

Jag har ett GTX 560 Ti OC: http://www.alina.se/Produkt.aspx?r=pl&T2=ENGTX560%20TI%20DCII...
Moderkortet är ett Asus P8P67 B3.
Två st 4 gb RAM-minnen: http://www.alina.se/Produkt.aspx?r=pl&T2=F3-12800CL9D-8GBXL
Chassit är ett Cooler Master Elite 330 som har en fläkt där bak som suger ut luft. http://www.alina.se/Produkt.aspx?r=pl&T2=RC-330-KKN1-GP

Nu undrar jag vilken kylare jag ska välja. Delarna ska finnas på Alina Systems.

Jag vill ha en kylare som kyler bra men även är tyst när jag spelar. Min budget är runt 400 kr och som jag förstått det så är det bästa man kan få för det priset en Cooler Master Hyper 212 Plus. Men jag har läst att fläkten låter en hel del och man ska överväga att köpa till en extra fläkt som man kan sätta över den. Alina Systems verkar inte ha så mycket inne just nu men jag skulle gärna vilja ha lite tips på vad man kan sätta ihop utifrån det de har inne.

Vilken fläkt ska jag välja till kylaren? Jag undrar även hur det blir med den medföljande fläkten. Den kommer väl sitta kvar och låta ändå?

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Jag själv kör med en Noctua NH-U9B SE2 (den finns på Alina) och jag är mycket nöjd med den.
Jag kör på Intel Core i5 2500K 3,3GHz som inte är överklockad och min högsta temp i Coretemp överhuvudtaget är 44*C.
Angående ljudvolymen kan jag inte säga så mycket eftersom jag kör med 7 fläktar i mitt chassi så processorfläkten är det minsta "problemet" men innan monteringen av extrafläktarna tyckte jag inte den lät avsevärt mycket.

Tänk även på att Alinas lagersaldo på hemsidan är totalt körd, jag har handlat på Alina i Östersund ett antal gånger och har då kollat på hemsidan innan men där visade allt som att det var slut men dom hade mängder av produkter i butiken, om du nu menade att du skulle handla i butik.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av Setesh:

Jag skulle säga att du gör en korrekt bedömning, dvs. av de korten så är MSI Ligtning att föredra i och med den välpresterande kylaren och de fina komponenterna.

Edit 1: Jag instämmer för övrigt i föregående talares kategorisering: Det "vanliga" Asus kortet skall vara betydligt tystare men skall inte prestera lika bra vid överklockning etc. som Ligtning - det blir helt enkelt upp till vad man prioriterar. Värt att påpeka (så som du själv och några andra redan gjort) är också att Asus kort tar upp en plats till, dvs. 3 (gäller för övrigt också Anarchy som jag har), medan Lightning tar upp 2. Det är alltså något enklare att få plats med MSI´s kort i en SLI-konfiguration.

Det låter som att MSI kortet är det jag bör satsa på med andra ord.
Visst överklockar jag inte i dagsläget, men när kortet börjar bli lite utdaterat kan det kanske vara fint att göra en liten OC och få ut en del extra kräm ur det innan man byter ut det.
Jag har just nu 7 fläktar i datorn så ljudvolymen är inte något jag kommer tänka på ändå misstänker jag, nog hörs det när datorn är påslagen

Tack för svaret!

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av pg_ice:

det beror nog på att flertalet har just köpt den modellen
köper flest personer volvo så får flest personer också fel på den och inte på en BMW eller hur

Jag förstår inte vad ditt problem är egentligen?
Exakt, köper flest personer en Volvo får då flest personer fel på den.
Och om du köpt en Volvomodell som det varit fel på för väldigt många ser jag inte anledningen med att köpa en likadan Volvo och hoppas att inte även denna är ett Måndagsexemplar.

Jag fick fel på mitt kort, många andra har fått fel på sina kort av samma modell, och därför vill jag byta mitt kort till en annan modell?
Vad är egentligen din poäng? Var du med och utvecklade kortet på Gigabyte eller och tar detta personligt?

Jag ser inte vad du får ut av diskussionen helt enkelt.

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av Ratatosk:

Garantiåtagendet säger att du har rätt till ett likvärdigt kort inte ett lika dyrt, så det spelar ingen roll att du gav mindre för kortet, när du köpte det, du skall ha ett liknande vad det än kostar i dag.
Vanligtvis brukar det vara så att priserna går ned och då gäller samma sak, det spelar ingen roll om du gav 4000kr för kortet kostar det 3000kr i dag är det vad du får på garantin.
Så i det fall du länkade till, skall du ge 671 kr i mellan inte mer.

Åhå! Det hade jag inte ens tänkt på, det är nog första gången en prishöjning fört något gott med sig.
Tack!

Av OHSNAPIMABEAR
Skrivet av Anguzz:

Vill du klocka nu eller senare ska du nog enligt omdömen och tester köra på MSI Lightning ja.
Vill du ha det tyst, gött och kallt ska du nog köra Asus Direct CUII

Perfekt svar! Med några fler såna som dessa ska jag nog kunna bestämma mig, tackar!