Inlägg

Inlägg som Xinfinity har skrivit i forumet
Av Xinfinity

Hej där! Jag har precis byggt klart min dator från inet och delarna är: asus geforce gtx 580, i7 2600k, asus p8p67 och corsair ax 750 med mera. Allting fungerade jätte bra att installera delarna och operativsystem. Sen när jag var klar med allt så tänkte jag testa att spela lite dead island. När jag kom till huvudmenyn så hörde jag ett irreterande tjut från datorn. Men jag trodde det var någon fläkt så jag tänkte inte mer på det.

När jag väl började spela spelet så lät det inget alls. Jag ladda hem fraps och fpsen låg på 200-130 ungefär på högsta grafik. Testade att starta om spelet efter ett tag spelande för att se om oljudet försvann i huvud menyn, men det var fortfarande samma låga tjut från datorn. Fpsn låg på hela 3500 i huvud menyn och inne i spelet låg fpsn på 200 och inget oljud. Samma sak händer i crysis och problemen försvinner om man sätter igång vertical sync.

Så jag har samma problem som du har :/ Har du hittat någon lösning på detta? Fick du grafikkortet utbytt mot ett nytt? Om du fick det försvann ljudet då?

Hoppas vi kan hitta på någon lösning på detta, för det är ju inte acceptabelt för en ny dator.. Hör av dig till mig via pm eller här i tråden.

Mvh

Av Xinfinity

Tvn blir första skärm

Hur gör jag så tv inte blir första skärm? Varje gång jag ändrar till "computer only" så får jag bara bild på tv.

Av Xinfinity

Asus P8P67 hittar ingen hårddisk vid bootscreen

Hallå! Har precis byggt ihop mitt nya rigg, funkar skit bra! Det är bara en störande grej som jag funderar på om man kan lösa. Precis efter asus märket kommer fram i boot så står det "no hard disk detected" eller available. Sedan kommer asus loggan fram igen och sen startar operativ systemet som om inget har hänt. Är det någon mer som har så? Hade varit grymt om man kunde fixa så det inte kommer fram i fortsättningen. Råd och hjälp uppskattas!

Av Xinfinity

Hjälp att koppla sladdar! (Snappt svar uppskattas)

Tja, håller på och försöker bygga ihop min nya dator men har fastnat lite när jag skulle koppla in nätaggregatet. Har ett modulärt ax corsair 750 och asus p8p67 moderkort.

Har kopplat in 24 pin i moderkortet men det är 2 st sladdar med olika antal pinnar som ska gå in i nätagget, ska båda in eller är det bara en av dom som ska in? Sen ska man koppla 4+4 in i moderkortet?

Av Xinfinity
Skrivet av tcntad:

Asus är moderkortstillverkaren men de har inte tillverkat chipset, ljudkrets osv.

Chipset är t.ex intel eller amd som tillverkat.
Ljudkretsen kan vara tillverkat av Realtek osv.

Installerar nog det där från skivan ist, vart ju alldeles för krångligt Eller är det bättre att bara göra en windows update ist?

Av Xinfinity
Skrivet av tcntad:

Dessa bör du ladda ner från resp. tillverkarnas hemsidor och inte asus hemsida.

Den partition på 100MB kommer "alltid" skapas, vill du inte ha den får du använda kommandotolken (shift+f10) och sedan diskpart.

Men kortet heter ju asus, är det inte dom som är tillverkaren? http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_PRO_R...

Av Xinfinity
Skrivet av tcntad:

Om du läst lite inkl. min guide så hade du märkt att det alltid är bäst att ladda ner från resp. tillverkares hemsidor innan man installerar ett OS.

Jätte bra guide du hade där! Men om jag laddar ner drivrutiner till moderkortet från asus, ska jag ladda ner precis alla filer?
För det fanns ju rätt många att välja mellan.

24 files found

Qualified Vendor List (3)
BIOS (3)
BIOS-Utilities (1)
Chipset (1)
AUDIO (1)
LAN (1)
USB (1)
Utilities (3)
SATA (3)
BlueTooth (1)
Manual (6)

Föresten när man ska installera windows 7, kan man strunta i att partionera hårddisken? För jag vill inte att den ska dela upp hårddisken och sedan göra nå opartionerat utrymme på 100 mb eller vad det är den gör.

Av Xinfinity

Vilka drivrutiner ska jag installera? (Från hemsida, update eller skiva)

Har precis fått hem min nya burk som jag ska bygga ihop.

Datorns komponenter:
Asus P8P67 PRO REV B3
Intel Core i7 2600K 3,4GHz
ASUS GeForce GTX 580 1536MB PhysX CUDA
Corsair SSD Force GT 120GB

Tänkte installera windows 7 ultimate 64 bit. Nu till frågan, ska jag strunta i att installera några uppdateringar från med följande skiva till moderkort och grafikkort och låta windos update sköta om det? Eller ska jag tanka hem uppdateringar från internet?

Snabb hjälp uppskattas! Mvh!

Av Xinfinity
Skrivet av Leifson:

http://www.sweclockers.com/recension/13357-nvidia-geforce-gtx...

Här i tabellen kan du själv utläsa hur de olika korten presterar.

560 Ti är mest prisvärd i ren prestanda/pris, men har ingen chans mot 570 / 580 i ren prestanda.

ASUSkortet är jättetyst och kyler bra. Men detta gäller endast om du har ett kort. EVGAs kylare sämre och låter betydligt mer, men om man ska köra SLI så är det MYCKET bättre kylning och ljudnivå. Du bör därför bestämma redan nu ifall du planerat ett eller två kort.

Ett ensamt GTX580 klarar idag alla spel på "högsta", och lär göra så ett tag till.

Okey tack för länken! Har bestämt mig nu iaf för 2 st EVGA kort, eftersom det verkar vara det bästa alternativet. Nu återstår bara 2 frågor tills man äntligen kan beställa Kommer det här nätagget klara av att driva min dator? Tänk på att jag har tänkt att klocka grafikkorten (om man nu kan klocka 2 st grafikkort i samma dator?) och processorn samt att man kanske vill slänga in en extra hårddisk framöver. http://www.inet.se/artikel/6900191/corsair-hx-850w-80-

Är det inte lika bra att köpa detta då så allt blir stabilt osv? http://www.inet.se/artikel/6909559/corsair-ax-1200w-80-gold

Nu till sista frågan. Ska jag välja EVGA kortet som är "Superclocked" eller den som inte är det?
Med det här bygget så lär jag väl inte behöva uppgradera på ett bra tag? Kändes att det var dags att köpa lite nya grejer eftersom jag sitter nuvarande med ett Geforce 8600 GTS och socket 939 amd processor xD fan antik värde skulle jag tro... haha..

Tack så sjukt mycket för hjälpen nu grabbar!

Av Xinfinity

Jävlar vilken besluts ångest! hur ligger evga kortet till ljud mässigt och kylning? Asus kortet ska ju tydligen vara jätte tyst och ha jätte bra kylning, även vid överklockning. Vad tjänar jag på att köra sli? Klarar ett överklockat asus kort av högsta grafik på de nya spelen? En till fråga bara, kan asus gtx 560 sli jämföras med ett gtx 570 eller ett gtx 580 kort?

Mvh!

Av Xinfinity
Skrivet av Leifson:

Planerar du SLI i framtiden?

Om ja:
DirectCU2-kylaren på ASUSkortet är inte att rekommendera för SLI. Den är helt enkelt för stor!
750W kan bli lite lågt för 580SLI. Jag rekommenderar 850W istället.

Om nej:

Du behöver inte 750W nätagg. 650W räcker!

Jag har faktiskt inte bestämmt mig riktigt än om det kommer bli sli i framtiden kommer jag att klara mig bra på ett asus gtx 580 om jag bara ska använda 1 skärm och maxa lite grafik? För just nu förstår jag inte vad man egentligen behöver 2 st monster till? Om man inte sitter vid 3 skärmar och 3d kanske?

Fan vad synd att det inte funkar i sli, det var verkligen kortet som lyste upp bland alla andra gtx 580 kort! Om jag nu skulle välja sli ist så vilket kort rekomenderar du?

Av Xinfinity

jävlar vilka fula skärmar ser ut som dom kommer från 70 talet för fan

Av Xinfinity

Sista kollen innan köp samnt behov av grafikkorts råd

Så nu är det dags att köpa en ny dator tills monster spelen kommer till höst/vintern Jag tänkte även försöka på att överklocka processorn och grafikkortet lite. Så just nu är jag lite osäker på vilket moderkort jag ska välja.

Så här ser bygget ut för tillfället: http://www.inet.se/kundvagn/visa/706129/2011-08-06

Hur tycker ni som har lite mer koll på detta? Är det något som borde ändras?

Nu fattas det bara ett grafikkort så att säga. Just nu lutar det mot detta: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623550
Om det nu är ett bra val?

Tacksam för hjälp!

Av Xinfinity
Skrivet av Roger W:

P182 (som ju bara färgen skiljer mot P180 externt) kan du ju alltid hitta här:
Antec P182 B

haha 5359.00 kr....

Av Xinfinity

Någon som vet om man kan få tag i ett nytt antec p180 chassi? Har sökt på google och kollat prisjakten osv, men lyckas fan inte hitta nå. Tycker att modellerna efter p180 har blivit mycket fulare faktiskt så därför vill jag helst få tag i ett p180 chassi, nytt eller begagnat