Inlägg

Inlägg som madhob har skrivit i forumet
Av madhob

Efter några dagar av letande har jag inte blivit mycket smartare. Med en budget på 2000kr måste man prioritera lite men har svårt att välja. Ms, Hz eller paneltyp? Hur dåligt är en TN skärm på 27 tum skärm? Hur stor skillnad är det mellan 60Hz mot 144Hz från en generell kvalité sida? Märker man det utanför spel är det endast spel man märker det.

Av madhob

En ny skärm till spel.

Tjenare!

Min gamla skärm dog idag och behöver en ny. Tittade runt lite på Inet blev snabbt förvirrad på vad som var en bra skärm. Så jag vänder mig till alla smarta människor på sweclockers.

Använder datorn till att spela för det mesta och budgeten ligger på 2000kr. Min gamla skärm var en 27tum och tänker fortsätta med den storleken.
Denna intresserade mig mest.
http://www.inet.se/produkt/2303751/benq-27-gl2760h-hdmi-dvi-d...

Av madhob

Känner att R9 390 är bättre och mer framtidsvänlig men på Inets hemsida står det att rekomenderat 600W.
Inet
GTX970 ligger på 500W, funkar det med min build och nätagg på 550W? Eller är det dags att uppgradera nätagget?

Av madhob

Jo, är rätt sugen på att slänga mitt Radeon 6870. Antar att det inte finns någon större roll på Radeon och Nvidea?

Av madhob

Dags att uppgradera, behöver hjälp.

Tjenare!

Äntligen är det dags att uppgradera min dator då den har några år på nacken nu. Jag antar att det är mitt grafikkort som behöver uppgraderas för det är den äldsta komponenten i min dator. Är inte riktigt insatt i de senaste grafikkorten, ska man ha Nvidea eller Radeon? Ska man köra Crossfire eller är mitt grafikkort för gammalt för att tjäna på det? Jag hoppas att inte behöva uppgradera min processor och antar att den håller i något år till. Budgeten ligger på 3000kr ungefär. Målet är att kunna spela GTA V, ARK och de senaste spelen som släppps.

Min dator har då.
MK ASRock Z68 EXTREME3 GEN 3 S.1155, Z68, ATX
CPU Core i5 3570K 3,4Ghz
16GB DDR3 RAM, 2 8GB 2 4GB
PowerColor Radeon HD6870 1GB
Corsair VX 550W 80+
1TB Hårddisk.

Av madhob
Skrivet av BabyMoseN:

Antar att du patchat spelet fullt ut?! För AMD grafikkort har stora problem med launch versionen! Hade själv stora fps drops med mitt 7970 innan patchen kom ut.

Samt är detta spel ett rätt så krävande spel med flera höga texturer vilket kan få många low end kort att hamna på knäna, se till att sänka eller slå av tesselering i options samt slå på vsync om du får frame stutter eller dylikt det brukar hjälpa rätt mycket!

Jag har inte fått den senaste uppdatering att fungera, så spelar fortfarande på "launch version", tror du där problemet ligger?

Av madhob
Skrivet av BabyMoseN:

Antar att du patchat spelet fullt ut?! För AMD grafikkort har stora problem med launch versionen! Hade själv stora fps drops med mitt 7970 innan patchen kom ut.

Samt är detta spel ett rätt så krävande spel med flera höga texturer vilket kan få många low end kort att hamna på knäna, se till att sänka eller slå av tesselering i options samt slå på vsync om du får frame stutter eller dylikt det brukar hjälpa rätt mycket!

Spelet är nerladdat för jag har inte fått spelet från min återförsäljare. Orkade inte vänta på spelet så det är nerladdat från Piratebay, så du tror det är det som är problemet?

Av madhob

Jag har 12gb RAM
Radeon 6850 AMD
I5 Intel 2500

Jag uppdaterade mina AMD drivrutiner och körde utan G35 programvaran, och efter jag hade startat om den. När jag går ut spelet när det är igång ligger proccesorn på 10-15%? Ram minnet ligger på 4 gb typ.

Av madhob

Problem med Metro Last light

Tjenare! Jag har ordentliga problem med Metro Last light. Så jag får spelet att funka och de första uppdragen ligger jag på 20 fps, som jag stör mig på lite. Sen senare hamnar jag på 50+ fps och lirar några timmar av det och har skitkul. Men nu har jag 4 fps och det är helt ospelbart, och när jag ändrar video inställnignarna ändras inte FPSen det minsta. Detta förvirrar mig så enormt och har ingen aning varför spelet är låst på 4 fps.

Kollade igenom Metro last light samlingstråden men hittade inga lösningar på problemet, någon som har någon idé varför jag har 4 fps helt plöstligt?

//Axel

Ps. Jag har Logitech G35 som inte borde skapa några problem men är oftast problemet varför spel inte funkar på min dator.

Av madhob

Har en 4s (kanske borde sagt det) och ideén är att jag ska kunna gå runt med den ganska mycket, ha den på stränder och liknande.

Av madhob

Bumb, någon som har något?

Av madhob

Hjälp med köp högtalare till Iphonen

Tjenare!

Jag har tänkt att köpa en högtalare till min iphone, alltså en docking högtalare (tror det kallas så). Men blev snabbt förvirrad av de tusen olika modelerna så jag vänder mig till er. Har någon en bra docking högtalare som de vill rekomendera som ligger under 500 kr?

Tack i förhand

//Axel

Av madhob

Jag har redan kollat på Game och Gamestop i göteborg, och där fanns det inget.

Hittade lite saker på tradera men har aldrig köpt något där så är lite osäker.... Samma saker där med Ebay, aldrig handlad där så är lite osäker om jag ska köpa där.

http://www.tradera.com/nintendo-ds-dsi-3ds-spel-pokemon-plati...

Av madhob

Hjälp med att hitta ett Nintendo Ds spel

Hej! Jag har helt plöstligt fått världens sug på att spela pokémon så jag letar nu efter Pokemon Platinum på Nintendo DS. Jag är ju ganska fattig och vill inte lägga 500kr på ett pokémon spel så jag letar efter ett begagnat, men utan lycka. Letat igenom lite på retrospelbuitken.se och blocket men utan att hitta något. Ville bara kolla om någon kunde hjälpa mig hitta ett begagnat Pokemon Platinum för runt 200kr.

Eller om någon runt göteborgs trakten har ett så skicka ett pm

Mvh Axel Nyman

Av madhob

Ändrat, det är såna fel man missar. Tackar

Av madhob

Sista kollen innan beställning.

Hejsan! Nu har jag spenderat några dagar här och fixat fram detta paketet. Jag kommer använda datorn mest åt spel och vanligt surfande på nätet.

Budgeten är ganska maxad så den ska helst inte höjas.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2294858/2012-09-14

Av madhob

Kan någon hjälpa mig hitta ett bra Nvidia kort för 2000kr som är från inet?

Tack i förväg

Av madhob

Vill köpa från inet, för jag köper ett packet därifrån. Har svårt att hitta ett AMD grafikkort som kostar runt 2000kr och finns i lagret.

Därför lutar jag mig mer åt Nvidia.

Av madhob

Bra kort för 2000kr.

Hej, jag letar efter ett bra kort för ungefär 2000kr, jag använder mest datorn till spel och att surfa på nätet.

Det spelar ingen roll riktigt om det är AMD eller Nvidia.

Av madhob

Ja, SSD är så ruskigt dyra så jag bestämde mig att inte köpa en. Kan alltid köpa det senare när priserna har gått ner lite.