Inlägg

Inlägg som karjix har skrivit i forumet
Av karjix

Det finns ju som sagt det mest givna valet för den som är ute efter något specifikt item o det heter Kadala.
Kadala är från blizzards sida den bästa metoden att få sina sista delar till sitt set etz.

Jag tänker då inte rensa hela rift för att kanske hitta en grön beam som kanske är shoulders som kanske är jade shoulder..

Jag kör så snabba rifts som möjligt o stänger efter rift bossen för att kunna få shards snabbt, Har kört Rift it forward ett tag så det är lagom fort.

Av karjix
Skrivet av HazZarD:

det har jag också märkt att kör man solo lägre torment så kan man få mera legendaries än ett game man körde i högre med 3 andra.. hur går det ihop undrar man?

RnG är RnG, kan variera hursomhelst och vi vet inte vad det beror på eftersom blizzard inte släpper någon information alls om hur loot systemet fungerar.

Av karjix
Skrivet av griid_83:

Märk väl att vi sitter och grindar till tusen...
jag har 600h på min barb och har endast hittat 2st. thunderfurys...

This ^

Grindar säkert 6-7 timmar efter jobbet varje dag ;D. Gjort sedan RoS släpptes så det har hunnit bli ett par saker man hittat.
Vågar inte spekulera i tid man lagt ner på sin Wiz men det lär landa runt 500+ timmar sen RoS.

Av karjix
Skrivet av DOGE:

Snarare så att det är komiskt att folk som är medvetna om att det är ett "lotteri" spenderar så mycket tid på att klaga på sina vinster och att de fortfarande inte vunnit rätt saker.

Men helt ärligt, är man ute efter ett specifikt item är det väl bara o gambla hos kadala? När jag ville ha Mirrorball och cindercoat körde jag bara rift it forward i fyra dagar och 17k shards senare hade jag dem båda.

Är på jakt efter en Wand of Woh nu men är så trött på d3 så har inte orkat göra samma sak igen...

Ja att gambla gear är ju helt rätt väg att gå då du har större chans att få den set delen eller vad det nu är direkt ifrån kadala.
Jag hittar ringar o amuletter samt weapons sen gamblar jag resten av gearet helt enkelt.

Fick tex 3 Jade delar till min WD bara igår ;D. Dock 2 på gambling och 1 randome drop i rift.

Av karjix

Twoedge kommer väl gilla denna nyhet när han väl ser detta ;D

Av karjix

Det är väl inte fel ändå, nu kanske jag kan orka geara min WD när det ändå droppar lite bättre.

Av karjix
Skrivet av Neomius:

Jag kollar hellre på vad de som leder Paragon Level listan har för gear och builds... Dom vet man ju att dom köttar gött iaf...

Nej dom har också oftast bara + experience gear och sedan kör dom ultimata routes för exp farming AkA vissa bountys som ger mest exp.
Men ja det finns väl några få på top paragon som har bra endgame gear.

Av karjix
Skrivet av Mocka:

Hehe det kanske beror på vilken build man kör. Jag kollade Top10 Wizards på Diabloprogress och ingen av dem har den ringen.
http://eu.battle.net/d3/en/profile/chubism-2506/hero/17019281

Har själv några set delar men hade t ex inte velat byta ut Cindercoat mot Vyr's Chest bara för att få 4sets bonusen. Visst, var 100e sekund är den ju bra men under tiden tappar jag 17% fire damage och alla meteorer kostar 28% mer AP.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Astralen-2142/hero/1777399...

Bara så du vet så satsar ju folk som oftast ligger i top 50 world listan på att ligga 1a genom att dra på sig sjukt mkt pure sheet damage gear så dom dör som flugor och kan inte spela mer än T3-4.

Vettiga builds mm har aldrig någon top position där i stort set. Jag har tex 2mil EDPS med min Wand of woh wizard men när jag räknar ut all bonus in-game ligger jag snarare på 9mil EDPS så inte äns diabloprogress kan räkna ut exakt EDPS.

Edit: Top 50 var väl lite väl understruket det är säkert 5000.
Folk jagar 1 placeringen helt enkelt bara för att..

Av karjix
Skrivet av Mocka:

Jasså? Jag trodde det var så att man bara behövde 2 set delar för att få 4set eller tom 6set bonus men att ringen inte fungerade på de set som bara har två delar. Men nu när jag läser så verkar det stämma...så om man har 3 delar får man 4set och om man har 5 delar får man 6set. Hm, då var inte ringen så bra trots allt :/

Ringen är ju ovärderlig förfasen
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Karjix-2800/hero/40986878
Hade aldrig kunnat ha på mig allt det där utan ringen.

Av karjix
Skrivet av Twoedge:

Jaså , jo visst var det enkelt och få legendarys. Som typ en jäkla massa 2-hands vapen till min wizzard och Blackthorne set. Jag har fått c:a 25 st. på 4 T5 rifts, 5 T4 rifts och solo 9 T1 rifts.

Med det sagt så tycker jag inte det är för enkelt, men så lever jag i skuggsidan av världen.

(söker fortfarande efter dom där jävla Aughilds recepten och RoRG)

Bara kämpa på helt enkelt nu när buffen är aktiv än. 4 T5 rift är ju inte driekt mkt
Jag gör en effektiv eftermiddag efter jobbet 25-35 T5 rifts. Ca 6-8 min per rift med clan gubbarna.

Men ja du har haft lite väl otur med RnG gudarna får jag väl hålla med om :P.

Av karjix
Skrivet av bobani:

Okej, så med andra ord.. Hittar man bra gear, så kan man alltid försöka rolla bort vitality till all res om man kan?

Tack för hjälpen btw

http://d3resource.com/mitigation/

Räkna ut själv vad som ger mest för dig här

Av karjix
Skrivet av trickysaer:

Du fick ju vad du ville ha till slut?

Ärligt, ja det är kan vara irriterande att få ihop cash och sedan vieled crystals eller vad de heter... men snälla, man ska inte bara kunna klicka fyra gånger och sen få EXAKT det man var ute efter. Hur kul hade det varit då? Om jag inte hade spenderat ca 80h (om inte mer) innan min Gyrfalcon's Foote droppade hade jag aldrig känt mig så glad och nöjd som jag gjorde just då. Den rollade dock crap, så nu hoppas jag på nästa att droppa som förhoppningsvis blir en uppgradering.

Samma sak med i princip allt jag bär. Det är ju det som är roligt, när det droppa och ÄNTLIGEN är en uppgradering. När man börjar närma sig end gear och du har nästan det bästa av bästa, visst fan får du räkna med att det tar blod svett och tårar innan du hittar något bättre. Som en kille som jag spelat lite med på senaste, han blir typ sur och börjar whinea när han inte fått en leg på en timme. Sen kan han få 10 legs, två set items på 1h och sen whinear han för att de som droppar inte är bra... *facepalm*

Det hade ju varit en sak som spelet var skitsvårt eller oförlåtligt, det är det ju knappast nu? Torment är helt klart en bra nivå med slidern så det passar alla. Jag antar att ingen av er spelade D2 då? Det regnade ju inte direkt set-items där osv Keep kalm and re-roll!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/63927959/reroll.PNG

Dold text

Ja alltså från min sida var det inte direkt menat som whine utan jag tycker mer som dig helt enkelt. Ska bli skönt att 100% exp buffen går ut så allt blir som vanligt igen. Var verkligen för enkelt med buffen att få legendarys och enchanting ska svida för det är endgame items man får ut av att enchanta bra saker för jag antar ingen enchantar skräp?

Av karjix

Ja man har ju lyckats bränna en hel del gold på rerolls, igår rolla jag om för 15 mille på min amulett och fick inte det jag ville ha. 1 timma senare droppar en bättre amulett med dom statsen jag var ute efter.. suck..

Av karjix
Skrivet av Mocka:

Ah, nu ser jag din andra Wiz med WoH och förstår varför byxorna är så bra, du springer runt och kastar ju Expl hela tiden.
Måste säga att jag är lite avis för du har ju fixat Royal Grandeur på båda dina gubbar och du har ju helt rätt gear på din WoH gubbe för din build. Helsike vilken tur

Har haft lite tur med drops i helgen men ringarna är dåliga då dom saknar crit hit chanse så jag letar nya men inte frenetiskt.
Får se om man råkar hitta en ny ikväll när man slutar jobbet o kan köra lite bountys igen.

Av karjix
Skrivet av trickysaer:

Jag syftar enbart till vanliga drops som inte är ifrån Kadala Däremot vet jag inte om jag haft otur eller om det har missats något, men senaste 20-25 chaches jag fått så har jag fått en leg. Markant sämre än innan patchen, trots att jag enbart kört t2 eller högre. Någon som upplevt samma?

"So caches have torment only items in them or not?
Horadric Caches obtained in Torment I+ have a chance to drop Torment restricted items."

Samt detta:
Horadric Cache Legendary drop chance scales with difficulty!

Ja som sagt RnG är RnG, vissa får massa från caches o vissa får inget.

http://www.diablofans.com/news/48066-scheduled-game-maintenan...

Svaret på din fråga/frågor hittar du garanterat där på diablofans om du letar.

Av karjix
Skrivet av trickysaer:

Säker? Det har droppat mycket mer set items för mig sedan i torsdags. Bara tur?

Jag är helt säker, läste en blue post om det på www.diablofans.com men kan inte hitta den just nu när jag kollar.

Det är som sagt 2 olika loot tables för Kadala och ingame "rifts" legendarys.

Av karjix
Skrivet av z0rks:

Vet att man får mer legendarys. Men ökar det chancen att få t. ex set delar osv.
Tänkte om de höjt procenten på såna delar. Självklart är det ju större chans att få dem eftersom att det droppar mer överlag men tänkte bara om de ändrat nå annat.

Nej det är bara 100% increased legendary drop rate, men däremot gäller den buffen inte Kadalas gear man gamblar.

Av karjix
Skrivet av Mocka:

Hittade också dessa byxor men dissade dem eftersom man måste röra på sig hela tiden för att göra bra skada. Vad tycker du om dem?

Får hoppa det där med Bnet dps för den säger verkligen inte mycket Oj, 12.5m thoughness var verkligen mycket.

Bra tips med att kolla Diabloprogress med/utan nya hjälmen, skall testa det.

Ja alltså byxorna är ju hur bra som helst för min build jag kör med nu. Jag springer runt alla mobs konstant så byxorna ökade min dps rätt rejält helt enkelt.

Som sagt bnet dps säger inget alls eller din sheet dps in-game, enda sättet att räkna ut någolunda damage man gör är via diabloprogress.
Jag kan däremot inte använda mig av diabloprogress längre tack vare byxorna som "förstör" den faktiska sheet dps som diabloprogress använder för att räkna ut elemental elite damage etz.

Jag får räkna ut det själv helt enkelt men det är inga större problem.

Av karjix
Skrivet av Mocka:

Angående att Diabloprogress visar fel DPS, du måste uppdatera den manuellt Iaf om du vill se resultaten direkt. Du uppdaterar och väntar 5 min sen trycker F5 så ser allt korrekt ut.

Det är intressant för när jag kollar på din Bnet sida så har du en hel del toughness men kanske inte överdrivet med DPS, ändå facerollar du T4 solo. Kollar man på Top 10 wizards på diabloprogress har alla lite HP, lite toughness men enormt mycket sheet DPS (1,3-1,4m).

Min fråga är då hur man balanserar dps med survivalbility? Jag kan dö som en fluga på T4 MP och T3 kan vara lite småtufft det också. Dock känns min DPS definitivt tillräcklig för T3 MP. Har inte testat T3 solo än utan brukar köra T2 vilket kanske är lite för lågt eftersom jag facerollar det utan problem.

Sen en allmän fråga:
Jag kör Firebird och Vyr vilket tillsammans ger +1000 INT men hittade en Andariel's Visage igår, inte den bästa men det går ju att rerolla +Fire Damage på den. Kommer dock att tappa Firebird bonusen och frågan är då om det är värt det?

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Astralen-2142/hero/1777399...

Ja alltså vad jag syftar på med att diabloprogress inte visar rätt dps längre beror på mina http://eu.battle.net/d3/en/item/hexing-pants-of-mr-yan som gör reduced damage med 25% när jag står still. Så det som syns i diabloprogress är 25% mindre än det jag har i verkligheten på min sheet dps.

Sen har jag bältet http://eu.battle.net/d3/en/item/harrington-waistguard som ger mig 129% damage när jag lootar en corpse, kista, weaponrack etz etz.

Så min sheet dps buffad med allt ligger jag på ca 2.5 Mil dps när jag lootar en corpse tex.

Den nya gubben jag slängt på allt gear på är ju inte optimerad alls så den har enorma mängder vita o %life "Den med vyrs, tal rash sett items".

Det är inte alltid lätt att hitta bra balans mellan dps och toughness så det är något man får testa sig fram med, jag har in-game 12.5 mil toughness och dör inte i T4 men i T5 dör jag allt ett par gånger. Detta är med wizarden som har Wand of Woh alltså.

Angående Firebird och Vyrs så tror jag inte du behöver bonus int från båda set delarna om du vinner mer %elemental från att byta till Andriels visage.
Du får helt enkelt logga ut med Andrils visage med Fire damage equippad och kolla på diabloprogress om du vinner/förlorar på bytet.

Av karjix
Skrivet av griid_83:

Har du länk till var du hittar stripparna?

http://oskarpannier.com/finding-set-items/ Varsågod