Inlägg

Inlägg som Hundkex har skrivit i forumet
Av Hundkex
Skrivet av Segas:

Inte många idag som inte har internet, så de få som inte har det när dom är på semester i stugan (varför man nu vill SPELA då) är svinnande liten. Då ser jag hellre att det inte går att fuska i spelet.

Skickades från m.sweclockers.com

Lösningen på det är att ha open och closed online, precis som D2.

Av Hundkex
Skrivet av Uzor:

Vänta lite nu, man behöver internet connection för att köra Singeplayer?

Fasiken vilket skit spel, glad att jag inte köpte det.

Jo, så man kan inte ta med sig burken till stugan och spela, om man inte har 4G-täckning eller fast förbindelse där.

Av Hundkex
Skrivet av Segas:

Dom visste antal bokade spel, kände till sin serverkapacitet men struntade ändå i att åtgärda det - istället får man på forumet samma automatiska copy/paste svar som i alla år.

Precis. Om en vecka så vet Blizzard hur många som stannar av och bygger ut kapaciteten efter det. Sedan kommer det flyta på bra framöver. Men fram tills dess kommer peak hours inte vara roligt.

Av Hundkex
Skrivet av Segas:

Man kan fråga sig hur Blizzard har tänkt här...

Det har nog tänkt att det jämnar ut sig. Eftersom det inte är någon månadsavgift, så har de inga krav att prestera efter folk har köpt spelet.

De skriver i nyhetsrutan i spelet att de beklagar och tackar för vårt tålamod medan problemet löser sig. De har alltså bara tänkt vänta tills folk blir lessa och lasten på servrarna minskar. Det är service mind, det!

Av Hundkex

Radeon HD7850 borde maxa D3 utan problem.

Mitt GTX580 maxar D3 på ca 70 grader. Ligger på 81 grader när jag kör Battlefield 3, så det är inte ett grafikintensivt spel.

Av Hundkex

Det är hög ping för att folk vill spela nu på kvällen och Blizzard inte tycker att de behöver mer serverkapacitet.

Ifall ni är inne nu, stäng inte av spelet, för då får ni nog inte spela mer ikväll.

Av Hundkex

Lol!

Fick komma in och skapa karaktär, sen när jag skulle starta så blev jag disconnected from service (Error 61) >_<

Av Hundkex
Skrivet av Gerthoi:

Ok, en rätt åldrad och förvånansvärt okänd favorit från barndomen, som varit tongivande till en hel genre.

http://waiproduction.com/test/3.gif

Du får nog ge oss ett nytt spel, verkar inte vara någon som vet vad det är för något.

Av Hundkex
Skrivet av Baxtex:

Ja...locket.

Om du lägger den ned så menar jag ovandelen.

Är det den enda vägen luften kan komma in och ut ur?

Den drar in luft därifrån, sedan finns det ventilationshål på sidorna, samt baktill ifall du skippar I/O-plåten.

Av Hundkex
Skrivet av Baxtex:

Okej, eftersom du byggt i ett sådan chassi, är det ena "hålet" den stora perfioerade delen ovanför moderkortet/cpun?

Vad menar du med hålet? : p

Av Hundkex
Skrivet av Juggernawt:

Ljudkortet är allt för ljudet! Skillnaden mellan de integrerade kretsarna på moderkortet (om du nu inte har en lite med påkostad bräda med *bra* ljudkretsar) och ett dedikerat ljudkort är som natt och dag! Med ljudkort får man oftast med någon sorts kontrollprogramvara där ljudbilden kan ställas in som man vill - kallas också populärt "Equalizer".

De flesta integrerade Realtek-ljudkorten har medföljande mjukvara med equalizer och lite mer. Vias ljudkort ska också ha det.

Ifall du är orolig att det är dålig ljudkvalitet på det integrerade ljudkortet, så kan du använda digitala utgången och ha ett externt slutsteg istället.

Av Hundkex
Skrivet av martinboson:

pfff, LBA 1!

Skrivet av Vusan:

Ajj!

De ser så lika ut! :I

Nänä, den där bilden när från LBA 2 - de hade inget barn påväg i LBA.

Av Hundkex
Skrivet av azezl:

Hundkex tack för all info om tysta datorer. Ska ta och bygga den burken med 2 SSDer och NH-C14 när återbäringen kommer Vela bara forska upp mig i allt så man är redo när det är dax!
Btw smart med två separata HDs kör på den med

Kom bara ihåg att göra avvägningen mellan en K- och en S-/T-processor. Ifall du någon gång i framtiden skulle vilja bygga en vindkraftspark eller trycka in vattenkylning och överklocka, så stödjer moderkortet det, men du måste även ha en K-processor för att kunna överklocka bra.
K-processorn skulle då eventuellt behöva undervoltas för att hålla värmen nere i chassit ifall du kör fläktlöst. Det är ingen tillverkningsskillnad på de olika typerna, så det är bara att kolla med någon som har en low power-processor och skriva över deras volts och multiplar till din dator.

Edit x3: Ifall du sätter en fläkt på lägsta varvtal på/under en NH-C14, så kommer den dock inte ha några problem att kyla en oklockad 3770K. Jag kör min 980X (130W TDP stock) på 4GHz och när jag har lägsta varvtal på min NH-C12P, så kommer processorn strax över 80 grader med linpack, vilket är en belastning man aldrig kan utsätta en processor för i vardagsbruk/hardcorespelande. Med fläkten på maxvarv så ligger den på 74 grader. Som du ser i detta test, så är det ingen större skillnad ned till 7V på kylaren och även på 5V så ligger den under 50 grader. NH-C14 är bättre på alla punkter (i C14-testet så kör de med en riktig 130W-processor, medan C12 hade en ~80W-processor, trots samma TDP). Du kan även se jämförelser i VRM- och nordbryggetemperaturer mellan top- och bottenmonterad fläkt bra där.

Av Hundkex

Burken ser bra ut!
Såg dock på moderkortet att det bara var en USB 2.0-header. Såg ut som att det var två, men den andra är till för de andra grejerna på frontpanelen (power/reset switch, leds osv), så... hm. Det här moderkortet har två stycken USB 2.0-headers och eftersom du kör på en andragenerationsprocessor nu, så behöver du strikt inte H77/Z77. I princip samma feature set. Med nuvarande moderkortet så kan du använda två av de fyra portarna på chassits framsida, ifall det är av relevans.

Skrivet av Baxtex:

Annars kanske jag bara köper denna istället: https://www.inet.se/produkt/6909301/silverstone-nt01-e-nitrog...
borde väl vara tystare än stock?

Det står så på Silverstones hemsida att den ska vara tyst, i varje fall.
Overclockers Online: "From a noise perspective, in an open air environment, the fan was quite quiet with just a faint hum. Under full load the 90mm fan is definitely more audible. In a HTPC machine like the LC19, some foam dampening will help muffle the sound and make it impossible to hear from a few feet away. One of the challenges in building such a small cooler is the fact that smaller fans that move large volumes of air make more noise than their larger 120mm cousins."
Skumplast är inte ett alternativ i ett så litet chassi som du har nu, tyvärr. Däremot så är fläkten i princip i öppen luft. Det kommer inte finnas någon turbulens från andra fläktar i närheten, utan bara perforeringen just ovanför. Den är även designad för 95W, så den borde inte spinna upp nämnvärt för en 35W-processor.

Anledningen till att jag valde det där chassit, är för att jag byggt ihop en mycket lik dator åt min svärfar (ISK100 istället, 2100t). Den har dock en 92mm-fläkt just ovanför cpu-kylaren, så det är inte riktigt representativt att den stockkylaren inte varvar upp, oavsett belastning. Den kör stockkylare också (det är en lågprofilvariant som följde med 2100t, borde vara samma för 2120t). Du skulle ju kunna prova med stock först. Eftersom det är push-pin, så är den ju lätt att byta ifall den ändå lever om. Finns ju inte så mycket som utvecklar värme, trots allt.

Angående prestanda på S- och T-processorer, så presterar de ungefär lika bra i kontorsapplikationer. De har ju även turbofunktion (som förvisso inte är lika aggressiv som Ivy bridge verkar ha), så att de ska klocka upp sig lite grann om det behövs. Men som sagt, om man inte gör riktigt avancerade grejer, så duger alla core-processorer utmärkt till kontorsdatorer.

Edit:
När vi ändå är inne på chassit lite, så var jag tvungen att rotera hårddiskbrickan för att sata-strömkablarna skulle nå hårddisken. Ingen biggie (tror det är fyra skruvar man lossar), men gör det innan du monterar moderkortet. Kan också bara varit en trött montör, så det är inte säkert att det är så i ditt chassi. Det är även annan modell, så det kan vara korrigerat ifall det var standard i ISK100.

Av Hundkex

Den här KANSKE passar. Vet inte om 58mm är lite för högt. http://www.inet.se/produkt/5331076/scythe-big-shuriken-ii-rev...
Du klarar dig definitivt på stockkylaren, men den är inte alltid helt tyst.

Nätagget har en fördel: Det är externt. Du kan byta ut det när du vill, utan att öppna datorn. Adaptern kommer börja brumma efter något år, men då är det bara att gå på kjell&co och köpa en sån här, när det börjar brumma för mycket.

Edit:
Antecs adapter
Output characteristics:
Rated Power 90W
Rated Voltage 19V
Voltage Range 18.4V ~ 20.0V
Output Current 0A ~ 4.7A

Även så har du med ett minne för mycket i din inköpslista och du bör överväga en S- eller T-processor.

Av Hundkex
Skrivet av Blazin87:

Öppna din moderkorts manual och börja läsa.
Gå igenom hela, flera gånger.

Dels det - när du har ett avancerat moderkort bör du läsa på dig ordentligt.

Sedan finns det oftast en quick POST-funktion som säkert inte är påslagen. Mitt Rampage 3 Gene tog 15-20 sekunder på sig att POST:a (MED quick post) och sedan 15-20 sekunder in på desktop. Nu när jag bytt "upp" mig till G1.assassin, så tar bios POST:en kanske 5-6 sekunder istället. (assassin... jag vet, men R3E finns inte att få tag i längre och GA-X58-OC saknar lite av det jag behöver på ett mobo. Även ifall moderkortskylaren är fjantig som få andra, så är färgschemat betydligt bättre än sabertooth)

Av Hundkex

De där grafikkorten har inte referenskylare ändå (och är redan överklockade), så de ska nog funka.

Hade nog tagit andra chassifläktar, men annars ser det bra ut! (du vill ha kullager på fläktarna som hänger i taket på chassit)

Av Hundkex
Skrivet av Baxtex:

Visst, ge förslag.

Såhär ser det ut nu: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1799901/2012-05-13

(observera att där är en skärm också, så själva datorn går loss på 7665kr. Helt okej pris med tanke på att den gamla gick på drygt 16 000 för sin tid. ^^)

Det enda jag "oroar" mig för är att ett mindre chassi kommer ha för dålig kylning och låta mycket. Jag behöver verkligen göra en så driftsäker build som möjligt.

Jag vill gärna ha förslag på processorkylare, kommer kör schyte fläkten som en pull fläkt för att följa "kanalen" i chassit.

3570T som jag länkade ligger på 45W. Den behöver inte mycket luftflöde för att vara sval. Du skriver som att det vore en riktig monstermaskin du bygger.

Lillfjanten jag länkade innehåller allt du behöver, inklusive kylning.

Edit:

Skrivet av Baxtex:

Lockande, hur fungerar sb i3 low power processorn för kontorsbruk?: http://www.inet.se/produkt/5310011/intel-core-i3-2120t-2-6ghz...

Kan man uppleva att datorn är seg vid dokumenthantering, mejl, surfning trots att den har ssd?

Nej, du kommer inte att uppleva några segheter, ens med en i3-processor. Om du har pengarna så är 3570T mer framtidssäker, men det spelar mindre roll ifall det inte görs några mer avancerade beräkningar.

Min mor och far sitter på min gamla Athlon 64 4000+ (från 2005) och har inga problem med segheter, ens med flash osv (särskilt nu när det kom hårdvaruacceleration dit) . Det beror helt på användningsområde, men för bokföring i excel så krävs inget från datorn, om man inte har väldigt avancerade formulär.

Av Hundkex
Skrivet av Baxtex:

Nej den är inte kritisk alls, bara småföretagare, kommer användas till att skriva ut fakturor, bokföring och liknande.

OK, då borde den här räcka:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1799652/2012-05-13

Till den där ska även en i5 3570T och en Scythe Kozuti (förslagsvis från webhallen, som har båda i sortimentet).

Den datorn har samma användningsområde, kommer prestera lika bra för fakturor, bokföring osv, drar mindre ström och tar mindre plats.

Av Hundkex

http://www.inet.se/produkt/6904266/lian-li-lancool-pc-9xw-fon...
http://www.lancoolpc.com/en/product/product06.php?pr_index=51...

Aluminium är lite skraltigare än stål, men det där chassit är inte helt fel. Inte helt 100 Lian-Li känsla kanske, men men.