Inlägg

Inlägg som Hundkex har skrivit i forumet
Av Hundkex

På mitt Rampage Gene till S1366, hade jag liknande problem när jag överklockade väldigt mycket utan att anpassa uncore. Ibland kunde det komma igång ifall man bytte port, men det var nästan som att usb-portarna inte synkade med moderkortet i övrigt.

Vet inte om det finns något motsvarande för uncore på s2011, eller ifall usb-kontrollern sitter i processorn eller sydbryggan, men det kan vara värt att testa.

Av Hundkex
Skrivet av xZistence:

Är det någon mer som blir kickad/disconnectad från spelet rätt ofta?..
har blivit det 4-5 gånger under 1 timme, har hänt förut med. Medans min kompisar som jag känner fortfarande är inne :S

Borde man avinstallera och installera om spelet kanske? :/

Bättre att vänta tills Blizzard får ihop sin skit och kan leverera stabilitet från servrarna.

Felet kommer alltså lösa sig självt, från din sida.

Av Hundkex
Skrivet av Rogga67:

Om du byter nätagg så drar inte din dator mindre ström, den kommer dra lika mycket oavsett om du har ett 500w eller ett 1000w nätagg.

Dööört, FEL!

När man mäter nätaggets effekt, så är det vad den kan leverera till komponenterna. Vad den faktiskt drar från väggen, bestäms över hur bra den levererar den effekten.

Ett 500W nätagg med 80% effektivitet, kan leverera 500W "internt", medan det drar 625W från väggen.
Ett 500W nätagg med 90% effektivitet, kan leverera 500W "internt", medan det drar 556W från väggen.

Sedan om det går att motivera kostnaden för ett nätagg för att spara ström... tja, får han sålt det gamla nätagget till en bra penning, så visst.

Av Hundkex
Av Hundkex
Skrivet av Lasergurka:

Brukar ju oftast vara två olika ljudkopplingar från chassit?

*AC'97 och HD Audio.

Av Hundkex
Skrivet av zeleni:

Så kommer han på tanken, hej jag har en grym kylare, en grym cpu, vad om jag justerar multiplier uppåt. Har aldrig sagt att seasonics passiva psu var dålig.

Nätagget (egentligen ska alla nätagg vara det) är klassificerat att köra på 100% dygnet runt utan att gå sönder i rumstemperatur. Ett GTX 670 drar MAX 300W med en Ivy Bridge-cpu, vilket ger en headroom på 200% över processorns TDP innan han använder nätagget som det är specificerat till. Du kan ju fråga TS ifall han tänkt överklocka processorn och grafikkortet med LN2.

Av Hundkex
Skrivet av JonasT:

Det är för att alldeles för många tillverkare envisas med att använda kexiga plastvaggor med snabbfästen för 3,5"-enheterna vilket för med sig att de måste vara böjbara. Förstår inte folks rädsla till att använda skruvar, hur ofta plockar man i och ur en hårddisk egentligen? Exempel på bra vaggor är de som Antec använder i P280 samt de Fractal Design använder i Arc. Där har vi rejäla doningar med skruvar och bra vibrationsdämpning.

CM Storm Trooper kan läggas till i den listan. Vaggorna i min var så hårda att jag knappt kunde få i en 3,5"-enhet och det går definitivt inte att trycka ur slädarna med SSD:erna på.

Gamla Antec Performance One-serien hade ju plåtslädar, men jag antar att det inte gills i det här sammanhanget.

Av Hundkex

Hur många år har Logitech garanti? Har du tur kanske du kan få byta ut den på det. Spolar som pajar brukar sällan vara orsakat av användaren, utan bero på undermåliga komponenter.

Av Hundkex
Skrivet av Osten92:

Ok, får se hur det blir o det blir vatten eller luft, har fortfarande gott om tid att tänkta!
Får la fråga igen om jag ska ha PWM eller motstånd om jag har vattenkylning? Och vilken fläkt skulle du rekommendera som är tyst?

H100 har i alla fall uttag för PWM, men fläktarna som följer med är vanliga 3-pins. Pumpen regulerar fläkthastigheterna riktigt bra.

Jag har lite erfarenhet av PWM eftersom x58 var ett skämt i den aspekten... men jag skulle säga att ifall du inte kör med fläktkontroller (vilket du kan göra i 3,5"-platsen {märkesspecifikt alternativ} ifall du vill ha en optisk enhet), så skulle jag rekommendera statiskt motstånd. Det kan vara fruktansvärt enerverande ifall fläktarna hoppar upp och ned ett par hundra RPM någon gång i minuten för att belastningen varierar.

Av Hundkex
Skrivet av Osten92:

Så du tycker alltså att jag ska köra på ett passivt alltså? räcker seasonic 460 eller ska jag köra xilenser på 500 watt?
Vet detta att varvtalet är nyckeln till låg ljudnivå så som jag uppfattar att du säger det så ska jag byta resistor på Silverstones 180mm så jag kan sänka varvtalet ytterliggare. Rätta mig om jag har fel.
Så du tycker jag ska köra på vattenkylning alltså. Så då är det vilka fläktar jag ska ha då! är PWM ett måste eller går det bra med motstånd? Funderade nämligen på Antecs true quiet pro fläktar som precis kommit ut att ha dom på. om inte dom vilka ska jag ha då som är tysta och ger bra luftflöde?

Det är inga problem med Seasonic-nätagget. Jag byggde en burk med ett GTX580 och det nätagget till en polare, så orkar den burken, kommer din burk orka också.

Jo, det som låter i en fläkt är motorn och turbulensen som skapas. Det är därför Noctua var så uppseendeväckande först; de har en knäpptyst motor (förutom 140mm-varianten) som i öppet rum är extremt tyst. När de däremot stoppas in i ett chassi så låter de lika mycket som alla andra, eftersom luften inte flödar fritt ut från fläktarna. Däremot har de en (för mig) behagligare karaktär i ljudet de skapar, så något är ju de där bladen goda för.

Du kan köra luftkylt eller vattenkylt med den där processorn (du kan köra den passiv med de flesta monsterkylarna om du inte överklockar), men för att hålla temperaturen på bästa nivå, skulle jag köra vätskekylt. När jag gick från en Noctua NH-C12P till en Corsair H100, så sänktes temperaturerna med över tio grader i 4,2GHz, motför 4GHz med luftkylning. Däremot är medföljande fläktarna som sagt små reaplan. Du rymmer inte ett H100, men någon av singelkylarna passar ju bra. Fördelen med Corsair är garanti och RMA som de är extremt lyhörda på.

Av Hundkex
Skrivet av zeleni:

Nät agg FSP Aurum Xilenser AU-500FL.
Själv har jag en personlig guideline att aldrig köra under 600w.

Herregud, ifall han inte ska köra SLi så kommer det nätagg han listade först äta upp allting han stoppar i datorn. Det är inte 1999 längre, nätaggen (särskilt de som kostar en slant) är inte skräp idag, utan påkostade och stabila.

Vill du ha en tyst dator ska du naturligtvis välja bra komponenter, men du ska välja sådana som funkar bra i lägre varvtal (dvs att du inte kör dem i fullt blås hela tiden, utan har en fläktkontroller eller motstånd på fläktarna). Du kan aldrig få en tyst dator med fläktar i 12V, oavsett vad du väljer. Ja, om du inte köper fläktar som går i låga RPM från tillverkaren, dvs.

TJ08-E Arbetar väl efter Silverstones "Positive Air Pressure"-jippo, så det bör vara 180mm-fläkten du lägger fokus på för att chassit ska funka som designat.

Sedan angående att vattenkylning inte har lika bra prestanda ljud:kylning som luftkylare... hoho, funny. "Riktig" vattenkylning gör man för att få bättre kylning till lägre ljudnivå. De slutna systemen funkar också bra. Har bytt ut Corsairs medföljande dammsugare mot två Noctura NF-P12 och då är den definitivt tystare än luftkylaren jag hade innan. Pumpen hörs knappt, ifall det inte är fel på den.

Av Hundkex
Skrivet av Cruentusa:

Jag har air penetrators i fronten och har bytt ut fläkten i nätaggregatet för att få bort mer varm luft från grafikkortet. När alla är uppskruvade till max kan jag hålla ett 560 ti 448 på 75-80grader, det går inte att hålla det kortet svalt och samtidigt hålla ljudnivån nere. Det finns inte en chans att man stoppa i ett kort till när ett kort är på gränsen.

Då har du gjort något fel, då jag kört GTX580 SLi i ett PC-V354 och legat på 86/84 (när jag körde med ett kort var det 76) grader efter ett par rundor 3dm11 Extreme. Nu har jag förvisso bytt upp mig till ett CM Storm Trooper just för att jag tyckte det blev lite i varmaste laget, men Kepler är betydligt svalare än Fermi, så det borde inte vara några problem.

Har du omapplicerat kylpastan, btw? Sänkte tempsen med 5-7 grader på mina kort.

Av Hundkex
Skrivet av Cruentusa:

Lian Li PC-V354B klarar inte av sli. Ett kort är inga problem men att stoppa i ett kort till är att be om problem. Jag kör med ett mellanklasskort och ligger på strax under 80 grader på GPU.

PC-V354 klarar visst SLi, men det krävs planering för kylning. Kan vara en idé att ha riktade fläktar i fronten, typ Air Penetrator (idé-illustration), så att luften inte bara flyter runt i chassit, utan slår direkt mot grafikkorten.

Här är ju annars ett OK chassi för SLi.

Av Hundkex

Antar att du menade SFX

Förslag. FSP är givna, men eftersom det finns högre effekter, så kan något annat av dem vara aktuellt.

Test av Silverstone-agget.

Av Hundkex
Skrivet av LTsm:

Läs användaravtalen och kom tillbaks om 2 år när de är färdiglästa:)

Dom har ju strömlinjeformat dem för att vara snabba att läsa igenom. Pionjärer är Google!

Enligt användaravtalet så äger du fortfarande bilderna, men Google har rätt att använda och göra kopior på bilderna hur dom än vill, utan att meddela dig (gör de porno-ads med dem kan du förstås anmäla dem för diskriminering, dock). För 99.999% av användarbasen innebär det att de förbehåller rätten att inte bli stämda av dig, när din bild kommer upp på wallboarden (eller vad google kallar det) för någon annan användare i google+.

Edit: Utöver vissa punkter, så har Google samma användaravtal för samtliga sina tjänster, så samma saker som gäller för google+ gäller för google drive.
http://www.google.com/policies/terms/

Av Hundkex

Här kan du jämföra prestandaindex.

GTX580 SLi är 28,5 procent bättre än ett GTX680. Går förstås att utöka med ett tredje GTX580 med ditt nätagg och moderkort. Är ganska säker på att det inte är bättre än GTX680 SLI, dock, så ifall du vill expandera ytterligare i framtiden kanske du gör dig en otjänst ifall du väljer GTX580 SLi.

Av Hundkex
Skrivet av Braxfarfar:

Dwarf Fortress? Nog för att det står i filnamnet men nu är man ju pro!

Indeed!

Av Hundkex

Great, här kommer nästa då (lite kuggis ; )

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/8...

Av Hundkex
Skrivet av Tunnelsork:

Är ganska säker på att det hette Sky Roads, men att själva programmet hette cosmo.exe : p

Av Hundkex
Skrivet av SuperSverker:

Se till att den får 12V i BIOS. allt för många som skickar sina på DOA när dem egentligen bara kört dem på ~7V vilket gör att dem börjar låta helt enkelt

Älska det med X58 AMI... finns två lägen: normal (12V), silent (12V) : p