Inlägg

Inlägg som Hundkex har skrivit i forumet
Av Hundkex
Skrivet av Cryptomast3r:

Comhem har troligtvis dåligt uppdaterade DNS'er, prova att ange google dns manuellt.
https://developers.google.com/speed/public-dns/

Hade det varit DNS så hade han inte kunnat pinga facebook.com.

(Han skulle även kunna surfa in på facebook via IP-adressen han får när han pingar)

Av Hundkex
Skrivet av Smookie:

1. Får jag ut full prestanda ur Ivy i7 på ITX?
2. Funkar ramen jag har valt i paketet tillsammans med ITX? (Se länk)
3. Vart är den störta prestanda förlusten hos ITX vs ATX. (Ifall de nu är någon skillnad överhuvudtaget.)

Har inte kikat i din kundvagn, men:

1. Ja.
2. Säkert. Det är bara ett fåtal moderkort som använder SO-DIMM.
3. Prestanda: Extrem överklockning och ifall du vill köra med flera grafikkort, båda p.g.a. chassistorlek. Features är en annan sak, men på råprestanda hänger mITX med bra, särskilt på moderkorten med 8-pin EPS.

Av Hundkex
Skrivet av Blk:

Nej, men jag tycker du ska berätta hur man planterar pengaträd för det där kommer kosta så sjukt mycket pengar.

Jo, är på nivån att ifall det är en större brf (100+ lägenheter), så kan de ju börja fundera på ifall de ska bygga en till lägenhetsbyggnad, eller skaffa bättre bredband : p

Av Hundkex
Skrivet av 288088:

Men nu är problemet när vi bytt leverantör så att jag och min flickvän har en varsin stationär dator. Hennes internet fungerar nästan alltid som det ska, men på min stationära dator så krånglar det väldigt mkt. Fungerar ej när jag startar om min dator, ibland fungerar det klockrent, ibland får man vänta 10-30 min innan jag får någon internet åtkomst.

Märkte även av en annan konstig sak när jag tog ipconfig i cmd. mitt IP börjar på 83? Gör även det på min flickväns dator.. Går detta ändra på något sett? eller måste jag köpa en router? För gissar på att denna är bryggad?

Hur många IP-adresser får du från Tele2? EG101 är bryggad i grundutförande, så ifall du bara får en IP från Tele2, är det nog därför det bråkar (dvs du måste skaffa router för att båda ska kunna surfa samtidigt).

Vilken IP du får beror på operatören. Tele2 har säkert en pool som börjar med 83.

Av Hundkex
Skrivet av Mingemansson:

Alla andra sidor fungerar perfekt och sidan funkar på min frus dator.

Vad har du för virusprogram? Kan ju vara föräldrakontroll ; )

Är ju svårt att blocka ping för specifika sidor (antingen blockar du icmp, eller så gör du det inte), så det kan vara därför ping fortfarande funkar.

Av Hundkex
Skrivet av PowerNet:

Har rensat ut det som är onödigt / höjer kostnaderna:

1Gbit dubbelriktat till samtliga hushåll som standard.

Billigt! Antar att det är minst 24 anslutningar och då kanske man ska dra till med 10GBASE-SFP:er till stadsnätet, om inte alla i fastigheten är OK med att någon snubbe använder switchen för att spegla softpedia i källaren...

http://www.industrialnetworking.com/Category/Fiber-10-Gigabit...

Kan ju vara billigare om man inte köper enterprise, men ändå.

EDIT: Såg inte ditt avslutande stycke, men du har helt rätt. Det är dyrt så in i h-vete att förse en fastighet med gigabit.

TS:
Det är gratis att köra med Cat6/7 jämfört med FTTH. Funkar minst lika bra, håller lika länge, billigare att underhålla och är otroligt mycket billigare att laga ifall olyckan är framme.
Enda gången FTTH är motiverat, är ifall man har kabellängder över 100m, t.ex. villaområden.

Av Hundkex
Skrivet av Rolfsaurus:

Tjenare!

Vart borta på semester, och när jag kom hem hade uppkopplingen tydligen varit nere under ett tag. ISP:n ringdes upp och tydligen var vi tvugna att byta router, från våran D-Link DIR-655 till deras ZyXEL P-2601HN (leverades i dag). Då undrar jag - vad är skillnaden på dessa två och varför kan jag inte använda den relativt nya D-Link'en? Jag kan självklart ringa ISP:n i morgon och fråga, men jag är nyfiken på svar nu. Ska nämligen fixa uppkopplingen i kväll.

Om nu byte av router är ett måste - kan jag koppla upp den mot min OpenVPN hos Anonine?

Har de uppgraderat från 24/1 mbit till 30/10 mbit som Telia har gjort och måste jag byta pga. detta? Jag har Glocalnet.

Tacksam för svar!
God kväll

DIR-655 är inget ADSL-modem, så mest troligt därför. Du borde även kunna brygga Zyxeln och koppla routern efter den, så att du bara använder Zyxeln för att få kontakt med telestationen.

Av Hundkex

Här har du en H100 i en storm trooper:

http://www.aewrik.com/nonrelated/IMG_2495.JPG

Byt bara fläktar i toppen mot kullagerfläktar. Noctuas lager kan också funka.

Edit: för att klargöra - det finns stansat för 2x120, 2x140 och 1x200 i toppen

Av Hundkex
Skrivet av Magenus:

Då kör jag på Asrocken Tackar för snabba svar!

Ska du köra överklockat och vill ha en eftermarknadskylare, så... Asus Deluxe-kortet har betydligt bättre förutsättningar där. Viktigt att tänka på, så att du inte köper en kylare som täcker för pci-platsen och förhindrar installation av ditt HD6990 (som du borde byta mot ett HD7970 eller GTX680)

Av Hundkex

Kan också vara en idé att tänka på sockelns position ifall du har ett litet chassi, eller har tänkt ha ett grafikkort installerat (asus deluxe-kortet har sockeln längre från pci-platsen)

Av Hundkex

6000 är en bökig prispunkt.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1889949/2012-06-10

Kör på det där och spara pengar ett tag och köp ett HD7850 och sedan är den där datorn så bra som den kan bli.

EDIT: Såg nu att Intel HD4000 är nästan lika bra, så vi gör såhär istället:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1889973/2012-06-10

Av Hundkex

Är värt att läsa igenom alla tester, men det senaste (först i listan) talar för att gentle typhoon är riktigt bra med motstånd. Det är även den enda fläkten (tidigare hade Zalman kullager också) man kan lita på i horizontellt läge.

http://www.silentpcreview.com/article1266-page7.html
http://www.silentpcreview.com/article832-page6.html
http://www.silentpcreview.com/article695-page6.html
http://www.silentpcreview.com/article739-page6.html

Av Hundkex
Skrivet av Ant3:

Jag har själv ett Lian Li pc-354 och de INTE ett alternativ för en dator med SLI lösning. Har själv testat med GTX 470 SLI med Ref kylare och de var en mardröm. Varmt som F*N trotts alla chassi fläktar på max och alla HDD burar borttagna.

Jag som nu sitter med ett kompakt M-ATX bygge tycker du bör satsa på Silverstone Precision PS07W eller Fractal Design Arc Mini.

Första generationen fermi (dvs 400-serien) var extremt varma, men annars kan jag hänvisa till den här posten och för de som vill läsa lite gamla inlägg kring detta:
http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/1...

Av Hundkex

Gandi erbjuder mail hosting ifall man vill ha sådant. Dyrare än t.ex. loopia, dock. Gillar dock deras policies och outlook. (def.)
Definitivt inte att underskatta i en värld där mediaindustrin försöker censurera och kontrollera IT. Bör gå särskilt bra ihop med nya franske presidenten!

Av Hundkex
Skrivet av MrMadMan:

All text i headern (även navbar) är bilder. Man kan göra samma sak med CSS, vilket bland annat förbättrar SEO (viktigt!) och sparar bandbredd.
Sen tycker jag det helt vansinnigt att som en "innovativ" webbyrå inte använda sig av HTML5! Det ger ett rejält oproffesionellt intryck.

Utseendet är dock snyggt och fräscht!

Jaha, det var t.o.m. så illa.

Är man professionell, så använder man inte bilder till grafiska element (dvs headers, borders, knappar, osv) på hemsidan idag, utan använder i värsta fall canvas, om man måste. Jag utgick ifrån att det var gjort med CSS O.o

Av Hundkex

Seasonics X-serie är grymt bra. Jag hör aldrig nätagget med riggen i min signatur. Corsair AX (eventuellt inte AX1200i) är ju samma nätagg som Seasonic X, men har en mer högljudd fläkt.

Edit: Angående temperatur, så blir nätagget ljummet vid maxbelastning (CPU+GPU-test i 3dm11). Absolut inte varmt. Nätagget är ju specificerat att klara maxbelastning i 50 grader ambient temperatur, så...

Av Hundkex
Skrivet av rfyt:

Den är större på förstasidan för att rymma slidshowen.

Hehe, du hade ju kunnat sagt att det skulle vara NSFW i förstaposten ; )

Skämt åsido.
Har inte tittat i källfilen, men ifall hela huvudet tillhör samma block (eller allt är inline O.o), så kan ni ju spara höjd på förstasidan genom att sätta slide-indikatorn ovanför texten och highlighta den lite mer, så den inte missas. Tycker sidan är grymt snygg, förutom just att höjden på huvudtexten i index är lägre än på övriga sidorna, samt att själva headern ska ha samma höjd på alla sidorna. Så... antingen att ni sänker de andra sidornas header lite (vilket kanske inte är optimalt ur designsynpunkt, eftersom det ska finnas intressant innehåll när sidan laddas, utan att man ska behöva scrolla), eller att ni drar ihop index.

Av Hundkex
Skrivet av Ant3:

Ser bra ut. Tornkylare är perfekta i det där chassit. Dels för fläkten på baksidan, men främst eftersom heatpipsen står upprätt, vilket gör att värmeavledningen blir mycket bättre (blir bättre cirkulation, eftersom ångan kan stiga rakt upp och kondensen rinner rakt ner). Ifall HR-02 ryms, kommer den vara grym i det där chassit.

Jag är osäker på coolermaster som nätaggsleverantör ur ljudsynpunkt, så jag skulle överväga det här nätagget också. Samma effektivetet enligt 80+. Inget av nätaggen är ju helt modulära, så det finns några alternativ där också, eftersom du kör mitx. Det här nätagget har bara ATX-kontakten fast, medan det här är helt modulärt. Nackdelen med modulära kablar är att längden på nätagget kan ses som 3-4 cm större än specifikationen, men det blir ju färre oanvända kablar...

Skulle även överväga en billigare modell på grafikkortet... 4GB behöver du egentligen inte. Man kan argumentera att det behövs ifall man kör nvidia surround, eller om du har en 30"-monitor med 2560x1600-upplösning, men då kan man ändå inte köra med 8xMSAA och allt ögongodis (sånt som faktiskt använder minne) på utan att få hjärnblödning av allt lagg.. Det här grafikkortet har ju passande PCB till ditt färgschema och minst lika bra kylare som KFA2-kortet.

Minnena verkar även vara ur lager, så kan vara värt att se över andra alternativ. 1600MHz-minnen funkar minst lika bra och du behöver inte överklocka för att få den frekvensen heller. Se till att följa färgschemat, bara ; )

Hybridhårddiskar... jag skulle hellre ha en SSD och en vanlig hårddisk (t.ex. en sån här och en sån här för 250kr mer. Man vill ändå ha program och spel skiljda från partitioner med filmer och musik osv.

Så min shoppinglista skulle nog se ut såhär: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1870475/2012-06-04
Såg att det fanns ett vitt nätagg, så det vore ju coolt med en Intel-SSD också (som är närmare vit än en svart ssd >_>). Förmonterade fläktarna skulle jag slopa och inte sätta i toppen på chassit.

Edit: Såg phanteks vita kylare nu! Tinytomlogan stoppade i en DH-14 i chassit, så ifall du skippar fläktar i toppen, bör en sån här passa (då kan du även skippa 140mm-fläkten i köplistan)! Däremot ryms nog inte den optiska enheten då. (se 10:40 i det här klippet)

Av Hundkex
Skrivet av muffen:

Känns som en konstig prioritering: Att tycka att ett par hundra kr extra för ett bättre nätagg är för dyrt, men att lägga ner 7-8k på grafikkort är okej? I totalsumman för en dator med dubbla gpuer är nätdelen en rätt liten del, och inget man bör snåla på.

Mitt tips: Om du inte har en överdriven upplösning, så köp en 670/680 och köp ett till sen om nåt år när priset har gått ner och prestandan kan behövas, för det gör den antagligen inte nu.

Du hade gärna fått utveckla lite mer, men för att lära massan, så utgår jag ifrån att resonemanget är "mer watt = bättre nätagg". Blir en liten rant nedan.
_
Bättre nätagg hur? Effekt eller energieffektivitet? Spänningstabilitet?

Vi gör två exempel:
1.
Förmodligen bästa nätagget i premiumklassen idag
500W extra för ett par hundringar mindre!

Det första nätagget kommer driva GTX680/690 quad SLi och en överklockad s2011-processor utan några som helst problem och ifall vi säger att systemet kräver 1000W från nätagget (kräver nog ca 900W i verkligheten), så kommer det nätagget inte dra mer än 1100W från väggen. Det kommer även vara i stort sett tyst när det gör det.
Det andra nätagget kommer också utan problem att driva quad sli utan problem. Däremot gör energieffektiviteten att vid 1000W last, drar nätagget 1150W. Det frigörs alltså 50W mer i form av värme från nätagget. Det gör att fläkten i nätagget kommer att arbeta hårdare för att hålla nätagget svalt, så att spänningarna fortsätter vara stabila osv. Det blir en kedjereaktion. Eventuellt inte lika påkostade komponenter i detta agget, heller.

2.
Enda värda fläktlösa alternativet på marknaden idag
Kanonbra agg till kanonpris

Det första nätagget är helt knäpptyst, i SPCR:s test så fanns det inga missljud att uppfatta från nätagget alls. Det är även helt modulärt, vilket hjälper luftflödet i burken. Det har samma energieffektivitet som nätagg 2, men eftersom det har lite lägre effekt, bör det dra någon enstaka watt mer vid samma belastning.
Det andra nätagget låter kanske inte mycket, men för mycket för den extremt petige. Inga modulära kablar.
_

I det första exemplet, vet jag vilket nätagg jag skulle välja. Svalare komponenter håller längre och komponenterna är säkerligen även av högre kvalitet i Seasonic-nätagget. Det andra nätagget kan vara befogat ifall man ska köra QuadfireX med 7970, men då skulle man se till att åtminstone ta ett guldcertifierat nätagg. Så alltså ska man inte välja det andra alternativet öht om man vet vad man pysslar med.

I det andra exemplet, är det preferens och funktionalitet som bestämmer. Är man beredd att betala dubbelt så mycket för att få ett helt passivt och helt modulärt nätagg? Båda två kan driva ett GTX690 med Ivy Bridge. Kanske inte kan överklocka, men... ja.

Av Hundkex
Skrivet av DaBone:

Ok.. har jag aldrig varit med om förut.

Hur anpassar man uncore..? Vart?

Inte säkert att det finns på s2011, eller så kan det heta något annat. Uncore på s1366 beskriver vilken hastighet processorn pratar med nord(och syd-?)bryggan, ungefär som FSB med s775, förutom att PCI- och Minnesfrekvenserna inte påverkas.

Skrivet av DaBone:

Provade precis att installera om Win7 på gamla disken, men det failade....

"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the couse."

"Windows failed to load because the system registry file is missing, or corrupt."

Formatterade du hårddisken innan du la in windows? Har aldrig varit med om det där.