Inlägg

Inlägg som anon162937 har skrivit i forumet
Av anon162937
Skrivet av ggustavsson:

Har aldrig provat, men jo i teorin bör det kunna fungera men blir MYCKET mer krångligt då att få till.

Får införskaffa mig ett usb-minne helt enkelt, uppskattar din hjälp:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon162937
Skrivet av ggustavsson:

Enklast är att du laddar ner Media creation tool här https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 och låter den skapa en USB sticka med installationen, boota USB stickan..

Om du bootar en DVD eller en MBR skapad USB sticka går det inte installera om SSD/HDD partition är i GPT format, Media creation toll skapar en sticka som använder uefi boot vilket funkar med GPT.

Ytterligare lite att hålla reda på lite är i moderkortets bios där man oftast kan välja mellan uefi eller legasy boot mode, det ska vara inställt på uefi.

Visserligen inga problem att installera även om det klagas på GPT, men GPT är dock nyare med en del bra egenskaper så bättre att använda GPT partition, istället för MBR

Tack för svar! Fungerar det med en extern hårddisk? Eller är de usb-minne som gäller?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon162937

Kan ej återställa Win 10!

Så jag har ett lite problem, kanske är det lätt att lösa. Men behöver hjälp:)

Det är så att min dator har krånglat den senaste veckan, blåskärmar m.m. Vill installera om Windows 10 från grunden.

Problemet är att varje gång jag klickar på återställ står det att det inte kan genomföras. Kan inte återställa datorn. Har brännt en Recovery-dvd och startade från den, när jag skulle installera Windows kunde jag inte välja någon av hårddisk partitionerna för att de hade formatet "GPT".

Vet nu inte vad jag ska göra alltså... Vill bara få bort allt och göra en ren installation! All hjälp uppskattas!

Av anon162937

Körde du en recovery installation eller en helt ren?

Av anon162937

Som rekommenderat ovan, Asus är ditt prisvärdaste val i den prisklassen Kolla prisjakt och sortera utefter de komponenter du kan tänka dig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon162937
Skrivet av Lechuza55:

Tjena!

Som min fråga lyder. Varför blir min bärbara dator väldigt mycke bättre när den laddas och har sladden i sig? Finns de några inställningar i datorn där ja kan ändra så att när den går på batteriet presterar den lika bra som när den laddas??

2 exempel är när ja spelar The Forest och WoW. När den går på batteriet så e de helt okej men när sladden kopplas i är de natt och dag, iallafall på The Forest.

Ja har gått in på nvidia kontrollpanel och ändrat dess spel till högpresterande grafikkort och pillat lite på vertical sync och tripple buffing. Men de hjälper inte, fortfarande stor skillnad när man har sladden i och när den går på batteriet. De blir även samma sak om ja ändrar batteriet till högpresterande, alltså ingen skillnad.

Vad är de för något som ja missat?

Det är alltså denna datorn jag har;

http://www.inet.se/produkt/1972451/lenovo-y50-70-i7-8gb-1tb-s...

Problemet är ofta att datorn kan strypa prestandan oavsett vilken batteri-schema du har inställt, det drar helt enkelt för mycket kraft att köra på full prestanda utan att ha en riktig strömförsörjning. Detta är alltid fallet med gaming-laptops. Det är tyvärr svårt att göra något mer än att ändra inställningarna, men en full prestanda utan kabel är väldigt svårt. Hoppas du förstår vad jag menar

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon162937
Skrivet av kimgus14:

Okej, schysst! Jar har bara petat på 'GPU Tweak' på preset grejerna, förutom det har jag gjort noll. Tack för svaret!

Skall också tillägga att "turbon" bara fungerar när inte alla kärnor används i ett program eller spel, då boostar processorn de kärnor som används för en ökad prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon162937

Datorn går slumpvis till hemskärmen (Win 8).

Ända sedan jag köpte datorn i februari går den helt slumpvis till hemskärmen ibland. Precis som att någon har tryckt på windowsknappen. Är en återställning det enda alternativet? Kör på Windows 8.1. Hjälp uppskattas

Av anon162937
Skrivet av Dustforce:

Två vägar:

Byta från H till I i Datorhanteraren.
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/change-add-remove-...

Eller använd Steam och byt sökväg:
http://core0.staticworld.net/images/article/2014/03/choose-st...

Och välj rätt mapp

Ändrade steam mappen, tack

Av anon162937

Extern HDD bytt sökväg från H till I?

Så har ett problem, har en extern hårddisk som jag installerat största delen av mitt Steam bibliotek på, den ligger på H. Nu plötsligt när jag kopplade in den igen, precis som vanligt fick den istället sökväg I. Alltså kan jag inte längre spela mina spel från den, hur byter jag tillbaka till H? Finns det någon lösning på problemet? Mvh Simon.

Av anon162937
Skrivet av LemonIllusion:

Du har laddat ner någon form av adware. Rensa tillägg i webbläsaren och kör adwcleaner.
https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Skrivet av RealPower:

Kör Malwarebytes och AdwCleaner.

Tack för hjälpen Nu verkade allt fungera som det ska!

Av anon162937

Fruktansvärt mycket reklam, trots adblock??

Jag har den senaste dagen upptäckt ett problem, när jag använder chrome så får jag väldigt mycket reklam. Detta har aldrig hänt tidigare och jag misstänker att det är ett program eller något som gör det. Men det händer bara i chrome, inte i IE eller liknande. Har även adblock installerat som bör göra jobbet.

Nu är min fråga, hur går jag tillväga för att hitta källan till all denna reklam? Bifogar även bild så ni kan se hur illa det är...

http://i.imgur.com/3y9ZZeF.jpg

Av anon162937

Problem med Afterburner- GTX 850M

Hej, har en ny Asus J550 med en Gtx 850m, har dock ett problem då jag vill överklocka lite med Afterburner. Kan inte ändra på någonting för när jag klickar på confirm så återställer den alla ändringar, det går alltså inte att överklocka den.

Aldrig haft problemet på någon laptop innan så har ingen aning varför... Kan någon hjälpa mig? WIN 8.1 för övrigt. Svarar gärna på frågor.

Hörde av mig till Asus support, ingen direkt hjälp men det skulle inte vara några problem enligt han som jag pratade med.

Krysspost från Laptop support, fick inte mycket hjälp där.

Av anon162937
Skrivet av XFTality:

Verkar som att grafikkortet inte går att överklocka, då just de symptomen är typiska för "låsta" kort.

Har dock läst flera andra på nätet som överklockat just det kortet, och Asus brukar väl inte låsa sina grafikkort på bärbara? Går det att se om det är låst?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon162937

Problem med Afterburner- GTX 850M

Hej, har en ny Asus J550 med en Gtx 850m, har dock ett problem då jag vill överklocka lite med Afterburner. Kan inte ändra på någonting för när jag klickar på confirm så återställer den alla ändringar, det går alltså inte att överklocka den.

Aldrig haft problemet på någon laptop innan så har ingen aning varför... Kan någon hjälpa mig? WIN 8.1 för övrigt. Svarar gärna på frågor

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: Hörde av mig till Asus support, ingen direkt hjälp men det skulle inte vara några problem enligt han som jag pratade med.

Av anon162937
Skrivet av jimpalompa:

Helt plötsligt från ingenstans har datorn börjat ge blåskärmar åt höger och vänster. Det verkar framför allt röra sig om när man skall åt många filer på en gång, t ex vid en stor filsökning. Men alltså, det här med blåskärm kan ju vara vad som helst känns det som, så verkar inte lätt att felsöka.

Det jag KAN säga är att datorn har ett sorts elektroniskt ljud när den arbetar, något den inte hade innan vad jag kan minnas. Ljudet kommer INTE ifrån hårddisken, utan ifrån regionen där Q,W,A,S knapparna sitter, och jag antar det är CPU:n plats eller någon liknande intern hårdvara. Garanterat där felet ligger. Vill bara kolla om någon är bekant med detta märkliga ljud och kanske kan förklara varför datorn beter sig som den gör. Lyssna här (ljudet kommer strax efter 10 sek, det övriga ljudet ni hör är när jag använder musplattan, ignorera det):
http://dl.dropbox.com/u/5714637/ASUS%20U36SD/Noise%202011-11-...

Jag har uppgraderat BIOS till 205, skulle vilja gå tillbaka till 203 som följde med, men det verkar ju inte vara möjligt att nedgradera! Dessutom finns det ju fasiken inga direkt avancerade inställningar i BIOS, eller? Vore ju skönt om man kunde mixtra med mer inställningar än vad som går idag, och kanske lyckas felsöka problemet.

Det jag har ändrat i datorn är:
Bytt ut disken mot en SSD Intel X25-M G2 80GB
Bytt ut minne till 8GB (har provat att sätta tillbaka original minnet, men samma skit där)

Diskarna får för övrigt skriv- och läsfel titt som tätt. Blir vansinnig på detta, framför allt om jag blir tvungen att skicka tillbaka datorn, men det verkar väl så pass illa.

Jag märkte faktiskt ett irriterande ljud idag när jag startar den, kan låta som du beskriver den.

Av anon162937

Jag installerade inte om Windows, kör CCleaner och stoppa program från autostart så funkar det prima

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon162937

Inte för att det är något dåligt men den påminner mycket om Msis väska.
PS: Bra bump ;P

Av anon162937

Bra recension, vet inte om du skrev det men vad kostade den?

Av anon162937
Skrivet av anon42512:

Det har jag ingen koll på faktiskt, och det ser jag gärna siffror på
Likaså benchmarks som visar att intel klarar uppspelning lika bra

Lika bra gör det inte. Men flytande ja. Och eftersom den drar mindre ström är ju mindre värme ganska självklart i dem flesta fall. iaf detta.