Inlägg

Inlägg som hagenius har skrivit i forumet
Av hagenius
Skrivet av rolle80:

Dom borde kunna hantera det som en DOA eftersom det gått så kort tid. Alltså du får en ny telefon och dom får skicka din på lagning, men det handlar väl mest om goodwill.

Precis detta jag hade hoppats på, det var så CDON gjorde när jag köpte grafikkort av dem som var defekta. Jag skickade in det gamla, de skickade ett nytt till mig när jag hade lämnat över paketet till posten. Hade varit väldigt nöjd med detta men tyvärr jobbar ju inte siba så. Ska hålla mig till Cdon i fortsättningen.

Av hagenius

1 vecka gammal mobil död

Hej! Köpte en Experia z3 för en vecka sen. Touchskärmen på mobilen dog idag, startade om mobilen och då var skärmen helt död, alltså ingen bild.
Riktigt frustrerande då mobilen bara är en vecka gammal och aldrig har tappats eller så. Kontaktade siba och villa ångra mitt köp men de låter mig endast göra en service anmälan. Någon som vet om man har rätt till att häva köpet då det är inom ångerrättens 14 dagar fast varan är trasig?

Någon som har varit i liknande situation får gärna berätta hur denne gick till väga och hur det gick. Kan förövrigt nämna att jag köpte mobilen via webbshoppen på siba. Aldrig igen då jag vet att cdon hade hanterat ärendet mycket smidigare.

mvh

Fabian

Av hagenius

Förslag på ny TV

Hej! Jag tänkte köpa mig en ny TV strax, är inte så insatt på TV-apparater så vet inte riktigt vad jag är ute efter. Men kan tänka mig lägga 4-6k.
Smarta funktioner skiter jag i, men kommer det med spelar det ingen roll, men inget jag betalar extra för. Annars storleken ska väl va runt 40-50 tum.
Sen vet jag inte vad man ska ha för uppdaterings frekvens? 100 eller 200? Är ute efter bra bild, ljudet spelar ingen roll då jag har mina externa högtalare.

Kom gärna med förslag på TV-apparater och varför man ska välja den!
Tack på förhand.

mvh

Fabian

Av hagenius

nej...

Av hagenius

kör på i7an.

Av hagenius

fixade det, glömde spara värdet i en global variabel

Av hagenius
Skrivet av Pie-or-paj:

totalScore += score

Eller för att göra det tydligare

totalScore = totalScore + score

Får dock bara NaN när jag försöker med det

Av hagenius
Skrivet av Pie-or-paj:

Eftersom du ändå redan har alla variabler globala (vilket du inte bör!)
så är det bara att du summerar i totalScore

Dessutom ska du använda [CODE] taggar när du lägger in kod.

Tack för ditt svar! Ska titta på det där med mina globala variabler sen.

Har försökt på olika sätt att summera det, men har inte lyckats, skulle du kunna ge ett exempel på hur jag gör?
Är kanske jättesimpelt men är lite trött i huvudet på det här just nu.

Av hagenius

Hjälp med Javascript - Nybörjarnivå

Tja! Håller på med en uppgift i javascript och behöver lite hjälp på vägen, så om någon har lite tips på hur jag kan lösa problemet vore det awesome!
Det är så att jag ska göra ett tärningspel, det jag har problem med är att skriva ut den totala poängen. Längst ner i koden försöker jag skriva ut poängen med hjälp av:

var totalScore = Number(score);
sumFields.innerHTML += totalScore;

Men då hamnar poängen bara i en lång rad tex såhär: 5 -5 10 5 5 -5 -5 -5 osv. Jag vill alltså summera poängen efter varje kast. Alltså ett tal som ökas istället för en lång rad med massor av tal.

Jag förstår varför min kod inte fungerar, men jag vet inte hur jag ska lösa det.

Hoppas ni förstår vad jag menar!

var picture, picture2, picture3, roll, nr1, nr2, nr3, pointsField, sumField, totalScore, score; function init() { picture = document.getElementById("dice1"); picture2 = document.getElementById("dice2"); picture3 = document.getElementById("dice3"); pointsField = document.getElementById("pointsField"); sumFields = document.getElementById("sumField"); } window.onload = init; function RTD(nr) { roll = Math.floor((Math.random()*6)+1); if(nr == 1) { picture.src ="dice/" +roll+".jpg"; nr1 = roll; } if(nr == 2) { picture2.src ="dice/" +roll+".jpg"; nr2 = roll; } if(nr == 3) { picture3.src ="dice/" +roll+".jpg"; nr3 = roll; } } function threeThrow() { RTD(1); RTD(2); RTD(3); if(nr1 == nr2 == nr3) { score = 10; pointsField.innerHTML = score; } else if(nr1 == nr2 || nr1 == nr3 || nr2 == nr3) { score = 5; pointsField.innerHTML = score; } else{ score = -5; pointsField.innerHTML = score; } var totalScore = Number(score); sumFields.innerHTML += totalScore; }

Av hagenius

fick nyckel av en polare igår, lirat cirka en timma hittills. Helt ok, inget imponerande än, men har precis bara börjat som sagt.

Av hagenius

jag har samma processor överklockad till 3,7 ghz. Alltså det funkar väl okej skulle jag säga. Men för mig får jag fps-drops lite då och då som är väldigt störande. Det gäller när jag spelar stora conquest-banor. Spelar på ett 660ti.

Av hagenius

Grafikkort eventuellt trasigt?

Tjenare, fick problem med grafikkortet idag.
Skärmen började flimra och datorn dog.

Så jag startade den i felsäkert läge och använde drivesweeper för att ta bort drivrutinerna för grafikkortet.
Då fungerar datorn att använda som vanligt utan drivrutiner. Men när jag försökte installera nya drivrutiner igen börjar skärmen flimra och datorn stängs av som innan.

Så min fråga är, finns det något mer jag kan prova eller är det helt enkelt så att grafikkortet har dött?
Känns ju som det kanske kan gå att fixa eftersom jag får bild från grafikkortet utan drivrutiner.

Tacksam för råd och hjälp!

Datorns specs:
processor: AMD fx-4100
ram: 4 gig coirsair
grafikkort: amd 7850 XFX

windows 7 home premium.

Av hagenius
Skrivet av AconHD:

Ja, jag var och köpte det på Game idag(till dator) och när jag hade installerat det och skulle starta det så kom det upp ett meddelande. "Fatal Error" och så stod det nåt om att jag inte har nog RAM för att spela detta. Tydligen så behöver man 6GB, jag har 4GB. Självklart så är det mitt fel att jag inte tog reda på det men jag blir lite irriterad. Varför behövs det så mycket RAM? Säkert 1/3 av PC-spelare har under 6GB, jag tycker det bara är dumt. Betalade 550kr för spelet och det är ju på Steam så jag kan inte sälja det eftersom jag fick en engångskod. Finns det, eller tror ni att det kommer komma, nån sorts bypass till det? Känns lite surt. Kanske IW släpper nån patch som gör det möjligt för dom under 6GB att spela? Och jag, jag vet att många anser att 6GB är ju jättelite och att jag borde ha kollat före jag köpte det. Tilll mitt försvar så hade jag inte haft tillgång till en dator på ett tag men ändå.

http://www.cinemablend.com/games/Call-Duty-Ghosts-6GB-RAM-Req...

"it's kind of a huge pile of bullcrap that Infinity Ward would pull something like this. It's either a showcase of trying to up-sell the game's next-generation status by forcing the requirement of higher system specifications or just a sign of lazy porting. "

Av hagenius

De har tagit bort Search and Destory i ghost, det är ju sinnessjukt vad dåliga utvecklarna är.

Av hagenius

ja du har väl spelat de tidigare Cod-spelen. Lär inte vara någon drastisk skillnad.

Av hagenius

AMD lägger beslag på Battlefield 4 – marknadsexklusivitet för Radeon

Hej Läste det här på sweclockers för ett tag sen:

"Det finns dock ytterligare en poäng med överenskommelsen. AMD är "exklusiv hårdvarupartner" och har därmed alla rättigheter till att marknadsföra datorer och komponenter med Battlefield 4, något som orsakar en del ståhej på återförsäljarsidan – inte minst eftersom även datorsystem med Intel-processorer berörs.

Butiker får exempelvis inte bygga särskilda speldatorer och hävda att dessa är anpassade för Battlefield 4, såtillvida att dessa inte uteslutande bygger på AMD-komponenter. Det är inte heller tillåtet att "bundla" spelet i uppgraderingspaket med Intel-processorer eller marknadsföra andra konkurrerande produkter tillsammans med Battlefield 4."

Lite ironiskt då jag nu ser reklam från webbhallen här på sweclockers där de säljer både Nvidia och intel komponenter med titeln på reklamen "prepare for the battlefield"

Någon mer som tänkt på detta?

Av hagenius
Skrivet av Kent:

Tycker det är för låg upplösning på en 27". Kommer fungera hyfsat vid spel och film men bildkvalitén blir lidande vid läsning osv. Skulle jag välja vill jag hellre har en 1920*1080/1200 på en 24" än full-hd på 27.

Okej! Tack för tipset

Av hagenius
Skrivet av Jagheter:

Absolut är det en bra skärm. Är dock svårt att rekommendera en till just dig då vi inte vet vad den ska användas till.

Ska användas till allt från spel, film, läsa

Av hagenius

råd angående skärmköp

Hej!

Sitter just nu på en gammal benq-skärm och funderar på att uppgradera, och såg att komplett hade denna på rea.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=782789#extra

Då jag inte är speciellt insatt på just skärmar så vore det nice med lite tips och råd om skärmen är något att ha!

Tack på förhand

Av hagenius
Skrivet av Bebbzor:

Vad spelar störst roll då? Skulle kunna hålla med om att asus datorn är mycket snyggare och som du säger så är grafikkortet bättre, men hur stor är skillnaden på processorn? och vad blir skillnaden i slutändan?

4200U är nyare men har nästan exakt samma specs som 3337U, 4200 är haswell vilket betyder att den är något strömsnålare och ar bättre inbyggd grafik men det är ju skitsamma eftersom datorn har ett separat grafikkort.

3337U är högre klockad, tror nästan de presterar exakt samma eller så kanske 3337U till o med är lite bättre.

Nån mer kunnig kan ju rätta mig om jag har fel.