Inlägg

Inlägg som filip-- har skrivit i forumet
Av filip--
Skrivet av Cosby:

Lite drygt dock dom kan inte ta hem pengarna till Sverige alls för då försvinner 58%.. Får la bo i Los Angeles några år tills dom bränt pengarna Men hur många är dom inte som delar på pengarna då? Typ 5 spelare + att organisationen kommer ta majoritet av pengarna garanterat minst 25% så tyvärr så betyder 9.3 miljoner inte mycket då spelarna kanske får max en miljon var och om dom tar dom till Sverige så blir det ca 450 tusen var vilket är en årslön om dom utbildat sig bra istället för att sitta 24 timmar om dagen inomhus framför en dator.

Du har nog inte riktigt förstått hur en "organisation" fungerar. Varför skulle man vilja vara med i en "organisation" om de tar ens prispengar (och herregud, majoriteten av prispengarna?)? Det "organisationen" (clanen) gör är att betala ut pengar för att man marknadsför deras sponsorer. Gissa varför de slängde ut prylar med företagsnamn på till publiken efter att de vann. Eller varför Loda gjorde alla intervjuer iförd en Monster-keps. Det blir mycket mer pengar över till spelarna efter att de har kommit hem till Sverige, inte mindre. Dessutom så marknadsför de sitt clannamn, Alliance, vilket gör att de kan mjölka ut ännu mer pengar från sina sponsorer i framtiden.

Sist men inte minst: ja man måste skatta pengarna. Dock är det endast på delen över 600 000 varje år man måste skatta 58%. Spelarna kommer inte att ta ut allt direkt utan kommer såklart att planera årsvis för att slippa all skatt man besitter.

Sådär. Väldigt mycket fel i din text och din avundsjuka verkligen lyser igenom. Varenda beräkning är högst pessimistisk. Gläd dig istället åt andras framgångar.

Av filip--

Okej, jag fattar vad som menas med det nu. (4+2+1) innebär att jag kan göra vad jag vill med filen och nästa fyra att gruppmedlemmar bara kan läsa, nollan gör att resten inte kan göra något.

Är detta något som går att använda i win7?

Av filip--

Jag har win7.

Av filip--
Skrivet av Pappy:

chmod 740

Nu förstår jag inte alls..

Av filip--

Jag kan tyvärr bara välja om den nya användaren ska vara administratör eller inte. Är han inte administratör så kommer han inte in bland mina personliga filer öht..

http://imageshack.us/photo/my-images/88/skrmklippv.png/

Av filip--

Dela med mig säkert av personliga filer

Jag har an seagate NAS-hårddisk med ungefär 1 TB filmer på. Alla dessa filer ligger under fliken personal, som endast kan ses (och ta bort/ändras) av administratörer. Dessa filer vill jag nu ge ut till fler människor, men vill inte ge dem makten att radera mina filer. Hur ska detta gå till? Att föra över filerna från min personalmapp till publicmappen går i ungefär 5 mb/s, så det är inget alternativ.

Av filip--
Skrivet av Whippoorwill:

hm..bara ett hopp? Den borde ha med routern, nu verkar den ju gå direkt till NAS:en.
Säker på att det inte är trådlöst aktiverat och att det finns på både NAS och dator?
vad säger IPconfig på datorn?

Nu går överföringen med 10 mb/s. Låter väl mer troligt? Särskilt om maxhastighet är 100 mbit. Dock har jag fortfarande bara 1 hopp.

tracert 192.168.0.100

1 8 ms 8ms 8ms GOFLEX_HOME [192.168.0.100]
Spårning utförd.

Inget jag borde bry mig om, eller?

Tack som fan för att du har tagit dig tid i alla fall.

Av filip--

Det är fanimig inte sant. Jag har suttit med den här skiten i 7 timmar.

Lösningen var att starta om datorn.

Aja, tack alla för hjälpen. Utan er hade jag slängt ut skiten genom fönstret.

Av filip--
Skrivet av Whippoorwill:

Nej du har nog rätt i att NAS:en inte har inbyggt trådlöst. Blev lite vilseledd av spec:ens prat om wireless access to files blabla.. men sen ser jag att förutsättningen är wirelessrouter.

OK, så det går trådat från NAS till router och från router till dator. Du har inte mer än en möjlig väg ut från datorn och det är via routern och inga konstiga VPN tunnlar eller annat den gör omvägar genom? Kolla det genom att göra tracert mot NAS:en från command prompt på datorn.

Om det inte är nåt knas med nätet så kanske det har med brandvägg- och sharing- inställningarna i W7.

Testa genom att da ur internetsladden till routern tillfälligt och sen inaktivera Windowsbrandväggen.

Både windowsbrandväggen och Trendmicro AV är avaktiverat.

Tracert 192.168.0.100
över högst 30 hopp:

1 >10ms >10ms >10ms GOFLEX_HOME [192.168.0.100]

Spårning utförd.

Av filip--
Skrivet av Whippoorwill:

Nej , det bör inte vara problemet. Problemet lär vara att trafiken går över WiFi ändå.

Kolla datorn om den har trådlöst så att default gateway är ställd bara på trådade kortet eller disabla det trådlösa tillfälligt.
Eventuellt kan du behöva disabla det trådlösa även på NAS:en också.

Mitt trådlösa nätverkskort är avaktiverat. Jag tror inte att min NAS har trådlöst överhuvudtaget. När jag tar ut dens nätverkssladd så börjar den blinka konstigt.

Skrivet av Juggernawt:

Alltså, bara för att det står att nasen har Gigabit ethernet betyder det inte att den kommer upp i såna hastigheter.
Skulle rekommendera att du kollar inställningarna på NASen, kopplar in den i routern via nätverkskabel och kopierar den vägen. Garanterat snabbare.
Det är inte så att du kopplar in en extra disk via USBen på nasen och det är dit du kopierar?

Verkar vara taskig prestanda på nasen vid skrivoperationer se recension här.

Jag förstår att man inte kan komma upp i så höga hastigheter. Jag är nöjd om jag kommer över 10 mb/s.

Jag vet ärligt talat inte riktigt vilka inställningar jag ska leta efter. Men den är inkopplad i routern med en nätverkskabel. Går inte snabbare..

Nej jag har ingenting inkopplat i NASen. Dock är den uppdelad i 3 olika mappar (personal, public och backup) som delar på diskutrymmet på 2 TB.

Av filip--
Skrivet av Whippoorwill:

Enligt spec:en på NAS:en så har den ethernet, dvs trådat nät, vanlig nätverkskabel.
Förmodligen funkar det automatiskt om du stoppar i nätverkskabel i NAS:en och sen i en LAN-port på routern.
Kör även trådat mellan dator och router så att du får trådad överföring hela vägen.
Den trådade trafiken lär vara upp till 100Mbit vilket är vad Routern klarar. NAS:en har Gigabit Ethernet.

Tack för ditt svar. Det är nu trådat hela vägen, men hastigheten går inte över 2,5 mb/s. Jag kom på att jag kanske gör fel när jag kopierar filerna till Den här datorn > Nätverksplatser > GoFlex Home Private?

Av filip--
Skrivet av Pappy:

Har inte NAS:en trådat nät alls?
Kör det i så fall, i med en nätverkskabel och kör på det... iaf tills du fått över filerna.

Förlåt, men vad innebär ett trådat nät? Hastigheten blir inte snabbare för att jag stoppar in en nätverkssladd från datorn till routern jämfört med om jag kör trådlöst. Konstigt. Och ja, jag har stängt av det trådlösa nätverket på datorn i nuläget.

Av filip--
Skrivet av blagi:

kör med nätverkssladd, den går snabbare.

Hur?

Av filip--
Skrivet av Whippoorwill:

Vad är det för modell på NAS:en?

Kan det vara så att 2,5 mb/s är dens topphastighet?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=672645

Av filip--

Det enda jag vill är att komma över de 2,5 mb/s jag har som överföringshastighet i nuläget. Att det ska ta cirka 50 timmar för mig att få över mina filer är inte rimligt..

Av filip--

Vad innebär "N nätet"? Och hur kollar jag om de tuffar runt där? Och vilka grejer pratar du om?

Tack på förhand.

Av filip--

Snabb överföring via nätverkssladd?

Jag har en 10-mbits fiberlina (blir snart uppgraderad till 100), som jag egentligen inte tror har någon betydelse för min kommande fråga men men. Min router är en D-link dir 600, http://www.dlink.com/DIR-600.

För bara ett par timmar sedan så köpte jag en Trådlös NAS-hårddisk, som jag tänkte lägga över mina filer till. Problemet är att jag har 400 gb filer och överföringen går trådlöst runt 2,5 mb/s. Går det på något sätt att koppla ihop datorn med den externa hårddisken på ett effektivare sätt nu i början bara för att få över filerna?

Av filip--
Skrivet av Hardware guy:

Kan lika gärna vara mjukvarufel. Pröva att ominstallera operativsystemet eller återställa datorn.

Läs inlägget över ditt ;). Jag kopplade inte ens in internet, utan körde allt från scratch. Det enda som fanns på datorn var de förinstallerade programmen som följde med ASUS imagen.

Av filip--

Okej. Min nya dator klarar inte av att formatera den externa hårddisken. Fastän allt är omformaterat och inte ens internet var ikopplat. Vad beror detta på?

Bara att skicka in den för reperation?

Av filip--

Det gick utmärkt att formatera den i en annan dator. Men inte i min. Vad beror detta på?